Rood fruit, vanille-ijs & sinaasappelsabayon
Rood fruit, vanille-ijs & sinaasappelsabayon
Rood fruit, vanille-ijs & sinaasappelsabayon
Rood fruit, vanille-ijs & sinaasappelsabayon
Ingrediënten
4 personen
Rood fruit
600 g
Violette siroop
0,1 l
Vanillesuiker
1 el
Vanillesuiker
3 eierdopjes
Boter
60 g
Bruine suiker
100 g
Zout
Kaneelpoeder
Esdoornsiroop
50 g
Bloem
50 g
Maïzena
1 tl
Eierdooiers
5
Cointreau
1 eierdopje
Sinaasappelsap
4 eierdopjes
Vanille-ijs
0,5 liter
Benodigdheden
Een siliconen matje of bakpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Het rood fruit
600 g rood fruit, 0,1 l violette siroop
1
Verwarm het rood fruit in een kookpot met de violetsiroop.
TIPIn plaats van violetsiroop kun je ook suiker of suikersiroop gebruiken.
2
Zet een deksel op de kookpot en laat het fruit helemaal gaar worden op een zacht vuur.
1 el vanillesuiker
3
Haal het deksel van de kookpot en laat inkoken tot een mooie compote. Roer er de vanillesuiker door.
4
Laat afkoelen.
De kletskoppen
5
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
60 g boter, 100 g bruine suiker, zout, kaneelpoeder, 50 g esdoornsiroop
6
Smelt de boter in een steelpan. Doe er op het vuur de bruine suiker, een snuifje zout, een snuif kaneelpoeder en de esdoornsiroop bij.
50 g bloem, 1 tl maïzena
7
Roer de bloem en de maïzena door het beslag. Voeg een scheutje water toe als het beslag te dik is. Haal de steelpan van het vuur.
8
Bekleed een bakplaat met een siliconen matje of bakpapier. Strijk er het beslag dun op uit met de bolle kant van een lepel.
9
Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
10
Haal de bakplaat uit de oven. Laat afkoelen en hard worden.
11
Breek de koek in stukjes.
De sabayon
5 eierdooiers
12
Klop de eierdooiers los in kookpot, bij voorkeur een conische sauteuse zonder ‘hoeken’.
TIPOm sabayon te maken reken je altijd één eierdooier ‘voor de pot’ en vervolgens één eierdooier per persoon. Voor de vloeistof en de suiker gebruik je als maat de eierdopjes.
13
Houd een half eierdopje bij en gebruik het als maat.
1 eierdopje Cointreau, 4 eierdopjes sinaasappelsap, 3 eierdopjes vanillesuiker
14
Doe de Cointreau, het sinaasappelsap en de vanillesuiker bij de eierdooiers. Zet de kom op het vuur en klop met een garde tot sabayon.
De afwerking
0,5 liter vanille-ijs
15
Doe een schep fruitcompote in een mooi glas. Schep er vanille-ijs bij. Werk af met verkruimelde kletskoppen en sabayon.
Het rood fruit
600 g rood fruit, 0,1 l violette siroop
1
Verwarm het rood fruit in een kookpot met de violetsiroop.
TIPIn plaats van violetsiroop kun je ook suiker of suikersiroop gebruiken.
2
Zet een deksel op de kookpot en laat het fruit helemaal gaar worden op een zacht vuur.
1 el vanillesuiker
3
Haal het deksel van de kookpot en laat inkoken tot een mooie compote. Roer er de vanillesuiker door.
4
Laat afkoelen.
De kletskoppen
5
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
60 g boter, 100 g bruine suiker, zout, kaneelpoeder, 50 g esdoornsiroop
6
Smelt de boter in een steelpan. Doe er op het vuur de bruine suiker, een snuifje zout, een snuif kaneelpoeder en de esdoornsiroop bij.
50 g bloem, 1 tl maïzena
7
Roer de bloem en de maïzena door het beslag. Voeg een scheutje water toe als het beslag te dik is. Haal de steelpan van het vuur.
8
Bekleed een bakplaat met een siliconen matje of bakpapier. Strijk er het beslag dun op uit met de bolle kant van een lepel.
9
Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
10
Haal de bakplaat uit de oven. Laat afkoelen en hard worden.
11
Breek de koek in stukjes.
De sabayon
5 eierdooiers
12
Klop de eierdooiers los in kookpot, bij voorkeur een conische sauteuse zonder ‘hoeken’.
TIPOm sabayon te maken reken je altijd één eierdooier ‘voor de pot’ en vervolgens één eierdooier per persoon. Voor de vloeistof en de suiker gebruik je als maat de eierdopjes.
13
Houd een half eierdopje bij en gebruik het als maat.
1 eierdopje Cointreau, 4 eierdopjes sinaasappelsap, 3 eierdopjes vanillesuiker
14
Doe de Cointreau, het sinaasappelsap en de vanillesuiker bij de eierdooiers. Zet de kom op het vuur en klop met een garde tot sabayon.
De afwerking
0,5 liter vanille-ijs
15
Doe een schep fruitcompote in een mooi glas. Schep er vanille-ijs bij. Werk af met verkruimelde kletskoppen en sabayon.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Rood fruit
600 g
Violette siroop
0,1 l
Vanillesuiker
1 el
Vanillesuiker
3 eierdopjes
Boter
60 g
Bruine suiker
100 g
Zout
Kaneelpoeder
Esdoornsiroop
50 g
Bloem
50 g
Maïzena
1 tl
Eierdooiers
5
Cointreau
1 eierdopje
Sinaasappelsap
4 eierdopjes
Vanille-ijs
0,5 liter
Rood fruit, vanille-ijs & sinaasappelsabayon
Een prachtige afsluiter van een lekkere maaltijd: roomijs, rood fruit, koekjes en sabayon. Gemakkelijker klaar te maken dan je denkt!Instructies
Het rood fruit
600 g rood fruit, 0,1 l violette siroop
1
Verwarm het rood fruit in een kookpot met de violetsiroop.
TIPIn plaats van violetsiroop kun je ook suiker of suikersiroop gebruiken.
2
Zet een deksel op de kookpot en laat het fruit helemaal gaar worden op een zacht vuur.
1 el vanillesuiker
3
Haal het deksel van de kookpot en laat inkoken tot een mooie compote. Roer er de vanillesuiker door.
4
Laat afkoelen.
De kletskoppen
5
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
60 g boter, 100 g bruine suiker, zout, kaneelpoeder, 50 g esdoornsiroop
6
Smelt de boter in een steelpan. Doe er op het vuur de bruine suiker, een snuifje zout, een snuif kaneelpoeder en de esdoornsiroop bij.
50 g bloem, 1 tl maïzena
7
Roer de bloem en de maïzena door het beslag. Voeg een scheutje water toe als het beslag te dik is. Haal de steelpan van het vuur.
8
Bekleed een bakplaat met een siliconen matje of bakpapier. Strijk er het beslag dun op uit met de bolle kant van een lepel.
9
Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
10
Haal de bakplaat uit de oven. Laat afkoelen en hard worden.
11
Breek de koek in stukjes.
De sabayon
5 eierdooiers
12
Klop de eierdooiers los in kookpot, bij voorkeur een conische sauteuse zonder ‘hoeken’.
TIPOm sabayon te maken reken je altijd één eierdooier ‘voor de pot’ en vervolgens één eierdooier per persoon. Voor de vloeistof en de suiker gebruik je als maat de eierdopjes.
13
Houd een half eierdopje bij en gebruik het als maat.
1 eierdopje Cointreau, 4 eierdopjes sinaasappelsap, 3 eierdopjes vanillesuiker
14
Doe de Cointreau, het sinaasappelsap en de vanillesuiker bij de eierdooiers. Zet de kom op het vuur en klop met een garde tot sabayon.
De afwerking
0,5 liter vanille-ijs
15
Doe een schep fruitcompote in een mooi glas. Schep er vanille-ijs bij. Werk af met verkruimelde kletskoppen en sabayon.