Turks brood met gegrilde kipsla, tandooridressing en avocado
Turks brood met gegrilde kipsla, tandooridressing en avocado
Turks brood met gegrilde kipsla, tandooridressing en avocado
Ingrediënten
4 personen
Mayonaise
2 el
Yoghurt
3 el
Tandoori-pasta
2 el
Sriracha
1 el
Look
1 teentje
Kipfilets
400 g
Tomaten
2
Ijsbergsla
0,5
Olijfolie
1 scheutje
Limoenen
0,5
Ras el hanout
1 snuifje
Kippenkruiden
1 snuifje
Avocado
1
Jalapenopepers
2 el
Turken broeden
1
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Bicky-uitjes
1 el
Tuinkers
1 bakje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
2 el mayonaise, 3 el Yoghurt, 2 el tandoori-pasta, 1 el sriracha, 1 teentje Look
1
Schep de mayonaise in een kommetje samen met de yoghurt, sriracha en de tandooripasta. Pel een teentje look en rasp het bij de dressing.
400 g kipfilets
2
Verhit de grillpan op het vuur. Snijd de kipfilet in plakken en klop ze eventueel een beetje platter met de vleesklopper of de onderkant van een pot. Kruid ze met peper en zout en leg de plakken kip op de grill.
2 tomaten, 0,5 ijsbergsla
3
Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd ze in plakken. Snipper de ijsbergsla fijn.
1 scheutje olijfolie, 0,5 limoenen, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje kippenkruiden
4
Snijd de stukken kip in reepjes en doe ze in een kom en voeg er een goede scheut olijfolie aan toe. Pers het sap van een halve limoen erbij en kruid het geheel met ras el hanouth en de kippenkruiden.
1 avocado, 2 el jalapenopepers
5
Snijd de avocado in repen en de jalapeno fijn.
1 Turken broeden
6
Snijd het brood in twee rooster beide helften onder de grill.
1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 el Bicky-uitjes, 1 bakje tuinkers
7
Lepel wat tandooridressing op de onderste helft van het brood en leg er wat plakjes tomaat op. Kruid met grof zout en peper, leg er wat ijsbergsla op en ga verder met de avocado. Kruid de avocado met peper en zout en een likje olijfolie en gerookt paprikapoeder. Eindig met de kip, nog wat extra tandooridressing, de jalapeno, wat bicky uitjes en wat tuinkers.
1
Schep de mayonaise in een kommetje samen met de yoghurt, sriracha en de tandooripasta. Pel een teentje look en rasp het bij de dressing.
2
Verhit de grillpan op het vuur. Snijd de kipfilet in plakken en klop ze eventueel een beetje platter met de vleesklopper of de onderkant van een pot. Kruid ze met peper en zout en leg de plakken kip op de grill.
2 el mayonaise, 3 el Yoghurt, 2 el tandoori-pasta, 1 el sriracha, 1 teentje Look
1
Schep de mayonaise in een kommetje samen met de yoghurt, sriracha en de tandooripasta. Pel een teentje look en rasp het bij de dressing.
400 g kipfilets
2
Verhit de grillpan op het vuur. Snijd de kipfilet in plakken en klop ze eventueel een beetje platter met de vleesklopper of de onderkant van een pot. Kruid ze met peper en zout en leg de plakken kip op de grill.
2 tomaten, 0,5 ijsbergsla
3
Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd ze in plakken. Snipper de ijsbergsla fijn.
1 scheutje olijfolie, 0,5 limoenen, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje kippenkruiden
4
Snijd de stukken kip in reepjes en doe ze in een kom en voeg er een goede scheut olijfolie aan toe. Pers het sap van een halve limoen erbij en kruid het geheel met ras el hanouth en de kippenkruiden.
1 avocado, 2 el jalapenopepers
5
Snijd de avocado in repen en de jalapeno fijn.
1 Turken broeden
6
Snijd het brood in twee rooster beide helften onder de grill.
1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 el Bicky-uitjes, 1 bakje tuinkers
7
Lepel wat tandooridressing op de onderste helft van het brood en leg er wat plakjes tomaat op. Kruid met grof zout en peper, leg er wat ijsbergsla op en ga verder met de avocado. Kruid de avocado met peper en zout en een likje olijfolie en gerookt paprikapoeder. Eindig met de kip, nog wat extra tandooridressing, de jalapeno, wat bicky uitjes en wat tuinkers.
1
Schep de mayonaise in een kommetje samen met de yoghurt, sriracha en de tandooripasta. Pel een teentje look en rasp het bij de dressing.
2
Verhit de grillpan op het vuur. Snijd de kipfilet in plakken en klop ze eventueel een beetje platter met de vleesklopper of de onderkant van een pot. Kruid ze met peper en zout en leg de plakken kip op de grill.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Mayonaise
2 el
Yoghurt
3 el
Tandoori-pasta
2 el
Sriracha
1 el
Look
1 teentje
Kipfilets
400 g
Tomaten
2
Ijsbergsla
0,5
Olijfolie
1 scheutje
Limoenen
0,5
Ras el hanout
1 snuifje
Kippenkruiden
1 snuifje
Avocado
1
Jalapenopepers
2 el
Turken broeden
1
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Bicky-uitjes
1 el
Tuinkers
1 bakje
Turks brood met gegrilde kipsla, tandooridressing en avocado
Instructies
2 el mayonaise, 3 el Yoghurt, 2 el tandoori-pasta, 1 el sriracha, 1 teentje Look
1
Schep de mayonaise in een kommetje samen met de yoghurt, sriracha en de tandooripasta. Pel een teentje look en rasp het bij de dressing.
400 g kipfilets
2
Verhit de grillpan op het vuur. Snijd de kipfilet in plakken en klop ze eventueel een beetje platter met de vleesklopper of de onderkant van een pot. Kruid ze met peper en zout en leg de plakken kip op de grill.
2 tomaten, 0,5 ijsbergsla
3
Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd ze in plakken. Snipper de ijsbergsla fijn.
1 scheutje olijfolie, 0,5 limoenen, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje kippenkruiden
4
Snijd de stukken kip in reepjes en doe ze in een kom en voeg er een goede scheut olijfolie aan toe. Pers het sap van een halve limoen erbij en kruid het geheel met ras el hanouth en de kippenkruiden.
1 avocado, 2 el jalapenopepers
5
Snijd de avocado in repen en de jalapeno fijn.
1 Turken broeden
6
Snijd het brood in twee rooster beide helften onder de grill.
1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 el Bicky-uitjes, 1 bakje tuinkers
7
Lepel wat tandooridressing op de onderste helft van het brood en leg er wat plakjes tomaat op. Kruid met grof zout en peper, leg er wat ijsbergsla op en ga verder met de avocado. Kruid de avocado met peper en zout en een likje olijfolie en gerookt paprikapoeder. Eindig met de kip, nog wat extra tandooridressing, de jalapeno, wat bicky uitjes en wat tuinkers.