dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Rijst met boontjes, lente-ui, gebakken inktvis en groene chilipeper (thumbnail)Rijst met boontjes, lente-ui, gebakken inktvis en groene chilipeper

Rijst met boontjes, lente-ui, gebakken inktvis en groene chilipeper

45m
14
-
2.5K
Recepten

Rijst met boontjes, lente-ui, gebakken inktvis en groene chilipeper

Een pittig kommetje rijst, met wat gebakken groentjes in de wok. Daarbij komt gemarineerde en gepaneerde inktvis. Laat die Oosterse smaken maar komen!
Rijst met boontjes, lente-ui, gebakken inktvis en groene chilipeper (thumbnail)Rijst met boontjes, lente-ui, gebakken inktvis en groene chilipeper

Rijst met boontjes, lente-ui, gebakken inktvis en groene chilipeper

45m
14
-
2.5K
Recepten

Rijst met boontjes, lente-ui, gebakken inktvis en groene chilipeper

Een pittig kommetje rijst, met wat gebakken groentjes in de wok. Daarbij komt gemarineerde en gepaneerde inktvis. Laat die Oosterse smaken maar komen!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Langkorrelrijst
250 g
Water
0,5 l
Ajuin
1
Prinsessenboontjes
400 g
Lente-uien
4 stengels
Look
1 teentje
Sjalotten
1
Groene chilipeper
1
Pijlinktvissen
400 g
Limoen
1
Chiliflakes
1 tl
Sake
2 el
Maïzena
4 el
Arachideolie
1 scheutje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

250 g langkorrelrijst, 0,5 l Water, 1 ajuin
1
Laat een scheutje olie heet worden in een pan. Snipper de ui fijn en stoof ze aan in de pan. Voeg de rijst eraan toe en laat hem even stoven. Voeg het water (altijd het dubbel in verhouding met de rijst) en een snuif zout eraan toe, breng aan de kook en zet een deksel op de pot. Gaar de rijst 10 minuten.
400 g prinsessenboontjes, 4 stengels lente-uien
2
Kuis de boontjes en de lente-ui. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de boontjes en de lente ui net gaar.
1 teentje Look, 1 Sjalotten, 1 Groene chilipeper
3
Snijd de look, de sjalot en de groene chilipeper fijn. Houd ze nog even apart.
4
Giet de boontjes en de lente ui af en houd ze even apart.
400 g pijlinktvissen, 1 limoen, 1 tl chiliflakes, 2 el sake, 4 el maïzena
5
Spoel de inktvis en dep de stukken droog. Snijd de inktvissen kruiselings in, zo krullen ze mooi tijdens het bakken. Snijd hem vervolgens in repen en tot slot in stukken. Doe de stukken in een kom. Rasp de schil van de limoen erbij, voeg er een koffielepel chiliflakes, een snuif zout, wat peper van de molen en de saké aan toe en meng de maïzena eronder.
1 scheutje arachideolie
6
Laat een goede bodem arachideolie heet worden in wok.
7
Schep de gepaneerde stukken inktvis in de hete olie en laat de stukken kleuren. Schep niet alles in 1 keer in de olie maar doe het in kleinere hoeveelheden. Houd na het bakken de krokante stukken inktvis even apart.
8
Giet de olie waar de inktvis in gebakken is weg en laat een nieuwe scheut olie heet worden in de wok. Bak er de lente ui, de boontjes, de sjalot, de look en de groene chili in aan en kruid met wat zout en het sap van een halve limoen.
9
Schep de gebakken inktvis erbij en bak nog kort verder.
10
Schep wat rijst in een kom en lepel er wat van de gebakken inktvis met groenten bij.
1
Laat een scheutje olie heet worden in een pan. Snipper de ui fijn en stoof ze aan in de pan. Voeg de rijst eraan toe en laat hem even stoven. Voeg het water (altijd het dubbel in verhouding met de rijst) en een snuif zout eraan toe, breng aan de kook en zet een deksel op de pot. Gaar de rijst 10 minuten.
2
Kuis de boontjes en de lente-ui. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de boontjes en de lente ui net gaar.

Instructies

250 g langkorrelrijst, 0,5 l Water, 1 ajuin
1
Laat een scheutje olie heet worden in een pan. Snipper de ui fijn en stoof ze aan in de pan. Voeg de rijst eraan toe en laat hem even stoven. Voeg het water (altijd het dubbel in verhouding met de rijst) en een snuif zout eraan toe, breng aan de kook en zet een deksel op de pot. Gaar de rijst 10 minuten.
400 g prinsessenboontjes, 4 stengels lente-uien
2
Kuis de boontjes en de lente-ui. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de boontjes en de lente ui net gaar.
1 teentje Look, 1 Sjalotten, 1 Groene chilipeper
3
Snijd de look, de sjalot en de groene chilipeper fijn. Houd ze nog even apart.
4
Giet de boontjes en de lente ui af en houd ze even apart.
400 g pijlinktvissen, 1 limoen, 1 tl chiliflakes, 2 el sake, 4 el maïzena
5
Spoel de inktvis en dep de stukken droog. Snijd de inktvissen kruiselings in, zo krullen ze mooi tijdens het bakken. Snijd hem vervolgens in repen en tot slot in stukken. Doe de stukken in een kom. Rasp de schil van de limoen erbij, voeg er een koffielepel chiliflakes, een snuif zout, wat peper van de molen en de saké aan toe en meng de maïzena eronder.
1 scheutje arachideolie
6
Laat een goede bodem arachideolie heet worden in wok.
7
Schep de gepaneerde stukken inktvis in de hete olie en laat de stukken kleuren. Schep niet alles in 1 keer in de olie maar doe het in kleinere hoeveelheden. Houd na het bakken de krokante stukken inktvis even apart.
8
Giet de olie waar de inktvis in gebakken is weg en laat een nieuwe scheut olie heet worden in de wok. Bak er de lente ui, de boontjes, de sjalot, de look en de groene chili in aan en kruid met wat zout en het sap van een halve limoen.
9
Schep de gebakken inktvis erbij en bak nog kort verder.
10
Schep wat rijst in een kom en lepel er wat van de gebakken inktvis met groenten bij.
1
Laat een scheutje olie heet worden in een pan. Snipper de ui fijn en stoof ze aan in de pan. Voeg de rijst eraan toe en laat hem even stoven. Voeg het water (altijd het dubbel in verhouding met de rijst) en een snuif zout eraan toe, breng aan de kook en zet een deksel op de pot. Gaar de rijst 10 minuten.
2
Kuis de boontjes en de lente-ui. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de boontjes en de lente ui net gaar.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Rijst met boontjes, lente-ui, gebakken inktvis en groene chilipeper (thumbnail)Rijst met boontjes, lente-ui, gebakken inktvis en groene chilipeper
4 personen
45m
Ingrediënten
Langkorrelrijst
250 g
Water
0,5 l
Ajuin
1
Prinsessenboontjes
400 g
Lente-uien
4 stengels
Look
1 teentje
Sjalotten
1
Groene chilipeper
1
Pijlinktvissen
400 g
Limoen
1
Chiliflakes
1 tl
Sake
2 el
Maïzena
4 el
Arachideolie
1 scheutje

Rijst met boontjes, lente-ui, gebakken inktvis en groene chilipeper

Een pittig kommetje rijst, met wat gebakken groentjes in de wok. Daarbij komt gemarineerde en gepaneerde inktvis. Laat die Oosterse smaken maar komen!
Instructies
250 g langkorrelrijst, 0,5 l Water, 1 ajuin
1
Laat een scheutje olie heet worden in een pan. Snipper de ui fijn en stoof ze aan in de pan. Voeg de rijst eraan toe en laat hem even stoven. Voeg het water (altijd het dubbel in verhouding met de rijst) en een snuif zout eraan toe, breng aan de kook en zet een deksel op de pot. Gaar de rijst 10 minuten.
400 g prinsessenboontjes, 4 stengels lente-uien
2
Kuis de boontjes en de lente-ui. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de boontjes en de lente ui net gaar.
1 teentje Look, 1 Sjalotten, 1 Groene chilipeper
3
Snijd de look, de sjalot en de groene chilipeper fijn. Houd ze nog even apart.
4
Giet de boontjes en de lente ui af en houd ze even apart.
400 g pijlinktvissen, 1 limoen, 1 tl chiliflakes, 2 el sake, 4 el maïzena
5
Spoel de inktvis en dep de stukken droog. Snijd de inktvissen kruiselings in, zo krullen ze mooi tijdens het bakken. Snijd hem vervolgens in repen en tot slot in stukken. Doe de stukken in een kom. Rasp de schil van de limoen erbij, voeg er een koffielepel chiliflakes, een snuif zout, wat peper van de molen en de saké aan toe en meng de maïzena eronder.
1 scheutje arachideolie
6
Laat een goede bodem arachideolie heet worden in wok.
7
Schep de gepaneerde stukken inktvis in de hete olie en laat de stukken kleuren. Schep niet alles in 1 keer in de olie maar doe het in kleinere hoeveelheden. Houd na het bakken de krokante stukken inktvis even apart.
8
Giet de olie waar de inktvis in gebakken is weg en laat een nieuwe scheut olie heet worden in de wok. Bak er de lente ui, de boontjes, de sjalot, de look en de groene chili in aan en kruid met wat zout en het sap van een halve limoen.
9
Schep de gebakken inktvis erbij en bak nog kort verder.
10
Schep wat rijst in een kom en lepel er wat van de gebakken inktvis met groenten bij.