Chocolade-crème brûlée met grof zeezout
Chocolade-crème brûlée met grof zeezout
Chocolade-crème brûlée met grof zeezout
Chocolade-crème brûlée met grof zeezout
Ingrediënten
4 personen
Melk
2 dl
Room
2 dl
Vanillestok
1
Chocolade
100 g
Eierdooiers
10
Kristalsuiker
80 g
Kristalsuiker
2 el
Grof zout
1 snuifje
Donkerbruine suiker
2 el
Benodigdheden
Hakmolen, een hakmolen met s vormig mes, een bunsenbrandertje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De crème brûlée
1
Verwarm de oven voor op 90 °C (hetelucht).
2 dl melk, 2 dl Room
2
Verwarm de melk met de room op het vuur.
1 vanillestok
3
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij het melk-roommengsel.
100 g Chocolade
4
Breek de chocolade in stukken. Laat smelten in de warme melk met room.
10 eierdooiers, 80 g kristalsuiker
5
Klop de eierdooiers los met de suiker.
TIPJe kunt de eiwitten gebruiken om meringue en chocolademousse te maken. Je kunt de eiwitten ook invriezen.
6
Haal de vanillepeulen uit de chocolademelk. Giet het mengsel op de eierdooiers en roer goed om.
1 snuifje grof zout
7
Roer een snuif grof zout door de crème.
8
Vul potjes met het mengsel. Bak de crème ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven.
Afwerken en serveren
9
Laat de crème brûlée minstens 30 minuten afkoelen nadat hij uit de oven komt.
2 el kristalsuiker, 2 el donkerbruine suiker
10
Mix de kristalsuiker met de bruine suiker in de hakmolen. Strooi in een potje wat van het mengsel. Brand de suiker meteen met de bunsenbrander zodat er een krokant laagje op de crème komt.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
11
Werk de potjes elk afzonderlijk af.
De crème brûlée
1
Verwarm de oven voor op 90 °C (hetelucht).
2 dl melk, 2 dl Room
2
Verwarm de melk met de room op het vuur.
1 vanillestok
3
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij het melk-roommengsel.
100 g Chocolade
4
Breek de chocolade in stukken. Laat smelten in de warme melk met room.
10 eierdooiers, 80 g kristalsuiker
5
Klop de eierdooiers los met de suiker.
TIPJe kunt de eiwitten gebruiken om meringue en chocolademousse te maken. Je kunt de eiwitten ook invriezen.
6
Haal de vanillepeulen uit de chocolademelk. Giet het mengsel op de eierdooiers en roer goed om.
1 snuifje grof zout
7
Roer een snuif grof zout door de crème.
8
Vul potjes met het mengsel. Bak de crème ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven.
Afwerken en serveren
9
Laat de crème brûlée minstens 30 minuten afkoelen nadat hij uit de oven komt.
2 el kristalsuiker, 2 el donkerbruine suiker
10
Mix de kristalsuiker met de bruine suiker in de hakmolen. Strooi in een potje wat van het mengsel. Brand de suiker meteen met de bunsenbrander zodat er een krokant laagje op de crème komt.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
11
Werk de potjes elk afzonderlijk af.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Melk
2 dl
Room
2 dl
Vanillestok
1
Chocolade
100 g
Eierdooiers
10
Kristalsuiker
80 g
Kristalsuiker
2 el
Grof zout
1 snuifje
Donkerbruine suiker
2 el
Chocolade-crème brûlée met grof zeezout
Chocolade en zout zijn een fantastische combinatie. Jeroen gebruikt ze allebei in een speciale crème brûlée die – al zegt hij het zelf – een beetje naar het paradijs smaakt.Instructies
De crème brûlée
1
Verwarm de oven voor op 90 °C (hetelucht).
2 dl melk, 2 dl Room
2
Verwarm de melk met de room op het vuur.
1 vanillestok
3
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij het melk-roommengsel.
100 g Chocolade
4
Breek de chocolade in stukken. Laat smelten in de warme melk met room.
10 eierdooiers, 80 g kristalsuiker
5
Klop de eierdooiers los met de suiker.
TIPJe kunt de eiwitten gebruiken om meringue en chocolademousse te maken. Je kunt de eiwitten ook invriezen.
6
Haal de vanillepeulen uit de chocolademelk. Giet het mengsel op de eierdooiers en roer goed om.
1 snuifje grof zout
7
Roer een snuif grof zout door de crème.
8
Vul potjes met het mengsel. Bak de crème ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven.
Afwerken en serveren
9
Laat de crème brûlée minstens 30 minuten afkoelen nadat hij uit de oven komt.
2 el kristalsuiker, 2 el donkerbruine suiker
10
Mix de kristalsuiker met de bruine suiker in de hakmolen. Strooi in een potje wat van het mengsel. Brand de suiker meteen met de bunsenbrander zodat er een krokant laagje op de crème komt.
11
Werk de potjes elk afzonderlijk af.