dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Soep van zoete aardappel, koolrabi en lavasolie (thumbnail)Soep van zoete aardappel, koolrabi en lavasolie

Soep van zoete aardappel, koolrabi en lavasolie

1u
20
-
4.2K
Recepten

Soep van zoete aardappel, koolrabi en lavasolie

Nog eens een heerlijke soep met stukken, zo maakt Jeroen ze ook graag. In dit recept gebruikt hij een aantal heerlijke, maar toch niet zo alledaagse groenten zoals de zoete aardappel en een koolrabi. Daarbij serveert hij een olie die extra smaak geeft aan de soep, gebaseerd op lavas of maggikruid. Zeker het proberen waard!
Soep van zoete aardappel, koolrabi en lavasolie (thumbnail)Soep van zoete aardappel, koolrabi en lavasolie

Soep van zoete aardappel, koolrabi en lavasolie

1u
20
-
4.2K
Recepten

Soep van zoete aardappel, koolrabi en lavasolie

Nog eens een heerlijke soep met stukken, zo maakt Jeroen ze ook graag. In dit recept gebruikt hij een aantal heerlijke, maar toch niet zo alledaagse groenten zoals de zoete aardappel en een koolrabi. Daarbij serveert hij een olie die extra smaak geeft aan de soep, gebaseerd op lavas of maggikruid. Zeker het proberen waard!
Type gerechtSoep
Totale tijd1u
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes4.2K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
1 scheutje
Olijfolie
0,2 l
Sjalotten
3
Look
2 teentjes
Koolrabi
1
Selder
2 stengels
Wortels
4
Zoete aardappelen
2
Chilipeper
0,5
Tomatenpuree
2 el
Paprikapoeder
Kurkuma
Oregano
Komijn
Tomatenblokjes
400 g
Groentebouillon
3 l
Tijm
Rozemarijn
Laurier
Lava's
1 bosje
Basilicum

Benodigdheden

Blender, blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Soep

1 scheutje olijfolie, 3 Sjalotten, 2 teentjes Look
1
Laat een scheut olie heet worden in een pot. Snijd de sjalotten in ringen, plet de look en stoof ze aan.
1 Koolrabi, 2 stengels selder, 4 Wortels, 2 Zoete aardappelen
2
Snijd vervolgens de groenten in blokjes: selder, wortelen, koolrabi en de zoete aardappel. Voeg ze toe aan de sjalotten en de look.
0,5 chilipeper, 2 el Tomatenpuree, paprikapoeder, kurkuma, oregano, komijn
3
Voeg de chilipeper en de tomatenpuree eraan toe en laat het geheel nog even stoven. Kruid de groenten met paprikapoeder, komijn, oregano en kurkuma.
400 g Tomatenblokjes, 3 l groentebouillon, tijm, rozemarijn, laurier
4
Voeg de tomatenblokjes en de bouillon eraan toe en breng aan de kook. Maak een kruidentuil met de rozemarijn, de tijm en de laurier en, voeg hem toe aan de soep.

Lavasolie

1 bosje lava's, 0,2 l olijfolie
5
Pluk de blaadjes van de lavas en doe ze in de pot van de blender met de olijfolie. Laat de blender 10 minuten zachtjes draaien. De olie moet de kleur van de lavasblaadjes krijgen. Giet de lavasolie tot slot door een fijne zeef.
Advertentie
Draadloze Blender (thumbnail)Draadloze Blender
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
basilicum
6
Schep wat soep in een kom en werk af met wat lavasolie en enkele blaadjes basilicum. Serveer met brood.
1
Laat een scheut olie heet worden in een pot. Snijd de sjalotten in ringen, plet de look en stoof ze aan.
2
Snijd vervolgens de groenten in blokjes: selder, wortelen, koolrabi en de zoete aardappel. Voeg ze toe aan de sjalotten en de look.

Instructies

Soep

1 scheutje olijfolie, 3 Sjalotten, 2 teentjes Look
1
Laat een scheut olie heet worden in een pot. Snijd de sjalotten in ringen, plet de look en stoof ze aan.
1 Koolrabi, 2 stengels selder, 4 Wortels, 2 Zoete aardappelen
2
Snijd vervolgens de groenten in blokjes: selder, wortelen, koolrabi en de zoete aardappel. Voeg ze toe aan de sjalotten en de look.
0,5 chilipeper, 2 el Tomatenpuree, paprikapoeder, kurkuma, oregano, komijn
3
Voeg de chilipeper en de tomatenpuree eraan toe en laat het geheel nog even stoven. Kruid de groenten met paprikapoeder, komijn, oregano en kurkuma.
400 g Tomatenblokjes, 3 l groentebouillon, tijm, rozemarijn, laurier
4
Voeg de tomatenblokjes en de bouillon eraan toe en breng aan de kook. Maak een kruidentuil met de rozemarijn, de tijm en de laurier en, voeg hem toe aan de soep.

Lavasolie

1 bosje lava's, 0,2 l olijfolie
5
Pluk de blaadjes van de lavas en doe ze in de pot van de blender met de olijfolie. Laat de blender 10 minuten zachtjes draaien. De olie moet de kleur van de lavasblaadjes krijgen. Giet de lavasolie tot slot door een fijne zeef.
Advertentie
Draadloze Blender (thumbnail)Draadloze Blender
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
basilicum
6
Schep wat soep in een kom en werk af met wat lavasolie en enkele blaadjes basilicum. Serveer met brood.
1
Laat een scheut olie heet worden in een pot. Snijd de sjalotten in ringen, plet de look en stoof ze aan.
2
Snijd vervolgens de groenten in blokjes: selder, wortelen, koolrabi en de zoete aardappel. Voeg ze toe aan de sjalotten en de look.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Soep van zoete aardappel, koolrabi en lavasolie (thumbnail)Soep van zoete aardappel, koolrabi en lavasolie
4 personen
1u
Ingrediënten
Olijfolie
1 scheutje
Olijfolie
0,2 l
Sjalotten
3
Look
2 teentjes
Koolrabi
1
Selder
2 stengels
Wortels
4
Zoete aardappelen
2
Chilipeper
0,5
Tomatenpuree
2 el
Paprikapoeder
Kurkuma
Oregano
Komijn
Tomatenblokjes
400 g
Groentebouillon
3 l
Tijm
Rozemarijn
Laurier
Lava's
1 bosje
Basilicum

Soep van zoete aardappel, koolrabi en lavasolie

Nog eens een heerlijke soep met stukken, zo maakt Jeroen ze ook graag. In dit recept gebruikt hij een aantal heerlijke, maar toch niet zo alledaagse groenten zoals de zoete aardappel en een koolrabi. Daarbij serveert hij een olie die extra smaak geeft aan de soep, gebaseerd op lavas of maggikruid. Zeker het proberen waard!
Instructies

Soep

1 scheutje olijfolie, 3 Sjalotten, 2 teentjes Look
1
Laat een scheut olie heet worden in een pot. Snijd de sjalotten in ringen, plet de look en stoof ze aan.
1 Koolrabi, 2 stengels selder, 4 Wortels, 2 Zoete aardappelen
2
Snijd vervolgens de groenten in blokjes: selder, wortelen, koolrabi en de zoete aardappel. Voeg ze toe aan de sjalotten en de look.
0,5 chilipeper, 2 el Tomatenpuree, paprikapoeder, kurkuma, oregano, komijn
3
Voeg de chilipeper en de tomatenpuree eraan toe en laat het geheel nog even stoven. Kruid de groenten met paprikapoeder, komijn, oregano en kurkuma.
400 g Tomatenblokjes, 3 l groentebouillon, tijm, rozemarijn, laurier
4
Voeg de tomatenblokjes en de bouillon eraan toe en breng aan de kook. Maak een kruidentuil met de rozemarijn, de tijm en de laurier en, voeg hem toe aan de soep.

Lavasolie

1 bosje lava's, 0,2 l olijfolie
5
Pluk de blaadjes van de lavas en doe ze in de pot van de blender met de olijfolie. Laat de blender 10 minuten zachtjes draaien. De olie moet de kleur van de lavasblaadjes krijgen. Giet de lavasolie tot slot door een fijne zeef.
basilicum
6
Schep wat soep in een kom en werk af met wat lavasolie en enkele blaadjes basilicum. Serveer met brood.