Tomatenroomsoep met kip, spek en dragon
Tomatenroomsoep met kip, spek en dragon
Tomatenroomsoep met kip, spek en dragon
Tomatenroomsoep met kip, spek en dragon
Ingrediënten
4 personen
Kippenbillen
2
Spek
150 g
Water
2 l
Uien
3
Wortels
3
Look
1 teentje
Tomatenstukjes
800 g
Tomatenpuree
140 g
Room
0,1 l
Mosterd
1 el
Dragon
6 takjes
Suiker
1 snuifje
Bouquet garni
1
Boter
1 klontje
Olijfolie
1 scheutje
Peper
Zout
Benodigdheden
Staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De tomatenroomsoep met kip, spek en dragon
2 kippenbillen, 150 g spek, 2 l Water, 3 uien, 3 Wortels, 1 teentje Look, 800 g tomatenstukjes, 140 g Tomatenpuree, 0,1 l Room, 1 el mosterd, 6 takjes dragon, 1 snuifje suiker, 1 bouquet garni, 1 klontje boter, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
1
Voor deze soep hoef je vooraf geen kippenbouillon te maken. Door de bereidingswijze met de verse kippenbillen ontstaat er als vanzelf een zeer smakelijke basis voor de tomatensoep.
2
Zet een ruime stoofpot of een soepketel op een matig vuur. Schenk er een scheutje olijfolie in.
3
Pel de uien en snij ze grof. Pel de look en snij die in stukjes.
4
Stoof de uien en de look in de hete olie.
5
Spoel de wortelen, schil ze en snij ze ook in grove stukken.
6
Laat de stukjes wortel meestoven in de olijfolie en roer regelmatig in de pot. De groentjes mogen zelfs een beetje bakken.
7
Spoel de dragon en pluk er de blaadjes af. Hou de steeltjes apart. Hou ook een deel van de dragonblaadjes opzij tot vlak voor het serveren.
8
Gebruik een eindje keukentouw om enkele blaadjes laurier, een paar takjes tijm, de takjes van de dragon en (indien voorhanden) enkele peterseliestengels samen te binden tot een bouquet garni. Gooi het kruidentuiltje in de pot met groenten en stoof het even mee.
9
Voeg apart de dragonblaadjes toe. Roer en stoof alles nog kort.
10
Open het blik geconcentreerde tomatenpuree en laat de puree even meebakken met de groenten. Roer en let erop dat niks aanbrandt.
11
Schenk het koud water bij de gestoofde groenten en kruiden en leg de kippenbillen in de pot. Straks kan je het gare kippenvlees gebruiken als garnering.
12
Voeg het blokje spek toe, zodat het al z’n smaak kan afgeven aan de soep.
13
Giet tenslotte de ingeblikte tomatenblokjes (of gepelde tomaten) toe.
14
Zet het deksel op de pot en laat de soep minstens 1 uur sudderen op een zacht vuur. Na afloop moet het kippenvlees zo gaar zijn dat het letterlijk van de botjes valt.
15
Mix de soep glad met de staafmixer. Wie een fluweelzachte soep wenst, kan ze ook zeven.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
16
Schenk de room in de soep. De smaak is uiteraard nog te flets, omdat er kruiding ontbreekt. Breng de soep op smaak met wat pittige mosterd, peper van de molen en een snuif zout.
17
Pluk het vlees van de gare kippenbillen. Gooi het vel en de boutjes weg.
18
Snij het zwoerd van het stuk spek en hak het vlees in fijne stukjes.
19
Neem er de blaadjes verse dragon bij die je opzij hield. Snij het kruid grof.
20
Schenk de warme soep in de borden en strooi er wat stukjes spek en kip in. Werk het bord af met snippers verse dragon.
De tomatenroomsoep met kip, spek en dragon
2 kippenbillen, 150 g spek, 2 l Water, 3 uien, 3 Wortels, 1 teentje Look, 800 g tomatenstukjes, 140 g Tomatenpuree, 0,1 l Room, 1 el mosterd, 6 takjes dragon, 1 snuifje suiker, 1 bouquet garni, 1 klontje boter, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
1
Voor deze soep hoef je vooraf geen kippenbouillon te maken. Door de bereidingswijze met de verse kippenbillen ontstaat er als vanzelf een zeer smakelijke basis voor de tomatensoep.
2
Zet een ruime stoofpot of een soepketel op een matig vuur. Schenk er een scheutje olijfolie in.
3
Pel de uien en snij ze grof. Pel de look en snij die in stukjes.
4
Stoof de uien en de look in de hete olie.
5
Spoel de wortelen, schil ze en snij ze ook in grove stukken.
6
Laat de stukjes wortel meestoven in de olijfolie en roer regelmatig in de pot. De groentjes mogen zelfs een beetje bakken.
7
Spoel de dragon en pluk er de blaadjes af. Hou de steeltjes apart. Hou ook een deel van de dragonblaadjes opzij tot vlak voor het serveren.
8
Gebruik een eindje keukentouw om enkele blaadjes laurier, een paar takjes tijm, de takjes van de dragon en (indien voorhanden) enkele peterseliestengels samen te binden tot een bouquet garni. Gooi het kruidentuiltje in de pot met groenten en stoof het even mee.
9
Voeg apart de dragonblaadjes toe. Roer en stoof alles nog kort.
10
Open het blik geconcentreerde tomatenpuree en laat de puree even meebakken met de groenten. Roer en let erop dat niks aanbrandt.
11
Schenk het koud water bij de gestoofde groenten en kruiden en leg de kippenbillen in de pot. Straks kan je het gare kippenvlees gebruiken als garnering.
12
Voeg het blokje spek toe, zodat het al z’n smaak kan afgeven aan de soep.
13
Giet tenslotte de ingeblikte tomatenblokjes (of gepelde tomaten) toe.
14
Zet het deksel op de pot en laat de soep minstens 1 uur sudderen op een zacht vuur. Na afloop moet het kippenvlees zo gaar zijn dat het letterlijk van de botjes valt.
15
Mix de soep glad met de staafmixer. Wie een fluweelzachte soep wenst, kan ze ook zeven.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
16
Schenk de room in de soep. De smaak is uiteraard nog te flets, omdat er kruiding ontbreekt. Breng de soep op smaak met wat pittige mosterd, peper van de molen en een snuif zout.
17
Pluk het vlees van de gare kippenbillen. Gooi het vel en de boutjes weg.
18
Snij het zwoerd van het stuk spek en hak het vlees in fijne stukjes.
19
Neem er de blaadjes verse dragon bij die je opzij hield. Snij het kruid grof.
20
Schenk de warme soep in de borden en strooi er wat stukjes spek en kip in. Werk het bord af met snippers verse dragon.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 30m
Ingrediënten
Kippenbillen
2
Spek
150 g
Water
2 l
Uien
3
Wortels
3
Look
1 teentje
Tomatenstukjes
800 g
Tomatenpuree
140 g
Room
0,1 l
Mosterd
1 el
Dragon
6 takjes
Suiker
1 snuifje
Bouquet garni
1
Boter
1 klontje
Olijfolie
1 scheutje
Peper
Zout
Tomatenroomsoep met kip, spek en dragon
Een tomatensoep wordt echt bijzonder als je er iets méér mee doet. Uiteraard zijn ‘balletjes’ de grote klassieker, maar er zijn nog zoveel andere mogelijkheden. Probeer het eens met stukjes verse kip, smakelijk spek en verse dragon. Maak zo’n ketel soep gerust een dag op voorhand, want dan smaakt ze eens zo lekker. Zet ze wel goed koel, of vries overschotten snel in zodat de soep niet de kans krijgt om te verzuren.Instructies
De tomatenroomsoep met kip, spek en dragon
2 kippenbillen, 150 g spek, 2 l Water, 3 uien, 3 Wortels, 1 teentje Look, 800 g tomatenstukjes, 140 g Tomatenpuree, 0,1 l Room, 1 el mosterd, 6 takjes dragon, 1 snuifje suiker, 1 bouquet garni, 1 klontje boter, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
1
Voor deze soep hoef je vooraf geen kippenbouillon te maken. Door de bereidingswijze met de verse kippenbillen ontstaat er als vanzelf een zeer smakelijke basis voor de tomatensoep.
2
Zet een ruime stoofpot of een soepketel op een matig vuur. Schenk er een scheutje olijfolie in.
3
Pel de uien en snij ze grof. Pel de look en snij die in stukjes.
4
Stoof de uien en de look in de hete olie.
5
Spoel de wortelen, schil ze en snij ze ook in grove stukken.
6
Laat de stukjes wortel meestoven in de olijfolie en roer regelmatig in de pot. De groentjes mogen zelfs een beetje bakken.
7
Spoel de dragon en pluk er de blaadjes af. Hou de steeltjes apart. Hou ook een deel van de dragonblaadjes opzij tot vlak voor het serveren.
8
Gebruik een eindje keukentouw om enkele blaadjes laurier, een paar takjes tijm, de takjes van de dragon en (indien voorhanden) enkele peterseliestengels samen te binden tot een bouquet garni. Gooi het kruidentuiltje in de pot met groenten en stoof het even mee.
9
Voeg apart de dragonblaadjes toe. Roer en stoof alles nog kort.
10
Open het blik geconcentreerde tomatenpuree en laat de puree even meebakken met de groenten. Roer en let erop dat niks aanbrandt.
11
Schenk het koud water bij de gestoofde groenten en kruiden en leg de kippenbillen in de pot. Straks kan je het gare kippenvlees gebruiken als garnering.
12
Voeg het blokje spek toe, zodat het al z’n smaak kan afgeven aan de soep.
13
Giet tenslotte de ingeblikte tomatenblokjes (of gepelde tomaten) toe.
14
Zet het deksel op de pot en laat de soep minstens 1 uur sudderen op een zacht vuur. Na afloop moet het kippenvlees zo gaar zijn dat het letterlijk van de botjes valt.
15
Mix de soep glad met de staafmixer. Wie een fluweelzachte soep wenst, kan ze ook zeven.
16
Schenk de room in de soep. De smaak is uiteraard nog te flets, omdat er kruiding ontbreekt. Breng de soep op smaak met wat pittige mosterd, peper van de molen en een snuif zout.
17
Pluk het vlees van de gare kippenbillen. Gooi het vel en de boutjes weg.
18
Snij het zwoerd van het stuk spek en hak het vlees in fijne stukjes.
19
Neem er de blaadjes verse dragon bij die je opzij hield. Snij het kruid grof.
20
Schenk de warme soep in de borden en strooi er wat stukjes spek en kip in. Werk het bord af met snippers verse dragon.