Hutsepot met varkenswangen
Hutsepot met varkenswangen
Hutsepot met varkenswangen
Hutsepot met varkenswangen
Ingrediënten
4 personen
Groentebouillon
2 l
Reuzel
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Pastinaak
1
Wortels
2
Prei
1 stengel
Selder
3 stengels
Groene kolen
0,5
Spruiten
100 g
Aardappelen
800 g
Tijm
Laurier
Pepers
Zout
Varkenswangen
800 g
Mosterd
4 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De hutsepot
2 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken vind je hier.
2
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
reuzel
3
Smelt de reuzel in een grote kookpot op het vuur.
2 ajuinen
4
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de reuzel.
2 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe ze bij de uien.
1 pastinaak, 2 Wortels
6
Schil de pastinaak en de wortelen. Snijd ze in stukken en doe ze bij de uien.
1 stengel prei, 3 stengels selder
7
Maak de prei en de selder schoon. Snijd ze in stukken en doe ze ook in de kookpot.
0,5 groene kolen, 100 g spruiten
8
Snijd de groene kool grof en halveer de spruiten. Doe ze bij de rest van de groenten.
TIPJe kunt de groene kool ook vervangen door witte kool.
800 g aardappelen
9
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Spoel ze niet zodat er veel zetmeel behouden blijft. Doe ze ook in de kookpot.
tijm, laurier, pepers, zout
10
Kruid met tijm, laurier, peper en zout.
11
Giet er de warme bouillon over.
TIPJe kunt groentebouillon, gevogeltebouillon, maar ook gewoon water gebruiken.
800 g varkenswangen
12
Snijd de vliesjes van de varkenswangen (of vraag aan je slager om dat te doen). Kruid ze met peper en zout.
TIPOm te ontvliezen maak je met een scherp mes een kleine inkeping net onder het vlies. Leg de wang met het vlies naar beneden en snijd met het mes weg. Door de vliezen weg te halen, gaan de varkenswangen niet krullen tijdens het koken.
13
Leg de wangen bij de groenten. Zet een deksel op de kookpot en laat minstens 2 uur garen in de voorverwarmde oven. Haal het deksel weg na 1 tot 1,5 uur zodat het vocht kan inkoken.
14
Haal de kookpot uit de oven en schud ermee zodat de aardappelen breken en de groenten en het vlees zich mengen (‘hutsen’). Kruid eventueel wat bij met peper en zout.
TIPHet verschil tussen hutsepot en stamppot? Bij een hutsepot ‘huts’ of schud je met de pot en breken de aardappelen kapot tegen de rand. Een stamppot wordt met een pureestamper geprakt en ziet er dus heel anders uit.
4 el mosterd
15
Serveer de hutsepot met een lepel mosterd.
De hutsepot
2 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken vind je hier.
2
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
reuzel
3
Smelt de reuzel in een grote kookpot op het vuur.
2 ajuinen
4
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de reuzel.
2 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe ze bij de uien.
1 pastinaak, 2 Wortels
6
Schil de pastinaak en de wortelen. Snijd ze in stukken en doe ze bij de uien.
1 stengel prei, 3 stengels selder
7
Maak de prei en de selder schoon. Snijd ze in stukken en doe ze ook in de kookpot.
0,5 groene kolen, 100 g spruiten
8
Snijd de groene kool grof en halveer de spruiten. Doe ze bij de rest van de groenten.
TIPJe kunt de groene kool ook vervangen door witte kool.
800 g aardappelen
9
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Spoel ze niet zodat er veel zetmeel behouden blijft. Doe ze ook in de kookpot.
tijm, laurier, pepers, zout
10
Kruid met tijm, laurier, peper en zout.
11
Giet er de warme bouillon over.
TIPJe kunt groentebouillon, gevogeltebouillon, maar ook gewoon water gebruiken.
800 g varkenswangen
12
Snijd de vliesjes van de varkenswangen (of vraag aan je slager om dat te doen). Kruid ze met peper en zout.
TIPOm te ontvliezen maak je met een scherp mes een kleine inkeping net onder het vlies. Leg de wang met het vlies naar beneden en snijd met het mes weg. Door de vliezen weg te halen, gaan de varkenswangen niet krullen tijdens het koken.
13
Leg de wangen bij de groenten. Zet een deksel op de kookpot en laat minstens 2 uur garen in de voorverwarmde oven. Haal het deksel weg na 1 tot 1,5 uur zodat het vocht kan inkoken.
14
Haal de kookpot uit de oven en schud ermee zodat de aardappelen breken en de groenten en het vlees zich mengen (‘hutsen’). Kruid eventueel wat bij met peper en zout.
TIPHet verschil tussen hutsepot en stamppot? Bij een hutsepot ‘huts’ of schud je met de pot en breken de aardappelen kapot tegen de rand. Een stamppot wordt met een pureestamper geprakt en ziet er dus heel anders uit.
4 el mosterd
15
Serveer de hutsepot met een lepel mosterd.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Groentebouillon
2 l
Reuzel
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Pastinaak
1
Wortels
2
Prei
1 stengel
Selder
3 stengels
Groene kolen
0,5
Spruiten
100 g
Aardappelen
800 g
Tijm
Laurier
Pepers
Zout
Varkenswangen
800 g
Mosterd
4 el
Hutsepot met varkenswangen
Hutsepot van varkenswangen en heel veel wintergroenten is een slimme truc om je koelkast in één keer leeg te maken. Wielrenner Briek Schotte was verzot op deze Vlaamse klassieker.Instructies
De hutsepot
2 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken vind je hier.
2
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
reuzel
3
Smelt de reuzel in een grote kookpot op het vuur.
2 ajuinen
4
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de reuzel.
2 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe ze bij de uien.
1 pastinaak, 2 Wortels
6
Schil de pastinaak en de wortelen. Snijd ze in stukken en doe ze bij de uien.
1 stengel prei, 3 stengels selder
7
Maak de prei en de selder schoon. Snijd ze in stukken en doe ze ook in de kookpot.
0,5 groene kolen, 100 g spruiten
8
Snijd de groene kool grof en halveer de spruiten. Doe ze bij de rest van de groenten.
TIPJe kunt de groene kool ook vervangen door witte kool.
800 g aardappelen
9
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Spoel ze niet zodat er veel zetmeel behouden blijft. Doe ze ook in de kookpot.
tijm, laurier, pepers, zout
10
Kruid met tijm, laurier, peper en zout.
11
Giet er de warme bouillon over.
TIPJe kunt groentebouillon, gevogeltebouillon, maar ook gewoon water gebruiken.
800 g varkenswangen
12
Snijd de vliesjes van de varkenswangen (of vraag aan je slager om dat te doen). Kruid ze met peper en zout.
TIPOm te ontvliezen maak je met een scherp mes een kleine inkeping net onder het vlies. Leg de wang met het vlies naar beneden en snijd met het mes weg. Door de vliezen weg te halen, gaan de varkenswangen niet krullen tijdens het koken.
13
Leg de wangen bij de groenten. Zet een deksel op de kookpot en laat minstens 2 uur garen in de voorverwarmde oven. Haal het deksel weg na 1 tot 1,5 uur zodat het vocht kan inkoken.
14
Haal de kookpot uit de oven en schud ermee zodat de aardappelen breken en de groenten en het vlees zich mengen (‘hutsen’). Kruid eventueel wat bij met peper en zout.
TIPHet verschil tussen hutsepot en stamppot? Bij een hutsepot ‘huts’ of schud je met de pot en breken de aardappelen kapot tegen de rand. Een stamppot wordt met een pureestamper geprakt en ziet er dus heel anders uit.
4 el mosterd
15
Serveer de hutsepot met een lepel mosterd.