Gegratineerde aubergine met lamsgehakt en couscous met waterkerspesto
Gegratineerde aubergine met lamsgehakt en couscous met waterkerspesto
Gegratineerde aubergine met lamsgehakt en couscous met waterkerspesto
Gegratineerde aubergine met lamsgehakt en couscous met waterkerspesto
Ingrediënten
4 personen
Aubergine
2
Look
3 teentjes
Rozemarijn
Komijnpoeder
2 snuifjes
Lamsgehakt
400 g
Wortel
1
Courgette
1
Ajuin
1
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Kaneelpoeder
1 snuifje
Tomatenpuree
1 el
Cayennepeper
1 snuifje
Witte wijn
0,1 l
Tomaten passata
0,1 l
Couscous
200 g
Amandelschilfers
120 g
Harde schapenkazen
80 g
Waterkers
1 bosje
Koriander
1 bosje
Olijfolie
0,1 l
LimoenenSap van
0,5
Geraspte mozzarella
150 g
Rucola
1 bosje
Benodigdheden
Blender, blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
2 aubergine, 1 teentje Look, rozemarijn
2
Snijd de aubergines in twee, maak er kruiselingse inkepingen in en leg ze op een bakplaat. Pel de look, snijd in plakjes en steek de plakjes in de inkepingen samen met enkele takjes rozemarijn.
1 snuifje komijnpoeder
3
Kruid de aubergines met peper, zout en komijn en sprenkel er flink wat olijfolie over. Schuif de bakplaat 30 minuten in de oven.
400 g lamsgehakt
4
Laat een scheut olijfolie heet worden in een grote pan en bak het lamsgehakt goudbruin.
5
Schep het gebakken gehakt uit de pan in een zeef en laat even uitlekken.
1 Wortel, 1 courgette, 1 teentje Look, 1 ajuin, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijnpoeder, 1 snuifje Provençaalse kruiden, 1 snuifje kaneelpoeder
6
Pel de ui en de look, snijd ze fijn en stoof ze aan in de pan van het gehakt. Schil de wortel en snijd vervolgens samen met de courgette in blokjes. Voeg alles toe aan de pan. Kruid de groenten en laat ze even bakken.
1 el Tomatenpuree, 1 snuifje cayennepeper
7
Voeg het gebakken gehakt er opnieuw aan toe, gevolgd door een grote lepel tomatenpuree. Laat de groenten en het gehakt nog even samen bakken en kruid met cayennepeper en zout.
0,1 l witte wijn, 0,1 l Tomaten passata
8
Voeg er de witte wijn aan toe en laat de alcohol en het meeste vocht verdampen. Doe de passata erbij en laat de ragu sudderen op een zacht vuur.
200 g couscous
9
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de couscous gaar.
120 g amandelschilfers
10
Verwarm een likje olie in een pan en kleur de amandelschilfers erin.
80 g harde schapenkazen, 1 bosje Waterkers, 1 bosje koriander, 1 teentje Look
11
Breek de schapenkaas in stukken en doe de kaas in de pot van de blender samen met de koriander en de gewassen waterkers. Pel de look, snijd fijn en voeg ook toe.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
0,1 l olijfolie, 0,5 limoenen
12
Doe vervolgens ¾ van de gekleurde amandelschilfers bij in de blender, gevolgd door de olijfolie. Mix het geheel tot een gladde pesto en breng op smaak met peper, zout en limoensap. Voeg er desnoods nog een klein scheutje water aan toe en mix nogmaals.
13
Haal de aubergines uit de oven en laat de grillstand van de oven voorverwarmen.
150 g Geraspte mozzarella
14
Schep de lamsragù over de aubergines. Strooi er de gemalen mozzarella over en laat de aubergines nog enkele minuten gratineren onder de grill.
1 bosje Rucola
15
Schep de gegratineerde aubergines op een bord samen met een lepel couscous. Werk af met enkele blaadjes rucola.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
2 aubergine, 1 teentje Look, rozemarijn
2
Snijd de aubergines in twee, maak er kruiselingse inkepingen in en leg ze op een bakplaat. Pel de look, snijd in plakjes en steek de plakjes in de inkepingen samen met enkele takjes rozemarijn.
1 snuifje komijnpoeder
3
Kruid de aubergines met peper, zout en komijn en sprenkel er flink wat olijfolie over. Schuif de bakplaat 30 minuten in de oven.
400 g lamsgehakt
4
Laat een scheut olijfolie heet worden in een grote pan en bak het lamsgehakt goudbruin.
5
Schep het gebakken gehakt uit de pan in een zeef en laat even uitlekken.
1 Wortel, 1 courgette, 1 teentje Look, 1 ajuin, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijnpoeder, 1 snuifje Provençaalse kruiden, 1 snuifje kaneelpoeder
6
Pel de ui en de look, snijd ze fijn en stoof ze aan in de pan van het gehakt. Schil de wortel en snijd vervolgens samen met de courgette in blokjes. Voeg alles toe aan de pan. Kruid de groenten en laat ze even bakken.
1 el Tomatenpuree, 1 snuifje cayennepeper
7
Voeg het gebakken gehakt er opnieuw aan toe, gevolgd door een grote lepel tomatenpuree. Laat de groenten en het gehakt nog even samen bakken en kruid met cayennepeper en zout.
0,1 l witte wijn, 0,1 l Tomaten passata
8
Voeg er de witte wijn aan toe en laat de alcohol en het meeste vocht verdampen. Doe de passata erbij en laat de ragu sudderen op een zacht vuur.
200 g couscous
9
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de couscous gaar.
120 g amandelschilfers
10
Verwarm een likje olie in een pan en kleur de amandelschilfers erin.
80 g harde schapenkazen, 1 bosje Waterkers, 1 bosje koriander, 1 teentje Look
11
Breek de schapenkaas in stukken en doe de kaas in de pot van de blender samen met de koriander en de gewassen waterkers. Pel de look, snijd fijn en voeg ook toe.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
0,1 l olijfolie, 0,5 limoenen
12
Doe vervolgens ¾ van de gekleurde amandelschilfers bij in de blender, gevolgd door de olijfolie. Mix het geheel tot een gladde pesto en breng op smaak met peper, zout en limoensap. Voeg er desnoods nog een klein scheutje water aan toe en mix nogmaals.
13
Haal de aubergines uit de oven en laat de grillstand van de oven voorverwarmen.
150 g Geraspte mozzarella
14
Schep de lamsragù over de aubergines. Strooi er de gemalen mozzarella over en laat de aubergines nog enkele minuten gratineren onder de grill.
1 bosje Rucola
15
Schep de gegratineerde aubergines op een bord samen met een lepel couscous. Werk af met enkele blaadjes rucola.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Aubergine
2
Look
3 teentjes
Rozemarijn
Komijnpoeder
2 snuifjes
Lamsgehakt
400 g
Wortel
1
Courgette
1
Ajuin
1
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Kaneelpoeder
1 snuifje
Tomatenpuree
1 el
Cayennepeper
1 snuifje
Witte wijn
0,1 l
Tomaten passata
0,1 l
Couscous
200 g
Amandelschilfers
120 g
Harde schapenkazen
80 g
Waterkers
1 bosje
Koriander
1 bosje
Olijfolie
0,1 l
LimoenenSap van
0,5
Geraspte mozzarella
150 g
Rucola
1 bosje
Gegratineerde aubergine met lamsgehakt en couscous met waterkerspesto
Hiermee ga je op culinaire wijze het weekend in! Een hemelse ragù van lamsgehakt, gegratineerd in de oven, met een simpele couscous en pesto op basis van waterkers, koriander en geschaafde amandelen.Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
2 aubergine, 1 teentje Look, rozemarijn
2
Snijd de aubergines in twee, maak er kruiselingse inkepingen in en leg ze op een bakplaat. Pel de look, snijd in plakjes en steek de plakjes in de inkepingen samen met enkele takjes rozemarijn.
1 snuifje komijnpoeder
3
Kruid de aubergines met peper, zout en komijn en sprenkel er flink wat olijfolie over. Schuif de bakplaat 30 minuten in de oven.
400 g lamsgehakt
4
Laat een scheut olijfolie heet worden in een grote pan en bak het lamsgehakt goudbruin.
5
Schep het gebakken gehakt uit de pan in een zeef en laat even uitlekken.
1 Wortel, 1 courgette, 1 teentje Look, 1 ajuin, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijnpoeder, 1 snuifje Provençaalse kruiden, 1 snuifje kaneelpoeder
6
Pel de ui en de look, snijd ze fijn en stoof ze aan in de pan van het gehakt. Schil de wortel en snijd vervolgens samen met de courgette in blokjes. Voeg alles toe aan de pan. Kruid de groenten en laat ze even bakken.
1 el Tomatenpuree, 1 snuifje cayennepeper
7
Voeg het gebakken gehakt er opnieuw aan toe, gevolgd door een grote lepel tomatenpuree. Laat de groenten en het gehakt nog even samen bakken en kruid met cayennepeper en zout.
0,1 l witte wijn, 0,1 l Tomaten passata
8
Voeg er de witte wijn aan toe en laat de alcohol en het meeste vocht verdampen. Doe de passata erbij en laat de ragu sudderen op een zacht vuur.
200 g couscous
9
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de couscous gaar.
120 g amandelschilfers
10
Verwarm een likje olie in een pan en kleur de amandelschilfers erin.
80 g harde schapenkazen, 1 bosje Waterkers, 1 bosje koriander, 1 teentje Look
11
Breek de schapenkaas in stukken en doe de kaas in de pot van de blender samen met de koriander en de gewassen waterkers. Pel de look, snijd fijn en voeg ook toe.
0,1 l olijfolie, 0,5 limoenen
12
Doe vervolgens ¾ van de gekleurde amandelschilfers bij in de blender, gevolgd door de olijfolie. Mix het geheel tot een gladde pesto en breng op smaak met peper, zout en limoensap. Voeg er desnoods nog een klein scheutje water aan toe en mix nogmaals.
13
Haal de aubergines uit de oven en laat de grillstand van de oven voorverwarmen.
150 g Geraspte mozzarella
14
Schep de lamsragù over de aubergines. Strooi er de gemalen mozzarella over en laat de aubergines nog enkele minuten gratineren onder de grill.
1 bosje Rucola
15
Schep de gegratineerde aubergines op een bord samen met een lepel couscous. Werk af met enkele blaadjes rucola.