Hollandaisesaus
Hollandaisesaus
Hollandaisesaus
Hollandaisesaus
Ingrediënten
4 personen
Boter
250 g
Eieren
3
Witte wijn
2 eierdopje
Water
1 eierdopje
Citroenen
0,5
Cayennepeper
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Benodigdheden
Een garde klopper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Hollandaisesaus
250 g boter
1
Doe de boter in een pot en laat ze op een zacht vuur smelten.
2
Schep het bleke stremsel voorzichtig weg met een lepel en hou de geklaarde boter op een zeer zacht vuur warm.
3 eieren, 2 eierdopje witte wijn, 1 eierdopje Water
3
Doe de eierdooiers in een diepe steelpan. Voeg voor elke dooier één eierdopje vloeistof toe: gebruik twee dopjes witte wijn en één dopje water. Het eiwit wordt niet gebruikt.
4
Klop het mengsel schuimig met de garde en zet de pan op een zacht vuur. Blijf met een flinke snelheid kloppen in een achtvorm (of draai de pan voortdurend een kwartslag naar links en naar rechts). Bewerk de volledige bodem van de pan, zodat het eigeel geen kans krijgt om te stollen tot stukjes ‘omelet’. Neem de pan af en toe weg van het vuur, zodat je de temperatuur van de saus onder controle kan houden. Blijf kloppen tot je een licht gebonden schuimige saus krijgt, waarin de garde z’n sporen achterlaat.
5
Schenk de geklaarde boter in een straaltje bij de saus. Blijf onophoudelijk kloppen met de garde.
0,5 citroenen
6
Knijp er een scheutje vers citroensap bij en roer.
1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout
7
Proef de hollandaise en breng ze op smaak met een bescheiden snuifje cayennepeper en wat zout.
Hollandaisesaus
250 g boter
1
Doe de boter in een pot en laat ze op een zacht vuur smelten.
2
Schep het bleke stremsel voorzichtig weg met een lepel en hou de geklaarde boter op een zeer zacht vuur warm.
3 eieren, 2 eierdopje witte wijn, 1 eierdopje Water
3
Doe de eierdooiers in een diepe steelpan. Voeg voor elke dooier één eierdopje vloeistof toe: gebruik twee dopjes witte wijn en één dopje water. Het eiwit wordt niet gebruikt.
4
Klop het mengsel schuimig met de garde en zet de pan op een zacht vuur. Blijf met een flinke snelheid kloppen in een achtvorm (of draai de pan voortdurend een kwartslag naar links en naar rechts). Bewerk de volledige bodem van de pan, zodat het eigeel geen kans krijgt om te stollen tot stukjes ‘omelet’. Neem de pan af en toe weg van het vuur, zodat je de temperatuur van de saus onder controle kan houden. Blijf kloppen tot je een licht gebonden schuimige saus krijgt, waarin de garde z’n sporen achterlaat.
5
Schenk de geklaarde boter in een straaltje bij de saus. Blijf onophoudelijk kloppen met de garde.
0,5 citroenen
6
Knijp er een scheutje vers citroensap bij en roer.
1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout
7
Proef de hollandaise en breng ze op smaak met een bescheiden snuifje cayennepeper en wat zout.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
10m
Ingrediënten
Boter
250 g
Eieren
3
Witte wijn
2 eierdopje
Water
1 eierdopje
Citroenen
0,5
Cayennepeper
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Hollandaisesaus
De hollandaise is een van oorsprong Franse saus die vooral in Duitsland populair is. Kan je nog volgen? Wij maken het je bij de bereiding extra gemakkelijk!Instructies
Hollandaisesaus
250 g boter
1
Doe de boter in een pot en laat ze op een zacht vuur smelten.
2
Schep het bleke stremsel voorzichtig weg met een lepel en hou de geklaarde boter op een zeer zacht vuur warm.
3 eieren, 2 eierdopje witte wijn, 1 eierdopje Water
3
Doe de eierdooiers in een diepe steelpan. Voeg voor elke dooier één eierdopje vloeistof toe: gebruik twee dopjes witte wijn en één dopje water. Het eiwit wordt niet gebruikt.
4
Klop het mengsel schuimig met de garde en zet de pan op een zacht vuur. Blijf met een flinke snelheid kloppen in een achtvorm (of draai de pan voortdurend een kwartslag naar links en naar rechts). Bewerk de volledige bodem van de pan, zodat het eigeel geen kans krijgt om te stollen tot stukjes ‘omelet’. Neem de pan af en toe weg van het vuur, zodat je de temperatuur van de saus onder controle kan houden. Blijf kloppen tot je een licht gebonden schuimige saus krijgt, waarin de garde z’n sporen achterlaat.
5
Schenk de geklaarde boter in een straaltje bij de saus. Blijf onophoudelijk kloppen met de garde.
0,5 citroenen
6
Knijp er een scheutje vers citroensap bij en roer.
1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout
7
Proef de hollandaise en breng ze op smaak met een bescheiden snuifje cayennepeper en wat zout.