dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Sint-Jakobsschelpen met tomatencompote en bearnaise (thumbnail)Sint-Jakobsschelpen met tomatencompote en bearnaise

Sint-Jakobsschelpen met tomatencompote en bearnaise

35m
19
-
1.9K
Recepten

Sint-Jakobsschelpen met tomatencompote en bearnaise

Wie zegt dat Dagelijkse kost niet chique kan zijn, heeft het goed mis. Dit hapje is de kandidaat bij uitstek om flink mee uit te pakken bij familie en vrienden. Deze coquilles met bearnaise en tomatencompote zijn een twist op de klassieke steak bearnaise.
Sint-Jakobsschelpen met tomatencompote en bearnaise (thumbnail)Sint-Jakobsschelpen met tomatencompote en bearnaise

Sint-Jakobsschelpen met tomatencompote en bearnaise

35m
19
-
1.9K
Recepten

Sint-Jakobsschelpen met tomatencompote en bearnaise

Wie zegt dat Dagelijkse kost niet chique kan zijn, heeft het goed mis. Dit hapje is de kandidaat bij uitstek om flink mee uit te pakken bij familie en vrienden. Deze coquilles met bearnaise en tomatencompote zijn een twist op de klassieke steak bearnaise.
Type gerechtAperitief
Totale tijd35m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes1.9K

Ingrediënten

4 personen
Water
0,5 dl
Witte wijn
0,5 dl
Dragonazijn
0,5 dl
Sjalotten
4,5
Peperbolletjes
10
Tijm
St. jakobsnootjes
8
Tomaten
6
Olijfolie
Olijfolie
1 scheutje
Xeresazijn
1 scheutje
Peper
Zout
Zout
1 snuifje
Melk
Bloem
1 el
Eierdooiers
2
Boter
150 g
Boter
1 klontje
Kervelpluksels
Dragonblaadjes
Platte peterselie

Benodigdheden

Een friteuse

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

0,5 dl Water, 0,5 dl witte wijn, 0,5 dl dragonazijn, 3 Sjalotten, 10 peperbolletjes, tijm
1
Maak op voorhand de gastrique klaar. Het recept vind je hier terug.
2
Verwarm de friteuse voor op 180°C.
8 St. Jakobsnootjes
3
Droog de coquilles in een handdoek.
6 tomaten
4
Emondeer de tomaten en koel ze af.
olijfolie, 1 Sjalotten
5
Zet een pannetje met olijfolie op het vuur. Snipper de sjalot fijn en stoof ze aan in de hete olie.
6
Pel de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn en laat ze meestoven met de sjalot.
1 scheutje xeresazijn, peper, zout
7
Breng de groenten op smaak met de xeres-azijn, peper en zout.
0,5 Sjalotten, melk, 1 el bloem
8
Neem 2 kommetjes en vul één met melk en één met bloem. Snijd een andere sjalot in fijne ringetjes en leg ze in de melk. Haal de ringetjes vervolgens door de bloem en klop het overtollige bloem af met behulp van een zeef.
2 eierdooiers
9
Vang de eigelen op in een konische pot, voeg er de gastrique aan toe en klop het mengsel eerst schuimig door bewegingen in de vorm van 8. Zet de pot vervolgens op een zacht vuur en klop verder tot de draden van je garde in de saus blijven staan.
150 g boter
10
Meng er vervolgens de boter klontje per klontje onder.
kervelpluksels, dragonblaadjes, platte peterselie, peper, zout
11
Snijd enkele pluksels kervel, dragonblaadjes en peterselie fijn. Voeg de kruiden toe aan de bearnaise, gevolgd door peper en zout. Meng alles onder elkaar.
peper, zout, 1 klontje boter, 1 scheutje olijfolie
12
Kruid de coquilles af met peper en zout. Laat de boter en olijfolie heet worden in een pan en bak ze kort in een pan aan beide kanten.
1 snuifje zout
13
Bak de sjalotringen krokant in de friteuse en laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier. Breng ze verder op smaak met een snuif zout.
kervelpluksels
14
Leg een schelp (gewassen) op het bord. Schep er wat van de compote in, een coquille, wat bearnaisesaus en de gefrituurde sjalot. Werk het geheel af met enkele pluksels kervel.
1
Maak op voorhand de gastrique klaar. Het recept vind je hier terug.
2
Verwarm de friteuse voor op 180°C.

Instructies

0,5 dl Water, 0,5 dl witte wijn, 0,5 dl dragonazijn, 3 Sjalotten, 10 peperbolletjes, tijm
1
Maak op voorhand de gastrique klaar. Het recept vind je hier terug.
2
Verwarm de friteuse voor op 180°C.
8 St. Jakobsnootjes
3
Droog de coquilles in een handdoek.
6 tomaten
4
Emondeer de tomaten en koel ze af.
olijfolie, 1 Sjalotten
5
Zet een pannetje met olijfolie op het vuur. Snipper de sjalot fijn en stoof ze aan in de hete olie.
6
Pel de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn en laat ze meestoven met de sjalot.
1 scheutje xeresazijn, peper, zout
7
Breng de groenten op smaak met de xeres-azijn, peper en zout.
0,5 Sjalotten, melk, 1 el bloem
8
Neem 2 kommetjes en vul één met melk en één met bloem. Snijd een andere sjalot in fijne ringetjes en leg ze in de melk. Haal de ringetjes vervolgens door de bloem en klop het overtollige bloem af met behulp van een zeef.
2 eierdooiers
9
Vang de eigelen op in een konische pot, voeg er de gastrique aan toe en klop het mengsel eerst schuimig door bewegingen in de vorm van 8. Zet de pot vervolgens op een zacht vuur en klop verder tot de draden van je garde in de saus blijven staan.
150 g boter
10
Meng er vervolgens de boter klontje per klontje onder.
kervelpluksels, dragonblaadjes, platte peterselie, peper, zout
11
Snijd enkele pluksels kervel, dragonblaadjes en peterselie fijn. Voeg de kruiden toe aan de bearnaise, gevolgd door peper en zout. Meng alles onder elkaar.
peper, zout, 1 klontje boter, 1 scheutje olijfolie
12
Kruid de coquilles af met peper en zout. Laat de boter en olijfolie heet worden in een pan en bak ze kort in een pan aan beide kanten.
1 snuifje zout
13
Bak de sjalotringen krokant in de friteuse en laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier. Breng ze verder op smaak met een snuif zout.
kervelpluksels
14
Leg een schelp (gewassen) op het bord. Schep er wat van de compote in, een coquille, wat bearnaisesaus en de gefrituurde sjalot. Werk het geheel af met enkele pluksels kervel.
1
Maak op voorhand de gastrique klaar. Het recept vind je hier terug.
2
Verwarm de friteuse voor op 180°C.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Sint-Jakobsschelpen met tomatencompote en bearnaise (thumbnail)Sint-Jakobsschelpen met tomatencompote en bearnaise
4 personen
35m
Ingrediënten
Water
0,5 dl
Witte wijn
0,5 dl
Dragonazijn
0,5 dl
Sjalotten
4,5
Peperbolletjes
10
Tijm
St. jakobsnootjes
8
Tomaten
6
Olijfolie
Olijfolie
1 scheutje
Xeresazijn
1 scheutje
Peper
Zout
Zout
1 snuifje
Melk
Bloem
1 el
Eierdooiers
2
Boter
150 g
Boter
1 klontje
Kervelpluksels
Dragonblaadjes
Platte peterselie

Sint-Jakobsschelpen met tomatencompote en bearnaise

Wie zegt dat Dagelijkse kost niet chique kan zijn, heeft het goed mis. Dit hapje is de kandidaat bij uitstek om flink mee uit te pakken bij familie en vrienden. Deze coquilles met bearnaise en tomatencompote zijn een twist op de klassieke steak bearnaise.
Instructies
0,5 dl Water, 0,5 dl witte wijn, 0,5 dl dragonazijn, 3 Sjalotten, 10 peperbolletjes, tijm
1
Maak op voorhand de gastrique klaar. Het recept vind je hier terug.
2
Verwarm de friteuse voor op 180°C.
8 St. Jakobsnootjes
3
Droog de coquilles in een handdoek.
6 tomaten
4
Emondeer de tomaten en koel ze af.
olijfolie, 1 Sjalotten
5
Zet een pannetje met olijfolie op het vuur. Snipper de sjalot fijn en stoof ze aan in de hete olie.
6
Pel de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn en laat ze meestoven met de sjalot.
1 scheutje xeresazijn, peper, zout
7
Breng de groenten op smaak met de xeres-azijn, peper en zout.
0,5 Sjalotten, melk, 1 el bloem
8
Neem 2 kommetjes en vul één met melk en één met bloem. Snijd een andere sjalot in fijne ringetjes en leg ze in de melk. Haal de ringetjes vervolgens door de bloem en klop het overtollige bloem af met behulp van een zeef.
2 eierdooiers
9
Vang de eigelen op in een konische pot, voeg er de gastrique aan toe en klop het mengsel eerst schuimig door bewegingen in de vorm van 8. Zet de pot vervolgens op een zacht vuur en klop verder tot de draden van je garde in de saus blijven staan.
150 g boter
10
Meng er vervolgens de boter klontje per klontje onder.
kervelpluksels, dragonblaadjes, platte peterselie, peper, zout
11
Snijd enkele pluksels kervel, dragonblaadjes en peterselie fijn. Voeg de kruiden toe aan de bearnaise, gevolgd door peper en zout. Meng alles onder elkaar.
peper, zout, 1 klontje boter, 1 scheutje olijfolie
12
Kruid de coquilles af met peper en zout. Laat de boter en olijfolie heet worden in een pan en bak ze kort in een pan aan beide kanten.
1 snuifje zout
13
Bak de sjalotringen krokant in de friteuse en laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier. Breng ze verder op smaak met een snuif zout.
kervelpluksels
14
Leg een schelp (gewassen) op het bord. Schep er wat van de compote in, een coquille, wat bearnaisesaus en de gefrituurde sjalot. Werk het geheel af met enkele pluksels kervel.