Lamsbout met couscous, wortelsla en tikka masalayoghurt
Lamsbout met couscous, wortelsla en tikka masalayoghurt
Lamsbout met couscous, wortelsla en tikka masalayoghurt
Lamsbout met couscous, wortelsla en tikka masalayoghurt
Ingrediënten
4 personen
Water
400 ml
Kippenbouillon
1
Kaneelstokje
1
Cayennepeper
1 snuifje
Garam masala
1 snuifje
Kurkuma
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Komijn
1 tl
Couscous
200 g
Rozijnen
handvol
Lamsbout
1
Grof zout
2 el
Rietsuiker
2 el
Chiliflakes
2 tl
Lookpoeder
2 tl
Paprikapoeder
1 tl
muntblaadjes
Rozemarijn
Look
1 teentje
Yoghurt
1 el
Mayonaise
1 tl
Kruidenpasta 'tikka masala'
1 tl
Citroenen
0,25
Wortels
4
Olijfolie
1 scheutje
Rijstazijn
1 scheutje
Korianderblaadjes
Peper
Zout
Benodigdheden
Een barbecue, een fijnrasp, vleespennen
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De bouillon
400 ml Water, 1 Kippenbouillon
1
Breng een kleine kookpot met de kippenbouillon aan de kook.
1 kaneelstokje, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje garam masala, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje komijn
2
Voeg er een kaneelstokje aan toe. Kruid de bouillon met het cayennepoeder, de garam masala, de kurkuma en de komijn.
200 g couscous, handvol rozijnen
3
Doe de couscous in een mengkom en voeg er de rozijnen aan toe. Meng de rozijnen onder de couscous en zet aan de kant.
Het vlees
1 lamsbout
4
Snijd het lamsvlees helemaal open en steek er de vleespennen door om te vermijden dat het gaat opkrullen.
2 el grof zout, 2 el rietsuiker, 2 tl chiliflakes, 2 tl Lookpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijn
5
Doe het grof zout in de vijzel met de rietsuiker, de chiliflakes, het lookpoeder, het paprikapoeder en de komijn.
muntblaadjes, rozemarijn
6
Voeg er de blaadjes munt en takjes rozemarijn aan toe en maal het geheel fijn in de vijzel tot een kruidige pasta.
7
Giet de bouillon over de couscous met de rozijnen tot ze net onder staat. Voeg er ook het kaneelstokje aan toe voor extra smaak.
8
Wrijf het lamsvlees aan beide kanten in met de kruidige pasta.
9
Verhit de bbq tot 250° en leg het lamsvlees op de hete grill. Schroei het vlees even dicht.
10
Sluit het deksel en draai de vuren laag. Laat het lamsvlees 10 minuten rustig garen onder deksel.
11
Draai het vlees na tien minuten om en laat nog eens tien minuten garen.
De tikka masalayoghurt
1 teentje Look
12
Rasp het teentje look boven een kleine mengkom.
1 el Yoghurt, 1 tl mayonaise, 1 tl kruidenpasta 'tikka masala', 0,25 citroenen
13
Meng er de yoghurt, de mayonaise, de tikka masala en het sap van de citroen onder. Zet het yoghurtsausje aan de kant.
De wortelsla
4 Wortels, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje rijstazijn, korianderblaadjes, peper, zout
14
Schil de wortelen en rasp ze boven een mengkom. Breng op smaak met de korianderblaadjes, de olijfolie, de rijstazijn, peper en zout.
De afwerking
15
Serveer de couscous en de wortelsla op een bord.
16
Haal het vlees van de bbq, haal er de vleespennen uit en snijd het lamsvlees op een plank in dunne repen.
17
Schik de repen lamsvlees op de couscous en de sla. Werk het geheel af met een lepeltje tikka masalayoghurt en enkele blaadjes koriander.
De bouillon
400 ml Water, 1 Kippenbouillon
1
Breng een kleine kookpot met de kippenbouillon aan de kook.
1 kaneelstokje, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje garam masala, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje komijn
2
Voeg er een kaneelstokje aan toe. Kruid de bouillon met het cayennepoeder, de garam masala, de kurkuma en de komijn.
200 g couscous, handvol rozijnen
3
Doe de couscous in een mengkom en voeg er de rozijnen aan toe. Meng de rozijnen onder de couscous en zet aan de kant.
Het vlees
1 lamsbout
4
Snijd het lamsvlees helemaal open en steek er de vleespennen door om te vermijden dat het gaat opkrullen.
2 el grof zout, 2 el rietsuiker, 2 tl chiliflakes, 2 tl Lookpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijn
5
Doe het grof zout in de vijzel met de rietsuiker, de chiliflakes, het lookpoeder, het paprikapoeder en de komijn.
muntblaadjes, rozemarijn
6
Voeg er de blaadjes munt en takjes rozemarijn aan toe en maal het geheel fijn in de vijzel tot een kruidige pasta.
7
Giet de bouillon over de couscous met de rozijnen tot ze net onder staat. Voeg er ook het kaneelstokje aan toe voor extra smaak.
8
Wrijf het lamsvlees aan beide kanten in met de kruidige pasta.
9
Verhit de bbq tot 250° en leg het lamsvlees op de hete grill. Schroei het vlees even dicht.
10
Sluit het deksel en draai de vuren laag. Laat het lamsvlees 10 minuten rustig garen onder deksel.
11
Draai het vlees na tien minuten om en laat nog eens tien minuten garen.
De tikka masalayoghurt
1 teentje Look
12
Rasp het teentje look boven een kleine mengkom.
1 el Yoghurt, 1 tl mayonaise, 1 tl kruidenpasta 'tikka masala', 0,25 citroenen
13
Meng er de yoghurt, de mayonaise, de tikka masala en het sap van de citroen onder. Zet het yoghurtsausje aan de kant.
De wortelsla
4 Wortels, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje rijstazijn, korianderblaadjes, peper, zout
14
Schil de wortelen en rasp ze boven een mengkom. Breng op smaak met de korianderblaadjes, de olijfolie, de rijstazijn, peper en zout.
De afwerking
15
Serveer de couscous en de wortelsla op een bord.
16
Haal het vlees van de bbq, haal er de vleespennen uit en snijd het lamsvlees op een plank in dunne repen.
17
Schik de repen lamsvlees op de couscous en de sla. Werk het geheel af met een lepeltje tikka masalayoghurt en enkele blaadjes koriander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Water
400 ml
Kippenbouillon
1
Kaneelstokje
1
Cayennepeper
1 snuifje
Garam masala
1 snuifje
Kurkuma
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Komijn
1 tl
Couscous
200 g
Rozijnen
handvol
Lamsbout
1
Grof zout
2 el
Rietsuiker
2 el
Chiliflakes
2 tl
Lookpoeder
2 tl
Paprikapoeder
1 tl
muntblaadjes
Rozemarijn
Look
1 teentje
Yoghurt
1 el
Mayonaise
1 tl
Kruidenpasta 'tikka masala'
1 tl
Citroenen
0,25
Wortels
4
Olijfolie
1 scheutje
Rijstazijn
1 scheutje
Korianderblaadjes
Peper
Zout
Lamsbout met couscous, wortelsla en tikka masalayoghurt
Er gaat niets boven de geur van een stukje vlees dat aan het garen is op de barbecue. Een lamsbout zit boordevol smaak en is overheerlijk met een pittig sausje en een kruidige couscous. Een aanrader om klaar te maken voor kameraden op een warme zomeravond.Instructies
De bouillon
400 ml Water, 1 Kippenbouillon
1
Breng een kleine kookpot met de kippenbouillon aan de kook.
1 kaneelstokje, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje garam masala, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje komijn
2
Voeg er een kaneelstokje aan toe. Kruid de bouillon met het cayennepoeder, de garam masala, de kurkuma en de komijn.
200 g couscous, handvol rozijnen
3
Doe de couscous in een mengkom en voeg er de rozijnen aan toe. Meng de rozijnen onder de couscous en zet aan de kant.
Het vlees
1 lamsbout
4
Snijd het lamsvlees helemaal open en steek er de vleespennen door om te vermijden dat het gaat opkrullen.
2 el grof zout, 2 el rietsuiker, 2 tl chiliflakes, 2 tl Lookpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijn
5
Doe het grof zout in de vijzel met de rietsuiker, de chiliflakes, het lookpoeder, het paprikapoeder en de komijn.
muntblaadjes, rozemarijn
6
Voeg er de blaadjes munt en takjes rozemarijn aan toe en maal het geheel fijn in de vijzel tot een kruidige pasta.
7
Giet de bouillon over de couscous met de rozijnen tot ze net onder staat. Voeg er ook het kaneelstokje aan toe voor extra smaak.
8
Wrijf het lamsvlees aan beide kanten in met de kruidige pasta.
9
Verhit de bbq tot 250° en leg het lamsvlees op de hete grill. Schroei het vlees even dicht.
10
Sluit het deksel en draai de vuren laag. Laat het lamsvlees 10 minuten rustig garen onder deksel.
11
Draai het vlees na tien minuten om en laat nog eens tien minuten garen.
De tikka masalayoghurt
1 teentje Look
12
Rasp het teentje look boven een kleine mengkom.
1 el Yoghurt, 1 tl mayonaise, 1 tl kruidenpasta 'tikka masala', 0,25 citroenen
13
Meng er de yoghurt, de mayonaise, de tikka masala en het sap van de citroen onder. Zet het yoghurtsausje aan de kant.
De wortelsla
4 Wortels, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje rijstazijn, korianderblaadjes, peper, zout
14
Schil de wortelen en rasp ze boven een mengkom. Breng op smaak met de korianderblaadjes, de olijfolie, de rijstazijn, peper en zout.
De afwerking
15
Serveer de couscous en de wortelsla op een bord.
16
Haal het vlees van de bbq, haal er de vleespennen uit en snijd het lamsvlees op een plank in dunne repen.
17
Schik de repen lamsvlees op de couscous en de sla. Werk het geheel af met een lepeltje tikka masalayoghurt en enkele blaadjes koriander.