Soep van zoete aardappel, koolrabi en lavasolie
Soep van zoete aardappel, koolrabi en lavasolie
Nog eens een heerlijke soep met stukken, zo maakt Jeroen ze ook graag. In dit recept gebruikt hij een aantal heerlijke, maar toch niet zo alledaagse groenten zoals de zoete aardappel en een koolrabi. Daarbij serveert hij een olie die extra smaak geeft aan de soep, gebaseerd op lavas of maggikruid. Zeker het proberen waard!
Soep van zoete aardappel, koolrabi en lavasolie
Soep van zoete aardappel, koolrabi en lavasolie
Nog eens een heerlijke soep met stukken, zo maakt Jeroen ze ook graag. In dit recept gebruikt hij een aantal heerlijke, maar toch niet zo alledaagse groenten zoals de zoete aardappel en een koolrabi. Daarbij serveert hij een olie die extra smaak geeft aan de soep, gebaseerd op lavas of maggikruid. Zeker het proberen waard!
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
1 scheutje
Olijfolie
0,2 l
Sjalotten
3
Look
2 teentjes
Koolrabi
1
Selder
2 stengels
Wortels
4
Zoete aardappelen
2
Chilipeper
0,5
Tomatenpuree
2 el
Paprikapoeder
Kurkuma
Oregano
Komijn
Tomatenblokjes
400 g
Groentebouillon
3 l
Tijm
Rozemarijn
Laurier
Lava's
1 bosje
Basilicum
Benodigdheden
Blender, blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Soep
1 scheutje olijfolie, 3 Sjalotten, 2 teentjes Look
1
Laat een scheut olie heet worden in een pot. Snijd de sjalotten in ringen, plet de look en stoof ze aan.
1 Koolrabi, 2 stengels selder, 4 Wortels, 2 Zoete aardappelen
2
Snijd vervolgens de groenten in blokjes: selder, wortelen, koolrabi en de zoete aardappel. Voeg ze toe aan de sjalotten en de look.
0,5 chilipeper, 2 el Tomatenpuree, paprikapoeder, kurkuma, oregano, komijn
3
Voeg de chilipeper en de tomatenpuree eraan toe en laat het geheel nog even stoven. Kruid de groenten met paprikapoeder, komijn, oregano en kurkuma.
400 g Tomatenblokjes, 3 l groentebouillon, tijm, rozemarijn, laurier
4
Voeg de tomatenblokjes en de bouillon eraan toe en breng aan de kook. Maak een kruidentuil met de rozemarijn, de tijm en de laurier en, voeg hem toe aan de soep.
Lavasolie
1 bosje lava's, 0,2 l olijfolie
5
Pluk de blaadjes van de lavas en doe ze in de pot van de blender met de olijfolie. Laat de blender 10 minuten zachtjes draaien. De olie moet de kleur van de lavasblaadjes krijgen. Giet de lavasolie tot slot door een fijne zeef.
basilicum
6
Schep wat soep in een kom en werk af met wat lavasolie en enkele blaadjes basilicum. Serveer met brood.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Soep
1 scheutje olijfolie, 3 Sjalotten, 2 teentjes Look
1
Laat een scheut olie heet worden in een pot. Snijd de sjalotten in ringen, plet de look en stoof ze aan.
1 Koolrabi, 2 stengels selder, 4 Wortels, 2 Zoete aardappelen
2
Snijd vervolgens de groenten in blokjes: selder, wortelen, koolrabi en de zoete aardappel. Voeg ze toe aan de sjalotten en de look.
0,5 chilipeper, 2 el Tomatenpuree, paprikapoeder, kurkuma, oregano, komijn
3
Voeg de chilipeper en de tomatenpuree eraan toe en laat het geheel nog even stoven. Kruid de groenten met paprikapoeder, komijn, oregano en kurkuma.
400 g Tomatenblokjes, 3 l groentebouillon, tijm, rozemarijn, laurier
4
Voeg de tomatenblokjes en de bouillon eraan toe en breng aan de kook. Maak een kruidentuil met de rozemarijn, de tijm en de laurier en, voeg hem toe aan de soep.
Lavasolie
1 bosje lava's, 0,2 l olijfolie
5
Pluk de blaadjes van de lavas en doe ze in de pot van de blender met de olijfolie. Laat de blender 10 minuten zachtjes draaien. De olie moet de kleur van de lavasblaadjes krijgen. Giet de lavasolie tot slot door een fijne zeef.
basilicum
6
Schep wat soep in een kom en werk af met wat lavasolie en enkele blaadjes basilicum. Serveer met brood.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Olijfolie
1 scheutje
Olijfolie
0,2 l
Sjalotten
3
Look
2 teentjes
Koolrabi
1
Selder
2 stengels
Wortels
4
Zoete aardappelen
2
Chilipeper
0,5
Tomatenpuree
2 el
Paprikapoeder
Kurkuma
Oregano
Komijn
Tomatenblokjes
400 g
Groentebouillon
3 l
Tijm
Rozemarijn
Laurier
Lava's
1 bosje
Basilicum
Soep van zoete aardappel, koolrabi en lavasolie
Nog eens een heerlijke soep met stukken, zo maakt Jeroen ze ook graag. In dit recept gebruikt hij een aantal heerlijke, maar toch niet zo alledaagse groenten zoals de zoete aardappel en een koolrabi. Daarbij serveert hij een olie die extra smaak geeft aan de soep, gebaseerd op lavas of maggikruid. Zeker het proberen waard!Instructies
Soep
1 scheutje olijfolie, 3 Sjalotten, 2 teentjes Look
1
Laat een scheut olie heet worden in een pot. Snijd de sjalotten in ringen, plet de look en stoof ze aan.
1 Koolrabi, 2 stengels selder, 4 Wortels, 2 Zoete aardappelen
2
Snijd vervolgens de groenten in blokjes: selder, wortelen, koolrabi en de zoete aardappel. Voeg ze toe aan de sjalotten en de look.
0,5 chilipeper, 2 el Tomatenpuree, paprikapoeder, kurkuma, oregano, komijn
3
Voeg de chilipeper en de tomatenpuree eraan toe en laat het geheel nog even stoven. Kruid de groenten met paprikapoeder, komijn, oregano en kurkuma.
400 g Tomatenblokjes, 3 l groentebouillon, tijm, rozemarijn, laurier
4
Voeg de tomatenblokjes en de bouillon eraan toe en breng aan de kook. Maak een kruidentuil met de rozemarijn, de tijm en de laurier en, voeg hem toe aan de soep.
Lavasolie
1 bosje lava's, 0,2 l olijfolie
5
Pluk de blaadjes van de lavas en doe ze in de pot van de blender met de olijfolie. Laat de blender 10 minuten zachtjes draaien. De olie moet de kleur van de lavasblaadjes krijgen. Giet de lavasolie tot slot door een fijne zeef.
basilicum
6
Schep wat soep in een kom en werk af met wat lavasolie en enkele blaadjes basilicum. Serveer met brood.