dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Amarettotaart met café glacé (thumbnail)Amarettotaart met café glacé

Amarettotaart met café glacé

25m
15
90%
19.1K
Recepten

Amarettotaart met café glacé

Dit nagerecht op basis van amaretto en frangipanevulling is het proberen waard als je houdt van de zoete smaak van amandel. Voor de koffieliefhebbers maakt Jeroen er een poepsimpele café glacé bij. Deze heerlijke koffie met vanille-ijs is geïnspireerd op de originele, Italiaanse affogato die geserveerd wordt met 'gelato fior di latte'. In combinatie met een stukje versgebakken taart heb je al snel het ideale, verkwikkende vieruurtje.
Amarettotaart met café glacé (thumbnail)Amarettotaart met café glacé

Amarettotaart met café glacé

25m
15
90%
19.1K
Recepten

Amarettotaart met café glacé

Dit nagerecht op basis van amaretto en frangipanevulling is het proberen waard als je houdt van de zoete smaak van amandel. Voor de koffieliefhebbers maakt Jeroen er een poepsimpele café glacé bij. Deze heerlijke koffie met vanille-ijs is geïnspireerd op de originele, Italiaanse affogato die geserveerd wordt met 'gelato fior di latte'. In combinatie met een stukje versgebakken taart heb je al snel het ideale, verkwikkende vieruurtje.
Type gerechtDessert
Totale tijd25m
Ingrediënten15
Beoordeling90%
Aantal likes19.1K

Ingrediënten

4 personen
Bladerdeeg
1 vel
Melk
0,5 dl
Amaretto
0,5 dl
Oploskoffie
2 el
Boterzachte
200 g
Kristalsuiker
125 g
Amandelpoeder
130 g
Patisseriebloem
180 g
Bloemsuiker
250 g
Zout
1 snuifje
Eieren
2
Eiwit
1
Citroenen
0,5
Vanille-ijs
Espresso
1
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De amarettotaart

1
Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.
1 vel bladerdeeg
2
Vet een taartvorm in en bestuif met bloem. Leg het bladerdeeg in de vorm en duw de randen zachtjes aan. Snijd het overtollige deeg weg en prik gaatjes in de bodem.
TIPDuw de randen van het bladerdeeg lichtjes omhoog want bladerdeeg krimpt nog tijdens het bakken.
0,5 dl melk, 0,5 dl amaretto, 2 el oploskoffie
3
Verwarm de melk en amaretto in een steelpannetje. Roer het koffiepoeder eronder. Breng zachtjes aan de kook zodat de koffie volledig opgelost is.
200 g boter, 125 g kristalsuiker, 130 g amandelpoeder, 180 g patisseriebloem, 125 g bloemsuiker, 1 snuifje zout
4
Doe de boter in klontjes in de kom van de keukenmachine. Voeg de suiker, het amandelpoeder, de bloem, de bloemsuiker en een snuifje zout toe. Meng alles goed onder elkaar.
5
Giet de opgeloste koffie met amaretto en melk in een straaltje erbij.
2 eieren
6
Voeg de eieren toe en laat verder mengen tot je een homogeen beslag hebt.
7
Stort de vulling in de taartvorm en strijk glad.
8
Bak de taart gedurende 45 minuten op 175°C. Controleer of de taart gaar is met een prikker. Komt die er proper uit? Dan is je taart door en door gaar. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen in de vorm.
1 eiwit, 0,5 citroenen, 125 g bloemsuiker
9
Meng ondertussen het eiwit met het citroensap en zeef de bloemsuiker erbij. Meng in de keukenmachine tot een hagelwit glazuur (icing).
10
Ontvorm de taart en smeer de icing erover met een spatel of mes. Voor de liefhebbers: strooi er een klein snuifje gemalen koffie over.

De café glacé of affogato

vanille-ijs
11
Vul een koffietas voor 3/4de met vanille-ijs.
1 espresso
12
Maak met een lepel een putje in het midden van het ijs en giet er een verse espresso in. Serveer bij de taart.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.
2
Vet een taartvorm in en bestuif met bloem. Leg het bladerdeeg in de vorm en duw de randen zachtjes aan. Snijd het overtollige deeg weg en prik gaatjes in de bodem.

Instructies

De amarettotaart

1
Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.
1 vel bladerdeeg
2
Vet een taartvorm in en bestuif met bloem. Leg het bladerdeeg in de vorm en duw de randen zachtjes aan. Snijd het overtollige deeg weg en prik gaatjes in de bodem.
TIPDuw de randen van het bladerdeeg lichtjes omhoog want bladerdeeg krimpt nog tijdens het bakken.
0,5 dl melk, 0,5 dl amaretto, 2 el oploskoffie
3
Verwarm de melk en amaretto in een steelpannetje. Roer het koffiepoeder eronder. Breng zachtjes aan de kook zodat de koffie volledig opgelost is.
200 g boter, 125 g kristalsuiker, 130 g amandelpoeder, 180 g patisseriebloem, 125 g bloemsuiker, 1 snuifje zout
4
Doe de boter in klontjes in de kom van de keukenmachine. Voeg de suiker, het amandelpoeder, de bloem, de bloemsuiker en een snuifje zout toe. Meng alles goed onder elkaar.
5
Giet de opgeloste koffie met amaretto en melk in een straaltje erbij.
2 eieren
6
Voeg de eieren toe en laat verder mengen tot je een homogeen beslag hebt.
7
Stort de vulling in de taartvorm en strijk glad.
8
Bak de taart gedurende 45 minuten op 175°C. Controleer of de taart gaar is met een prikker. Komt die er proper uit? Dan is je taart door en door gaar. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen in de vorm.
1 eiwit, 0,5 citroenen, 125 g bloemsuiker
9
Meng ondertussen het eiwit met het citroensap en zeef de bloemsuiker erbij. Meng in de keukenmachine tot een hagelwit glazuur (icing).
10
Ontvorm de taart en smeer de icing erover met een spatel of mes. Voor de liefhebbers: strooi er een klein snuifje gemalen koffie over.

De café glacé of affogato

vanille-ijs
11
Vul een koffietas voor 3/4de met vanille-ijs.
1 espresso
12
Maak met een lepel een putje in het midden van het ijs en giet er een verse espresso in. Serveer bij de taart.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.
2
Vet een taartvorm in en bestuif met bloem. Leg het bladerdeeg in de vorm en duw de randen zachtjes aan. Snijd het overtollige deeg weg en prik gaatjes in de bodem.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Amarettotaart met café glacé (thumbnail)Amarettotaart met café glacé
4 personen
25m
Ingrediënten
Bladerdeeg
1 vel
Melk
0,5 dl
Amaretto
0,5 dl
Oploskoffie
2 el
Boterzachte
200 g
Kristalsuiker
125 g
Amandelpoeder
130 g
Patisseriebloem
180 g
Bloemsuiker
250 g
Zout
1 snuifje
Eieren
2
Eiwit
1
Citroenen
0,5
Vanille-ijs
Espresso
1

Amarettotaart met café glacé

Dit nagerecht op basis van amaretto en frangipanevulling is het proberen waard als je houdt van de zoete smaak van amandel. Voor de koffieliefhebbers maakt Jeroen er een poepsimpele café glacé bij. Deze heerlijke koffie met vanille-ijs is geïnspireerd op de originele, Italiaanse affogato die geserveerd wordt met 'gelato fior di latte'. In combinatie met een stukje versgebakken taart heb je al snel het ideale, verkwikkende vieruurtje.
Instructies

De amarettotaart

1
Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.
1 vel bladerdeeg
2
Vet een taartvorm in en bestuif met bloem. Leg het bladerdeeg in de vorm en duw de randen zachtjes aan. Snijd het overtollige deeg weg en prik gaatjes in de bodem.
TIPDuw de randen van het bladerdeeg lichtjes omhoog want bladerdeeg krimpt nog tijdens het bakken.
0,5 dl melk, 0,5 dl amaretto, 2 el oploskoffie
3
Verwarm de melk en amaretto in een steelpannetje. Roer het koffiepoeder eronder. Breng zachtjes aan de kook zodat de koffie volledig opgelost is.
200 g boter, 125 g kristalsuiker, 130 g amandelpoeder, 180 g patisseriebloem, 125 g bloemsuiker, 1 snuifje zout
4
Doe de boter in klontjes in de kom van de keukenmachine. Voeg de suiker, het amandelpoeder, de bloem, de bloemsuiker en een snuifje zout toe. Meng alles goed onder elkaar.
5
Giet de opgeloste koffie met amaretto en melk in een straaltje erbij.
2 eieren
6
Voeg de eieren toe en laat verder mengen tot je een homogeen beslag hebt.
7
Stort de vulling in de taartvorm en strijk glad.
8
Bak de taart gedurende 45 minuten op 175°C. Controleer of de taart gaar is met een prikker. Komt die er proper uit? Dan is je taart door en door gaar. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen in de vorm.
1 eiwit, 0,5 citroenen, 125 g bloemsuiker
9
Meng ondertussen het eiwit met het citroensap en zeef de bloemsuiker erbij. Meng in de keukenmachine tot een hagelwit glazuur (icing).
10
Ontvorm de taart en smeer de icing erover met een spatel of mes. Voor de liefhebbers: strooi er een klein snuifje gemalen koffie over.

De café glacé of affogato

vanille-ijs
11
Vul een koffietas voor 3/4de met vanille-ijs.
1 espresso
12
Maak met een lepel een putje in het midden van het ijs en giet er een verse espresso in. Serveer bij de taart.