Wortel/venkelsoep met peterseliepesto
Wortel/venkelsoep met peterseliepesto
Wortel/venkelsoep met peterseliepesto
Wortel/venkelsoep met peterseliepesto
Ingrediënten
4 personen
Groentebouillon
1 l
Olijfolie
Olijfolie
0,1 l
Ajuinen
4
Look
3,5 teentjes
Wortels
8
Rode chilipepers
0,5
Venkel
1
Steranijs
1
Tijm
Rozemarijn
2 takjes
Laurier
Tomaten
800 g
Zout
Pijnboompitten
40 g
Platte peterselie
1 bosje
Parmezaanse kaas
60 g
Citroenen
0,5
Peper
Benodigdheden
Blender, staafmixer, een dunschiller, keukenpapier, keukentouw, een blender, een elektrische staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Je kan ook verse bouillon maken.
olijfolie
2
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een soepketel op een matig vuur.
4 ajuinen, 3 teentjes Look
3
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook. Bak de tenen look en de stukken ui in de olie.
8 Wortels
4
Schil de wortelen en snijd ze in plakjes. Stoof mee aan met de uien.
0,5 rode chilipepers
5
Snijd ook de chilipeper in fijne plakjes en stoof aan.
1 venkel
6
Spoel de venkel en snijd de groente in grove stukken. Gebruik gerust ook het taaie onderstuk van de knol, want straks wordt de soep gemixt.
1 Steranijs, tijm, 2 takjes rozemarijn, laurier
7
Geef de soep nu maximaal veel smaak. Het venkelaroma kan je versterken met steranijs. Doe het steranijs in de ketel, samen met een bouquet garni van laurier, tijm en rozemarijn.
800 g tomaten
8
Doe de gepelde tomaten bij de soep. Spoel de blikjes uit met een beetje water en giet het vocht bij de soep.
zout
9
Schenk de warme groentebouillon in de ketel. Kruid met een snuif zout.
10
Plaats het deksel op de pot en laat de wortel/venkelsoep 30 tot 40 minuten pruttelen op een zacht vuur.
De peterseliepesto
40 g pijnboompitten
11
Rooster de pijnboompitten in een klein scheutje olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
0,5 teentjes Look
12
Kneus en pel de knoflook. Snijd de halve teen fijn.
1 bosje platte peterselie
13
Spoel de verse peterselie en snipper de bussel fijn.
60 g Parmezaanse kaas, 0,1 l olijfolie
14
Neem de blender erbij en vul de mengbeker met de pijnboompitten, stukjes Parmezaanse kaas, de look en de peterselie. Schenk er vervolgens de olijfolie bij en mix alles op volle toeren tot een gladde peterseliepesto.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
0,5 citroenen, peper, zout
15
Voeg ten slotte een beetje citroensap toe en kruid de pesto met een snuifje zout en wat peper van de molen. Proef de saus en kruid ze naar smaak bij.
Afwerken en serveren
16
Vis de kruidentuil en het steranijsje uit de soep.
17
Mix de wortel/venkelsoep glad met de staafmixer.
18
Schep porties soep in borden of kommen. Lepel er wat van de zelfgemaakte peterseliepesto in.
1 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Je kan ook verse bouillon maken.
olijfolie
2
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een soepketel op een matig vuur.
4 ajuinen, 3 teentjes Look
3
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook. Bak de tenen look en de stukken ui in de olie.
8 Wortels
4
Schil de wortelen en snijd ze in plakjes. Stoof mee aan met de uien.
0,5 rode chilipepers
5
Snijd ook de chilipeper in fijne plakjes en stoof aan.
1 venkel
6
Spoel de venkel en snijd de groente in grove stukken. Gebruik gerust ook het taaie onderstuk van de knol, want straks wordt de soep gemixt.
1 Steranijs, tijm, 2 takjes rozemarijn, laurier
7
Geef de soep nu maximaal veel smaak. Het venkelaroma kan je versterken met steranijs. Doe het steranijs in de ketel, samen met een bouquet garni van laurier, tijm en rozemarijn.
800 g tomaten
8
Doe de gepelde tomaten bij de soep. Spoel de blikjes uit met een beetje water en giet het vocht bij de soep.
zout
9
Schenk de warme groentebouillon in de ketel. Kruid met een snuif zout.
10
Plaats het deksel op de pot en laat de wortel/venkelsoep 30 tot 40 minuten pruttelen op een zacht vuur.
De peterseliepesto
40 g pijnboompitten
11
Rooster de pijnboompitten in een klein scheutje olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
0,5 teentjes Look
12
Kneus en pel de knoflook. Snijd de halve teen fijn.
1 bosje platte peterselie
13
Spoel de verse peterselie en snipper de bussel fijn.
60 g Parmezaanse kaas, 0,1 l olijfolie
14
Neem de blender erbij en vul de mengbeker met de pijnboompitten, stukjes Parmezaanse kaas, de look en de peterselie. Schenk er vervolgens de olijfolie bij en mix alles op volle toeren tot een gladde peterseliepesto.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
0,5 citroenen, peper, zout
15
Voeg ten slotte een beetje citroensap toe en kruid de pesto met een snuifje zout en wat peper van de molen. Proef de saus en kruid ze naar smaak bij.
Afwerken en serveren
16
Vis de kruidentuil en het steranijsje uit de soep.
17
Mix de wortel/venkelsoep glad met de staafmixer.
18
Schep porties soep in borden of kommen. Lepel er wat van de zelfgemaakte peterseliepesto in.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Groentebouillon
1 l
Olijfolie
Olijfolie
0,1 l
Ajuinen
4
Look
3,5 teentjes
Wortels
8
Rode chilipepers
0,5
Venkel
1
Steranijs
1
Tijm
Rozemarijn
2 takjes
Laurier
Tomaten
800 g
Zout
Pijnboompitten
40 g
Platte peterselie
1 bosje
Parmezaanse kaas
60 g
Citroenen
0,5
Peper
Wortel/venkelsoep met peterseliepesto
Op het menu: een winterwarme soep met een geslaagde combinatie van wortel en venkel. Terwijl de soep op het vuur pruttelt, maak je er een originele pesto van peterselie bij.Instructies
1 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Je kan ook verse bouillon maken.
olijfolie
2
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een soepketel op een matig vuur.
4 ajuinen, 3 teentjes Look
3
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook. Bak de tenen look en de stukken ui in de olie.
8 Wortels
4
Schil de wortelen en snijd ze in plakjes. Stoof mee aan met de uien.
0,5 rode chilipepers
5
Snijd ook de chilipeper in fijne plakjes en stoof aan.
1 venkel
6
Spoel de venkel en snijd de groente in grove stukken. Gebruik gerust ook het taaie onderstuk van de knol, want straks wordt de soep gemixt.
1 Steranijs, tijm, 2 takjes rozemarijn, laurier
7
Geef de soep nu maximaal veel smaak. Het venkelaroma kan je versterken met steranijs. Doe het steranijs in de ketel, samen met een bouquet garni van laurier, tijm en rozemarijn.
800 g tomaten
8
Doe de gepelde tomaten bij de soep. Spoel de blikjes uit met een beetje water en giet het vocht bij de soep.
zout
9
Schenk de warme groentebouillon in de ketel. Kruid met een snuif zout.
10
Plaats het deksel op de pot en laat de wortel/venkelsoep 30 tot 40 minuten pruttelen op een zacht vuur.
De peterseliepesto
40 g pijnboompitten
11
Rooster de pijnboompitten in een klein scheutje olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
0,5 teentjes Look
12
Kneus en pel de knoflook. Snijd de halve teen fijn.
1 bosje platte peterselie
13
Spoel de verse peterselie en snipper de bussel fijn.
60 g Parmezaanse kaas, 0,1 l olijfolie
14
Neem de blender erbij en vul de mengbeker met de pijnboompitten, stukjes Parmezaanse kaas, de look en de peterselie. Schenk er vervolgens de olijfolie bij en mix alles op volle toeren tot een gladde peterseliepesto.
0,5 citroenen, peper, zout
15
Voeg ten slotte een beetje citroensap toe en kruid de pesto met een snuifje zout en wat peper van de molen. Proef de saus en kruid ze naar smaak bij.
Afwerken en serveren
16
Vis de kruidentuil en het steranijsje uit de soep.
17
Mix de wortel/venkelsoep glad met de staafmixer.
18
Schep porties soep in borden of kommen. Lepel er wat van de zelfgemaakte peterseliepesto in.