Chocolademousse met cacaocrumble
Chocolademousse met cacaocrumble
Ingrediënten
4 personen
Chocolade
200 g
Eieren
6
Kristalsuiker
280 g
Room
375 ml
Hazelnoten
30 g
Cacaopoeder
1 el
Bloem
30 g
Amandelpoeder
30 g
Grof zout
1 snuifje
Boter
30 g
Benodigdheden
Blender, een keukenmachine met klophaak, een kom voor bain marie, vershoudfolie, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De chocolademousse
200 g Chocolade
1
Smelt de chocolade au bain-marie.
6 eieren
2
Scheid de dooiers en de eiwitten.
250 g kristalsuiker
3
Doe de eigelen en de suiker in een grote mengkom en klop ze tot een schuimige bleke massa (ruban).
4
Giet de gesmolten chocolade bij het eiermengsel. Spatel alles door mekaar.
5
Neem een propere en vetvrije mengkom en klop de eiwitten tot een vast schuim. Spatel het eiwitschuim in delen onder het chocolademengsel. Roer voorzichtig en geduldig zodat er voldoende lucht onder het mengsel komt.
375 ml Room
6
Schenk de room in een mengkom en klop deze half op tot yoghurtdikte. Opgelet, het mag geen slagroom worden. Spatel de room door het mengsel.
7
Giet vervolgens alles in een grote kom en dek af met vershoudfolie. Laat de mousse enkele uren opstijven in de koelkast.
8
Verwarm de oven voor op 160°C.
30 g hazelnoten
9
Maal de hazelnoten fijn in de blender en doe ze in een kom.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 el cacaopoeder, 30 g bloem, 30 g kristalsuiker, 30 g amandelpoeder, 1 snuifje grof zout
10
Voeg de suiker, de bloem, het cacaopoeder, het amandelpoeder en een snuifje zout toe. Meng alles onder elkaar.
30 g boter
11
Doe de boter bij de droge ingrediënten en kneed alles met je vingers tot je een kruimelachtig deeg krijgt.
12
Verdeel het deeg over een ovenschaal en bak de crumble gedurende 20 minuten op 160°C. Laat de crumble daarna afkoelen.
13
Dompel een lepel enkele tellen onder in heet water en schep een mooie quenelle van de chocomousse. Strooi er de krokante cacaocrumble over. Smakelijk!
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
De chocolademousse
200 g Chocolade
1
Smelt de chocolade au bain-marie.
6 eieren
2
Scheid de dooiers en de eiwitten.
250 g kristalsuiker
3
Doe de eigelen en de suiker in een grote mengkom en klop ze tot een schuimige bleke massa (ruban).
4
Giet de gesmolten chocolade bij het eiermengsel. Spatel alles door mekaar.
5
Neem een propere en vetvrije mengkom en klop de eiwitten tot een vast schuim. Spatel het eiwitschuim in delen onder het chocolademengsel. Roer voorzichtig en geduldig zodat er voldoende lucht onder het mengsel komt.
375 ml Room
6
Schenk de room in een mengkom en klop deze half op tot yoghurtdikte. Opgelet, het mag geen slagroom worden. Spatel de room door het mengsel.
7
Giet vervolgens alles in een grote kom en dek af met vershoudfolie. Laat de mousse enkele uren opstijven in de koelkast.
8
Verwarm de oven voor op 160°C.
30 g hazelnoten
9
Maal de hazelnoten fijn in de blender en doe ze in een kom.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 el cacaopoeder, 30 g bloem, 30 g kristalsuiker, 30 g amandelpoeder, 1 snuifje grof zout
10
Voeg de suiker, de bloem, het cacaopoeder, het amandelpoeder en een snuifje zout toe. Meng alles onder elkaar.
30 g boter
11
Doe de boter bij de droge ingrediënten en kneed alles met je vingers tot je een kruimelachtig deeg krijgt.
12
Verdeel het deeg over een ovenschaal en bak de crumble gedurende 20 minuten op 160°C. Laat de crumble daarna afkoelen.
13
Dompel een lepel enkele tellen onder in heet water en schep een mooie quenelle van de chocomousse. Strooi er de krokante cacaocrumble over. Smakelijk!
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Chocolade
200 g
Eieren
6
Kristalsuiker
280 g
Room
375 ml
Hazelnoten
30 g
Cacaopoeder
1 el
Bloem
30 g
Amandelpoeder
30 g
Grof zout
1 snuifje
Boter
30 g
Chocolademousse met cacaocrumble
Een nieuwe variant op het favoriete dessert van velen! De basis blijft een klassieke maar goddelijk luchtige mousse van chocolade. De verrassing zit hem in de krokante crumble van cacao en hazelnoten erbovenop. Dat belooft alleen maar goeds!Instructies
De chocolademousse
200 g Chocolade
1
Smelt de chocolade au bain-marie.
6 eieren
2
Scheid de dooiers en de eiwitten.
250 g kristalsuiker
3
Doe de eigelen en de suiker in een grote mengkom en klop ze tot een schuimige bleke massa (ruban).
4
Giet de gesmolten chocolade bij het eiermengsel. Spatel alles door mekaar.
5
Neem een propere en vetvrije mengkom en klop de eiwitten tot een vast schuim. Spatel het eiwitschuim in delen onder het chocolademengsel. Roer voorzichtig en geduldig zodat er voldoende lucht onder het mengsel komt.
375 ml Room
6
Schenk de room in een mengkom en klop deze half op tot yoghurtdikte. Opgelet, het mag geen slagroom worden. Spatel de room door het mengsel.
7
Giet vervolgens alles in een grote kom en dek af met vershoudfolie. Laat de mousse enkele uren opstijven in de koelkast.
8
Verwarm de oven voor op 160°C.
30 g hazelnoten
9
Maal de hazelnoten fijn in de blender en doe ze in een kom.
1 el cacaopoeder, 30 g bloem, 30 g kristalsuiker, 30 g amandelpoeder, 1 snuifje grof zout
10
Voeg de suiker, de bloem, het cacaopoeder, het amandelpoeder en een snuifje zout toe. Meng alles onder elkaar.
30 g boter
11
Doe de boter bij de droge ingrediënten en kneed alles met je vingers tot je een kruimelachtig deeg krijgt.
12
Verdeel het deeg over een ovenschaal en bak de crumble gedurende 20 minuten op 160°C. Laat de crumble daarna afkoelen.
13
Dompel een lepel enkele tellen onder in heet water en schep een mooie quenelle van de chocomousse. Strooi er de krokante cacaocrumble over. Smakelijk!