dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Vislasagne puttanesca (thumbnail)Vislasagne puttanesca

Vislasagne puttanesca

55m
21
-
2.8K
Recepten

Vislasagne puttanesca

Jeroen trekt richting het westen om een zuiderse vislasagne klaar te maken voor Joke. Deze lasagne à la puttanesca met zelfgemaakte lasagnevellen wordt op smaak gebracht met typische ingrediënten uit de Zuid-Italiaanse keuken: tomaten, ansjovis, olijven, kappertjes en look. Je gebruikt voor dit ovengerecht best een stevige vissoort zoals kabeljauw of vlaswijting.
Vislasagne puttanesca (thumbnail)Vislasagne puttanesca

Vislasagne puttanesca

55m
21
-
2.8K
Recepten

Vislasagne puttanesca

Jeroen trekt richting het westen om een zuiderse vislasagne klaar te maken voor Joke. Deze lasagne à la puttanesca met zelfgemaakte lasagnevellen wordt op smaak gebracht met typische ingrediënten uit de Zuid-Italiaanse keuken: tomaten, ansjovis, olijven, kappertjes en look. Je gebruikt voor dit ovengerecht best een stevige vissoort zoals kabeljauw of vlaswijting.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd55m
Ingrediënten21
Beoordeling-
Aantal likes2.8K

Ingrediënten

4 personen
Semola
200 g
Eieren
2
Olijfolie
2 scheutjes
Olijfolie
Courgettes
2
Zout
Tomaten
4
Sjalotten
2
Look
1
Tomaten passata
250 g
Chilipeper
0,25
Kappertjes
3 el
Zwarte olijven
75 g
Ansjovis
1 blikje
Boter
30 g
Bloem
40 g
Melk
0,75 liter
Parmezaanse kaas
100 g
Citroenen
0,5
Peper
Witte vis
400 g
Paneermeel
25 g

Benodigdheden

Blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

200 g semola, 2 eieren, 1 scheutje olijfolie
1
Doe de semola met de eieren en een scheutje olijfolie in de pot van de blender of in de keukenmachine en meng het geheel tot het deeg begint te ‘bollen’.
2
Laat de bol deeg even rusten in de koelkast in vershoudfolie.
2 courgettes, 1 scheutje olijfolie, zout
3
Snijd de courgettes in dunnen plakken met de mandoline en besprenkel ze met wat olijfolie en wat zout.
4
Laat de grillpan heet worden en gril de plakjes courgette op de hete grill.
4 tomaten
5
Verwijder de kroontjes van de tomaten en verwijder het vel van de tomaten door ze te emonderen.
6
Snijd de tomaten in vier en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten in blokjes.
2 Sjalotten, 1 Look
7
Pel de sjalotten en de look.
8
Snijd de sjalotten in brunoise en plet de look.
olijfolie
9
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pot en stoof er de sjalotten en de look in aan.
250 g Tomaten passata
10
Voeg de tomatenblokjes en de passata eraan toe en laat het geheel even stoven.
0,25 chilipeper, 3 el kappertjes, 75 g Zwarte olijven, 1 blikje Ansjovis
11
Snijd de kappertjes, de olijven, de ansjovis en de chilipeper fijn. Voeg ze toe aan de saus en breng de saus op een zacht vuurtje aan de kook.
30 g boter, 40 g bloem, 0,75 liter melk
12
Laat de boter smelten in een steelpan en voeg de bloem eraan toe. Laat het bloemmengsel al roerend “opdrogen”. Zodra je de zachte geur van biscuit ruikt, schenk je de melk in de pot. Zet het vuur wat zachter en blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus bindt.
75 g Parmezaanse kaas, 0,5 citroenen, peper, zout
13
Voeg de geraspte parmezaan toe aan de saus en breng het geheel op smaak met peper, zout en wat citroensap.
14
Verwarm de oven voor tot 180°C.
15
Rol het pastadeeg uit en haal het door de pastamachine tot je hele dunne repen hebt. Snijd ze tot lasagnevellen.
400 g witte vis, peper, zout
16
Snijd de vis in dunne plakken en breng ze op smaak met wat peper en zout.
17
Tijd om de lasagne op te bouwen. Neem een ovenschaal en begin met een bodempje tomatensaus. Leg de bodem dicht met wat lasagnevellen, gevolgd door een laagje courgette en een laagje vis.
18
Lepel er een deel kaassaus over en leg opnieuw een laag pasta. Herhaal deze handeling tot je aan de bovenkant van de vuurvaste schaal komt.
25 g Parmezaanse kaas, 25 g paneermeel
19
Eindig met een laagje kaassaus en werk het geheel af met een mengeling van gemalen parmezaan en paneermeel.
20
Schuif de zalmlasagne in de voorverwarmde oven van 180°C. Gaar ze gedurende 30 tot 35 minuten en serveer meteen. Buon appetito!
1
Doe de semola met de eieren en een scheutje olijfolie in de pot van de blender of in de keukenmachine en meng het geheel tot het deeg begint te ‘bollen’.
2
Laat de bol deeg even rusten in de koelkast in vershoudfolie.

Instructies

200 g semola, 2 eieren, 1 scheutje olijfolie
1
Doe de semola met de eieren en een scheutje olijfolie in de pot van de blender of in de keukenmachine en meng het geheel tot het deeg begint te ‘bollen’.
2
Laat de bol deeg even rusten in de koelkast in vershoudfolie.
2 courgettes, 1 scheutje olijfolie, zout
3
Snijd de courgettes in dunnen plakken met de mandoline en besprenkel ze met wat olijfolie en wat zout.
4
Laat de grillpan heet worden en gril de plakjes courgette op de hete grill.
4 tomaten
5
Verwijder de kroontjes van de tomaten en verwijder het vel van de tomaten door ze te emonderen.
6
Snijd de tomaten in vier en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten in blokjes.
2 Sjalotten, 1 Look
7
Pel de sjalotten en de look.
8
Snijd de sjalotten in brunoise en plet de look.
olijfolie
9
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pot en stoof er de sjalotten en de look in aan.
250 g Tomaten passata
10
Voeg de tomatenblokjes en de passata eraan toe en laat het geheel even stoven.
0,25 chilipeper, 3 el kappertjes, 75 g Zwarte olijven, 1 blikje Ansjovis
11
Snijd de kappertjes, de olijven, de ansjovis en de chilipeper fijn. Voeg ze toe aan de saus en breng de saus op een zacht vuurtje aan de kook.
30 g boter, 40 g bloem, 0,75 liter melk
12
Laat de boter smelten in een steelpan en voeg de bloem eraan toe. Laat het bloemmengsel al roerend “opdrogen”. Zodra je de zachte geur van biscuit ruikt, schenk je de melk in de pot. Zet het vuur wat zachter en blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus bindt.
75 g Parmezaanse kaas, 0,5 citroenen, peper, zout
13
Voeg de geraspte parmezaan toe aan de saus en breng het geheel op smaak met peper, zout en wat citroensap.
14
Verwarm de oven voor tot 180°C.
15
Rol het pastadeeg uit en haal het door de pastamachine tot je hele dunne repen hebt. Snijd ze tot lasagnevellen.
400 g witte vis, peper, zout
16
Snijd de vis in dunne plakken en breng ze op smaak met wat peper en zout.
17
Tijd om de lasagne op te bouwen. Neem een ovenschaal en begin met een bodempje tomatensaus. Leg de bodem dicht met wat lasagnevellen, gevolgd door een laagje courgette en een laagje vis.
18
Lepel er een deel kaassaus over en leg opnieuw een laag pasta. Herhaal deze handeling tot je aan de bovenkant van de vuurvaste schaal komt.
25 g Parmezaanse kaas, 25 g paneermeel
19
Eindig met een laagje kaassaus en werk het geheel af met een mengeling van gemalen parmezaan en paneermeel.
20
Schuif de zalmlasagne in de voorverwarmde oven van 180°C. Gaar ze gedurende 30 tot 35 minuten en serveer meteen. Buon appetito!
1
Doe de semola met de eieren en een scheutje olijfolie in de pot van de blender of in de keukenmachine en meng het geheel tot het deeg begint te ‘bollen’.
2
Laat de bol deeg even rusten in de koelkast in vershoudfolie.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Vislasagne puttanesca (thumbnail)Vislasagne puttanesca
4 personen
55m
Ingrediënten
Semola
200 g
Eieren
2
Olijfolie
2 scheutjes
Olijfolie
Courgettes
2
Zout
Tomaten
4
Sjalotten
2
Look
1
Tomaten passata
250 g
Chilipeper
0,25
Kappertjes
3 el
Zwarte olijven
75 g
Ansjovis
1 blikje
Boter
30 g
Bloem
40 g
Melk
0,75 liter
Parmezaanse kaas
100 g
Citroenen
0,5
Peper
Witte vis
400 g
Paneermeel
25 g

Vislasagne puttanesca

Jeroen trekt richting het westen om een zuiderse vislasagne klaar te maken voor Joke. Deze lasagne à la puttanesca met zelfgemaakte lasagnevellen wordt op smaak gebracht met typische ingrediënten uit de Zuid-Italiaanse keuken: tomaten, ansjovis, olijven, kappertjes en look. Je gebruikt voor dit ovengerecht best een stevige vissoort zoals kabeljauw of vlaswijting.
Instructies
200 g semola, 2 eieren, 1 scheutje olijfolie
1
Doe de semola met de eieren en een scheutje olijfolie in de pot van de blender of in de keukenmachine en meng het geheel tot het deeg begint te ‘bollen’.
2
Laat de bol deeg even rusten in de koelkast in vershoudfolie.
2 courgettes, 1 scheutje olijfolie, zout
3
Snijd de courgettes in dunnen plakken met de mandoline en besprenkel ze met wat olijfolie en wat zout.
4
Laat de grillpan heet worden en gril de plakjes courgette op de hete grill.
4 tomaten
5
Verwijder de kroontjes van de tomaten en verwijder het vel van de tomaten door ze te emonderen.
6
Snijd de tomaten in vier en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten in blokjes.
2 Sjalotten, 1 Look
7
Pel de sjalotten en de look.
8
Snijd de sjalotten in brunoise en plet de look.
olijfolie
9
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pot en stoof er de sjalotten en de look in aan.
250 g Tomaten passata
10
Voeg de tomatenblokjes en de passata eraan toe en laat het geheel even stoven.
0,25 chilipeper, 3 el kappertjes, 75 g Zwarte olijven, 1 blikje Ansjovis
11
Snijd de kappertjes, de olijven, de ansjovis en de chilipeper fijn. Voeg ze toe aan de saus en breng de saus op een zacht vuurtje aan de kook.
30 g boter, 40 g bloem, 0,75 liter melk
12
Laat de boter smelten in een steelpan en voeg de bloem eraan toe. Laat het bloemmengsel al roerend “opdrogen”. Zodra je de zachte geur van biscuit ruikt, schenk je de melk in de pot. Zet het vuur wat zachter en blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus bindt.
75 g Parmezaanse kaas, 0,5 citroenen, peper, zout
13
Voeg de geraspte parmezaan toe aan de saus en breng het geheel op smaak met peper, zout en wat citroensap.
14
Verwarm de oven voor tot 180°C.
15
Rol het pastadeeg uit en haal het door de pastamachine tot je hele dunne repen hebt. Snijd ze tot lasagnevellen.
400 g witte vis, peper, zout
16
Snijd de vis in dunne plakken en breng ze op smaak met wat peper en zout.
17
Tijd om de lasagne op te bouwen. Neem een ovenschaal en begin met een bodempje tomatensaus. Leg de bodem dicht met wat lasagnevellen, gevolgd door een laagje courgette en een laagje vis.
18
Lepel er een deel kaassaus over en leg opnieuw een laag pasta. Herhaal deze handeling tot je aan de bovenkant van de vuurvaste schaal komt.
25 g Parmezaanse kaas, 25 g paneermeel
19
Eindig met een laagje kaassaus en werk het geheel af met een mengeling van gemalen parmezaan en paneermeel.
20
Schuif de zalmlasagne in de voorverwarmde oven van 180°C. Gaar ze gedurende 30 tot 35 minuten en serveer meteen. Buon appetito!