Vissoepje met scampi
Vissoepje met scampi
Vissoepje met scampi
Vissoepje met scampi
Ingrediënten
4 personen
Garnalenkopjes
400 g
Wortels
4
Selderstengels
3
Ui
1
Look
1 teentje
Steranijs
1
Citroengras
1 stengel
Tomatenpuree
2 el
Bloem
1 el
Visfumet
2 l
Cognac
1 scheutje
Laurier
2 blaadje
Tijm
3 takjes
Cayennepeper
1 snuifje
Olijfolie
Scampi
8
Courgettes
0,5
Room
0,1 l
Zout
Benodigdheden
Een fijne zeef
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Vissoepje met scampi
400 g garnalenkopjes, 4 Wortels, 3 selderstengels, 1 ui, 1 teentje Look, 1 Steranijs, 1 stengel Citroengras, 2 el Tomatenpuree, 1 el bloem, 2 l visfumet, 1 scheutje cognac, 2 blaadje laurier, 3 takjes tijm, 1 snuifje cayennepeper, olijfolie, 8 scampi, 0,5 courgettes, 0,1 l Room, zout
1
Ontdooi de scampi.
2
Snij de ui, de selderstengels (en een deel van de selderblaadjes), het citroengras, de wortels en de look grof. Bak de groenten aan in een ruime pot met wat olijfolie op een hoog vuur.
3
Voeg na een paar minuten ook de kopjes en pantsers van de garnalen toe en laat ze meestoven.
4
Laat gerust ook de pantsers van de scampi meestoven.
5
Schep de tomatenpuree erbij en laat de groenten en pantsers nu verder stoven op een matig vuur, zodat het mengsel niet aanbakt.
6
Snij ondertussen de courgette in brunoise (hele fijne blokjes) en zet opzij.
7
Strooi de bloem over het groentemengsel en roer alles om. Dit zal zorgen voor de binding van de soep.
8
Voorzichtig nu! Giet een flinke scheut cognac op het bijna drooggestoofde mengsel en flambeer.
9
Giet de visfumet in de soep. Je kan de fumet eventueel vervangen door water en een scheut witte wijn.
10
Roer de soep grondig met een houten lepel (roer ook over de bodem, zodat aanbaksels mee oplossen in de soep).
11
Voeg de verse tijm, de laurier en het steranijs toe en laat de soep een uurtje trekken op een zacht vuur.
12
Zeef de soep zorgvuldig. Druk alles goed aan in de zeef, zodat alle smaken in de soep terechtkomen. Gooi de droge resten weg.
13
Voeg een heel klein beetje cayennepeper toe. (Doe voorzichtig met de sterke cayennepeper!)
14
Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan. Snij de scampi in grote stukken en bak ze kort aan. Kruid met een beetje zout. Voeg tussendoor ook de fijne stukjes courgette toe, en laat die even meebakken.
15
Klop intussen de room half op.
16
Je bent klaar om te serveren. Schep in elk soepbord een lepel gebakken scampi en courgette. Schenk daarrond de vissoep. Werk het bord af met een lepeltje van de half opgeklopte room.
Vissoepje met scampi
400 g garnalenkopjes, 4 Wortels, 3 selderstengels, 1 ui, 1 teentje Look, 1 Steranijs, 1 stengel Citroengras, 2 el Tomatenpuree, 1 el bloem, 2 l visfumet, 1 scheutje cognac, 2 blaadje laurier, 3 takjes tijm, 1 snuifje cayennepeper, olijfolie, 8 scampi, 0,5 courgettes, 0,1 l Room, zout
1
Ontdooi de scampi.
2
Snij de ui, de selderstengels (en een deel van de selderblaadjes), het citroengras, de wortels en de look grof. Bak de groenten aan in een ruime pot met wat olijfolie op een hoog vuur.
3
Voeg na een paar minuten ook de kopjes en pantsers van de garnalen toe en laat ze meestoven.
4
Laat gerust ook de pantsers van de scampi meestoven.
5
Schep de tomatenpuree erbij en laat de groenten en pantsers nu verder stoven op een matig vuur, zodat het mengsel niet aanbakt.
6
Snij ondertussen de courgette in brunoise (hele fijne blokjes) en zet opzij.
7
Strooi de bloem over het groentemengsel en roer alles om. Dit zal zorgen voor de binding van de soep.
8
Voorzichtig nu! Giet een flinke scheut cognac op het bijna drooggestoofde mengsel en flambeer.
9
Giet de visfumet in de soep. Je kan de fumet eventueel vervangen door water en een scheut witte wijn.
10
Roer de soep grondig met een houten lepel (roer ook over de bodem, zodat aanbaksels mee oplossen in de soep).
11
Voeg de verse tijm, de laurier en het steranijs toe en laat de soep een uurtje trekken op een zacht vuur.
12
Zeef de soep zorgvuldig. Druk alles goed aan in de zeef, zodat alle smaken in de soep terechtkomen. Gooi de droge resten weg.
13
Voeg een heel klein beetje cayennepeper toe. (Doe voorzichtig met de sterke cayennepeper!)
14
Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan. Snij de scampi in grote stukken en bak ze kort aan. Kruid met een beetje zout. Voeg tussendoor ook de fijne stukjes courgette toe, en laat die even meebakken.
15
Klop intussen de room half op.
16
Je bent klaar om te serveren. Schep in elk soepbord een lepel gebakken scampi en courgette. Schenk daarrond de vissoep. Werk het bord af met een lepeltje van de half opgeklopte room.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 50m
Ingrediënten
Garnalenkopjes
400 g
Wortels
4
Selderstengels
3
Ui
1
Look
1 teentje
Steranijs
1
Citroengras
1 stengel
Tomatenpuree
2 el
Bloem
1 el
Visfumet
2 l
Cognac
1 scheutje
Laurier
2 blaadje
Tijm
3 takjes
Cayennepeper
1 snuifje
Olijfolie
Scampi
8
Courgettes
0,5
Room
0,1 l
Zout
Vissoepje met scampi
Grijze garnaal uit de Noordzee is een edel product. Zelfs de kopjes en de pantsers zijn ideaal voor allerhande bereidingen. Als je de garnalen zelf pelt, hou het afval dan bij in de diepvriezer. Zo niet, dan kan je bij de visboer vast wel een flinke portie garnalenkopjes versieren. Jeroen gebruikt ze als basis voor een lichte vissoep boordevol smaken, afgewerkt met stukjes gebakken scampi. Dit is een soepje om mee te scoren!Instructies
Vissoepje met scampi
400 g garnalenkopjes, 4 Wortels, 3 selderstengels, 1 ui, 1 teentje Look, 1 Steranijs, 1 stengel Citroengras, 2 el Tomatenpuree, 1 el bloem, 2 l visfumet, 1 scheutje cognac, 2 blaadje laurier, 3 takjes tijm, 1 snuifje cayennepeper, olijfolie, 8 scampi, 0,5 courgettes, 0,1 l Room, zout
1
Ontdooi de scampi.
2
Snij de ui, de selderstengels (en een deel van de selderblaadjes), het citroengras, de wortels en de look grof. Bak de groenten aan in een ruime pot met wat olijfolie op een hoog vuur.
3
Voeg na een paar minuten ook de kopjes en pantsers van de garnalen toe en laat ze meestoven.
4
Laat gerust ook de pantsers van de scampi meestoven.
5
Schep de tomatenpuree erbij en laat de groenten en pantsers nu verder stoven op een matig vuur, zodat het mengsel niet aanbakt.
6
Snij ondertussen de courgette in brunoise (hele fijne blokjes) en zet opzij.
7
Strooi de bloem over het groentemengsel en roer alles om. Dit zal zorgen voor de binding van de soep.
8
Voorzichtig nu! Giet een flinke scheut cognac op het bijna drooggestoofde mengsel en flambeer.
9
Giet de visfumet in de soep. Je kan de fumet eventueel vervangen door water en een scheut witte wijn.
10
Roer de soep grondig met een houten lepel (roer ook over de bodem, zodat aanbaksels mee oplossen in de soep).
11
Voeg de verse tijm, de laurier en het steranijs toe en laat de soep een uurtje trekken op een zacht vuur.
12
Zeef de soep zorgvuldig. Druk alles goed aan in de zeef, zodat alle smaken in de soep terechtkomen. Gooi de droge resten weg.
13
Voeg een heel klein beetje cayennepeper toe. (Doe voorzichtig met de sterke cayennepeper!)
14
Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan. Snij de scampi in grote stukken en bak ze kort aan. Kruid met een beetje zout. Voeg tussendoor ook de fijne stukjes courgette toe, en laat die even meebakken.
15
Klop intussen de room half op.
16
Je bent klaar om te serveren. Schep in elk soepbord een lepel gebakken scampi en courgette. Schenk daarrond de vissoep. Werk het bord af met een lepeltje van de half opgeklopte room.