Aardappelsoep met snijbonen
Aardappelsoep met snijbonen
Aardappelsoep met snijbonen
Aardappelsoep met snijbonen
Ingrediënten
4 personen
Groentebouillon
3 l
Boter
Prei
2 stengels
Selder
5 stengels
Ajuinen
3
Aardappelendikke
5
Witte peper
Zout
Tijm
Laurier
Steranijs
1
Bicarbonaat
1 snuifje
Snijbonen
500 g
Roggebrood
3 sneetjes
Kruidenkaas
125 g
Olijfolie
Benodigdheden
Staafmixer, een elektrische staafmixer, keukentouw
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
boter
2
Smelt een klontje boter in een grote soepketel.
2 stengels prei, 5 stengels selder
3
Verwijder de buitenste bladeren van de prei en snijd het groen weg. Maak kleine inkepingen in de bovenkant van de preistronken en spoel ze onder stromend water zodat alle aarde weg is. Maak ook de stengels selder schoon.
3 ajuinen
4
Pel de uien en snijd ze grof. Snijd ook de prei en de selder grof. Doe de groenten in de soepketel. Laat ze stoven op een zacht vuur.
5 aardappelen
5
Schil de aardappelen en snijd ze grove stukken. Doe de aardappelen in de soepketel.
witte peper, zout
6
Giet de warme bouillon bij de groenten. Kruid met witte peper en zout.
tijm, laurier, 1 Steranijs
7
Bind de tijm en de laurier samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg het in de kookpot. Gooi er een steranijsje bij.
8
Laat de soep garen onder deksel.
1 snuifje bicarbonaat
9
Breng een pot water aan de kook met een snuif bicarbonaat. Het bicarbonaat zorgt ervoor dat de boontjes hun frisse groene kleur behouden.
500 g snijbonen
10
Breek de steeltjes van de snijbonen en snijd de bonen fijn. Blancheer ze in enkele minuten gaar. Giet af en spoel meteen onder koud stromend water. Laat uitlekken.
boter
11
Smelt een klontje boter in een steelpan.
3 sneetjes roggebrood
12
Snijd de sneden brood in blokjes en bak de croutons goudbruin in de boter op een matig vuur. Schud de pan regelmatig op.
13
Vis de kruidentuil en de steranijs uit de soep.
125 g kruidenkaas
14
Mix de soep glad met de staafmixer. Schep er de kruidenkaas onder en mix verder.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
witte peper, zout
15
Kruid met witte peper en zout.
16
Bedek de bodem van je soepkom met boontjes. Schep er de aardappelsoep over.
olijfolie
17
Werk af met croutons en een likje olijfolie.
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
boter
2
Smelt een klontje boter in een grote soepketel.
2 stengels prei, 5 stengels selder
3
Verwijder de buitenste bladeren van de prei en snijd het groen weg. Maak kleine inkepingen in de bovenkant van de preistronken en spoel ze onder stromend water zodat alle aarde weg is. Maak ook de stengels selder schoon.
3 ajuinen
4
Pel de uien en snijd ze grof. Snijd ook de prei en de selder grof. Doe de groenten in de soepketel. Laat ze stoven op een zacht vuur.
5 aardappelen
5
Schil de aardappelen en snijd ze grove stukken. Doe de aardappelen in de soepketel.
witte peper, zout
6
Giet de warme bouillon bij de groenten. Kruid met witte peper en zout.
tijm, laurier, 1 Steranijs
7
Bind de tijm en de laurier samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg het in de kookpot. Gooi er een steranijsje bij.
8
Laat de soep garen onder deksel.
1 snuifje bicarbonaat
9
Breng een pot water aan de kook met een snuif bicarbonaat. Het bicarbonaat zorgt ervoor dat de boontjes hun frisse groene kleur behouden.
500 g snijbonen
10
Breek de steeltjes van de snijbonen en snijd de bonen fijn. Blancheer ze in enkele minuten gaar. Giet af en spoel meteen onder koud stromend water. Laat uitlekken.
boter
11
Smelt een klontje boter in een steelpan.
3 sneetjes roggebrood
12
Snijd de sneden brood in blokjes en bak de croutons goudbruin in de boter op een matig vuur. Schud de pan regelmatig op.
13
Vis de kruidentuil en de steranijs uit de soep.
125 g kruidenkaas
14
Mix de soep glad met de staafmixer. Schep er de kruidenkaas onder en mix verder.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
witte peper, zout
15
Kruid met witte peper en zout.
16
Bedek de bodem van je soepkom met boontjes. Schep er de aardappelsoep over.
olijfolie
17
Werk af met croutons en een likje olijfolie.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Groentebouillon
3 l
Boter
Prei
2 stengels
Selder
5 stengels
Ajuinen
3
Aardappelendikke
5
Witte peper
Zout
Tijm
Laurier
Steranijs
1
Bicarbonaat
1 snuifje
Snijbonen
500 g
Roggebrood
3 sneetjes
Kruidenkaas
125 g
Olijfolie
Aardappelsoep met snijbonen
Antoine-Augustin Parmentier rust al meer dan twee eeuwen op het kerkhof van Père-Lachaise in Parijs, maar zijn geest leeft verder. In dit gerecht bijvoorbeeld. Jeroen maakt een potage parmentier, een van de oudste soepen ter wereld. Hij serveert de aardappelsoep met kort geblancheerde snijbonen en een stukje brood.Instructies
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
boter
2
Smelt een klontje boter in een grote soepketel.
2 stengels prei, 5 stengels selder
3
Verwijder de buitenste bladeren van de prei en snijd het groen weg. Maak kleine inkepingen in de bovenkant van de preistronken en spoel ze onder stromend water zodat alle aarde weg is. Maak ook de stengels selder schoon.
3 ajuinen
4
Pel de uien en snijd ze grof. Snijd ook de prei en de selder grof. Doe de groenten in de soepketel. Laat ze stoven op een zacht vuur.
5 aardappelen
5
Schil de aardappelen en snijd ze grove stukken. Doe de aardappelen in de soepketel.
witte peper, zout
6
Giet de warme bouillon bij de groenten. Kruid met witte peper en zout.
tijm, laurier, 1 Steranijs
7
Bind de tijm en de laurier samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg het in de kookpot. Gooi er een steranijsje bij.
8
Laat de soep garen onder deksel.
1 snuifje bicarbonaat
9
Breng een pot water aan de kook met een snuif bicarbonaat. Het bicarbonaat zorgt ervoor dat de boontjes hun frisse groene kleur behouden.
500 g snijbonen
10
Breek de steeltjes van de snijbonen en snijd de bonen fijn. Blancheer ze in enkele minuten gaar. Giet af en spoel meteen onder koud stromend water. Laat uitlekken.
boter
11
Smelt een klontje boter in een steelpan.
3 sneetjes roggebrood
12
Snijd de sneden brood in blokjes en bak de croutons goudbruin in de boter op een matig vuur. Schud de pan regelmatig op.
13
Vis de kruidentuil en de steranijs uit de soep.
125 g kruidenkaas
14
Mix de soep glad met de staafmixer. Schep er de kruidenkaas onder en mix verder.
witte peper, zout
15
Kruid met witte peper en zout.
16
Bedek de bodem van je soepkom met boontjes. Schep er de aardappelsoep over.
olijfolie
17
Werk af met croutons en een likje olijfolie.