dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Salade met koolrabi en druiven en vinaigrette van geitenkaas (thumbnail)Salade met koolrabi en druiven en vinaigrette van geitenkaas

Salade met koolrabi en druiven en vinaigrette van geitenkaas

30m
16
-
2.6K
Recepten

Salade met koolrabi en druiven en vinaigrette van geitenkaas

Deze vegetarische salade at Jeroen voor het eerst in Tel Aviv. De combinatie van koolrabi, druiven, geitenkaas en krokante noten is volgens hem een absolute voltreffer!
Salade met koolrabi en druiven en vinaigrette van geitenkaas (thumbnail)Salade met koolrabi en druiven en vinaigrette van geitenkaas

Salade met koolrabi en druiven en vinaigrette van geitenkaas

30m
16
-
2.6K
Recepten

Salade met koolrabi en druiven en vinaigrette van geitenkaas

Deze vegetarische salade at Jeroen voor het eerst in Tel Aviv. De combinatie van koolrabi, druiven, geitenkaas en krokante noten is volgens hem een absolute voltreffer!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes2.6K

Ingrediënten

4 personen
Koolrabi
1
Krulandijvie
1
Waterkers
1 bosje
Rucola
0,5 bakje
Pecannoten
100 g
Zuurdesembrood
4 sneetjes
Olijfolie
Olijfolie
4 el
Witte druiven
100 g
Blauwe druiven
100 g
Geitenkaas
200 g
Honing
2 el
Appelazijn
4 el
Zout
Peper
Mosterd
2 tl
Zure room
2 el

Benodigdheden

Blender, een blender, een broodmes

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De salade

1
Breng een pot met gezouten water aan de kook.
1 Koolrabi
2
Schil de koolrabi en snijd de kool in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Kook ze net gaar en spoel ze daarna onder koud stromend water. Laat ze uitlekken en afkoelen.
1 krulandijvie, 1 bosje Waterkers, 0,5 bakje Rucola
3
Was de krulandijvie, de waterkers en de rucola.
100 g pecannoten
4
Rooster de pecannoten in een hete pan.
4 sneetjes Zuurdesembrood, olijfolie
5
Snijd de korsten van het brood weg en snijd de rest in blokjes. Bak ze krokant in een scheut (look)olie.
100 g witte druiven, 100 g blauwe druiven
6
Was en halveer de druiven.

De dressing

200 g geitenkaas, 2 el honing, 4 el appelazijn, zout, peper
7
Doe 2/3e van de geitenkaas in de blender. Voeg de honing, de appelazijn, een snuifje zout en een draai van de pepermolen toe. Meng alles voor een eerste keer.
2 tl mosterd, 2 el Zure room, 4 el olijfolie
8
Doe de zure room, een scheut olijfolie en de mosterd erbij en mix alles tot een gladde vinaigrette.

De afwerking

9
Doe de krulandijvie, de waterkers en de rucola in een kom. Voeg de blokjes koolrabi en de druiven toe.
peper, zout
10
Lepel de dressing erbij en meng alles goed onder elkaar. Kruid met peper en zout.
11
Schep de salade op een bord en strooi er wat gekneusde pecannoten over. Werk af met de croutons en de rest van de geitenkaas.
1
Breng een pot met gezouten water aan de kook.
2
Schil de koolrabi en snijd de kool in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Kook ze net gaar en spoel ze daarna onder koud stromend water. Laat ze uitlekken en afkoelen.

Instructies

De salade

1
Breng een pot met gezouten water aan de kook.
1 Koolrabi
2
Schil de koolrabi en snijd de kool in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Kook ze net gaar en spoel ze daarna onder koud stromend water. Laat ze uitlekken en afkoelen.
1 krulandijvie, 1 bosje Waterkers, 0,5 bakje Rucola
3
Was de krulandijvie, de waterkers en de rucola.
100 g pecannoten
4
Rooster de pecannoten in een hete pan.
4 sneetjes Zuurdesembrood, olijfolie
5
Snijd de korsten van het brood weg en snijd de rest in blokjes. Bak ze krokant in een scheut (look)olie.
100 g witte druiven, 100 g blauwe druiven
6
Was en halveer de druiven.

De dressing

200 g geitenkaas, 2 el honing, 4 el appelazijn, zout, peper
7
Doe 2/3e van de geitenkaas in de blender. Voeg de honing, de appelazijn, een snuifje zout en een draai van de pepermolen toe. Meng alles voor een eerste keer.
2 tl mosterd, 2 el Zure room, 4 el olijfolie
8
Doe de zure room, een scheut olijfolie en de mosterd erbij en mix alles tot een gladde vinaigrette.

De afwerking

9
Doe de krulandijvie, de waterkers en de rucola in een kom. Voeg de blokjes koolrabi en de druiven toe.
peper, zout
10
Lepel de dressing erbij en meng alles goed onder elkaar. Kruid met peper en zout.
11
Schep de salade op een bord en strooi er wat gekneusde pecannoten over. Werk af met de croutons en de rest van de geitenkaas.
1
Breng een pot met gezouten water aan de kook.
2
Schil de koolrabi en snijd de kool in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Kook ze net gaar en spoel ze daarna onder koud stromend water. Laat ze uitlekken en afkoelen.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Salade met koolrabi en druiven en vinaigrette van geitenkaas (thumbnail)Salade met koolrabi en druiven en vinaigrette van geitenkaas
4 personen
30m
Ingrediënten
Koolrabi
1
Krulandijvie
1
Waterkers
1 bosje
Rucola
0,5 bakje
Pecannoten
100 g
Zuurdesembrood
4 sneetjes
Olijfolie
Olijfolie
4 el
Witte druiven
100 g
Blauwe druiven
100 g
Geitenkaas
200 g
Honing
2 el
Appelazijn
4 el
Zout
Peper
Mosterd
2 tl
Zure room
2 el

Salade met koolrabi en druiven en vinaigrette van geitenkaas

Deze vegetarische salade at Jeroen voor het eerst in Tel Aviv. De combinatie van koolrabi, druiven, geitenkaas en krokante noten is volgens hem een absolute voltreffer!
Instructies

De salade

1
Breng een pot met gezouten water aan de kook.
1 Koolrabi
2
Schil de koolrabi en snijd de kool in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Kook ze net gaar en spoel ze daarna onder koud stromend water. Laat ze uitlekken en afkoelen.
1 krulandijvie, 1 bosje Waterkers, 0,5 bakje Rucola
3
Was de krulandijvie, de waterkers en de rucola.
100 g pecannoten
4
Rooster de pecannoten in een hete pan.
4 sneetjes Zuurdesembrood, olijfolie
5
Snijd de korsten van het brood weg en snijd de rest in blokjes. Bak ze krokant in een scheut (look)olie.
100 g witte druiven, 100 g blauwe druiven
6
Was en halveer de druiven.

De dressing

200 g geitenkaas, 2 el honing, 4 el appelazijn, zout, peper
7
Doe 2/3e van de geitenkaas in de blender. Voeg de honing, de appelazijn, een snuifje zout en een draai van de pepermolen toe. Meng alles voor een eerste keer.
2 tl mosterd, 2 el Zure room, 4 el olijfolie
8
Doe de zure room, een scheut olijfolie en de mosterd erbij en mix alles tot een gladde vinaigrette.

De afwerking

9
Doe de krulandijvie, de waterkers en de rucola in een kom. Voeg de blokjes koolrabi en de druiven toe.
peper, zout
10
Lepel de dressing erbij en meng alles goed onder elkaar. Kruid met peper en zout.
11
Schep de salade op een bord en strooi er wat gekneusde pecannoten over. Werk af met de croutons en de rest van de geitenkaas.