Kruidige gehaktballetjes met rijst en broccoli
Kruidige gehaktballetjes met rijst en broccoli
Kruidige gehaktballetjes met rijst en broccoli
Kruidige gehaktballetjes met rijst en broccoli
Ingrediënten
4 personen
Broccoli's
2
Gemengd gehakt
600 g
Eieren
2
Rijst
2 builtje
Sjalotten
1
Groene chilipeper
0,5
Gember
1 duim
Look
1 teentje
Zout
Koriander
Paneermeel
Tandoori-pasta
1 koffielepel
Arachideolie
0,1 l
Griekse yoghurt
0,3 l
Limoen
1
Gele currypasta
2 tl
Kurkuma
Komijn
Paprikapoeder
Peper
Munt
Lente-uien
2
Ajuin
1 een beetje
Benodigdheden
Blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Breng een pot met water aan de kook.
2 broccoli's
2
Snijd de broccoli's in roosjes en kook slechts twee minuten in het kokende water.
600 g gemengd gehakt, 2 eieren
3
Stort het gehakt in de kom van de keukenmachine en voeg er 2 eigelen aan toe.
4
Schep de broccoliroosjes uit de pot en spoel met koud water.
2 builtje rijst
5
Kook de rijst gaar in hetzelfde water.
1 Sjalotten, 0,5 Groene chilipeper, 1 duim gember
6
Pel de sjalot en snipper ze fijn. Snijd ook de chilipeper fijn. Voeg de sjalot en chilipeper toe aan het gehakt. Schil het stukje gember en rasp bij het gehakt.
1 teentje Look, zout, koriander, paneermeel, 1 koffielepel tandoori-pasta
7
Rasp er een teentje look bij. Breng het gehakt verder op smaak met de tandooripasta, een snuifje zout en enkele fijngesneden blaadjes koriander. Laat de machine draaien tot je een stevige massa bekomt. Voeg tijdens het draaien nog wat paneermeel toe aan het gehakt.
0,1 l arachideolie, 0,3 l Griekse yoghurt, 1 limoen, 2 tl gele currypasta, kurkuma, komijn, paprikapoeder, peper, zout
8
Doe de arachideolie met de yoghurt, het sap van de limoen, de currypasta in de blender. Voeg er een flinke snuif kurkuma, een flinke snuif komijn, een snuifje paprikapoeder, zout en peper aan toe.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
9
Mix tot een gladde yoghurtsaus.
10
Giet de rijst af.
11
Vorm balletjes van het gehakt, laat een scheutje arachideolie heet worden in een pan en bak de balletjes goudbruin in de hete vetstof.
Munt, koriander, 2 lente-uien
12
Pluk enkele blaadjes munt en koriander en snijd de lente-ui fijn.
13
Doe de broccoli in de pan met de balletjes en meng onder elkaar. Voeg er ook de yoghurtsaus aan toe en meng de saus onder de broccoliroosjes en de balletjes.
1 een beetje ajuin
14
Serveer de rijst en de broccoli met de pittige gehaktballetjes in yoghurtsaus. Leg er de pluksels munt en koriander en de fijngesneden lente uitjes op. Werk af met gebakken uitjes.
1
Breng een pot met water aan de kook.
2 broccoli's
2
Snijd de broccoli's in roosjes en kook slechts twee minuten in het kokende water.
600 g gemengd gehakt, 2 eieren
3
Stort het gehakt in de kom van de keukenmachine en voeg er 2 eigelen aan toe.
4
Schep de broccoliroosjes uit de pot en spoel met koud water.
2 builtje rijst
5
Kook de rijst gaar in hetzelfde water.
1 Sjalotten, 0,5 Groene chilipeper, 1 duim gember
6
Pel de sjalot en snipper ze fijn. Snijd ook de chilipeper fijn. Voeg de sjalot en chilipeper toe aan het gehakt. Schil het stukje gember en rasp bij het gehakt.
1 teentje Look, zout, koriander, paneermeel, 1 koffielepel tandoori-pasta
7
Rasp er een teentje look bij. Breng het gehakt verder op smaak met de tandooripasta, een snuifje zout en enkele fijngesneden blaadjes koriander. Laat de machine draaien tot je een stevige massa bekomt. Voeg tijdens het draaien nog wat paneermeel toe aan het gehakt.
0,1 l arachideolie, 0,3 l Griekse yoghurt, 1 limoen, 2 tl gele currypasta, kurkuma, komijn, paprikapoeder, peper, zout
8
Doe de arachideolie met de yoghurt, het sap van de limoen, de currypasta in de blender. Voeg er een flinke snuif kurkuma, een flinke snuif komijn, een snuifje paprikapoeder, zout en peper aan toe.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
9
Mix tot een gladde yoghurtsaus.
10
Giet de rijst af.
11
Vorm balletjes van het gehakt, laat een scheutje arachideolie heet worden in een pan en bak de balletjes goudbruin in de hete vetstof.
Munt, koriander, 2 lente-uien
12
Pluk enkele blaadjes munt en koriander en snijd de lente-ui fijn.
13
Doe de broccoli in de pan met de balletjes en meng onder elkaar. Voeg er ook de yoghurtsaus aan toe en meng de saus onder de broccoliroosjes en de balletjes.
1 een beetje ajuin
14
Serveer de rijst en de broccoli met de pittige gehaktballetjes in yoghurtsaus. Leg er de pluksels munt en koriander en de fijngesneden lente uitjes op. Werk af met gebakken uitjes.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Broccoli's
2
Gemengd gehakt
600 g
Eieren
2
Rijst
2 builtje
Sjalotten
1
Groene chilipeper
0,5
Gember
1 duim
Look
1 teentje
Zout
Koriander
Paneermeel
Tandoori-pasta
1 koffielepel
Arachideolie
0,1 l
Griekse yoghurt
0,3 l
Limoen
1
Gele currypasta
2 tl
Kurkuma
Komijn
Paprikapoeder
Peper
Munt
Lente-uien
2
Ajuin
1 een beetje
Kruidige gehaktballetjes met rijst en broccoli
Ben jij fan van de Indische keuken? Laat je meenemen op culinaire reis met deze tandooriballetjes in yoghurtsaus.Instructies
1
Breng een pot met water aan de kook.
2 broccoli's
2
Snijd de broccoli's in roosjes en kook slechts twee minuten in het kokende water.
600 g gemengd gehakt, 2 eieren
3
Stort het gehakt in de kom van de keukenmachine en voeg er 2 eigelen aan toe.
4
Schep de broccoliroosjes uit de pot en spoel met koud water.
2 builtje rijst
5
Kook de rijst gaar in hetzelfde water.
1 Sjalotten, 0,5 Groene chilipeper, 1 duim gember
6
Pel de sjalot en snipper ze fijn. Snijd ook de chilipeper fijn. Voeg de sjalot en chilipeper toe aan het gehakt. Schil het stukje gember en rasp bij het gehakt.
1 teentje Look, zout, koriander, paneermeel, 1 koffielepel tandoori-pasta
7
Rasp er een teentje look bij. Breng het gehakt verder op smaak met de tandooripasta, een snuifje zout en enkele fijngesneden blaadjes koriander. Laat de machine draaien tot je een stevige massa bekomt. Voeg tijdens het draaien nog wat paneermeel toe aan het gehakt.
0,1 l arachideolie, 0,3 l Griekse yoghurt, 1 limoen, 2 tl gele currypasta, kurkuma, komijn, paprikapoeder, peper, zout
8
Doe de arachideolie met de yoghurt, het sap van de limoen, de currypasta in de blender. Voeg er een flinke snuif kurkuma, een flinke snuif komijn, een snuifje paprikapoeder, zout en peper aan toe.
9
Mix tot een gladde yoghurtsaus.
10
Giet de rijst af.
11
Vorm balletjes van het gehakt, laat een scheutje arachideolie heet worden in een pan en bak de balletjes goudbruin in de hete vetstof.
Munt, koriander, 2 lente-uien
12
Pluk enkele blaadjes munt en koriander en snijd de lente-ui fijn.
13
Doe de broccoli in de pan met de balletjes en meng onder elkaar. Voeg er ook de yoghurtsaus aan toe en meng de saus onder de broccoliroosjes en de balletjes.
1 een beetje ajuin
14
Serveer de rijst en de broccoli met de pittige gehaktballetjes in yoghurtsaus. Leg er de pluksels munt en koriander en de fijngesneden lente uitjes op. Werk af met gebakken uitjes.