Kapsalon met konijn en groentefrietjes
Kapsalon met konijn en groentefrietjes
Onze Noorderburen zijn al langer dol op kapsalon, een gerecht met frietjes, kaas en vlees. Deze gezondere versie met knapperige groentefrietjes en een lekker knoflooksausje moet je zeker eens proberen.
Kapsalon met konijn en groentefrietjes
Kapsalon met konijn en groentefrietjes
Onze Noorderburen zijn al langer dol op kapsalon, een gerecht met frietjes, kaas en vlees. Deze gezondere versie met knapperige groentefrietjes en een lekker knoflooksausje moet je zeker eens proberen.
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
600 g
Wortelen
2
Olijfolie
5 el
Kippenkruiden
1 tl
Peper
Zout
Ajuin
1
Konijnfilets
400 g
Schoarmakruiden
1 tl
Brugge kaas
4 el
Olijfolie
Look
1 teentje
Yoghurt
120 g
Mayonaise
80 g
Ijsbergsla
Chilisaus
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Schil de aardappelen wortel en knolselder. Snijd alles in gelijke frietjes.
2
Meng de olijfolie kippenkruiden en peper en zout. Giet over de groentefrietjes op een bakplaat en zet in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende 20 à 25 minuten of tot de frietjes gaar en goudbruin zijn.
3
Pel en snipper de ui fijn. Snijd de konijnfilet in stukken.
4
Verhit een scheutje olijfolie en bak de ui en het konijn gaar kruid met shoarmakruiden peper en zout.
5
Pel en plet de knoflook. Meng de knoflook met de yoghurt mayonaise en kruid met peper en zout.
6
Leg de frietjes in een ovenschaal beleg met de reepjes konijn en gemalen kaas en zet nog kort in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer met looksaus chilisaus en ijsbergsla.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Schil de aardappelen wortel en knolselder. Snijd alles in gelijke frietjes.
2
Meng de olijfolie kippenkruiden en peper en zout. Giet over de groentefrietjes op een bakplaat en zet in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende 20 à 25 minuten of tot de frietjes gaar en goudbruin zijn.
3
Pel en snipper de ui fijn. Snijd de konijnfilet in stukken.
4
Verhit een scheutje olijfolie en bak de ui en het konijn gaar kruid met shoarmakruiden peper en zout.
5
Pel en plet de knoflook. Meng de knoflook met de yoghurt mayonaise en kruid met peper en zout.
6
Leg de frietjes in een ovenschaal beleg met de reepjes konijn en gemalen kaas en zet nog kort in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer met looksaus chilisaus en ijsbergsla.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 20m
Ingrediënten
Aardappelen
600 g
Wortelen
2
Olijfolie
5 el
Kippenkruiden
1 tl
Peper
Zout
Ajuin
1
Konijnfilets
400 g
Schoarmakruiden
1 tl
Brugge kaas
4 el
Olijfolie
Look
1 teentje
Yoghurt
120 g
Mayonaise
80 g
Ijsbergsla
Chilisaus
Kapsalon met konijn en groentefrietjes
Onze Noorderburen zijn al langer dol op kapsalon, een gerecht met frietjes, kaas en vlees. Deze gezondere versie met knapperige groentefrietjes en een lekker knoflooksausje moet je zeker eens proberen.Instructies
1
Schil de aardappelen wortel en knolselder. Snijd alles in gelijke frietjes.
2
Meng de olijfolie kippenkruiden en peper en zout. Giet over de groentefrietjes op een bakplaat en zet in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende 20 à 25 minuten of tot de frietjes gaar en goudbruin zijn.
3
Pel en snipper de ui fijn. Snijd de konijnfilet in stukken.
4
Verhit een scheutje olijfolie en bak de ui en het konijn gaar kruid met shoarmakruiden peper en zout.
5
Pel en plet de knoflook. Meng de knoflook met de yoghurt mayonaise en kruid met peper en zout.
6
Leg de frietjes in een ovenschaal beleg met de reepjes konijn en gemalen kaas en zet nog kort in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer met looksaus chilisaus en ijsbergsla.