Noedelsalade met gemarineerde eend
Noedelsalade met gemarineerde eend
Ingrediënten
4 personen
Eendenbouten
2
Rode wijn
1 fles
Ketjap manis
0,2 l
Bruine suiker
150 g
Gember
1 stuk
Look
0,5 bolletje
Steranijs
2 stuk
Kaneelstokje
1
Citroengras
1 stengel
Chilipeper
1
Mihoen
200 g
Lente-uien
2
Munt
0,25 bosjes
Koriander
0,25 bosjes
Venkels
0,5
Vissaus
2 el
Limoen
1
Benodigdheden
Waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De eendenbouten
2 eendenbouten, 1 fles rode wijn, 0,2 l Ketjap Manis, 150 g bruine suiker, 1 stuk gember, 0,5 bolletje Look, 2 stuk Steranijs, 1 kaneelstokje, 1 stengel Citroengras, 1 chilipeper
1
Zet een kookpot op een matig vuur en schenk er de rode wijn in.
2
Voeg er de ketjap manis (een Indonesische zoete soyasaus), de steranijs, de kaneelstok, de look en de bruine suiker aan toe.
3
Snij het citroengras, de (ongeschilde) gemberknol en de rode chilipeper in grove stukken en voeg ze toe aan de gekruide wijn. Tip: Hou je niet van pikant, gebruik dan minder of geen chilipeper.
4
Breng het wijnmengsel even aan de kook en laat het vervolgens sudderen.
5
Neem er de eendenbouten bij en maak met een scherp mes een reeks insnijdingen in het vel. Door de kerven zal het vlees extra veel smaak van de wijnmarinade opnemen.
6
Doe de eendenbouten in de wijnmarinade en laat ze garen tot het vlees zacht is (ongeveer 40 tot 45 minuten).
De noedelsalade
200 g mihoen, 2 lente-uien, 0,25 bosjes Munt, 0,25 bosjes koriander, 0,5 venkels, 2 el Vissaus, 1 limoen
7
Doe de mihoen (rijstnoedels) in een ruime schaal en schenk er kokend water op. Spoel de noedels onder koud water en doe ze in een vergiet (volg de aanwijzingen op de verpakking).
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
8
Snipper de lente-uitjes in heel fijne ringen. Pluk de blaadjes munt en koriander en snipper ze grof. Snijd ook de (gewassen) venkel in flinterdunne reepjes. De harde onderkant van de venkelknol gebruik je niet.
9
Doe alle groentjes in een mengschaal en stort er de koude noedels over.
10
Druppel het sap van de limoen en de vissaus over de noedels en meng de salade voorzichtig. Overdrijf niet met de vissaus. Proef en zorg ervoor dat alle smaken in balans zijn. In principe hoef je geen zout toe te voegen.
11
Tip: Als de noedels te kleverig zijn, kan je een klein scheutje olie toevoegen.
Afwerking
12
Scheur het vlees van de warme eendenborst in stukjes. (Je kan de eend ook versnijden.)
13
Serveer een schep van de koude frisse noedelsalade met daarop een portie lauwwarme stukjes eend.
14
Eet de salade met stokjes om het helemaal écht te maken!
De eendenbouten
2 eendenbouten, 1 fles rode wijn, 0,2 l Ketjap Manis, 150 g bruine suiker, 1 stuk gember, 0,5 bolletje Look, 2 stuk Steranijs, 1 kaneelstokje, 1 stengel Citroengras, 1 chilipeper
1
Zet een kookpot op een matig vuur en schenk er de rode wijn in.
2
Voeg er de ketjap manis (een Indonesische zoete soyasaus), de steranijs, de kaneelstok, de look en de bruine suiker aan toe.
3
Snij het citroengras, de (ongeschilde) gemberknol en de rode chilipeper in grove stukken en voeg ze toe aan de gekruide wijn. Tip: Hou je niet van pikant, gebruik dan minder of geen chilipeper.
4
Breng het wijnmengsel even aan de kook en laat het vervolgens sudderen.
5
Neem er de eendenbouten bij en maak met een scherp mes een reeks insnijdingen in het vel. Door de kerven zal het vlees extra veel smaak van de wijnmarinade opnemen.
6
Doe de eendenbouten in de wijnmarinade en laat ze garen tot het vlees zacht is (ongeveer 40 tot 45 minuten).
De noedelsalade
200 g mihoen, 2 lente-uien, 0,25 bosjes Munt, 0,25 bosjes koriander, 0,5 venkels, 2 el Vissaus, 1 limoen
7
Doe de mihoen (rijstnoedels) in een ruime schaal en schenk er kokend water op. Spoel de noedels onder koud water en doe ze in een vergiet (volg de aanwijzingen op de verpakking).
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
8
Snipper de lente-uitjes in heel fijne ringen. Pluk de blaadjes munt en koriander en snipper ze grof. Snijd ook de (gewassen) venkel in flinterdunne reepjes. De harde onderkant van de venkelknol gebruik je niet.
9
Doe alle groentjes in een mengschaal en stort er de koude noedels over.
10
Druppel het sap van de limoen en de vissaus over de noedels en meng de salade voorzichtig. Overdrijf niet met de vissaus. Proef en zorg ervoor dat alle smaken in balans zijn. In principe hoef je geen zout toe te voegen.
11
Tip: Als de noedels te kleverig zijn, kan je een klein scheutje olie toevoegen.
Afwerking
12
Scheur het vlees van de warme eendenborst in stukjes. (Je kan de eend ook versnijden.)
13
Serveer een schep van de koude frisse noedelsalade met daarop een portie lauwwarme stukjes eend.
14
Eet de salade met stokjes om het helemaal écht te maken!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Eendenbouten
2
Rode wijn
1 fles
Ketjap manis
0,2 l
Bruine suiker
150 g
Gember
1 stuk
Look
0,5 bolletje
Steranijs
2 stuk
Kaneelstokje
1
Citroengras
1 stengel
Chilipeper
1
Mihoen
200 g
Lente-uien
2
Munt
0,25 bosjes
Koriander
0,25 bosjes
Venkels
0,5
Vissaus
2 el
Limoen
1
Noedelsalade met gemarineerde eend
Eend is bijzonder lekker gevogelte: het vlees is stevig en smaakvol. En smaakvol, dat is ook dit gerechtje boordevol kruidige aroma’s en frisse smaken. Jeroen ging zijn inspiratie ervoor zoeken in de Aziatische keuken. Laat je niet afschrikken door de vetlaag die op het vlees zit, want deze zorgt voor extra smaak van de bereiding.Instructies
De eendenbouten
2 eendenbouten, 1 fles rode wijn, 0,2 l Ketjap Manis, 150 g bruine suiker, 1 stuk gember, 0,5 bolletje Look, 2 stuk Steranijs, 1 kaneelstokje, 1 stengel Citroengras, 1 chilipeper
1
Zet een kookpot op een matig vuur en schenk er de rode wijn in.
2
Voeg er de ketjap manis (een Indonesische zoete soyasaus), de steranijs, de kaneelstok, de look en de bruine suiker aan toe.
3
Snij het citroengras, de (ongeschilde) gemberknol en de rode chilipeper in grove stukken en voeg ze toe aan de gekruide wijn. Tip: Hou je niet van pikant, gebruik dan minder of geen chilipeper.
4
Breng het wijnmengsel even aan de kook en laat het vervolgens sudderen.
5
Neem er de eendenbouten bij en maak met een scherp mes een reeks insnijdingen in het vel. Door de kerven zal het vlees extra veel smaak van de wijnmarinade opnemen.
6
Doe de eendenbouten in de wijnmarinade en laat ze garen tot het vlees zacht is (ongeveer 40 tot 45 minuten).
De noedelsalade
200 g mihoen, 2 lente-uien, 0,25 bosjes Munt, 0,25 bosjes koriander, 0,5 venkels, 2 el Vissaus, 1 limoen
7
Doe de mihoen (rijstnoedels) in een ruime schaal en schenk er kokend water op. Spoel de noedels onder koud water en doe ze in een vergiet (volg de aanwijzingen op de verpakking).
8
Snipper de lente-uitjes in heel fijne ringen. Pluk de blaadjes munt en koriander en snipper ze grof. Snijd ook de (gewassen) venkel in flinterdunne reepjes. De harde onderkant van de venkelknol gebruik je niet.
9
Doe alle groentjes in een mengschaal en stort er de koude noedels over.
10
Druppel het sap van de limoen en de vissaus over de noedels en meng de salade voorzichtig. Overdrijf niet met de vissaus. Proef en zorg ervoor dat alle smaken in balans zijn. In principe hoef je geen zout toe te voegen.
11
Tip: Als de noedels te kleverig zijn, kan je een klein scheutje olie toevoegen.
Afwerking
12
Scheur het vlees van de warme eendenborst in stukjes. (Je kan de eend ook versnijden.)
13
Serveer een schep van de koude frisse noedelsalade met daarop een portie lauwwarme stukjes eend.
14
Eet de salade met stokjes om het helemaal écht te maken!