Babi pangang
Babi pangang
Ingrediënten
4 personen
Sjalotten
3
Look
4 teentjes
Gember
80 g
Arachideolie
Ketjap manis
4 el
Zoete chilisaus
8 el
Citroen
1
Vijfkruidenmengeling
1 el
Vijfkruidenmengeling
1 tl
Zout
Varkensspiering
600 g
Water
1,6 l
Witte wijnazijn
0,3 l
Steranijs
2
Laurier
3 blaadjes
Kristalsuiker
3 el
Peper
Witte kolen
0,25
Wortels
5
Rijst
2 builtje
Tomatenpuree
40 g
Sojasaus
3 el
Ketchup
4 el
Benodigdheden
Hakmolen, een hakmolen met s vormig mes, een mandoline, huishoudfolie, een wok, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Het vlees
1 Sjalotten, 2 teentjes Look, 40 g gember, arachideolie, 4 el Ketjap Manis, 4 el zoete chilisaus, 1 citroen, 1 el vijfkruidenmengeling, zout
1
Pel de sjalot en de knoflook. Schil de gember. Hak alles fijn in de hakmolen. Meng met een scheutje arachideolie, de ketjap manis, de sweet chilisaus, het sap van de citroen, de vijfkruidenmix en een snuif zout.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
600 g varkensspiering
2
Snijd de varkensspiering in stukken. Wrijf het vlees aan beide kanten in met de marinade.
3
Laat het vlees een tijdje marineren.
De groenten
1 l Water, 0,3 l Witte wijnazijn, 2 Steranijs, 3 blaadjes laurier, 3 el kristalsuiker, peper
4
Breng het water aan de kook met de witte wijnazijn. Doe er de steranijs, laurier, suiker, peper en een snuif zout bij.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
0,25 Witte kolen
5
Rasp de witte kool fijn op de mandoline.
5 Wortels
6
Schil de wortelen en rasp ze ook fijn.
7
Giet de marinade over de groenten. Dek af met huishoudfolie en laat marineren.
Afwerken en serveren
2 builtje rijst
8
Kook de rijst gaar.
0,6 l Water
9
Leg het gemarineerde vlees in een pan. Giet er het water bij en breng aan de kook.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 40 g gember
10
Pel de sjalotten en de knoflook. Schil de gember. Snijd alles in stukken en mix in de hakmolen fijn.
11
Verhit een scheut arachideolie in een wok.
40 g Tomatenpuree, 1 tl vijfkruidenmengeling, 4 el zoete chilisaus, 3 el sojasaus, 4 el ketchup
12
Bak het sjalotmengsel in de olie. Doe er de tomatenpuree bij en laat mee bakken. Voeg er dan het vijfkruidenpoeder, de sweet chilisaus, de sojasaus en de ketchup aan toe. Laat alles even bakken.
13
Haal het gekookte vlees uit de pan. Giet ongeveer 3 dl van het kookvocht van het vlees bij de saus in de wok. Laat wat inkoken.
14
Maak de pan schoon en zet ze weer op het vuur. Verwarm er een flinke scheut arachideolie in. Bak het vlees aan beide kanten krokant in de olie.
15
Schep de groenten uit de marinade en leg ze in een grote schaal of op een bord. Snijd het vlees in dunne repen en leg ze op de groenten. Lepel er de saus over. Serveer de rijst apart.
1
Pel de sjalot en de knoflook. Schil de gember. Hak alles fijn in de hakmolen. Meng met een scheutje arachideolie, de ketjap manis, de sweet chilisaus, het sap van de citroen, de vijfkruidenmix en een snuif zout.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
2
Snijd de varkensspiering in stukken. Wrijf het vlees aan beide kanten in met de marinade.
Het vlees
1 Sjalotten, 2 teentjes Look, 40 g gember, arachideolie, 4 el Ketjap Manis, 4 el zoete chilisaus, 1 citroen, 1 el vijfkruidenmengeling, zout
1
Pel de sjalot en de knoflook. Schil de gember. Hak alles fijn in de hakmolen. Meng met een scheutje arachideolie, de ketjap manis, de sweet chilisaus, het sap van de citroen, de vijfkruidenmix en een snuif zout.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
600 g varkensspiering
2
Snijd de varkensspiering in stukken. Wrijf het vlees aan beide kanten in met de marinade.
3
Laat het vlees een tijdje marineren.
De groenten
1 l Water, 0,3 l Witte wijnazijn, 2 Steranijs, 3 blaadjes laurier, 3 el kristalsuiker, peper
4
Breng het water aan de kook met de witte wijnazijn. Doe er de steranijs, laurier, suiker, peper en een snuif zout bij.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
0,25 Witte kolen
5
Rasp de witte kool fijn op de mandoline.
5 Wortels
6
Schil de wortelen en rasp ze ook fijn.
7
Giet de marinade over de groenten. Dek af met huishoudfolie en laat marineren.
Afwerken en serveren
2 builtje rijst
8
Kook de rijst gaar.
0,6 l Water
9
Leg het gemarineerde vlees in een pan. Giet er het water bij en breng aan de kook.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 40 g gember
10
Pel de sjalotten en de knoflook. Schil de gember. Snijd alles in stukken en mix in de hakmolen fijn.
11
Verhit een scheut arachideolie in een wok.
40 g Tomatenpuree, 1 tl vijfkruidenmengeling, 4 el zoete chilisaus, 3 el sojasaus, 4 el ketchup
12
Bak het sjalotmengsel in de olie. Doe er de tomatenpuree bij en laat mee bakken. Voeg er dan het vijfkruidenpoeder, de sweet chilisaus, de sojasaus en de ketchup aan toe. Laat alles even bakken.
13
Haal het gekookte vlees uit de pan. Giet ongeveer 3 dl van het kookvocht van het vlees bij de saus in de wok. Laat wat inkoken.
14
Maak de pan schoon en zet ze weer op het vuur. Verwarm er een flinke scheut arachideolie in. Bak het vlees aan beide kanten krokant in de olie.
15
Schep de groenten uit de marinade en leg ze in een grote schaal of op een bord. Snijd het vlees in dunne repen en leg ze op de groenten. Lepel er de saus over. Serveer de rijst apart.
1
Pel de sjalot en de knoflook. Schil de gember. Hak alles fijn in de hakmolen. Meng met een scheutje arachideolie, de ketjap manis, de sweet chilisaus, het sap van de citroen, de vijfkruidenmix en een snuif zout.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
2
Snijd de varkensspiering in stukken. Wrijf het vlees aan beide kanten in met de marinade.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Sjalotten
3
Look
4 teentjes
Gember
80 g
Arachideolie
Ketjap manis
4 el
Zoete chilisaus
8 el
Citroen
1
Vijfkruidenmengeling
1 el
Vijfkruidenmengeling
1 tl
Zout
Varkensspiering
600 g
Water
1,6 l
Witte wijnazijn
0,3 l
Steranijs
2
Laurier
3 blaadjes
Kristalsuiker
3 el
Peper
Witte kolen
0,25
Wortels
5
Rijst
2 builtje
Tomatenpuree
40 g
Sojasaus
3 el
Ketchup
4 el
Babi pangang
Gemarineerde groenten met daarop krokant gebakken stukjes varkensvlees en een zoetzure saus. Dat is Jeroens lievelingsgerecht bij de Chinees, maar hij maakt het ook met plezier zelf klaar.Instructies
Het vlees
1 Sjalotten, 2 teentjes Look, 40 g gember, arachideolie, 4 el Ketjap Manis, 4 el zoete chilisaus, 1 citroen, 1 el vijfkruidenmengeling, zout
1
Pel de sjalot en de knoflook. Schil de gember. Hak alles fijn in de hakmolen. Meng met een scheutje arachideolie, de ketjap manis, de sweet chilisaus, het sap van de citroen, de vijfkruidenmix en een snuif zout.
600 g varkensspiering
2
Snijd de varkensspiering in stukken. Wrijf het vlees aan beide kanten in met de marinade.
3
Laat het vlees een tijdje marineren.
De groenten
1 l Water, 0,3 l Witte wijnazijn, 2 Steranijs, 3 blaadjes laurier, 3 el kristalsuiker, peper
4
Breng het water aan de kook met de witte wijnazijn. Doe er de steranijs, laurier, suiker, peper en een snuif zout bij.
0,25 Witte kolen
5
Rasp de witte kool fijn op de mandoline.
5 Wortels
6
Schil de wortelen en rasp ze ook fijn.
7
Giet de marinade over de groenten. Dek af met huishoudfolie en laat marineren.
Afwerken en serveren
2 builtje rijst
8
Kook de rijst gaar.
0,6 l Water
9
Leg het gemarineerde vlees in een pan. Giet er het water bij en breng aan de kook.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 40 g gember
10
Pel de sjalotten en de knoflook. Schil de gember. Snijd alles in stukken en mix in de hakmolen fijn.
11
Verhit een scheut arachideolie in een wok.
40 g Tomatenpuree, 1 tl vijfkruidenmengeling, 4 el zoete chilisaus, 3 el sojasaus, 4 el ketchup
12
Bak het sjalotmengsel in de olie. Doe er de tomatenpuree bij en laat mee bakken. Voeg er dan het vijfkruidenpoeder, de sweet chilisaus, de sojasaus en de ketchup aan toe. Laat alles even bakken.
13
Haal het gekookte vlees uit de pan. Giet ongeveer 3 dl van het kookvocht van het vlees bij de saus in de wok. Laat wat inkoken.
14
Maak de pan schoon en zet ze weer op het vuur. Verwarm er een flinke scheut arachideolie in. Bak het vlees aan beide kanten krokant in de olie.
15
Schep de groenten uit de marinade en leg ze in een grote schaal of op een bord. Snijd het vlees in dunne repen en leg ze op de groenten. Lepel er de saus over. Serveer de rijst apart.