dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Karnemelkpudding met perzik en bladerdeeg (thumbnail)Karnemelkpudding met perzik en bladerdeeg

Karnemelkpudding met perzik en bladerdeeg

40m
12
-
1.5K
Recepten

Karnemelkpudding met perzik en bladerdeeg

Deze romige karnemelkpudding met perziken en krokant bladerdeeg is de perfecte afsluiter van een zomerse maaltijd. Door karnemelk te gebruiken in plaats van gewone melk, smaakt de pudding een beetje zurig, wat lekker contrasteert met de zoete perziken. Karnemelk is dikker dan gewone melk en is een bijproduct van boter. Daarom gaat het een beetje schiften wanneer je het aan de kook brengt, maar dat kan geen kwaad.Bereid het dessert tijdig voor, want zowel de pudding als de gepocheerde perziken hebben tijd nodig om af te koelen.Gebruik geen te rijpe perziken om te pocheren en gooi het pocheervocht niet weg, maar gebruik het om bijvoorbeeld granité van te maken.
Karnemelkpudding met perzik en bladerdeeg (thumbnail)Karnemelkpudding met perzik en bladerdeeg

Karnemelkpudding met perzik en bladerdeeg

40m
12
-
1.5K
Recepten

Karnemelkpudding met perzik en bladerdeeg

Deze romige karnemelkpudding met perziken en krokant bladerdeeg is de perfecte afsluiter van een zomerse maaltijd. Door karnemelk te gebruiken in plaats van gewone melk, smaakt de pudding een beetje zurig, wat lekker contrasteert met de zoete perziken. Karnemelk is dikker dan gewone melk en is een bijproduct van boter. Daarom gaat het een beetje schiften wanneer je het aan de kook brengt, maar dat kan geen kwaad.Bereid het dessert tijdig voor, want zowel de pudding als de gepocheerde perziken hebben tijd nodig om af te koelen.Gebruik geen te rijpe perziken om te pocheren en gooi het pocheervocht niet weg, maar gebruik het om bijvoorbeeld granité van te maken.
Type gerechtDessert
Totale tijd40m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes1.5K

Ingrediënten

4 personen
Bladerdeeg
1 vel
Karnemelk
0,5 l
Yoghurt
250 g
Suiker
600 g
Puddingpoeder
50 g
Vanillestokjes
2
Eieren
2
Perziken
3
Water
0,5 l
Citroen
1
Steranijs
1
Bloemsuiker

Benodigdheden

Keukenrobot, vellen bakpapier of 2 bakmatjes, een vel vershoudfolie, 2 bakplaten, een keukenmachine met klopper of een handmixer

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Het bladerdeeggebak

1 vel bladerdeeg
1
Verwarm de oven voor tot 180°C.
2
Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg er een siliconenmatje op. (Je kunt ook het bakpapier gebruiken waarin het bladerdeeg verpakt zit.)
3
Ik wil een vel compact krokant gebak. Omdat bladerdeeg tijdens het bakken omhoog komt, moet er een gewicht op geplaatst worden. Dek de bovenkant van het deeg af met een tweede vel bakpapier of een siliconenmatje en zet er nog een bakplaat op.
4
Schuif het bladerdeeg in de oven van 180°C en bak het in ongeveer 20 minuten goudbruin. Controleer af en toe zodat het niet aanbrandt.

De karnemelkpudding

0,5 l karnemelk, 250 g Yoghurt, 100 g suiker, 50 g puddingpoeder, 1 vanillestokje
5
Doe de karnemelk in een kookpan.
6
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap de zwarte zaadjes eruit met de punt van een scherp mesje. Doe dit ‘merg’ en de vanillepeul bij de karnemelk en breng aan de kook op een matig vuur.
2 eieren
7
Scheid de eieren en verzamel de dooiers in de pot van de keukenmachine. Plaats de klopper.
8
Voeg de suiker toe en klop het mengsel van dooiers en suiker geduldig tot een bleke, luchtige massa waarin de suikerkorrels zijn opgelost. (een ruban)
9
Doe er het puddingpoeder bij en klop de ruban nog een moment goed op.
10
Vis de vanillepeul uit de karnemelk die nog op het vuur staat. Giet een beetje van de hete karnemelk bij het eiermengsel en roer meteen met de garde tot je een gladde massa bekomt.
11
Giet het licht gebonden mengsel bij de rest van de karnemelk. Zet het vuur zacht, roer met de garde tot je een gladde gebonden pudding overhoudt.
12
Stort de karnemelkpudding in een grote ovenschaal en dek af met vershoudfolie. Druk de folie voorzichtig aan tot tegen de pudding zodat er geen vel op kan komen. Laat het dessert rustig afkoelen in de koelkast.

De gepocheerde perziken

3 perziken, 500 g suiker, 0,5 l Water, 1 citroen, 1 vanillestokje, 1 Steranijs
13
Meng het water met de suiker in een steelpan. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zwarte zaadjes uit met de punt van een mesje. Doe het merg en het stokje in het water.
14
Snij met een dunschiller enkele lapjes gele schil van de citroen. Voeg de citroenzeste, samen met een steranijs toe en breng de zoete ‘bouillon’ aan de kook op een zacht vuur.
TIPJe kan ook zeste van een sinaasappel gebruiken.
15
Halveer de perziken en verwijder de pit. Leg de halve vruchten in het pocheervocht. Zet er een pannetje of kommetje op zodat de perziken onderstaan.
16
Laat het fruit 5 tot 8 minuten tegen het kookpunt pocheren. Let erop dat de perziken niet te zacht worden.
TIPHeb je alleen rijpe perziken? Dan kun je ze ook puur natuur gebruiken en hoef je ze niet te pocheren.
17
Zet het vuur uit, of neem de pan weg van de kookplaat. Laat de perziken op het gemak afkoelen in de zoete bouillon. Dit vraagt een paar uur de tijd.

Afwerken en serveren

bloemsuiker
18
Schep de afgekoelde karnemelkpudding in een ruime mengschaal. Lepel de yoghurt met perzik erbij en meng beide met de garde tot een gladde puddingcrème.
19
Schep porties van de perzikenpudding in het midden van diepe borden of dessertschaaltjes.
20
Snijd de gepocheerde perziken in kleine gelijke partjes of hapklare stukken. Schik ze op de pudding.
21
Breek het krokant bladerdeeg in ongelijke stukken en leg er telkens enkele tussen en over de stukken perzik. Het hoeft niet ordelijk te liggen. Een beetje bruut is mooier
22
Werk de dessertbordjes af met een laagje bloemsuiker.
1
Verwarm de oven voor tot 180°C.
2
Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg er een siliconenmatje op. (Je kunt ook het bakpapier gebruiken waarin het bladerdeeg verpakt zit.)

Instructies

Het bladerdeeggebak

1 vel bladerdeeg
1
Verwarm de oven voor tot 180°C.
2
Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg er een siliconenmatje op. (Je kunt ook het bakpapier gebruiken waarin het bladerdeeg verpakt zit.)
3
Ik wil een vel compact krokant gebak. Omdat bladerdeeg tijdens het bakken omhoog komt, moet er een gewicht op geplaatst worden. Dek de bovenkant van het deeg af met een tweede vel bakpapier of een siliconenmatje en zet er nog een bakplaat op.
4
Schuif het bladerdeeg in de oven van 180°C en bak het in ongeveer 20 minuten goudbruin. Controleer af en toe zodat het niet aanbrandt.

De karnemelkpudding

0,5 l karnemelk, 250 g Yoghurt, 100 g suiker, 50 g puddingpoeder, 1 vanillestokje
5
Doe de karnemelk in een kookpan.
6
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap de zwarte zaadjes eruit met de punt van een scherp mesje. Doe dit ‘merg’ en de vanillepeul bij de karnemelk en breng aan de kook op een matig vuur.
2 eieren
7
Scheid de eieren en verzamel de dooiers in de pot van de keukenmachine. Plaats de klopper.
8
Voeg de suiker toe en klop het mengsel van dooiers en suiker geduldig tot een bleke, luchtige massa waarin de suikerkorrels zijn opgelost. (een ruban)
9
Doe er het puddingpoeder bij en klop de ruban nog een moment goed op.
10
Vis de vanillepeul uit de karnemelk die nog op het vuur staat. Giet een beetje van de hete karnemelk bij het eiermengsel en roer meteen met de garde tot je een gladde massa bekomt.
11
Giet het licht gebonden mengsel bij de rest van de karnemelk. Zet het vuur zacht, roer met de garde tot je een gladde gebonden pudding overhoudt.
12
Stort de karnemelkpudding in een grote ovenschaal en dek af met vershoudfolie. Druk de folie voorzichtig aan tot tegen de pudding zodat er geen vel op kan komen. Laat het dessert rustig afkoelen in de koelkast.

De gepocheerde perziken

3 perziken, 500 g suiker, 0,5 l Water, 1 citroen, 1 vanillestokje, 1 Steranijs
13
Meng het water met de suiker in een steelpan. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zwarte zaadjes uit met de punt van een mesje. Doe het merg en het stokje in het water.
14
Snij met een dunschiller enkele lapjes gele schil van de citroen. Voeg de citroenzeste, samen met een steranijs toe en breng de zoete ‘bouillon’ aan de kook op een zacht vuur.
TIPJe kan ook zeste van een sinaasappel gebruiken.
15
Halveer de perziken en verwijder de pit. Leg de halve vruchten in het pocheervocht. Zet er een pannetje of kommetje op zodat de perziken onderstaan.
16
Laat het fruit 5 tot 8 minuten tegen het kookpunt pocheren. Let erop dat de perziken niet te zacht worden.
TIPHeb je alleen rijpe perziken? Dan kun je ze ook puur natuur gebruiken en hoef je ze niet te pocheren.
17
Zet het vuur uit, of neem de pan weg van de kookplaat. Laat de perziken op het gemak afkoelen in de zoete bouillon. Dit vraagt een paar uur de tijd.

Afwerken en serveren

bloemsuiker
18
Schep de afgekoelde karnemelkpudding in een ruime mengschaal. Lepel de yoghurt met perzik erbij en meng beide met de garde tot een gladde puddingcrème.
19
Schep porties van de perzikenpudding in het midden van diepe borden of dessertschaaltjes.
20
Snijd de gepocheerde perziken in kleine gelijke partjes of hapklare stukken. Schik ze op de pudding.
21
Breek het krokant bladerdeeg in ongelijke stukken en leg er telkens enkele tussen en over de stukken perzik. Het hoeft niet ordelijk te liggen. Een beetje bruut is mooier
22
Werk de dessertbordjes af met een laagje bloemsuiker.
1
Verwarm de oven voor tot 180°C.
2
Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg er een siliconenmatje op. (Je kunt ook het bakpapier gebruiken waarin het bladerdeeg verpakt zit.)

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Karnemelkpudding met perzik en bladerdeeg (thumbnail)Karnemelkpudding met perzik en bladerdeeg
4 personen
40m
Ingrediënten
Bladerdeeg
1 vel
Karnemelk
0,5 l
Yoghurt
250 g
Suiker
600 g
Puddingpoeder
50 g
Vanillestokjes
2
Eieren
2
Perziken
3
Water
0,5 l
Citroen
1
Steranijs
1
Bloemsuiker

Karnemelkpudding met perzik en bladerdeeg

Deze romige karnemelkpudding met perziken en krokant bladerdeeg is de perfecte afsluiter van een zomerse maaltijd. Door karnemelk te gebruiken in plaats van gewone melk, smaakt de pudding een beetje zurig, wat lekker contrasteert met de zoete perziken. Karnemelk is dikker dan gewone melk en is een bijproduct van boter. Daarom gaat het een beetje schiften wanneer je het aan de kook brengt, maar dat kan geen kwaad.Bereid het dessert tijdig voor, want zowel de pudding als de gepocheerde perziken hebben tijd nodig om af te koelen.Gebruik geen te rijpe perziken om te pocheren en gooi het pocheervocht niet weg, maar gebruik het om bijvoorbeeld granité van te maken.
Instructies

Het bladerdeeggebak

1 vel bladerdeeg
1
Verwarm de oven voor tot 180°C.
2
Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg er een siliconenmatje op. (Je kunt ook het bakpapier gebruiken waarin het bladerdeeg verpakt zit.)
3
Ik wil een vel compact krokant gebak. Omdat bladerdeeg tijdens het bakken omhoog komt, moet er een gewicht op geplaatst worden. Dek de bovenkant van het deeg af met een tweede vel bakpapier of een siliconenmatje en zet er nog een bakplaat op.
4
Schuif het bladerdeeg in de oven van 180°C en bak het in ongeveer 20 minuten goudbruin. Controleer af en toe zodat het niet aanbrandt.

De karnemelkpudding

0,5 l karnemelk, 250 g Yoghurt, 100 g suiker, 50 g puddingpoeder, 1 vanillestokje
5
Doe de karnemelk in een kookpan.
6
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap de zwarte zaadjes eruit met de punt van een scherp mesje. Doe dit ‘merg’ en de vanillepeul bij de karnemelk en breng aan de kook op een matig vuur.
2 eieren
7
Scheid de eieren en verzamel de dooiers in de pot van de keukenmachine. Plaats de klopper.
8
Voeg de suiker toe en klop het mengsel van dooiers en suiker geduldig tot een bleke, luchtige massa waarin de suikerkorrels zijn opgelost. (een ruban)
9
Doe er het puddingpoeder bij en klop de ruban nog een moment goed op.
10
Vis de vanillepeul uit de karnemelk die nog op het vuur staat. Giet een beetje van de hete karnemelk bij het eiermengsel en roer meteen met de garde tot je een gladde massa bekomt.
11
Giet het licht gebonden mengsel bij de rest van de karnemelk. Zet het vuur zacht, roer met de garde tot je een gladde gebonden pudding overhoudt.
12
Stort de karnemelkpudding in een grote ovenschaal en dek af met vershoudfolie. Druk de folie voorzichtig aan tot tegen de pudding zodat er geen vel op kan komen. Laat het dessert rustig afkoelen in de koelkast.

De gepocheerde perziken

3 perziken, 500 g suiker, 0,5 l Water, 1 citroen, 1 vanillestokje, 1 Steranijs
13
Meng het water met de suiker in een steelpan. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zwarte zaadjes uit met de punt van een mesje. Doe het merg en het stokje in het water.
14
Snij met een dunschiller enkele lapjes gele schil van de citroen. Voeg de citroenzeste, samen met een steranijs toe en breng de zoete ‘bouillon’ aan de kook op een zacht vuur.
TIPJe kan ook zeste van een sinaasappel gebruiken.
15
Halveer de perziken en verwijder de pit. Leg de halve vruchten in het pocheervocht. Zet er een pannetje of kommetje op zodat de perziken onderstaan.
16
Laat het fruit 5 tot 8 minuten tegen het kookpunt pocheren. Let erop dat de perziken niet te zacht worden.
TIPHeb je alleen rijpe perziken? Dan kun je ze ook puur natuur gebruiken en hoef je ze niet te pocheren.
17
Zet het vuur uit, of neem de pan weg van de kookplaat. Laat de perziken op het gemak afkoelen in de zoete bouillon. Dit vraagt een paar uur de tijd.

Afwerken en serveren

bloemsuiker
18
Schep de afgekoelde karnemelkpudding in een ruime mengschaal. Lepel de yoghurt met perzik erbij en meng beide met de garde tot een gladde puddingcrème.
19
Schep porties van de perzikenpudding in het midden van diepe borden of dessertschaaltjes.
20
Snijd de gepocheerde perziken in kleine gelijke partjes of hapklare stukken. Schik ze op de pudding.
21
Breek het krokant bladerdeeg in ongelijke stukken en leg er telkens enkele tussen en over de stukken perzik. Het hoeft niet ordelijk te liggen. Een beetje bruut is mooier
22
Werk de dessertbordjes af met een laagje bloemsuiker.