Ravioli met gerijpte geitenkaas en kappertjesboter
Ravioli met gerijpte geitenkaas en kappertjesboter
Ravioli met gerijpte geitenkaas en kappertjesboter
Ravioli met gerijpte geitenkaas en kappertjesboter
Ingrediënten
4 personen
00-bloemdoppio zero
500 g
Eieren
5
Zout
Olijfolie
Geitenkaasgerijpt
200 g
Ajuin
1
Walnoten
25 g
Peper
Bieslook
0,5 bosjes
Boter
100 g
Shiitake
200 g
Salie
Kappertjes
3 el
Benodigdheden
Blender, blender, weegschaal, deegrol, pastamachine, raviolistempel of pastasnijder
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De verse pasta (min. 2 uur op voorhand)
500 g 00-bloem
1
Weeg de bloem af. Doe in de kom van de keukenmachine.
5 eieren, zout
2
Voeg de eieren en een snuif zout aan toe en meng het deeg met de keukenmachine.
olijfolie
3
Voeg een scheutje olijfolie toe.
4
Kneed 10 minuten goed door. Vorm een bol van het pastadeeg en verpak in vershoudfolie. Laat het deeg minstens een uur rusten.
De vulling
200 g geitenkaas
5
Plet de gerijpte geitenkaas met een vork.
1 ajuin
6
Snijd de ajuin fijn en stoof aan in een pan met een klontje boter op een middelhoog vuur.
25 g Walnoten
7
Doe de walnoten in de blender en maal tot fijne stukjes.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
peper
8
Doe de walnoten en de gebakken ajuin bij de geitenkaas. Kruid met peper.
0,5 bosjes Bieslook
9
Snipper de bieslook fijn en meng onder de geitenkaas.
De ravioli
10
Bestuif een houten plank of je werkblad met 00-bloem. Snijd een stuk van de bol pastadeeg en rol uit tot een dunne, lange lap van een paar millimeter dik, bijna doorschijnend. Gebruik indien mogelijk een pastamolen.
TIPMocht de lap deeg wat kleverig worden, bepoeder het pastadeeg dan met een klein beetje 00-bloem.
11
Snijd het deeg in twee even brede repen. Lepel toefjes van de vulling op 3 tot 4 centimeter van elkaar, verspreid over de bovenste lange lap pasta.
TIPZorg ervoor dat er voldoende plaats tussen de hoopjes is om het tweede deel van het deeg mooi te kunnen aanduwen.
12
Drapeer het tweede vel pastadeeg over de vulling en duw de randen mooi aan, zodat er geen luchtbellen tussen de ravioli zitten.
13
Snijd vierkante kussentjes met een scherp mes of een gekartelde pastasnijder.
De kappertjesboter
100 g boter
14
Smelt de boter in een pannetje en laat ze lichtjes kleuren.
200 g shiitake
15
Verwijder de harde steel van de shiitake en snijd in reepjes.
Salie, 3 el kappertjes, peper, zout
16
Snijd de salie fijn. Doe ze samen met de kappertjes bij de boter. Kruid met peper en zout.
Afwerking
17
Kook de ravioli kort in lichtgezouten water en voeg ze toe bij de boter. Schik de ravioli in een diep bord en lepel er wat extra kappertjesboter over.
De verse pasta (min. 2 uur op voorhand)
500 g 00-bloem
1
Weeg de bloem af. Doe in de kom van de keukenmachine.
5 eieren, zout
2
Voeg de eieren en een snuif zout aan toe en meng het deeg met de keukenmachine.
olijfolie
3
Voeg een scheutje olijfolie toe.
4
Kneed 10 minuten goed door. Vorm een bol van het pastadeeg en verpak in vershoudfolie. Laat het deeg minstens een uur rusten.
De vulling
200 g geitenkaas
5
Plet de gerijpte geitenkaas met een vork.
1 ajuin
6
Snijd de ajuin fijn en stoof aan in een pan met een klontje boter op een middelhoog vuur.
25 g Walnoten
7
Doe de walnoten in de blender en maal tot fijne stukjes.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
peper
8
Doe de walnoten en de gebakken ajuin bij de geitenkaas. Kruid met peper.
0,5 bosjes Bieslook
9
Snipper de bieslook fijn en meng onder de geitenkaas.
De ravioli
10
Bestuif een houten plank of je werkblad met 00-bloem. Snijd een stuk van de bol pastadeeg en rol uit tot een dunne, lange lap van een paar millimeter dik, bijna doorschijnend. Gebruik indien mogelijk een pastamolen.
TIPMocht de lap deeg wat kleverig worden, bepoeder het pastadeeg dan met een klein beetje 00-bloem.
11
Snijd het deeg in twee even brede repen. Lepel toefjes van de vulling op 3 tot 4 centimeter van elkaar, verspreid over de bovenste lange lap pasta.
TIPZorg ervoor dat er voldoende plaats tussen de hoopjes is om het tweede deel van het deeg mooi te kunnen aanduwen.
12
Drapeer het tweede vel pastadeeg over de vulling en duw de randen mooi aan, zodat er geen luchtbellen tussen de ravioli zitten.
13
Snijd vierkante kussentjes met een scherp mes of een gekartelde pastasnijder.
De kappertjesboter
100 g boter
14
Smelt de boter in een pannetje en laat ze lichtjes kleuren.
200 g shiitake
15
Verwijder de harde steel van de shiitake en snijd in reepjes.
Salie, 3 el kappertjes, peper, zout
16
Snijd de salie fijn. Doe ze samen met de kappertjes bij de boter. Kruid met peper en zout.
Afwerking
17
Kook de ravioli kort in lichtgezouten water en voeg ze toe bij de boter. Schik de ravioli in een diep bord en lepel er wat extra kappertjesboter over.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
00-bloemdoppio zero
500 g
Eieren
5
Zout
Olijfolie
Geitenkaasgerijpt
200 g
Ajuin
1
Walnoten
25 g
Peper
Bieslook
0,5 bosjes
Boter
100 g
Shiitake
200 g
Salie
Kappertjes
3 el
Ravioli met gerijpte geitenkaas en kappertjesboter
Jeroen maakte doorheen de jaren al verschillende soorten ravioli. Deze keer vult hij ravioli met gerijpte geitenkaas. Dit combineert hij met bruingebakken champignons en heerlijke kappertjesboter.Instructies
De verse pasta (min. 2 uur op voorhand)
500 g 00-bloem
1
Weeg de bloem af. Doe in de kom van de keukenmachine.
5 eieren, zout
2
Voeg de eieren en een snuif zout aan toe en meng het deeg met de keukenmachine.
olijfolie
3
Voeg een scheutje olijfolie toe.
4
Kneed 10 minuten goed door. Vorm een bol van het pastadeeg en verpak in vershoudfolie. Laat het deeg minstens een uur rusten.
De vulling
200 g geitenkaas
5
Plet de gerijpte geitenkaas met een vork.
1 ajuin
6
Snijd de ajuin fijn en stoof aan in een pan met een klontje boter op een middelhoog vuur.
25 g Walnoten
7
Doe de walnoten in de blender en maal tot fijne stukjes.
peper
8
Doe de walnoten en de gebakken ajuin bij de geitenkaas. Kruid met peper.
0,5 bosjes Bieslook
9
Snipper de bieslook fijn en meng onder de geitenkaas.
De ravioli
10
Bestuif een houten plank of je werkblad met 00-bloem. Snijd een stuk van de bol pastadeeg en rol uit tot een dunne, lange lap van een paar millimeter dik, bijna doorschijnend. Gebruik indien mogelijk een pastamolen.
TIPMocht de lap deeg wat kleverig worden, bepoeder het pastadeeg dan met een klein beetje 00-bloem.
11
Snijd het deeg in twee even brede repen. Lepel toefjes van de vulling op 3 tot 4 centimeter van elkaar, verspreid over de bovenste lange lap pasta.
TIPZorg ervoor dat er voldoende plaats tussen de hoopjes is om het tweede deel van het deeg mooi te kunnen aanduwen.
12
Drapeer het tweede vel pastadeeg over de vulling en duw de randen mooi aan, zodat er geen luchtbellen tussen de ravioli zitten.
13
Snijd vierkante kussentjes met een scherp mes of een gekartelde pastasnijder.
De kappertjesboter
100 g boter
14
Smelt de boter in een pannetje en laat ze lichtjes kleuren.
200 g shiitake
15
Verwijder de harde steel van de shiitake en snijd in reepjes.
Salie, 3 el kappertjes, peper, zout
16
Snijd de salie fijn. Doe ze samen met de kappertjes bij de boter. Kruid met peper en zout.
Afwerking
17
Kook de ravioli kort in lichtgezouten water en voeg ze toe bij de boter. Schik de ravioli in een diep bord en lepel er wat extra kappertjesboter over.