dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Varkenswangen met kriekbier en peperkoek (thumbnail)Varkenswangen met kriekbier en peperkoek

Varkenswangen met kriekbier en peperkoek

40m
12
100%
2.4K
Recepten

Varkenswangen met kriekbier en peperkoek

Liefhebbers van klassieke stoverij moeten deze stoofpot eens uitproberen. Na lang garen veranderen de varkenswangen in stukjes botermals en smakelijk vlees. Het is varkensvlees om ‘u’ tegen te zeggen. De o-zo-belangrijke saus brengt Jeroen op smaak met een eerlijk en authentiek Belgisch kriekbier, wat peperkoek, mosterd en kersenconfituur. Dit is een gerecht om van te genieten. Lekker met waterkers, frietjes en natuurlijk een dot verse mayonaise.TIP: Vraag aan je slager om de varkenswangen te ontvliezen, tenzij je daar zelf bedreven in bent.
Varkenswangen met kriekbier en peperkoek (thumbnail)Varkenswangen met kriekbier en peperkoek

Varkenswangen met kriekbier en peperkoek

40m
12
100%
2.4K
Recepten

Varkenswangen met kriekbier en peperkoek

Liefhebbers van klassieke stoverij moeten deze stoofpot eens uitproberen. Na lang garen veranderen de varkenswangen in stukjes botermals en smakelijk vlees. Het is varkensvlees om ‘u’ tegen te zeggen. De o-zo-belangrijke saus brengt Jeroen op smaak met een eerlijk en authentiek Belgisch kriekbier, wat peperkoek, mosterd en kersenconfituur. Dit is een gerecht om van te genieten. Lekker met waterkers, frietjes en natuurlijk een dot verse mayonaise.TIP: Vraag aan je slager om de varkenswangen te ontvliezen, tenzij je daar zelf bedreven in bent.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten12
Beoordeling100%
Aantal likes2.4K

Ingrediënten

4 personen
Varkenswangen
1.000 g
Kriekbier
0,75 l
Uien
3
Look
1 teentje
Laurier
4 blaadje
Tijm
4 takjes
Kruidnagels
3
Peperkoek
3 sneetjes
Mosterd
3 el
Kersenconfituur
1 el
Peper
Zout

Benodigdheden

Waterkers of een sla naar keuze, verse frietjes, mayonaise

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Varkenswangen met kriekbier en peperkoek

1.000 g varkenswangen, 0,75 l kriekbier, 3 uien, 1 teentje Look, 4 blaadje laurier, 4 takjes tijm, 3 kruidnagels, 3 sneetjes peperkoek, 3 el mosterd, 1 el kersenconfituur, peper, zout
1
Verwarm de oven voor tot 170°C.
2
Pel de uien en snipper ze zeer fijn. Pel de look en plet de teen tot pulp.
3
Verhit een grote stoofpot op een matig vuur en smelt er een klont boter in.
4
Stoof de stukjes ui, samen met de look. Roer af en toe en laat de uien niet bruin kleuren.
5
Snij de ontvliesde varkenswangen in twee gelijke stukken.
6
Verhit ook een braadpan op een matig vuur en smelt er een klont boter in.
7
Bak de stukken varkenswang goudbruin in de hete pan. Kruid het vlees tussendoor met wat peper en zout. Bak nooit te grote hoeveelheden in één keer en roer niet in de pan. Enkel de buitenkant van de wangetjes is nu van tel, dus het vlees hoeft binnenin niet gaar te zijn.
8
Schep de gekleurde stukjes vlees in de stoofpot met ui.
9
Giet het braadvet uit de pan en zet ze opnieuw op een matig vuur. Schenk het kriekbier over de bodem met aanbaksels van het vlees. Laat het bier opwarmen en roer tussendoor de bakresten los.
10
Schenk het warme bier in de stoofpot en voeg de kruidnagels toe. Zet het vuur zacht.
11
Verzamel takjes tijm en blaadjes laurier en bind ze tot een strak kruidentuiltje met behulp van een eindje keukentouw.
12
Schep een beetje kersenconfituur bij het vleesgerecht.
13
Smeer een flinke laag scherpe mosterd op de sneetjes peperkoek. Leg deze bijzondere boterhammen (mosterd naar onder) bovenop het stoofgerecht en zet het deksel op de pot.
14
Gaar de varkenswangen in de oven van 170°C gedurende anderhalf tot twee uur. (Controleer de varkenswangen. Het vlees hoort botermals te zijn.)
15
Neem tussendoor de tijd om verse frieten te maken en een frisse groene sla naar keuze. Ik verkies waterkers op smaak gebracht met wat olie, azijn en peper en zout.
16
Verwijder het uitgekookte kruidentuiltje uit de stoofpot en serveer de varkenswangen met saus in compagnie van frietjes, sla en verse mayonaise.
1
Verwarm de oven voor tot 170°C.
2
Pel de uien en snipper ze zeer fijn. Pel de look en plet de teen tot pulp.

Instructies

Varkenswangen met kriekbier en peperkoek

1.000 g varkenswangen, 0,75 l kriekbier, 3 uien, 1 teentje Look, 4 blaadje laurier, 4 takjes tijm, 3 kruidnagels, 3 sneetjes peperkoek, 3 el mosterd, 1 el kersenconfituur, peper, zout
1
Verwarm de oven voor tot 170°C.
2
Pel de uien en snipper ze zeer fijn. Pel de look en plet de teen tot pulp.
3
Verhit een grote stoofpot op een matig vuur en smelt er een klont boter in.
4
Stoof de stukjes ui, samen met de look. Roer af en toe en laat de uien niet bruin kleuren.
5
Snij de ontvliesde varkenswangen in twee gelijke stukken.
6
Verhit ook een braadpan op een matig vuur en smelt er een klont boter in.
7
Bak de stukken varkenswang goudbruin in de hete pan. Kruid het vlees tussendoor met wat peper en zout. Bak nooit te grote hoeveelheden in één keer en roer niet in de pan. Enkel de buitenkant van de wangetjes is nu van tel, dus het vlees hoeft binnenin niet gaar te zijn.
8
Schep de gekleurde stukjes vlees in de stoofpot met ui.
9
Giet het braadvet uit de pan en zet ze opnieuw op een matig vuur. Schenk het kriekbier over de bodem met aanbaksels van het vlees. Laat het bier opwarmen en roer tussendoor de bakresten los.
10
Schenk het warme bier in de stoofpot en voeg de kruidnagels toe. Zet het vuur zacht.
11
Verzamel takjes tijm en blaadjes laurier en bind ze tot een strak kruidentuiltje met behulp van een eindje keukentouw.
12
Schep een beetje kersenconfituur bij het vleesgerecht.
13
Smeer een flinke laag scherpe mosterd op de sneetjes peperkoek. Leg deze bijzondere boterhammen (mosterd naar onder) bovenop het stoofgerecht en zet het deksel op de pot.
14
Gaar de varkenswangen in de oven van 170°C gedurende anderhalf tot twee uur. (Controleer de varkenswangen. Het vlees hoort botermals te zijn.)
15
Neem tussendoor de tijd om verse frieten te maken en een frisse groene sla naar keuze. Ik verkies waterkers op smaak gebracht met wat olie, azijn en peper en zout.
16
Verwijder het uitgekookte kruidentuiltje uit de stoofpot en serveer de varkenswangen met saus in compagnie van frietjes, sla en verse mayonaise.
1
Verwarm de oven voor tot 170°C.
2
Pel de uien en snipper ze zeer fijn. Pel de look en plet de teen tot pulp.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Varkenswangen met kriekbier en peperkoek (thumbnail)Varkenswangen met kriekbier en peperkoek
4 personen
40m
Ingrediënten
Varkenswangen
1.000 g
Kriekbier
0,75 l
Uien
3
Look
1 teentje
Laurier
4 blaadje
Tijm
4 takjes
Kruidnagels
3
Peperkoek
3 sneetjes
Mosterd
3 el
Kersenconfituur
1 el
Peper
Zout

Varkenswangen met kriekbier en peperkoek

Liefhebbers van klassieke stoverij moeten deze stoofpot eens uitproberen. Na lang garen veranderen de varkenswangen in stukjes botermals en smakelijk vlees. Het is varkensvlees om ‘u’ tegen te zeggen. De o-zo-belangrijke saus brengt Jeroen op smaak met een eerlijk en authentiek Belgisch kriekbier, wat peperkoek, mosterd en kersenconfituur. Dit is een gerecht om van te genieten. Lekker met waterkers, frietjes en natuurlijk een dot verse mayonaise.TIP: Vraag aan je slager om de varkenswangen te ontvliezen, tenzij je daar zelf bedreven in bent.
Instructies

Varkenswangen met kriekbier en peperkoek

1.000 g varkenswangen, 0,75 l kriekbier, 3 uien, 1 teentje Look, 4 blaadje laurier, 4 takjes tijm, 3 kruidnagels, 3 sneetjes peperkoek, 3 el mosterd, 1 el kersenconfituur, peper, zout
1
Verwarm de oven voor tot 170°C.
2
Pel de uien en snipper ze zeer fijn. Pel de look en plet de teen tot pulp.
3
Verhit een grote stoofpot op een matig vuur en smelt er een klont boter in.
4
Stoof de stukjes ui, samen met de look. Roer af en toe en laat de uien niet bruin kleuren.
5
Snij de ontvliesde varkenswangen in twee gelijke stukken.
6
Verhit ook een braadpan op een matig vuur en smelt er een klont boter in.
7
Bak de stukken varkenswang goudbruin in de hete pan. Kruid het vlees tussendoor met wat peper en zout. Bak nooit te grote hoeveelheden in één keer en roer niet in de pan. Enkel de buitenkant van de wangetjes is nu van tel, dus het vlees hoeft binnenin niet gaar te zijn.
8
Schep de gekleurde stukjes vlees in de stoofpot met ui.
9
Giet het braadvet uit de pan en zet ze opnieuw op een matig vuur. Schenk het kriekbier over de bodem met aanbaksels van het vlees. Laat het bier opwarmen en roer tussendoor de bakresten los.
10
Schenk het warme bier in de stoofpot en voeg de kruidnagels toe. Zet het vuur zacht.
11
Verzamel takjes tijm en blaadjes laurier en bind ze tot een strak kruidentuiltje met behulp van een eindje keukentouw.
12
Schep een beetje kersenconfituur bij het vleesgerecht.
13
Smeer een flinke laag scherpe mosterd op de sneetjes peperkoek. Leg deze bijzondere boterhammen (mosterd naar onder) bovenop het stoofgerecht en zet het deksel op de pot.
14
Gaar de varkenswangen in de oven van 170°C gedurende anderhalf tot twee uur. (Controleer de varkenswangen. Het vlees hoort botermals te zijn.)
15
Neem tussendoor de tijd om verse frieten te maken en een frisse groene sla naar keuze. Ik verkies waterkers op smaak gebracht met wat olie, azijn en peper en zout.
16
Verwijder het uitgekookte kruidentuiltje uit de stoofpot en serveer de varkenswangen met saus in compagnie van frietjes, sla en verse mayonaise.