Kibbeling, puree met kropslaharten en gribiche
Kibbeling, puree met kropslaharten en gribiche
Kibbeling, puree met kropslaharten en gribiche
Kibbeling, puree met kropslaharten en gribiche
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
800 g
Eieren
5
Mosterd
1 el
Azijn
1 scheutje
Slaolie
0,2 l
Sjalotten
1
Kappertjes
1 el
Augurk
1 el
Zilverui
1 el
Bieslook
0,5 bosjes
Dragon
Kervel
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Citroenen
0,5
Cayennepeper
1 snuifje
Pilsbier
1 flesje
Bloem
200 g
Kurkuma
1 snuifje
Paprikapoeder
1 snuifje
Kabeljauw
400 g
Boter
1 klontje
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Nootmuskaat
1 snuifje
Kropslaharten
1 pakje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de friteuse opwarmen tot 170°C.
800 g aardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
4 eieren
3
Kook de eieren hard in 10 minuten en koel ze onder koud water.
4
Pel de eitjes en haal de dooiers uit het eiwit. Houd het eiwit nog even apart.
1 el mosterd, 1 scheutje azijn, 0,2 l slaolie, 1 Sjalotten
5
Doe de dooiers met de mosterd, de azijn en een scheutje water in een kom en roer ze glad. Voeg er een flinke snuif zout en wat peper aan toe. Giet de olie er in een straaltje bij, tot een een dikke saus hebt. Pel de sjalot, snipper ze heel fijn en meng ze onder de mayonaise.
1 el kappertjes, 1 el augurk, 1 el Zilverui, 0,5 bosjes Bieslook, dragon, kervel, 0,5 bosjes krulpeterselie, 0,5 citroenen, 1 snuifje cayennepeper
6
Hak het hardgekookte eiwit, de kappertjes, de augurken en de zilveruitjes grof met een mes en meng ze onder de saus. Snipper de groene kruiden fijn en meng ze mee onder de saus. Pers er het sap van een halve citroen bij en kruid met wat cayenepeper.
1 ei, 1 flesje pilsbier, 200 g bloem, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje paprikapoeder
7
Splits het ei voor het frituurbeslag van de kibbeling en meng de dooier met de bloem en het bier. Kruid het beslag met wat zout, kurkuma en paprikapoeder.
8
Klop het eiwit stijf en spatel het onder het beslag.
400 g kabeljauw
9
Kruid de vis met peper en zout en snijd de vis in stukken. Haal de stukken vis door het beslag en bak ze krokant in de friteuse.
1 klontje boter, 1 scheutje melk, 1 eierdooier, 1 snuifje nootmuskaat
10
Giet de aardappelen af en voeg er een klontje boter, een scheutje melk en een ei aan toe. Kruid de puree met peper, zout en wat muskaatnoot en ga er met een purestamper door.
1 pakje kropslaharten
11
Snijd de kleine kropsla in stukken en spoel ze onder koud water. Laat de sla even uitlekken en breng hem op smaak met wat olijfolie, een scheut azijn en peper en zout.
12
Serveer de gebakken vis met de puree, de kropslaharten en de gribiche saus.
1
Laat de friteuse opwarmen tot 170°C.
800 g aardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
4 eieren
3
Kook de eieren hard in 10 minuten en koel ze onder koud water.
4
Pel de eitjes en haal de dooiers uit het eiwit. Houd het eiwit nog even apart.
1 el mosterd, 1 scheutje azijn, 0,2 l slaolie, 1 Sjalotten
5
Doe de dooiers met de mosterd, de azijn en een scheutje water in een kom en roer ze glad. Voeg er een flinke snuif zout en wat peper aan toe. Giet de olie er in een straaltje bij, tot een een dikke saus hebt. Pel de sjalot, snipper ze heel fijn en meng ze onder de mayonaise.
1 el kappertjes, 1 el augurk, 1 el Zilverui, 0,5 bosjes Bieslook, dragon, kervel, 0,5 bosjes krulpeterselie, 0,5 citroenen, 1 snuifje cayennepeper
6
Hak het hardgekookte eiwit, de kappertjes, de augurken en de zilveruitjes grof met een mes en meng ze onder de saus. Snipper de groene kruiden fijn en meng ze mee onder de saus. Pers er het sap van een halve citroen bij en kruid met wat cayenepeper.
1 ei, 1 flesje pilsbier, 200 g bloem, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje paprikapoeder
7
Splits het ei voor het frituurbeslag van de kibbeling en meng de dooier met de bloem en het bier. Kruid het beslag met wat zout, kurkuma en paprikapoeder.
8
Klop het eiwit stijf en spatel het onder het beslag.
400 g kabeljauw
9
Kruid de vis met peper en zout en snijd de vis in stukken. Haal de stukken vis door het beslag en bak ze krokant in de friteuse.
1 klontje boter, 1 scheutje melk, 1 eierdooier, 1 snuifje nootmuskaat
10
Giet de aardappelen af en voeg er een klontje boter, een scheutje melk en een ei aan toe. Kruid de puree met peper, zout en wat muskaatnoot en ga er met een purestamper door.
1 pakje kropslaharten
11
Snijd de kleine kropsla in stukken en spoel ze onder koud water. Laat de sla even uitlekken en breng hem op smaak met wat olijfolie, een scheut azijn en peper en zout.
12
Serveer de gebakken vis met de puree, de kropslaharten en de gribiche saus.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Eieren
5
Mosterd
1 el
Azijn
1 scheutje
Slaolie
0,2 l
Sjalotten
1
Kappertjes
1 el
Augurk
1 el
Zilverui
1 el
Bieslook
0,5 bosjes
Dragon
Kervel
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Citroenen
0,5
Cayennepeper
1 snuifje
Pilsbier
1 flesje
Bloem
200 g
Kurkuma
1 snuifje
Paprikapoeder
1 snuifje
Kabeljauw
400 g
Boter
1 klontje
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Nootmuskaat
1 snuifje
Kropslaharten
1 pakje
Kibbeling, puree met kropslaharten en gribiche
Dit is puur comfort food! Een smeuïge puree, knapperig gebakken vis en een simpel slaatje, met daarbij een geniale saus. Gribiche is een soort mayonaise maar in plaats van rauwe eieren gebuik je hardgekookte eieren. Een heerlijk visgerecht waar niet veel werk aan is met een fantastisch eindresultaat.Instructies
1
Laat de friteuse opwarmen tot 170°C.
800 g aardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
4 eieren
3
Kook de eieren hard in 10 minuten en koel ze onder koud water.
4
Pel de eitjes en haal de dooiers uit het eiwit. Houd het eiwit nog even apart.
1 el mosterd, 1 scheutje azijn, 0,2 l slaolie, 1 Sjalotten
5
Doe de dooiers met de mosterd, de azijn en een scheutje water in een kom en roer ze glad. Voeg er een flinke snuif zout en wat peper aan toe. Giet de olie er in een straaltje bij, tot een een dikke saus hebt. Pel de sjalot, snipper ze heel fijn en meng ze onder de mayonaise.
1 el kappertjes, 1 el augurk, 1 el Zilverui, 0,5 bosjes Bieslook, dragon, kervel, 0,5 bosjes krulpeterselie, 0,5 citroenen, 1 snuifje cayennepeper
6
Hak het hardgekookte eiwit, de kappertjes, de augurken en de zilveruitjes grof met een mes en meng ze onder de saus. Snipper de groene kruiden fijn en meng ze mee onder de saus. Pers er het sap van een halve citroen bij en kruid met wat cayenepeper.
1 ei, 1 flesje pilsbier, 200 g bloem, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje paprikapoeder
7
Splits het ei voor het frituurbeslag van de kibbeling en meng de dooier met de bloem en het bier. Kruid het beslag met wat zout, kurkuma en paprikapoeder.
8
Klop het eiwit stijf en spatel het onder het beslag.
400 g kabeljauw
9
Kruid de vis met peper en zout en snijd de vis in stukken. Haal de stukken vis door het beslag en bak ze krokant in de friteuse.
1 klontje boter, 1 scheutje melk, 1 eierdooier, 1 snuifje nootmuskaat
10
Giet de aardappelen af en voeg er een klontje boter, een scheutje melk en een ei aan toe. Kruid de puree met peper, zout en wat muskaatnoot en ga er met een purestamper door.
1 pakje kropslaharten
11
Snijd de kleine kropsla in stukken en spoel ze onder koud water. Laat de sla even uitlekken en breng hem op smaak met wat olijfolie, een scheut azijn en peper en zout.
12
Serveer de gebakken vis met de puree, de kropslaharten en de gribiche saus.