dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Lamsburgers in een pitabroodje  (thumbnail)Lamsburgers in een pitabroodje

Lamsburgers in een pitabroodje

45m
1
-
2.6K
Recepten

Lamsburgers in een pitabroodje

Maak zelf heerlijke rosé-gebakken hamburgers van lamsgehakt met een upgrade van smaken, schuif ze in een warm pitabroodje met een kruidige salade en serveer er een looksaus ‘van het huis’ bij. Of het een snack, lunch of hoofdgerecht is, dat kies je gewoon zelf!
Lamsburgers in een pitabroodje  (thumbnail)Lamsburgers in een pitabroodje

Lamsburgers in een pitabroodje

45m
1
-
2.6K
Recepten

Lamsburgers in een pitabroodje

Maak zelf heerlijke rosé-gebakken hamburgers van lamsgehakt met een upgrade van smaken, schuif ze in een warm pitabroodje met een kruidige salade en serveer er een looksaus ‘van het huis’ bij. Of het een snack, lunch of hoofdgerecht is, dat kies je gewoon zelf!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten1
Beoordeling-
Aantal likes2.6K

Ingrediënten

4 personen
Fijne olijfolie
1 scheutje
Lamsgehakt
500 g
Lente-uien
5
Gemberknol
30 g
Rode chilipepers
0,5
Koriander
Platte peterselie
Platte peterselie
0,25 bosjes
Komijnpoeder
1 snuifje
Paneermeel
20 g
Zout
Yoghurtnatuur
0,1 l
Mayonaise
2 el
Look
0,5 teentjes
Limoenvoor zeste
1
Cayennepeper
1
Kerstomaten
200 g
Rucola
50 g
Komkommers
0,5
Munt
Olijfolie
1 scheutje
Pitabroodjes
4
Ei
1

Benodigdheden

Een fijne rasp

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De lamsburgers

1
Spoel de lente-uitjes en verwijder het buitenste blad. Snij ze overlangs in twee en vervolgens in piepkleine stukjes.
2
Spoel de verse kruiden en snipper de blaadjes koriander en bladpeterselie zo fijn als je kan. In het gehaktmengsel horen geen grote brokken groen thuis .
3
Hak het stuk chilipeper in piepkleine rode puntjes. Wie een pikante smaak niet op prijs stelt, gebruikt minder of geen chilipeper.
4
Doe het lamsgehakt in een mengschaal en voeg de snippers lente-ui, groene kruiden en chilipeper toe.
5
Schil het stukje verse gember en rasp het fijn boven het gehakt.
6
Voeg een snuif komijnpoeder toe. Deze specerij past perfect bij lamsvlees en zorgt voor extra smaak. Voeg enkel wat zout toe als je beenhouwer het gehakt niet vooraf heeft gekruid.
1 ei
7
Breek het ei in de mengschaal en strooi er een deel paneermeel bij.
8
Was je handen en meng alle ingrediënten tot een smeuïg vleesmengsel. Probeer of het mengsel perfect is om er burgers van te kneden. Als het vleesmengsel toch te zacht is, voeg dan wat extra paneermeel toe.
9
Kneed het kruidig lamsgehakt tot burgers van zo’n 2 centimeter dik.
10
Zet de lamsburgers nog even opzij. (Niet in de koelkast, zodat ze straks op kamertemperatuur de pan in kunnen.)

De looksaus

11
Neem een mengschaal en voeg de yoghurt en de mayonaise samen.
12
Pel de look en plet een hoeveelheid naar smaak tot pulp. Wie hiervoor het lemmet van z’n koksmes niet gebruikt, kan naar de lookpers grijpen.
13
Roer de lookpulp doorheen de saus en voeg een bescheiden snuifje cayennepeper toe en een beetje zout.
14
Voeg tenslotte een beetje geraspte limoenschil toe. Gebruik enkel het buitenste groene laagje citrusschil.

De salade

15
Spoel alle groenten. Verwerk gerust een selectie groenten naar smaak in de salade.
16
Snij de lente-uitjes in flinterdunne rondjes, of snij haaks op de uitjes en maak er fijne ovale ringen van.
17
Snij de ongeschilde komkommer overlangs in twee, en verwijder de vochtige zaadlijst. Snij de groente in kleine stukjes.
18
Pluk de blaadjes van de takjes platte peterselie, munt en koriander. Scheur ze grof of snipper het verse groen in fijne reepjes.
19
Halveer de kerstomaten en neem er de rucola bij. Voeg alle groenten samen in een ruime slakom.
TIPDe rucola kan je naar wens vervangen door bv. kropsla of ijsbergsla.
20
Meng de salade, maar werk ze pas helemaal af, kort voor het serveren.

De afwerking

21
Verwarm de oven voor op 220°C(of hoger).
22
Verhit een scheut olijfolie in een braadpan op een matig tot stevig vuur.
23
Bak de burgers in de hete olie. Draai het vlees om zodra de eerste zijde goudbruin gekorst is. Zet het vuur nadien wat zachter, zodat de burgers tot in de kern voldoende warmte krijgen. Binnenin is het lamsvlees best rosé gebakken, en niet ‘bleu’. (Naar persoonlijke smaak.)
24
Maak de pitabroodjes langs beide zijden nat en leg ze enkele minuten in de hete oven van 220°C.
25
Neem de schaal met salade en werk het fris groen af met een bescheiden scheutje fijne olijfolie.
26
Snij de rand van de warme broodjes open. Schep in elk broodje een portie van de verse salade en schuif er een versgebakken lamsburger bij.
27
Server je huisgemaakte ‘comfort food’ meteen, met véél, een beetje of helemaal geen looksaus. Zet de rest van de sla mee op de tafel.
1
Spoel de lente-uitjes en verwijder het buitenste blad. Snij ze overlangs in twee en vervolgens in piepkleine stukjes.
2
Spoel de verse kruiden en snipper de blaadjes koriander en bladpeterselie zo fijn als je kan. In het gehaktmengsel horen geen grote brokken groen thuis .

Instructies

De lamsburgers

1
Spoel de lente-uitjes en verwijder het buitenste blad. Snij ze overlangs in twee en vervolgens in piepkleine stukjes.
2
Spoel de verse kruiden en snipper de blaadjes koriander en bladpeterselie zo fijn als je kan. In het gehaktmengsel horen geen grote brokken groen thuis .
3
Hak het stuk chilipeper in piepkleine rode puntjes. Wie een pikante smaak niet op prijs stelt, gebruikt minder of geen chilipeper.
4
Doe het lamsgehakt in een mengschaal en voeg de snippers lente-ui, groene kruiden en chilipeper toe.
5
Schil het stukje verse gember en rasp het fijn boven het gehakt.
6
Voeg een snuif komijnpoeder toe. Deze specerij past perfect bij lamsvlees en zorgt voor extra smaak. Voeg enkel wat zout toe als je beenhouwer het gehakt niet vooraf heeft gekruid.
1 ei
7
Breek het ei in de mengschaal en strooi er een deel paneermeel bij.
8
Was je handen en meng alle ingrediënten tot een smeuïg vleesmengsel. Probeer of het mengsel perfect is om er burgers van te kneden. Als het vleesmengsel toch te zacht is, voeg dan wat extra paneermeel toe.
9
Kneed het kruidig lamsgehakt tot burgers van zo’n 2 centimeter dik.
10
Zet de lamsburgers nog even opzij. (Niet in de koelkast, zodat ze straks op kamertemperatuur de pan in kunnen.)

De looksaus

11
Neem een mengschaal en voeg de yoghurt en de mayonaise samen.
12
Pel de look en plet een hoeveelheid naar smaak tot pulp. Wie hiervoor het lemmet van z’n koksmes niet gebruikt, kan naar de lookpers grijpen.
13
Roer de lookpulp doorheen de saus en voeg een bescheiden snuifje cayennepeper toe en een beetje zout.
14
Voeg tenslotte een beetje geraspte limoenschil toe. Gebruik enkel het buitenste groene laagje citrusschil.

De salade

15
Spoel alle groenten. Verwerk gerust een selectie groenten naar smaak in de salade.
16
Snij de lente-uitjes in flinterdunne rondjes, of snij haaks op de uitjes en maak er fijne ovale ringen van.
17
Snij de ongeschilde komkommer overlangs in twee, en verwijder de vochtige zaadlijst. Snij de groente in kleine stukjes.
18
Pluk de blaadjes van de takjes platte peterselie, munt en koriander. Scheur ze grof of snipper het verse groen in fijne reepjes.
19
Halveer de kerstomaten en neem er de rucola bij. Voeg alle groenten samen in een ruime slakom.
TIPDe rucola kan je naar wens vervangen door bv. kropsla of ijsbergsla.
20
Meng de salade, maar werk ze pas helemaal af, kort voor het serveren.

De afwerking

21
Verwarm de oven voor op 220°C(of hoger).
22
Verhit een scheut olijfolie in een braadpan op een matig tot stevig vuur.
23
Bak de burgers in de hete olie. Draai het vlees om zodra de eerste zijde goudbruin gekorst is. Zet het vuur nadien wat zachter, zodat de burgers tot in de kern voldoende warmte krijgen. Binnenin is het lamsvlees best rosé gebakken, en niet ‘bleu’. (Naar persoonlijke smaak.)
24
Maak de pitabroodjes langs beide zijden nat en leg ze enkele minuten in de hete oven van 220°C.
25
Neem de schaal met salade en werk het fris groen af met een bescheiden scheutje fijne olijfolie.
26
Snij de rand van de warme broodjes open. Schep in elk broodje een portie van de verse salade en schuif er een versgebakken lamsburger bij.
27
Server je huisgemaakte ‘comfort food’ meteen, met véél, een beetje of helemaal geen looksaus. Zet de rest van de sla mee op de tafel.
1
Spoel de lente-uitjes en verwijder het buitenste blad. Snij ze overlangs in twee en vervolgens in piepkleine stukjes.
2
Spoel de verse kruiden en snipper de blaadjes koriander en bladpeterselie zo fijn als je kan. In het gehaktmengsel horen geen grote brokken groen thuis .

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Lamsburgers in een pitabroodje  (thumbnail)Lamsburgers in een pitabroodje
4 personen
45m
Ingrediënten
Fijne olijfolie
1 scheutje
Lamsgehakt
500 g
Lente-uien
5
Gemberknol
30 g
Rode chilipepers
0,5
Koriander
Platte peterselie
Platte peterselie
0,25 bosjes
Komijnpoeder
1 snuifje
Paneermeel
20 g
Zout
Yoghurtnatuur
0,1 l
Mayonaise
2 el
Look
0,5 teentjes
Limoenvoor zeste
1
Cayennepeper
1
Kerstomaten
200 g
Rucola
50 g
Komkommers
0,5
Munt
Olijfolie
1 scheutje
Pitabroodjes
4
Ei
1

Lamsburgers in een pitabroodje

Maak zelf heerlijke rosé-gebakken hamburgers van lamsgehakt met een upgrade van smaken, schuif ze in een warm pitabroodje met een kruidige salade en serveer er een looksaus ‘van het huis’ bij. Of het een snack, lunch of hoofdgerecht is, dat kies je gewoon zelf!
Instructies

De lamsburgers

1
Spoel de lente-uitjes en verwijder het buitenste blad. Snij ze overlangs in twee en vervolgens in piepkleine stukjes.
2
Spoel de verse kruiden en snipper de blaadjes koriander en bladpeterselie zo fijn als je kan. In het gehaktmengsel horen geen grote brokken groen thuis .
3
Hak het stuk chilipeper in piepkleine rode puntjes. Wie een pikante smaak niet op prijs stelt, gebruikt minder of geen chilipeper.
4
Doe het lamsgehakt in een mengschaal en voeg de snippers lente-ui, groene kruiden en chilipeper toe.
5
Schil het stukje verse gember en rasp het fijn boven het gehakt.
6
Voeg een snuif komijnpoeder toe. Deze specerij past perfect bij lamsvlees en zorgt voor extra smaak. Voeg enkel wat zout toe als je beenhouwer het gehakt niet vooraf heeft gekruid.
1 ei
7
Breek het ei in de mengschaal en strooi er een deel paneermeel bij.
8
Was je handen en meng alle ingrediënten tot een smeuïg vleesmengsel. Probeer of het mengsel perfect is om er burgers van te kneden. Als het vleesmengsel toch te zacht is, voeg dan wat extra paneermeel toe.
9
Kneed het kruidig lamsgehakt tot burgers van zo’n 2 centimeter dik.
10
Zet de lamsburgers nog even opzij. (Niet in de koelkast, zodat ze straks op kamertemperatuur de pan in kunnen.)

De looksaus

11
Neem een mengschaal en voeg de yoghurt en de mayonaise samen.
12
Pel de look en plet een hoeveelheid naar smaak tot pulp. Wie hiervoor het lemmet van z’n koksmes niet gebruikt, kan naar de lookpers grijpen.
13
Roer de lookpulp doorheen de saus en voeg een bescheiden snuifje cayennepeper toe en een beetje zout.
14
Voeg tenslotte een beetje geraspte limoenschil toe. Gebruik enkel het buitenste groene laagje citrusschil.

De salade

15
Spoel alle groenten. Verwerk gerust een selectie groenten naar smaak in de salade.
16
Snij de lente-uitjes in flinterdunne rondjes, of snij haaks op de uitjes en maak er fijne ovale ringen van.
17
Snij de ongeschilde komkommer overlangs in twee, en verwijder de vochtige zaadlijst. Snij de groente in kleine stukjes.
18
Pluk de blaadjes van de takjes platte peterselie, munt en koriander. Scheur ze grof of snipper het verse groen in fijne reepjes.
19
Halveer de kerstomaten en neem er de rucola bij. Voeg alle groenten samen in een ruime slakom.
TIPDe rucola kan je naar wens vervangen door bv. kropsla of ijsbergsla.
20
Meng de salade, maar werk ze pas helemaal af, kort voor het serveren.

De afwerking

21
Verwarm de oven voor op 220°C(of hoger).
22
Verhit een scheut olijfolie in een braadpan op een matig tot stevig vuur.
23
Bak de burgers in de hete olie. Draai het vlees om zodra de eerste zijde goudbruin gekorst is. Zet het vuur nadien wat zachter, zodat de burgers tot in de kern voldoende warmte krijgen. Binnenin is het lamsvlees best rosé gebakken, en niet ‘bleu’. (Naar persoonlijke smaak.)
24
Maak de pitabroodjes langs beide zijden nat en leg ze enkele minuten in de hete oven van 220°C.
25
Neem de schaal met salade en werk het fris groen af met een bescheiden scheutje fijne olijfolie.
26
Snij de rand van de warme broodjes open. Schep in elk broodje een portie van de verse salade en schuif er een versgebakken lamsburger bij.
27
Server je huisgemaakte ‘comfort food’ meteen, met véél, een beetje of helemaal geen looksaus. Zet de rest van de sla mee op de tafel.