dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Cannelloni van savooikool met zoete aardappel en uiensaus met kruidenkaas (thumbnail)Cannelloni van savooikool met zoete aardappel en uiensaus met kruidenkaas

Cannelloni van savooikool met zoete aardappel en uiensaus met kruidenkaas

45m
15
-
5.4K
Recepten

Cannelloni van savooikool met zoete aardappel en uiensaus met kruidenkaas

Een gevuld savooikoolblad met gestoofde savooikool, zoete aardappel, halloumi en walnoot, met een saus van gebakken ui en kruidenkaas.
Cannelloni van savooikool met zoete aardappel en uiensaus met kruidenkaas (thumbnail)Cannelloni van savooikool met zoete aardappel en uiensaus met kruidenkaas

Cannelloni van savooikool met zoete aardappel en uiensaus met kruidenkaas

45m
15
-
5.4K
Recepten

Cannelloni van savooikool met zoete aardappel en uiensaus met kruidenkaas

Een gevuld savooikoolblad met gestoofde savooikool, zoete aardappel, halloumi en walnoot, met een saus van gebakken ui en kruidenkaas.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes5.4K

Ingrediënten

4 personen
Groene kool
1
Groene koolDe binnenkant van halve groene kool
1
Ui
1
Look
2 teentjes
Zoete aardappelen
1
Nootmuskaat
1 snuifje
Walnoten
100 g
Halloumi
100 g
Gedroogde champignons
40 g
Kokend water
0,2 l
Uien
2
Tijm
Laurier
Bloem
1 el
Kruidenkaas
200 g
Balsamico
1 scheutje
Rozemarijn

Benodigdheden

Blender, pureestamper, een neteldoek

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
1 groene kool
2
Kook de grootste buitenste bladeren van de groene kool in gezouten water. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
1 Zoete aardappelen
3
Snijd de zoete aardappel in stukken en kook ze gaar in hetzelfde water.
1 groene kool (De binnenkant van halve groene kool)
4
Snijd de rest van de kool fijn en kook hem gaar in hetzelfde water als de zoete aardappel.
1 ui, 2 teentjes Look
5
Snijd de ui en de look en bak ze in boter.
100 g Walnoten
6
Mix de walnoten fijn in de blender en doe ze in een kom.
100 g halloumi
7
Rasp er de halloumi bij.
40 g gedroogde champignons, 0,2 l Kokend water
8
Laat de gedroogde champignons weken in kokend water.
9
Giet de groene kool en de zoete aardappel af en duw er het meeste water uit.
1 snuifje nootmuskaat
10
Voeg de zoete aardappel en de groene kool toe aan de uien en prak het geheel met de pureestamper. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
11
Meng het geheel onder de walnoten de haloumi.
12
Leg de grote bladeren op je werkblad, snijd de nerf eruit en schep er wat vulling in. Rol het blad met de vulling op en leg de rolletjes in een ovenschaal.
13
Kruid de rolletjes met peper en zout en schuif ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
2 uien, tijm, laurier, rozemarijn
14
Snijd de uien voor de saus fijn en stoof ze aan in boter. Leg er een takje rozemarijn, wat tijm en wat laurier bij.
1 el bloem
15
Strooi de bloem over de uien en laat even bakken.
16
Giet het water van de geweekte paddenstoelen door een neteldoek bij de uien en breng de saus aan de kook.
200 g kruidenkaas, 1 scheutje balsamico
17
Voeg de kruidenkaas en een scheut balsamico toe en kruid de saus met peper en zout.
18
Schep wat uiensaus op een bord en leg er de cannelloni met groene kool en zoete aardappel op.
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Kook de grootste buitenste bladeren van de groene kool in gezouten water. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
1 groene kool
2
Kook de grootste buitenste bladeren van de groene kool in gezouten water. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
1 Zoete aardappelen
3
Snijd de zoete aardappel in stukken en kook ze gaar in hetzelfde water.
1 groene kool (De binnenkant van halve groene kool)
4
Snijd de rest van de kool fijn en kook hem gaar in hetzelfde water als de zoete aardappel.
1 ui, 2 teentjes Look
5
Snijd de ui en de look en bak ze in boter.
100 g Walnoten
6
Mix de walnoten fijn in de blender en doe ze in een kom.
100 g halloumi
7
Rasp er de halloumi bij.
40 g gedroogde champignons, 0,2 l Kokend water
8
Laat de gedroogde champignons weken in kokend water.
9
Giet de groene kool en de zoete aardappel af en duw er het meeste water uit.
1 snuifje nootmuskaat
10
Voeg de zoete aardappel en de groene kool toe aan de uien en prak het geheel met de pureestamper. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
11
Meng het geheel onder de walnoten de haloumi.
12
Leg de grote bladeren op je werkblad, snijd de nerf eruit en schep er wat vulling in. Rol het blad met de vulling op en leg de rolletjes in een ovenschaal.
13
Kruid de rolletjes met peper en zout en schuif ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
2 uien, tijm, laurier, rozemarijn
14
Snijd de uien voor de saus fijn en stoof ze aan in boter. Leg er een takje rozemarijn, wat tijm en wat laurier bij.
1 el bloem
15
Strooi de bloem over de uien en laat even bakken.
16
Giet het water van de geweekte paddenstoelen door een neteldoek bij de uien en breng de saus aan de kook.
200 g kruidenkaas, 1 scheutje balsamico
17
Voeg de kruidenkaas en een scheut balsamico toe en kruid de saus met peper en zout.
18
Schep wat uiensaus op een bord en leg er de cannelloni met groene kool en zoete aardappel op.
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Kook de grootste buitenste bladeren van de groene kool in gezouten water. Laat ze daarna afkoelen in koud water.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Cannelloni van savooikool met zoete aardappel en uiensaus met kruidenkaas (thumbnail)Cannelloni van savooikool met zoete aardappel en uiensaus met kruidenkaas
4 personen
45m
Ingrediënten
Groene kool
1
Groene koolDe binnenkant van halve groene kool
1
Ui
1
Look
2 teentjes
Zoete aardappelen
1
Nootmuskaat
1 snuifje
Walnoten
100 g
Halloumi
100 g
Gedroogde champignons
40 g
Kokend water
0,2 l
Uien
2
Tijm
Laurier
Bloem
1 el
Kruidenkaas
200 g
Balsamico
1 scheutje
Rozemarijn

Cannelloni van savooikool met zoete aardappel en uiensaus met kruidenkaas

Een gevuld savooikoolblad met gestoofde savooikool, zoete aardappel, halloumi en walnoot, met een saus van gebakken ui en kruidenkaas.
Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
1 groene kool
2
Kook de grootste buitenste bladeren van de groene kool in gezouten water. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
1 Zoete aardappelen
3
Snijd de zoete aardappel in stukken en kook ze gaar in hetzelfde water.
1 groene kool (De binnenkant van halve groene kool)
4
Snijd de rest van de kool fijn en kook hem gaar in hetzelfde water als de zoete aardappel.
1 ui, 2 teentjes Look
5
Snijd de ui en de look en bak ze in boter.
100 g Walnoten
6
Mix de walnoten fijn in de blender en doe ze in een kom.
100 g halloumi
7
Rasp er de halloumi bij.
40 g gedroogde champignons, 0,2 l Kokend water
8
Laat de gedroogde champignons weken in kokend water.
9
Giet de groene kool en de zoete aardappel af en duw er het meeste water uit.
1 snuifje nootmuskaat
10
Voeg de zoete aardappel en de groene kool toe aan de uien en prak het geheel met de pureestamper. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
11
Meng het geheel onder de walnoten de haloumi.
12
Leg de grote bladeren op je werkblad, snijd de nerf eruit en schep er wat vulling in. Rol het blad met de vulling op en leg de rolletjes in een ovenschaal.
13
Kruid de rolletjes met peper en zout en schuif ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
2 uien, tijm, laurier, rozemarijn
14
Snijd de uien voor de saus fijn en stoof ze aan in boter. Leg er een takje rozemarijn, wat tijm en wat laurier bij.
1 el bloem
15
Strooi de bloem over de uien en laat even bakken.
16
Giet het water van de geweekte paddenstoelen door een neteldoek bij de uien en breng de saus aan de kook.
200 g kruidenkaas, 1 scheutje balsamico
17
Voeg de kruidenkaas en een scheut balsamico toe en kruid de saus met peper en zout.
18
Schep wat uiensaus op een bord en leg er de cannelloni met groene kool en zoete aardappel op.