Goudbrasem met aardappelrösti en zuurkool
Goudbrasem met aardappelrösti en zuurkool
Goudbrasem met aardappelrösti en zuurkool
Goudbrasem met aardappelrösti en zuurkool
Ingrediënten
4 personen
Boter
Ajuin
1
Groene appel
1
Zuurkool
495 g
Tijm
Laurier
Kruidnagel
1
Peperbolletjes
Jeneverbessen
4
Witte wijn
0,1 l
Room
0,5 l
Graanmosterd
4 tl
Zout
Frietaardappelen
600 g
Peper
Goudbrasemfilets
4
Waterkers
Benodigdheden
Een rasp of mandoline
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De zuurkool
boter
1
Smelt een klont boter in een grote kookpot.
1 ajuin
2
Pel en snipper de ui. Stoof hem in de boter.
1 groene appel
3
Schil en rasp de appel. Stoof de appelrasp met de ui maar laat niet kleuren.
495 g Zuurkool, tijm, laurier, 1 kruidnagel
4
Doe de zuurkool in de kookpot en kruid met tijm, laurier en kruidnagel.
peperbolletjes, 4 Jeneverbessen
5
Kneus de peperbollen en de jeneverbessen een beetje en doe ze ook bij de zuurkool.
0,1 l witte wijn
6
Bevochtig de zuurkool met de witte wijn en laat uitkoken op een zacht vuur.
0,5 l Room, 4 tl graanmosterd, zout
7
Voeg de room toe wanneer al het vocht verdampt is. Roer er ook de graanmosterd door en kruid met zout. Laat de zuurkool inkoken.
De rösti
600 g frietaardappelen
8
Schil de aardappelen en rasp ze met de mandoline. Spoel ze niet want het zetmeel is nodig.
TIPVoor rösti heb je oude aardappelen nodig die al een tijd bewaard zijn. Daarin zit veel meer zetmeel waardoor de rösti mooi aan elkaar hangt.
peper, zout
9
Kruid de aardappelrasp met peper en zout.
TIPAls je echt zeker wilt zijn dat de rösti ‘plakt’, kun je er een ei aan toevoegen.
boter
10
Smelt een klontje boter of wat ghee in een pan. Maak met een lepel kleine aardappelkoekjes en bak ze aan beide kanten goudbruin in de vetstof.
TIPGhee wordt vaak in de Indische keuken gebruikt. Het is geklaarde boter die je kant en klaar kunt kopen en waarin je heel mooi kunt bakken.
De goudbrasem
4 goudbrasemfilets
11
Maak kleine insnijdingen in het vel van de visfilets zodat ze niet omkrullen tijdens het bakken. Verwijder eventuele graten.
zout
12
Kruid de visfilets met zout.
boter
13
Smelt een klont boter of wat ghee in een pan. Bak de visfilets eerst op de velkant. Duw eventueel op de vis als de filets wat opkrullen.
14
Draai de filets om wanneer ze bijna gaar zijn en zet het vuur uit.
Afwerken en serveren
Waterkers
15
Serveer de gebakken goudbrasem met de rösti en de zuurkool. Werk af met een beetje waterkers.
De zuurkool
boter
1
Smelt een klont boter in een grote kookpot.
1 ajuin
2
Pel en snipper de ui. Stoof hem in de boter.
1 groene appel
3
Schil en rasp de appel. Stoof de appelrasp met de ui maar laat niet kleuren.
495 g Zuurkool, tijm, laurier, 1 kruidnagel
4
Doe de zuurkool in de kookpot en kruid met tijm, laurier en kruidnagel.
peperbolletjes, 4 Jeneverbessen
5
Kneus de peperbollen en de jeneverbessen een beetje en doe ze ook bij de zuurkool.
0,1 l witte wijn
6
Bevochtig de zuurkool met de witte wijn en laat uitkoken op een zacht vuur.
0,5 l Room, 4 tl graanmosterd, zout
7
Voeg de room toe wanneer al het vocht verdampt is. Roer er ook de graanmosterd door en kruid met zout. Laat de zuurkool inkoken.
De rösti
600 g frietaardappelen
8
Schil de aardappelen en rasp ze met de mandoline. Spoel ze niet want het zetmeel is nodig.
TIPVoor rösti heb je oude aardappelen nodig die al een tijd bewaard zijn. Daarin zit veel meer zetmeel waardoor de rösti mooi aan elkaar hangt.
peper, zout
9
Kruid de aardappelrasp met peper en zout.
TIPAls je echt zeker wilt zijn dat de rösti ‘plakt’, kun je er een ei aan toevoegen.
boter
10
Smelt een klontje boter of wat ghee in een pan. Maak met een lepel kleine aardappelkoekjes en bak ze aan beide kanten goudbruin in de vetstof.
TIPGhee wordt vaak in de Indische keuken gebruikt. Het is geklaarde boter die je kant en klaar kunt kopen en waarin je heel mooi kunt bakken.
De goudbrasem
4 goudbrasemfilets
11
Maak kleine insnijdingen in het vel van de visfilets zodat ze niet omkrullen tijdens het bakken. Verwijder eventuele graten.
zout
12
Kruid de visfilets met zout.
boter
13
Smelt een klont boter of wat ghee in een pan. Bak de visfilets eerst op de velkant. Duw eventueel op de vis als de filets wat opkrullen.
14
Draai de filets om wanneer ze bijna gaar zijn en zet het vuur uit.
Afwerken en serveren
Waterkers
15
Serveer de gebakken goudbrasem met de rösti en de zuurkool. Werk af met een beetje waterkers.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Boter
Ajuin
1
Groene appel
1
Zuurkool
495 g
Tijm
Laurier
Kruidnagel
1
Peperbolletjes
Jeneverbessen
4
Witte wijn
0,1 l
Room
0,5 l
Graanmosterd
4 tl
Zout
Frietaardappelen
600 g
Peper
Goudbrasemfilets
4
Waterkers
Goudbrasem met aardappelrösti en zuurkool
Gebakken vis, zuurkool in witte wijnsaus en aardappelrösti: een stevige bereiding waar je het lekker warm van krijgt.Instructies
De zuurkool
boter
1
Smelt een klont boter in een grote kookpot.
1 ajuin
2
Pel en snipper de ui. Stoof hem in de boter.
1 groene appel
3
Schil en rasp de appel. Stoof de appelrasp met de ui maar laat niet kleuren.
495 g Zuurkool, tijm, laurier, 1 kruidnagel
4
Doe de zuurkool in de kookpot en kruid met tijm, laurier en kruidnagel.
peperbolletjes, 4 Jeneverbessen
5
Kneus de peperbollen en de jeneverbessen een beetje en doe ze ook bij de zuurkool.
0,1 l witte wijn
6
Bevochtig de zuurkool met de witte wijn en laat uitkoken op een zacht vuur.
0,5 l Room, 4 tl graanmosterd, zout
7
Voeg de room toe wanneer al het vocht verdampt is. Roer er ook de graanmosterd door en kruid met zout. Laat de zuurkool inkoken.
De rösti
600 g frietaardappelen
8
Schil de aardappelen en rasp ze met de mandoline. Spoel ze niet want het zetmeel is nodig.
TIPVoor rösti heb je oude aardappelen nodig die al een tijd bewaard zijn. Daarin zit veel meer zetmeel waardoor de rösti mooi aan elkaar hangt.
peper, zout
9
Kruid de aardappelrasp met peper en zout.
TIPAls je echt zeker wilt zijn dat de rösti ‘plakt’, kun je er een ei aan toevoegen.
boter
10
Smelt een klontje boter of wat ghee in een pan. Maak met een lepel kleine aardappelkoekjes en bak ze aan beide kanten goudbruin in de vetstof.
TIPGhee wordt vaak in de Indische keuken gebruikt. Het is geklaarde boter die je kant en klaar kunt kopen en waarin je heel mooi kunt bakken.
De goudbrasem
4 goudbrasemfilets
11
Maak kleine insnijdingen in het vel van de visfilets zodat ze niet omkrullen tijdens het bakken. Verwijder eventuele graten.
zout
12
Kruid de visfilets met zout.
boter
13
Smelt een klont boter of wat ghee in een pan. Bak de visfilets eerst op de velkant. Duw eventueel op de vis als de filets wat opkrullen.
14
Draai de filets om wanneer ze bijna gaar zijn en zet het vuur uit.
Afwerken en serveren
Waterkers
15
Serveer de gebakken goudbrasem met de rösti en de zuurkool. Werk af met een beetje waterkers.