Swiss roll met rijstpap, speculaas en karamelsaus
Swiss roll met rijstpap, speculaas en karamelsaus
Swiss roll met rijstpap, speculaas en karamelsaus
Swiss roll met rijstpap, speculaas en karamelsaus
Ingrediënten
4 personen
Melk
0,6 l
Melk
40 g
Melk
1 scheutje
Dessertrijst
65 g
Vanillestokje
1
Eieren
4
Kristalsuiker
150 g
Vanille-extract
1 dopje
Bloem
30 g
Maïzena
30 g
Boter
40 g
Boter
1 klontje
Zout
2 snuifjes
Karamelsnoepjes
200 g
Room
1 scheutje
Puddingpoeder
25 g
Eierdooier
1
Speculaas koekjes
300 g
Benodigdheden
Een casserole of ruime kookpot, een ruime bakplaat, boterpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 165°C.
0,6 l melk
2
Giet de melk in een ruime casserole of kookpot en zet deze op een zacht vuur.
65 g Dessertrijst, 1 vanillestokje
3
Voeg er de dessertrijst, de zaadjes van het vanillestokje en het vanillestokje zelf aan toe en laat ongeveer 40 minuten garen op een zacht vuur. Roer regelmatig door de pap.
4 eieren
4
Breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten. Doe de eierdooiers in de kom van de keukenmachine. Houd de eiwitten aan de kant.
60 g kristalsuiker, 1 dopje vanille-extract
5
Voeg de suiker en het vanille-extract toe aan de eierdooiers en klop het geheel los tot een ruban.
40 g melk, 30 g bloem, 30 g maïzena
6
Weeg intussen de melk, de bloem en de maizena af.
40 g boter
7
Doe de juiste hoeveelheid boter in een steelpannetje en laat de boter smelten op het vuur.
8
Klop de eiwitten op.
1 snuifje zout
9
Roer de melk onder de ruban en zeef er vervolgens de bloem, de maizena en een snuifje zout boven.
10
Meng er de gesmolten boter onder en vervolgens voorzichtig de opgeklopte eiwitten.
1 klontje boter
11
Neem een ruime bakplaat en neem een vel boterpapier dat net groter is dan de bakplaat. Smeer de bakplaat in met een klontje boter en leg er het vel boterpapier op. Druk het papier goed aan.
12
Verdeel het beslag over de bakplaat en schuif het gedurende 25 minuten de oven in.
200 g karamelsnoepjes, 1 scheutje Room
13
Doe enkele karamelsnoepjes in een steelpannetje met een scheutje room. Zet een steelpannetje op het vuur en laat het smelten.
90 g kristalsuiker, 25 g puddingpoeder, 1 eierdooier
14
Meet de juiste hoeveelheid suiker en puddingpoeder af. Breek een ei en van de eierdooier op.
15
Meng de suiker onder de rijstpap op het vuur en haal het vanillestokje eruit.
1 scheutje melk
16
Los het puddingpoeder op onder in een scheutje melk en voeg het mengsel toe aan de rijstpap.
17
Meng tenslotte de eierdooier onder de rijstpap en laat even afkoelen.
1 snuifje zout
18
Voeg een klein snuifje zout toe aan de gesmolten karamel en laat deze vervolgens afkoelen.
19
Haal de biscuit uit de oven. Leg een handdoek op de tafel en laat er het biscuit op afkoelen uit de vorm.
300 g Speculaas koekjes
20
Verkruimel enkele speculaaskoekjes.
21
Haal het bakpapier van de afgekoelde bisquit en houd deze even aan de kant. Bestrijk de bleke kant met een laag afgekoelde rijstpap.
22
Leg er de speculaaskruimels over en rol het biscuit voorzichtig maar stevig op. Rol het op in hetzelfde boterpapier en laat het verder afkoelen in de koelkast.
23
Snijd de swiss roll in stukken en serveer met de karamelsaus.
1
Verwarm de oven voor op 165°C.
0,6 l melk
2
Giet de melk in een ruime casserole of kookpot en zet deze op een zacht vuur.
65 g Dessertrijst, 1 vanillestokje
3
Voeg er de dessertrijst, de zaadjes van het vanillestokje en het vanillestokje zelf aan toe en laat ongeveer 40 minuten garen op een zacht vuur. Roer regelmatig door de pap.
4 eieren
4
Breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten. Doe de eierdooiers in de kom van de keukenmachine. Houd de eiwitten aan de kant.
60 g kristalsuiker, 1 dopje vanille-extract
5
Voeg de suiker en het vanille-extract toe aan de eierdooiers en klop het geheel los tot een ruban.
40 g melk, 30 g bloem, 30 g maïzena
6
Weeg intussen de melk, de bloem en de maizena af.
40 g boter
7
Doe de juiste hoeveelheid boter in een steelpannetje en laat de boter smelten op het vuur.
8
Klop de eiwitten op.
1 snuifje zout
9
Roer de melk onder de ruban en zeef er vervolgens de bloem, de maizena en een snuifje zout boven.
10
Meng er de gesmolten boter onder en vervolgens voorzichtig de opgeklopte eiwitten.
1 klontje boter
11
Neem een ruime bakplaat en neem een vel boterpapier dat net groter is dan de bakplaat. Smeer de bakplaat in met een klontje boter en leg er het vel boterpapier op. Druk het papier goed aan.
12
Verdeel het beslag over de bakplaat en schuif het gedurende 25 minuten de oven in.
200 g karamelsnoepjes, 1 scheutje Room
13
Doe enkele karamelsnoepjes in een steelpannetje met een scheutje room. Zet een steelpannetje op het vuur en laat het smelten.
90 g kristalsuiker, 25 g puddingpoeder, 1 eierdooier
14
Meet de juiste hoeveelheid suiker en puddingpoeder af. Breek een ei en van de eierdooier op.
15
Meng de suiker onder de rijstpap op het vuur en haal het vanillestokje eruit.
1 scheutje melk
16
Los het puddingpoeder op onder in een scheutje melk en voeg het mengsel toe aan de rijstpap.
17
Meng tenslotte de eierdooier onder de rijstpap en laat even afkoelen.
1 snuifje zout
18
Voeg een klein snuifje zout toe aan de gesmolten karamel en laat deze vervolgens afkoelen.
19
Haal de biscuit uit de oven. Leg een handdoek op de tafel en laat er het biscuit op afkoelen uit de vorm.
300 g Speculaas koekjes
20
Verkruimel enkele speculaaskoekjes.
21
Haal het bakpapier van de afgekoelde bisquit en houd deze even aan de kant. Bestrijk de bleke kant met een laag afgekoelde rijstpap.
22
Leg er de speculaaskruimels over en rol het biscuit voorzichtig maar stevig op. Rol het op in hetzelfde boterpapier en laat het verder afkoelen in de koelkast.
23
Snijd de swiss roll in stukken en serveer met de karamelsaus.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 5m
Ingrediënten
Melk
0,6 l
Melk
40 g
Melk
1 scheutje
Dessertrijst
65 g
Vanillestokje
1
Eieren
4
Kristalsuiker
150 g
Vanille-extract
1 dopje
Bloem
30 g
Maïzena
30 g
Boter
40 g
Boter
1 klontje
Zout
2 snuifjes
Karamelsnoepjes
200 g
Room
1 scheutje
Puddingpoeder
25 g
Eierdooier
1
Speculaas koekjes
300 g
Swiss roll met rijstpap, speculaas en karamelsaus
Een swiss roll is een opgerolde biscuit met een lekkere vulling. De klassieke wijze is met een aardbeienconfituur. Jeroen gaat voor een eigen versie met een smeuïge rijstpap en krokante speculaas.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 165°C.
0,6 l melk
2
Giet de melk in een ruime casserole of kookpot en zet deze op een zacht vuur.
65 g Dessertrijst, 1 vanillestokje
3
Voeg er de dessertrijst, de zaadjes van het vanillestokje en het vanillestokje zelf aan toe en laat ongeveer 40 minuten garen op een zacht vuur. Roer regelmatig door de pap.
4 eieren
4
Breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten. Doe de eierdooiers in de kom van de keukenmachine. Houd de eiwitten aan de kant.
60 g kristalsuiker, 1 dopje vanille-extract
5
Voeg de suiker en het vanille-extract toe aan de eierdooiers en klop het geheel los tot een ruban.
40 g melk, 30 g bloem, 30 g maïzena
6
Weeg intussen de melk, de bloem en de maizena af.
40 g boter
7
Doe de juiste hoeveelheid boter in een steelpannetje en laat de boter smelten op het vuur.
8
Klop de eiwitten op.
1 snuifje zout
9
Roer de melk onder de ruban en zeef er vervolgens de bloem, de maizena en een snuifje zout boven.
10
Meng er de gesmolten boter onder en vervolgens voorzichtig de opgeklopte eiwitten.
1 klontje boter
11
Neem een ruime bakplaat en neem een vel boterpapier dat net groter is dan de bakplaat. Smeer de bakplaat in met een klontje boter en leg er het vel boterpapier op. Druk het papier goed aan.
12
Verdeel het beslag over de bakplaat en schuif het gedurende 25 minuten de oven in.
200 g karamelsnoepjes, 1 scheutje Room
13
Doe enkele karamelsnoepjes in een steelpannetje met een scheutje room. Zet een steelpannetje op het vuur en laat het smelten.
90 g kristalsuiker, 25 g puddingpoeder, 1 eierdooier
14
Meet de juiste hoeveelheid suiker en puddingpoeder af. Breek een ei en van de eierdooier op.
15
Meng de suiker onder de rijstpap op het vuur en haal het vanillestokje eruit.
1 scheutje melk
16
Los het puddingpoeder op onder in een scheutje melk en voeg het mengsel toe aan de rijstpap.
17
Meng tenslotte de eierdooier onder de rijstpap en laat even afkoelen.
1 snuifje zout
18
Voeg een klein snuifje zout toe aan de gesmolten karamel en laat deze vervolgens afkoelen.
19
Haal de biscuit uit de oven. Leg een handdoek op de tafel en laat er het biscuit op afkoelen uit de vorm.
300 g Speculaas koekjes
20
Verkruimel enkele speculaaskoekjes.
21
Haal het bakpapier van de afgekoelde bisquit en houd deze even aan de kant. Bestrijk de bleke kant met een laag afgekoelde rijstpap.
22
Leg er de speculaaskruimels over en rol het biscuit voorzichtig maar stevig op. Rol het op in hetzelfde boterpapier en laat het verder afkoelen in de koelkast.
23
Snijd de swiss roll in stukken en serveer met de karamelsaus.