dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Hollandaisesaus (thumbnail)Hollandaisesaus

Hollandaisesaus

10m
7
-
2.3K
Recepten

Hollandaisesaus

De hollandaise is een van oorsprong Franse saus die vooral in Duitsland populair is. Kan je nog volgen? Wij maken het je bij de bereiding extra gemakkelijk!
Hollandaisesaus (thumbnail)Hollandaisesaus

Hollandaisesaus

10m
7
-
2.3K
Recepten

Hollandaisesaus

De hollandaise is een van oorsprong Franse saus die vooral in Duitsland populair is. Kan je nog volgen? Wij maken het je bij de bereiding extra gemakkelijk!
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd10m
Ingrediënten7
Beoordeling-
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Boter
250 g
Eieren
3
Witte wijn
2 eierdopje
Water
1 eierdopje
Citroenen
0,5
Cayennepeper
1 snuifje
Zout
1 snuifje

Benodigdheden

Een garde klopper

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Hollandaisesaus

250 g boter
1
Doe de boter in een pot en laat ze op een zacht vuur smelten.
2
Schep het bleke stremsel voorzichtig weg met een lepel en hou de geklaarde boter op een zeer zacht vuur warm.
3 eieren, 2 eierdopje witte wijn, 1 eierdopje Water
3
Doe de eierdooiers in een diepe steelpan. Voeg voor elke dooier één eierdopje vloeistof toe: gebruik twee dopjes witte wijn en één dopje water. Het eiwit wordt niet gebruikt.
4
Klop het mengsel schuimig met de garde en zet de pan op een zacht vuur. Blijf met een flinke snelheid kloppen in een achtvorm (of draai de pan voortdurend een kwartslag naar links en naar rechts). Bewerk de volledige bodem van de pan, zodat het eigeel geen kans krijgt om te stollen tot stukjes ‘omelet’. Neem de pan af en toe weg van het vuur, zodat je de temperatuur van de saus onder controle kan houden. Blijf kloppen tot je een licht gebonden schuimige saus krijgt, waarin de garde z’n sporen achterlaat.
5
Schenk de geklaarde boter in een straaltje bij de saus. Blijf onophoudelijk kloppen met de garde.
0,5 citroenen
6
Knijp er een scheutje vers citroensap bij en roer.
1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout
7
Proef de hollandaise en breng ze op smaak met een bescheiden snuifje cayennepeper en wat zout.
1
Doe de boter in een pot en laat ze op een zacht vuur smelten.
2
Schep het bleke stremsel voorzichtig weg met een lepel en hou de geklaarde boter op een zeer zacht vuur warm.

Instructies

Hollandaisesaus

250 g boter
1
Doe de boter in een pot en laat ze op een zacht vuur smelten.
2
Schep het bleke stremsel voorzichtig weg met een lepel en hou de geklaarde boter op een zeer zacht vuur warm.
3 eieren, 2 eierdopje witte wijn, 1 eierdopje Water
3
Doe de eierdooiers in een diepe steelpan. Voeg voor elke dooier één eierdopje vloeistof toe: gebruik twee dopjes witte wijn en één dopje water. Het eiwit wordt niet gebruikt.
4
Klop het mengsel schuimig met de garde en zet de pan op een zacht vuur. Blijf met een flinke snelheid kloppen in een achtvorm (of draai de pan voortdurend een kwartslag naar links en naar rechts). Bewerk de volledige bodem van de pan, zodat het eigeel geen kans krijgt om te stollen tot stukjes ‘omelet’. Neem de pan af en toe weg van het vuur, zodat je de temperatuur van de saus onder controle kan houden. Blijf kloppen tot je een licht gebonden schuimige saus krijgt, waarin de garde z’n sporen achterlaat.
5
Schenk de geklaarde boter in een straaltje bij de saus. Blijf onophoudelijk kloppen met de garde.
0,5 citroenen
6
Knijp er een scheutje vers citroensap bij en roer.
1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout
7
Proef de hollandaise en breng ze op smaak met een bescheiden snuifje cayennepeper en wat zout.
1
Doe de boter in een pot en laat ze op een zacht vuur smelten.
2
Schep het bleke stremsel voorzichtig weg met een lepel en hou de geklaarde boter op een zeer zacht vuur warm.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Hollandaisesaus (thumbnail)Hollandaisesaus
4 personen
10m
Ingrediënten
Boter
250 g
Eieren
3
Witte wijn
2 eierdopje
Water
1 eierdopje
Citroenen
0,5
Cayennepeper
1 snuifje
Zout
1 snuifje

Hollandaisesaus

De hollandaise is een van oorsprong Franse saus die vooral in Duitsland populair is. Kan je nog volgen? Wij maken het je bij de bereiding extra gemakkelijk!
Instructies

Hollandaisesaus

250 g boter
1
Doe de boter in een pot en laat ze op een zacht vuur smelten.
2
Schep het bleke stremsel voorzichtig weg met een lepel en hou de geklaarde boter op een zeer zacht vuur warm.
3 eieren, 2 eierdopje witte wijn, 1 eierdopje Water
3
Doe de eierdooiers in een diepe steelpan. Voeg voor elke dooier één eierdopje vloeistof toe: gebruik twee dopjes witte wijn en één dopje water. Het eiwit wordt niet gebruikt.
4
Klop het mengsel schuimig met de garde en zet de pan op een zacht vuur. Blijf met een flinke snelheid kloppen in een achtvorm (of draai de pan voortdurend een kwartslag naar links en naar rechts). Bewerk de volledige bodem van de pan, zodat het eigeel geen kans krijgt om te stollen tot stukjes ‘omelet’. Neem de pan af en toe weg van het vuur, zodat je de temperatuur van de saus onder controle kan houden. Blijf kloppen tot je een licht gebonden schuimige saus krijgt, waarin de garde z’n sporen achterlaat.
5
Schenk de geklaarde boter in een straaltje bij de saus. Blijf onophoudelijk kloppen met de garde.
0,5 citroenen
6
Knijp er een scheutje vers citroensap bij en roer.
1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout
7
Proef de hollandaise en breng ze op smaak met een bescheiden snuifje cayennepeper en wat zout.