dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Lamsbout met couscous, wortelsla en tikka masalayoghurt (thumbnail)Lamsbout met couscous, wortelsla en tikka masalayoghurt

Lamsbout met couscous, wortelsla en tikka masalayoghurt

1u
28
-
1.9K
Recepten

Lamsbout met couscous, wortelsla en tikka masalayoghurt

Er gaat niets boven de geur van een stukje vlees dat aan het garen is op de barbecue. Een lamsbout zit boordevol smaak en is overheerlijk met een pittig sausje en een kruidige couscous. Een aanrader om klaar te maken voor kameraden op een warme zomeravond.
Lamsbout met couscous, wortelsla en tikka masalayoghurt (thumbnail)Lamsbout met couscous, wortelsla en tikka masalayoghurt

Lamsbout met couscous, wortelsla en tikka masalayoghurt

1u
28
-
1.9K
Recepten

Lamsbout met couscous, wortelsla en tikka masalayoghurt

Er gaat niets boven de geur van een stukje vlees dat aan het garen is op de barbecue. Een lamsbout zit boordevol smaak en is overheerlijk met een pittig sausje en een kruidige couscous. Een aanrader om klaar te maken voor kameraden op een warme zomeravond.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten28
Beoordeling-
Aantal likes1.9K

Ingrediënten

4 personen
Water
400 ml
Kippenbouillon
1
Kaneelstokje
1
Cayennepeper
1 snuifje
Garam masala
1 snuifje
Kurkuma
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Komijn
1 tl
Couscous
200 g
Rozijnen
handvol
Lamsbout
1
Grof zout
2 el
Rietsuiker
2 el
Chiliflakes
2 tl
Lookpoeder
2 tl
Paprikapoeder
1 tl
muntblaadjes
Rozemarijn
Look
1 teentje
Yoghurt
1 el
Mayonaise
1 tl
Kruidenpasta 'tikka masala'
1 tl
Citroenen
0,25
Wortels
4
Olijfolie
1 scheutje
Rijstazijn
1 scheutje
Korianderblaadjes
Peper
Zout

Benodigdheden

Een barbecue, een fijnrasp, vleespennen

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De bouillon

400 ml Water, 1 Kippenbouillon
1
Breng een kleine kookpot met de kippenbouillon aan de kook.
1 kaneelstokje, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje garam masala, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje komijn
2
Voeg er een kaneelstokje aan toe. Kruid de bouillon met het cayennepoeder, de garam masala, de kurkuma en de komijn.
200 g couscous, handvol rozijnen
3
Doe de couscous in een mengkom en voeg er de rozijnen aan toe. Meng de rozijnen onder de couscous en zet aan de kant.

Het vlees

1 lamsbout
4
Snijd het lamsvlees helemaal open en steek er de vleespennen door om te vermijden dat het gaat opkrullen.
2 el grof zout, 2 el rietsuiker, 2 tl chiliflakes, 2 tl Lookpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijn
5
Doe het grof zout in de vijzel met de rietsuiker, de chiliflakes, het lookpoeder, het paprikapoeder en de komijn.
muntblaadjes, rozemarijn
6
Voeg er de blaadjes munt en takjes rozemarijn aan toe en maal het geheel fijn in de vijzel tot een kruidige pasta.
7
Giet de bouillon over de couscous met de rozijnen tot ze net onder staat. Voeg er ook het kaneelstokje aan toe voor extra smaak.
8
Wrijf het lamsvlees aan beide kanten in met de kruidige pasta.
9
Verhit de bbq tot 250° en leg het lamsvlees op de hete grill. Schroei het vlees even dicht.
10
Sluit het deksel en draai de vuren laag. Laat het lamsvlees 10 minuten rustig garen onder deksel.
11
Draai het vlees na tien minuten om en laat nog eens tien minuten garen.

De tikka masalayoghurt

1 teentje Look
12
Rasp het teentje look boven een kleine mengkom.
1 el Yoghurt, 1 tl mayonaise, 1 tl kruidenpasta 'tikka masala', 0,25 citroenen
13
Meng er de yoghurt, de mayonaise, de tikka masala en het sap van de citroen onder. Zet het yoghurtsausje aan de kant.

De wortelsla

4 Wortels, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje rijstazijn, korianderblaadjes, peper, zout
14
Schil de wortelen en rasp ze boven een mengkom. Breng op smaak met de korianderblaadjes, de olijfolie, de rijstazijn, peper en zout.

De afwerking

15
Serveer de couscous en de wortelsla op een bord.
16
Haal het vlees van de bbq, haal er de vleespennen uit en snijd het lamsvlees op een plank in dunne repen.
17
Schik de repen lamsvlees op de couscous en de sla. Werk het geheel af met een lepeltje tikka masalayoghurt en enkele blaadjes koriander.
1
Breng een kleine kookpot met de kippenbouillon aan de kook.
2
Voeg er een kaneelstokje aan toe. Kruid de bouillon met het cayennepoeder, de garam masala, de kurkuma en de komijn.

Instructies

De bouillon

400 ml Water, 1 Kippenbouillon
1
Breng een kleine kookpot met de kippenbouillon aan de kook.
1 kaneelstokje, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje garam masala, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje komijn
2
Voeg er een kaneelstokje aan toe. Kruid de bouillon met het cayennepoeder, de garam masala, de kurkuma en de komijn.
200 g couscous, handvol rozijnen
3
Doe de couscous in een mengkom en voeg er de rozijnen aan toe. Meng de rozijnen onder de couscous en zet aan de kant.

Het vlees

1 lamsbout
4
Snijd het lamsvlees helemaal open en steek er de vleespennen door om te vermijden dat het gaat opkrullen.
2 el grof zout, 2 el rietsuiker, 2 tl chiliflakes, 2 tl Lookpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijn
5
Doe het grof zout in de vijzel met de rietsuiker, de chiliflakes, het lookpoeder, het paprikapoeder en de komijn.
muntblaadjes, rozemarijn
6
Voeg er de blaadjes munt en takjes rozemarijn aan toe en maal het geheel fijn in de vijzel tot een kruidige pasta.
7
Giet de bouillon over de couscous met de rozijnen tot ze net onder staat. Voeg er ook het kaneelstokje aan toe voor extra smaak.
8
Wrijf het lamsvlees aan beide kanten in met de kruidige pasta.
9
Verhit de bbq tot 250° en leg het lamsvlees op de hete grill. Schroei het vlees even dicht.
10
Sluit het deksel en draai de vuren laag. Laat het lamsvlees 10 minuten rustig garen onder deksel.
11
Draai het vlees na tien minuten om en laat nog eens tien minuten garen.

De tikka masalayoghurt

1 teentje Look
12
Rasp het teentje look boven een kleine mengkom.
1 el Yoghurt, 1 tl mayonaise, 1 tl kruidenpasta 'tikka masala', 0,25 citroenen
13
Meng er de yoghurt, de mayonaise, de tikka masala en het sap van de citroen onder. Zet het yoghurtsausje aan de kant.

De wortelsla

4 Wortels, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje rijstazijn, korianderblaadjes, peper, zout
14
Schil de wortelen en rasp ze boven een mengkom. Breng op smaak met de korianderblaadjes, de olijfolie, de rijstazijn, peper en zout.

De afwerking

15
Serveer de couscous en de wortelsla op een bord.
16
Haal het vlees van de bbq, haal er de vleespennen uit en snijd het lamsvlees op een plank in dunne repen.
17
Schik de repen lamsvlees op de couscous en de sla. Werk het geheel af met een lepeltje tikka masalayoghurt en enkele blaadjes koriander.
1
Breng een kleine kookpot met de kippenbouillon aan de kook.
2
Voeg er een kaneelstokje aan toe. Kruid de bouillon met het cayennepoeder, de garam masala, de kurkuma en de komijn.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Lamsbout met couscous, wortelsla en tikka masalayoghurt (thumbnail)Lamsbout met couscous, wortelsla en tikka masalayoghurt
4 personen
1u
Ingrediënten
Water
400 ml
Kippenbouillon
1
Kaneelstokje
1
Cayennepeper
1 snuifje
Garam masala
1 snuifje
Kurkuma
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Komijn
1 tl
Couscous
200 g
Rozijnen
handvol
Lamsbout
1
Grof zout
2 el
Rietsuiker
2 el
Chiliflakes
2 tl
Lookpoeder
2 tl
Paprikapoeder
1 tl
muntblaadjes
Rozemarijn
Look
1 teentje
Yoghurt
1 el
Mayonaise
1 tl
Kruidenpasta 'tikka masala'
1 tl
Citroenen
0,25
Wortels
4
Olijfolie
1 scheutje
Rijstazijn
1 scheutje
Korianderblaadjes
Peper
Zout

Lamsbout met couscous, wortelsla en tikka masalayoghurt

Er gaat niets boven de geur van een stukje vlees dat aan het garen is op de barbecue. Een lamsbout zit boordevol smaak en is overheerlijk met een pittig sausje en een kruidige couscous. Een aanrader om klaar te maken voor kameraden op een warme zomeravond.
Instructies

De bouillon

400 ml Water, 1 Kippenbouillon
1
Breng een kleine kookpot met de kippenbouillon aan de kook.
1 kaneelstokje, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje garam masala, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje komijn
2
Voeg er een kaneelstokje aan toe. Kruid de bouillon met het cayennepoeder, de garam masala, de kurkuma en de komijn.
200 g couscous, handvol rozijnen
3
Doe de couscous in een mengkom en voeg er de rozijnen aan toe. Meng de rozijnen onder de couscous en zet aan de kant.

Het vlees

1 lamsbout
4
Snijd het lamsvlees helemaal open en steek er de vleespennen door om te vermijden dat het gaat opkrullen.
2 el grof zout, 2 el rietsuiker, 2 tl chiliflakes, 2 tl Lookpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijn
5
Doe het grof zout in de vijzel met de rietsuiker, de chiliflakes, het lookpoeder, het paprikapoeder en de komijn.
muntblaadjes, rozemarijn
6
Voeg er de blaadjes munt en takjes rozemarijn aan toe en maal het geheel fijn in de vijzel tot een kruidige pasta.
7
Giet de bouillon over de couscous met de rozijnen tot ze net onder staat. Voeg er ook het kaneelstokje aan toe voor extra smaak.
8
Wrijf het lamsvlees aan beide kanten in met de kruidige pasta.
9
Verhit de bbq tot 250° en leg het lamsvlees op de hete grill. Schroei het vlees even dicht.
10
Sluit het deksel en draai de vuren laag. Laat het lamsvlees 10 minuten rustig garen onder deksel.
11
Draai het vlees na tien minuten om en laat nog eens tien minuten garen.

De tikka masalayoghurt

1 teentje Look
12
Rasp het teentje look boven een kleine mengkom.
1 el Yoghurt, 1 tl mayonaise, 1 tl kruidenpasta 'tikka masala', 0,25 citroenen
13
Meng er de yoghurt, de mayonaise, de tikka masala en het sap van de citroen onder. Zet het yoghurtsausje aan de kant.

De wortelsla

4 Wortels, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje rijstazijn, korianderblaadjes, peper, zout
14
Schil de wortelen en rasp ze boven een mengkom. Breng op smaak met de korianderblaadjes, de olijfolie, de rijstazijn, peper en zout.

De afwerking

15
Serveer de couscous en de wortelsla op een bord.
16
Haal het vlees van de bbq, haal er de vleespennen uit en snijd het lamsvlees op een plank in dunne repen.
17
Schik de repen lamsvlees op de couscous en de sla. Werk het geheel af met een lepeltje tikka masalayoghurt en enkele blaadjes koriander.