Pladijs met broccolistoemp en beurre blanc met kappertjes
Pladijs met broccolistoemp en beurre blanc met kappertjes
Pladijs met broccolistoemp en beurre blanc met kappertjes
Pladijs met broccolistoemp en beurre blanc met kappertjes
Ingrediënten
4 personen
Loskokende aardappelen
1.000 g
Boter
Boter
150 g
Ajuinen
2,5
Look
1,5 teentjes
Broccoli
1
Witte wijn
0,2 l
Tijm
Laurier
Peper
Krulpeterselie
Kappertjes
50 g
Room
1 scheutje
Zout
Citroenen
0,25
Pladijsfilet
4
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Benodigdheden
Een zeef, een garde
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1.000 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
boter
2
Smelt een klont boter in een ruime kookpot.
2 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Stoof ze aan in de boter.
1 teentje Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de pulp bij de ui.
1 broccoli
5
Spoel de broccoli en snijd de dikke steel eraf. Die gebruiken we niet. Verdeel de ‘bloem’ van de groente in kleine roosjes.
6
Doe de stukjes broccoli mee in de stoofpot en roer regelmatig. Schenk er na enkele minuten een scheut water bij en laat de groenten 10 minuten stoven op een zacht vuur. Let erop dat de broccoli gaar is, maar niet platgekookt.
De beurre blanc
0,2 l witte wijn
7
We maken de snelle versie van de beurre blanc. Verwarm de witte wijn in een kookpot voor de ‘reductie’.
0,5 ajuinen, 0,5 teentjes Look
8
Kneus en pel de knoflook. Pel de ui en snipper hem fijn. Doe de ui en de look in de pot.
tijm, laurier, peper
9
Voeg ook de takjes tijm en de blaadjes laurier toe. Kruid met peper. Laat de wijn kort inkoken.
krulpeterselie, 50 g kappertjes
10
Hak de krulpeterselie en de kappertjes grof.
1 scheutje Room
11
Zeef de reductie en zet ze weer op het vuur. Laat verder inkoken. Doe er een scheutje room bij.
150 g boter
12
Snijd de koude boter in blokjes en roer ze met een garde door de reductie tot het een mooie, lichtgebonden saus wordt. Doe er de peterselie en de kappertjes bij.
peper, zout, 0,25 citroenen
13
Kruid met peper en zout. Werk de saus af met het citroensap.
Afwerken en serveren
boter
14
Smelt een klont boter in een hete pan.
peper, zout, 4 pladijsfilet
15
Bak de pladijsfilets, zo’n 3 à 4 minuten aan elke zijde. Kruid met een snuif zout en peper van de molen.
16
Giet de aardappelen af.
1 scheutje melk, boter, 1 eierdooier, peper
17
Stort de gekookte aardappelen bij de broccoli. Plet tot puree met een scheutje melk, een klontje boter en het eigeel. Kruid met peper.
18
Serveer de pladijs met de verse broccolistoemp en de beurre blanc.
1.000 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
boter
2
Smelt een klont boter in een ruime kookpot.
2 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Stoof ze aan in de boter.
1 teentje Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de pulp bij de ui.
1 broccoli
5
Spoel de broccoli en snijd de dikke steel eraf. Die gebruiken we niet. Verdeel de ‘bloem’ van de groente in kleine roosjes.
6
Doe de stukjes broccoli mee in de stoofpot en roer regelmatig. Schenk er na enkele minuten een scheut water bij en laat de groenten 10 minuten stoven op een zacht vuur. Let erop dat de broccoli gaar is, maar niet platgekookt.
De beurre blanc
0,2 l witte wijn
7
We maken de snelle versie van de beurre blanc. Verwarm de witte wijn in een kookpot voor de ‘reductie’.
0,5 ajuinen, 0,5 teentjes Look
8
Kneus en pel de knoflook. Pel de ui en snipper hem fijn. Doe de ui en de look in de pot.
tijm, laurier, peper
9
Voeg ook de takjes tijm en de blaadjes laurier toe. Kruid met peper. Laat de wijn kort inkoken.
krulpeterselie, 50 g kappertjes
10
Hak de krulpeterselie en de kappertjes grof.
1 scheutje Room
11
Zeef de reductie en zet ze weer op het vuur. Laat verder inkoken. Doe er een scheutje room bij.
150 g boter
12
Snijd de koude boter in blokjes en roer ze met een garde door de reductie tot het een mooie, lichtgebonden saus wordt. Doe er de peterselie en de kappertjes bij.
peper, zout, 0,25 citroenen
13
Kruid met peper en zout. Werk de saus af met het citroensap.
Afwerken en serveren
boter
14
Smelt een klont boter in een hete pan.
peper, zout, 4 pladijsfilet
15
Bak de pladijsfilets, zo’n 3 à 4 minuten aan elke zijde. Kruid met een snuif zout en peper van de molen.
16
Giet de aardappelen af.
1 scheutje melk, boter, 1 eierdooier, peper
17
Stort de gekookte aardappelen bij de broccoli. Plet tot puree met een scheutje melk, een klontje boter en het eigeel. Kruid met peper.
18
Serveer de pladijs met de verse broccolistoemp en de beurre blanc.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Loskokende aardappelen
1.000 g
Boter
Boter
150 g
Ajuinen
2,5
Look
1,5 teentjes
Broccoli
1
Witte wijn
0,2 l
Tijm
Laurier
Peper
Krulpeterselie
Kappertjes
50 g
Room
1 scheutje
Zout
Citroenen
0,25
Pladijsfilet
4
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Pladijs met broccolistoemp en beurre blanc met kappertjes
Vis, stoemp en een lekker sausje: meer moet dat niet zijn voor een typisch Belgisch bord vol smaak.Instructies
1.000 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
boter
2
Smelt een klont boter in een ruime kookpot.
2 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Stoof ze aan in de boter.
1 teentje Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de pulp bij de ui.
1 broccoli
5
Spoel de broccoli en snijd de dikke steel eraf. Die gebruiken we niet. Verdeel de ‘bloem’ van de groente in kleine roosjes.
6
Doe de stukjes broccoli mee in de stoofpot en roer regelmatig. Schenk er na enkele minuten een scheut water bij en laat de groenten 10 minuten stoven op een zacht vuur. Let erop dat de broccoli gaar is, maar niet platgekookt.
De beurre blanc
0,2 l witte wijn
7
We maken de snelle versie van de beurre blanc. Verwarm de witte wijn in een kookpot voor de ‘reductie’.
0,5 ajuinen, 0,5 teentjes Look
8
Kneus en pel de knoflook. Pel de ui en snipper hem fijn. Doe de ui en de look in de pot.
tijm, laurier, peper
9
Voeg ook de takjes tijm en de blaadjes laurier toe. Kruid met peper. Laat de wijn kort inkoken.
krulpeterselie, 50 g kappertjes
10
Hak de krulpeterselie en de kappertjes grof.
1 scheutje Room
11
Zeef de reductie en zet ze weer op het vuur. Laat verder inkoken. Doe er een scheutje room bij.
150 g boter
12
Snijd de koude boter in blokjes en roer ze met een garde door de reductie tot het een mooie, lichtgebonden saus wordt. Doe er de peterselie en de kappertjes bij.
peper, zout, 0,25 citroenen
13
Kruid met peper en zout. Werk de saus af met het citroensap.
Afwerken en serveren
boter
14
Smelt een klont boter in een hete pan.
peper, zout, 4 pladijsfilet
15
Bak de pladijsfilets, zo’n 3 à 4 minuten aan elke zijde. Kruid met een snuif zout en peper van de molen.
16
Giet de aardappelen af.
1 scheutje melk, boter, 1 eierdooier, peper
17
Stort de gekookte aardappelen bij de broccoli. Plet tot puree met een scheutje melk, een klontje boter en het eigeel. Kruid met peper.
18
Serveer de pladijs met de verse broccolistoemp en de beurre blanc.