Konijn met bier en geroosterde rode kool
Konijn met bier en geroosterde rode kool
Laat je verrassen door de onweerstaanbare combinatie van mals konijn, smaakvol bier en geroosterde rode kool. Een gerecht dat de traditionele keuken naar een nieuwe hoogte tilt. Serveer met gekookte aardappelen.
Konijn met bier en geroosterde rode kool
Konijn met bier en geroosterde rode kool
Laat je verrassen door de onweerstaanbare combinatie van mals konijn, smaakvol bier en geroosterde rode kool. Een gerecht dat de traditionele keuken naar een nieuwe hoogte tilt. Serveer met gekookte aardappelen.
Ingrediënten
4 personen
Konijnenbouten
4
Ajuinen
2
Hoeveboter
2 el
Tijm (vers)
2 takjes
Laurier
1
Blond bierLeffe
2
Boterhammenbruin brood
3
Mosterd
3 tl
Perenstroop
2 el
Kippenbouillon
500 ml
Rode kool
1
Olijfolie
3 el
Balsamicoazijn
2 el
Peper
Zout
Pecannoten
80 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verhit de boter in een pan met opstaande rand. Bak de konijnenbouten 5 minuten goudbruin aan beide kanten.
2
Snipper de ui en voeg aan de pan toe samen met de tijm en laurier. Bak 5 minuten.Giet er de Leffe over.
3
Smeer het brood in met de mosterd en leg de sneetjes op het vlees. Doe de perensiroop erbij en laat het geheel 10 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.
4
Giet er de bouillon bij en laat nog eens 10 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
5
Verwarm de oven voor op 200°C.Snijd de rode kool in snedes van 2 cm dik. Leg ze naast elkaar op een ovenschaal en overgiet met de olie en balsamico.
6
Plaats de rode kool 20 minuten in de oven. Hak de pecannoten grof.
7
Haal de kool uit de oven en werk af met de noten. Kruid met peper en zout.Serveer met gekookte aardappelen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Verhit de boter in een pan met opstaande rand. Bak de konijnenbouten 5 minuten goudbruin aan beide kanten.
2
Snipper de ui en voeg aan de pan toe samen met de tijm en laurier. Bak 5 minuten.Giet er de Leffe over.
3
Smeer het brood in met de mosterd en leg de sneetjes op het vlees. Doe de perensiroop erbij en laat het geheel 10 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.
4
Giet er de bouillon bij en laat nog eens 10 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
5
Verwarm de oven voor op 200°C.Snijd de rode kool in snedes van 2 cm dik. Leg ze naast elkaar op een ovenschaal en overgiet met de olie en balsamico.
6
Plaats de rode kool 20 minuten in de oven. Hak de pecannoten grof.
7
Haal de kool uit de oven en werk af met de noten. Kruid met peper en zout.Serveer met gekookte aardappelen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Konijnenbouten
4
Ajuinen
2
Hoeveboter
2 el
Tijm (vers)
2 takjes
Laurier
1
Blond bierLeffe
2
Boterhammenbruin brood
3
Mosterd
3 tl
Perenstroop
2 el
Kippenbouillon
500 ml
Rode kool
1
Olijfolie
3 el
Balsamicoazijn
2 el
Peper
Zout
Pecannoten
80 g
Konijn met bier en geroosterde rode kool
Laat je verrassen door de onweerstaanbare combinatie van mals konijn, smaakvol bier en geroosterde rode kool. Een gerecht dat de traditionele keuken naar een nieuwe hoogte tilt. Serveer met gekookte aardappelen.Instructies
1
Verhit de boter in een pan met opstaande rand. Bak de konijnenbouten 5 minuten goudbruin aan beide kanten.
2
Snipper de ui en voeg aan de pan toe samen met de tijm en laurier. Bak 5 minuten.Giet er de Leffe over.
3
Smeer het brood in met de mosterd en leg de sneetjes op het vlees. Doe de perensiroop erbij en laat het geheel 10 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.
4
Giet er de bouillon bij en laat nog eens 10 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
5
Verwarm de oven voor op 200°C.Snijd de rode kool in snedes van 2 cm dik. Leg ze naast elkaar op een ovenschaal en overgiet met de olie en balsamico.
6
Plaats de rode kool 20 minuten in de oven. Hak de pecannoten grof.
7
Haal de kool uit de oven en werk af met de noten. Kruid met peper en zout.Serveer met gekookte aardappelen.