Loempia van banaan en chocolade
Loempia van banaan en chocolade
Loempia van banaan en chocolade
Loempia van banaan en chocolade
Ingrediënten
4 personen
Pure chocolade
100 g
Room
0,2 l
Boter
1 klontje
Rum
1 scheutje
Bananen
4
Vanillesuiker
4 el
Loempiadeeg
12 vel
Water
1 scheutje
Vanille-ijs
Eierdooier
1
Benodigdheden
Een penseel of borsteltje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De chocoladesaus
1
Verhit een pot water en plaats daarin een tweede kleinere pot of pan voor een bain-marie.
100 g pure chocolade
2
Breek de chocolade in stukjes en laat de zoetigheid smelten au bain-marie.
0,2 l Room
3
Voeg de room toe aan de smeltende chocolade. Roer af en toe even om, tot je een gladde saus krijgt.
1 scheutje rum
4
Voor de liefhebbers: voeg een scheutje rum of cognac (1 eetlepel) toe aan de saus.
1 klontje boter
5
Voeg net voor het serveren een klontje koude boter toe aan de saus. Meng de saus met een garde en je zal een mooi glanzend resultaat verkrijgen.
De loempia's
4 el vanillesuiker
6
Strooi de vanillesuiker in een schaaltje.
1 eierdooier, 1 scheutje Water
7
Doe enkel de dooier van het ei in een tweede schaaltje en schenk er een klein scheutje water bij. Roer de dooier los met een vork.
4 bananen
8
Schil de bananen en snij ze elk in drie gelijke stukken.
12 vel loempiadeeg
9
Leg een loempiavel in ruitvorm op je werkblad (met een punt naar je toe).
10
Strijk de randen van het deeg in met wat losgeklopt eigeel. Dat is de lijm die de loempia bij elkaar houdt.
11
Wentel een stuk banaan door de vanillesuiker en leg het in het midden van het loempiavel.
12
Plooi de onderste tip van het loempiavel over de banaan.Vouw vervolgens de beide zijkanten over het fruit. Rol het pakketje dicht en druk de uiteinden even aan.Smeer indien nodig nog wat eigeel op het uiteinde van de lap deeg, zodat de loempia goed dichtkleeft.
Afwerking
vanille-ijs
13
Hulp nodig bij het vouwen van je loempia's? Jeroen legt met plezier de techniek nog eens voor je uit. Let op: in dit filmpje gebruikt Jeroen twee vellen per (groente)loempia, maar bij de bananenloempia's heb je genoeg met eentje.
14
Verhit de frituurolie op 180°C. Gebruik bij voorkeur arachideolie.
vanille-ijs
15
Bak de loempia’s in de hete olie tot ze goudbruin zijn. Let op: het gaat snel, dus blijf in de buurt van het toestel.
16
Serveer de loempia’s met een lepel warme chocoladesaus en een bolletje vanille-ijs erbij.
De chocoladesaus
1
Verhit een pot water en plaats daarin een tweede kleinere pot of pan voor een bain-marie.
100 g pure chocolade
2
Breek de chocolade in stukjes en laat de zoetigheid smelten au bain-marie.
0,2 l Room
3
Voeg de room toe aan de smeltende chocolade. Roer af en toe even om, tot je een gladde saus krijgt.
1 scheutje rum
4
Voor de liefhebbers: voeg een scheutje rum of cognac (1 eetlepel) toe aan de saus.
1 klontje boter
5
Voeg net voor het serveren een klontje koude boter toe aan de saus. Meng de saus met een garde en je zal een mooi glanzend resultaat verkrijgen.
De loempia's
4 el vanillesuiker
6
Strooi de vanillesuiker in een schaaltje.
1 eierdooier, 1 scheutje Water
7
Doe enkel de dooier van het ei in een tweede schaaltje en schenk er een klein scheutje water bij. Roer de dooier los met een vork.
4 bananen
8
Schil de bananen en snij ze elk in drie gelijke stukken.
12 vel loempiadeeg
9
Leg een loempiavel in ruitvorm op je werkblad (met een punt naar je toe).
10
Strijk de randen van het deeg in met wat losgeklopt eigeel. Dat is de lijm die de loempia bij elkaar houdt.
11
Wentel een stuk banaan door de vanillesuiker en leg het in het midden van het loempiavel.
12
Plooi de onderste tip van het loempiavel over de banaan.Vouw vervolgens de beide zijkanten over het fruit. Rol het pakketje dicht en druk de uiteinden even aan.Smeer indien nodig nog wat eigeel op het uiteinde van de lap deeg, zodat de loempia goed dichtkleeft.
Afwerking
vanille-ijs
13
Hulp nodig bij het vouwen van je loempia's? Jeroen legt met plezier de techniek nog eens voor je uit. Let op: in dit filmpje gebruikt Jeroen twee vellen per (groente)loempia, maar bij de bananenloempia's heb je genoeg met eentje.
14
Verhit de frituurolie op 180°C. Gebruik bij voorkeur arachideolie.
vanille-ijs
15
Bak de loempia’s in de hete olie tot ze goudbruin zijn. Let op: het gaat snel, dus blijf in de buurt van het toestel.
16
Serveer de loempia’s met een lepel warme chocoladesaus en een bolletje vanille-ijs erbij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
20m
Ingrediënten
Pure chocolade
100 g
Room
0,2 l
Boter
1 klontje
Rum
1 scheutje
Bananen
4
Vanillesuiker
4 el
Loempiadeeg
12 vel
Water
1 scheutje
Vanille-ijs
Eierdooier
1
Loempia van banaan en chocolade
Ben je op zoek naar een verrassend dessert om aan je vrienden voor te schotelen? Of wil je gewoon even jezelf extra verwennen? Hier ben je aan het juiste adres, want Jeroen maakt een knapperige loempia die twee goeie vrienden verenigt: banaan en chocolade. Met een pak loempiavellen en slechts enkele ingrediënten zet je een origineel bordje zoetigheid op tafel voor jong en oud. Met de hoeveelheden in dit recept maak je 3 kleine loempia's per persoon.Instructies
De chocoladesaus
1
Verhit een pot water en plaats daarin een tweede kleinere pot of pan voor een bain-marie.
100 g pure chocolade
2
Breek de chocolade in stukjes en laat de zoetigheid smelten au bain-marie.
0,2 l Room
3
Voeg de room toe aan de smeltende chocolade. Roer af en toe even om, tot je een gladde saus krijgt.
1 scheutje rum
4
Voor de liefhebbers: voeg een scheutje rum of cognac (1 eetlepel) toe aan de saus.
1 klontje boter
5
Voeg net voor het serveren een klontje koude boter toe aan de saus. Meng de saus met een garde en je zal een mooi glanzend resultaat verkrijgen.
De loempia's
4 el vanillesuiker
6
Strooi de vanillesuiker in een schaaltje.
1 eierdooier, 1 scheutje Water
7
Doe enkel de dooier van het ei in een tweede schaaltje en schenk er een klein scheutje water bij. Roer de dooier los met een vork.
4 bananen
8
Schil de bananen en snij ze elk in drie gelijke stukken.
12 vel loempiadeeg
9
Leg een loempiavel in ruitvorm op je werkblad (met een punt naar je toe).
10
Strijk de randen van het deeg in met wat losgeklopt eigeel. Dat is de lijm die de loempia bij elkaar houdt.
11
Wentel een stuk banaan door de vanillesuiker en leg het in het midden van het loempiavel.
12
Plooi de onderste tip van het loempiavel over de banaan.Vouw vervolgens de beide zijkanten over het fruit. Rol het pakketje dicht en druk de uiteinden even aan.Smeer indien nodig nog wat eigeel op het uiteinde van de lap deeg, zodat de loempia goed dichtkleeft.
Afwerking
vanille-ijs
13
Hulp nodig bij het vouwen van je loempia's? Jeroen legt met plezier de techniek nog eens voor je uit. Let op: in dit filmpje gebruikt Jeroen twee vellen per (groente)loempia, maar bij de bananenloempia's heb je genoeg met eentje.
14
Verhit de frituurolie op 180°C. Gebruik bij voorkeur arachideolie.
vanille-ijs
15
Bak de loempia’s in de hete olie tot ze goudbruin zijn. Let op: het gaat snel, dus blijf in de buurt van het toestel.
16
Serveer de loempia’s met een lepel warme chocoladesaus en een bolletje vanille-ijs erbij.