Haver-kokosmuffins met ananas
Haver-kokosmuffins met ananas
Haver-kokosmuffins met ananas
Haver-kokosmuffins met ananas
Ingrediënten
4 personen
Ananas
0,5
Boter
125 g
Boter
Ahornsiroop
3 el
Havervlokken
200 g
Bloem
150 g
Kokosschilfers
50 g
Kokosbloesemsuiker
125 g
Melk
2 dl
Zout
1 snuifje
Bakpoeder
2 tl
Kaneelpoeder
Eieren
2
Benodigdheden
Een keukenmachine met k vormig hulpstuk, een muffinvorm, papieren of siliconen muffinvormpjes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Haver-kokosmuffins met ananas
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
0,5 ananas
2
Snijd de schil van de ananas en verwijder de harde kern. Snijd het vruchtvlees in blokjes (brunoise).
125 g boter, 3 el ahornsiroop, boter
3
Smelt een klontje boter in een pan. Bak de blokjes ananas. Doe er de ahornsiroop bij en laat karamelliseren.
200 g havervlokken, 150 g bloem, 50 g kokosschilfers
4
Meng de havervlokken met de bloem en de kokosschilfers in de keukenmachine.
5
Smelt de boter in een pannetje.
125 g kokosbloesemsuiker, 2 dl melk, 1 snuifje zout, 2 tl bakpoeder, 2 eieren
6
Voeg er de (kokosbloesem)suiker, de melk, een snuifje zout, de eieren en het bakpoeder aan toe. Meng goed.
TIPBakpoeder zorgt ervoor dat beslag gaat rijzen als het in de oven staat waardoor je gebak luchtiger wordt.
7
Giet er de gesmolten boter langzaam bij.
8
Roer er de gebakken ananas door.
9
Leg papieren of siliconen muffinvormpjes in een speciaal muffinbakblik.
kaneelpoeder
10
Vul de vormpjes tot net onder de rand met beslag en bestrooi (eventueel) met een snuifje kaneelpoeder.
11
Bak de muffins 25 minuten in de oven. Controleer met de punt van een mes of een satéstokje of ze gaar zijn.
12
Haal de muffins uit de oven, laat even afkoelen en neem ze uit de vormpjes.
Haver-kokosmuffins met ananas
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
0,5 ananas
2
Snijd de schil van de ananas en verwijder de harde kern. Snijd het vruchtvlees in blokjes (brunoise).
125 g boter, 3 el ahornsiroop, boter
3
Smelt een klontje boter in een pan. Bak de blokjes ananas. Doe er de ahornsiroop bij en laat karamelliseren.
200 g havervlokken, 150 g bloem, 50 g kokosschilfers
4
Meng de havervlokken met de bloem en de kokosschilfers in de keukenmachine.
5
Smelt de boter in een pannetje.
125 g kokosbloesemsuiker, 2 dl melk, 1 snuifje zout, 2 tl bakpoeder, 2 eieren
6
Voeg er de (kokosbloesem)suiker, de melk, een snuifje zout, de eieren en het bakpoeder aan toe. Meng goed.
TIPBakpoeder zorgt ervoor dat beslag gaat rijzen als het in de oven staat waardoor je gebak luchtiger wordt.
7
Giet er de gesmolten boter langzaam bij.
8
Roer er de gebakken ananas door.
9
Leg papieren of siliconen muffinvormpjes in een speciaal muffinbakblik.
kaneelpoeder
10
Vul de vormpjes tot net onder de rand met beslag en bestrooi (eventueel) met een snuifje kaneelpoeder.
11
Bak de muffins 25 minuten in de oven. Controleer met de punt van een mes of een satéstokje of ze gaar zijn.
12
Haal de muffins uit de oven, laat even afkoelen en neem ze uit de vormpjes.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
20m
Ingrediënten
Ananas
0,5
Boter
125 g
Boter
Ahornsiroop
3 el
Havervlokken
200 g
Bloem
150 g
Kokosschilfers
50 g
Kokosbloesemsuiker
125 g
Melk
2 dl
Zout
1 snuifje
Bakpoeder
2 tl
Kaneelpoeder
Eieren
2
Haver-kokosmuffins met ananas
De bekende gebakjes in exotische stijl. Een dessert dat je perfect samen met je kinderen kunt maken.Instructies
Haver-kokosmuffins met ananas
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
0,5 ananas
2
Snijd de schil van de ananas en verwijder de harde kern. Snijd het vruchtvlees in blokjes (brunoise).
125 g boter, 3 el ahornsiroop, boter
3
Smelt een klontje boter in een pan. Bak de blokjes ananas. Doe er de ahornsiroop bij en laat karamelliseren.
200 g havervlokken, 150 g bloem, 50 g kokosschilfers
4
Meng de havervlokken met de bloem en de kokosschilfers in de keukenmachine.
5
Smelt de boter in een pannetje.
125 g kokosbloesemsuiker, 2 dl melk, 1 snuifje zout, 2 tl bakpoeder, 2 eieren
6
Voeg er de (kokosbloesem)suiker, de melk, een snuifje zout, de eieren en het bakpoeder aan toe. Meng goed.
TIPBakpoeder zorgt ervoor dat beslag gaat rijzen als het in de oven staat waardoor je gebak luchtiger wordt.
7
Giet er de gesmolten boter langzaam bij.
8
Roer er de gebakken ananas door.
9
Leg papieren of siliconen muffinvormpjes in een speciaal muffinbakblik.
kaneelpoeder
10
Vul de vormpjes tot net onder de rand met beslag en bestrooi (eventueel) met een snuifje kaneelpoeder.
11
Bak de muffins 25 minuten in de oven. Controleer met de punt van een mes of een satéstokje of ze gaar zijn.
12
Haal de muffins uit de oven, laat even afkoelen en neem ze uit de vormpjes.