Lasagne met kippengehakt, witte kool en spinazie
Lasagne met kippengehakt, witte kool en spinazie
Lasagne met kippengehakt, witte kool en spinazie
Lasagne met kippengehakt, witte kool en spinazie
Ingrediënten
4 personen
Lasagnevellen
24
Boter
Boter
30 g
Gerookt spek
200 g
Sjalotten
1
Look
1,5 teentjes
Kippengehakt
600 g
Peper
Gedroogde oregano
1 snuifje
Witte kolen
0,5
Zout
Spinazie
300 g
Bloem
30 g
Melk
0,4 l
Nootmuskaat
Citroenen
0,5
Gemalen kaas
200 g
Benodigdheden
Een pureestamper, een schone keukenhanddoek, een mandoline, een ovenschaal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
24 lasagnevellen
1
Lasagnevellen moet je niet op voorhand koken. Bij dit recept doet Jeroen het toch, zodat hij de vellen later makkelijk kan snijden. Kook de vellen gedurende 1 minuut. Giet af en laat weken in koud water.
2
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
boter
3
Smelt een klontje boter in een pan.
200 g gerookt spek, 1 Sjalotten
4
Snijd het gerookt spek fijn. Bak het spek in de boter met een versnipperd sjalotje erbij.
0,5 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en doe de look bij het spek.
600 g kippengehakt, peper, 1 snuifje gedroogde oregano
6
Bak ook het kippengehakt in de pan. Kruid met flink wat peper en een snuifje gedroogde oregano.
7
Gebruik een pureestamper om het gehakt een beetje te pletten en zo los te maken.
0,5 Witte kolen
8
Rasp de witte kool in dunne slierten met de mandoline. Of gebruik een klassieke groenterasp, je keukenmachine of een scherp koksmes.
boter
9
Smelt een klontje boter in een tweede pan op het vuur. Doe er een scheutje water bij.
peper, zout
10
Stoof de witte kool in de boter. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan.
boter
11
Doe het gebakken gehakt in een kom en zet even aan de kant. Smelt een klontje boter in dezelfde pan.
300 g spinazie, 1 teentje Look
12
Maak de spinazie schoon. Pel een teen knoflook en prik hem op een vork. Doe de spinazie in de pan en roer om met de vork. Kruid met peper en zout.
De bechamelsaus
30 g boter, 30 g bloem
13
Smelt de boter in een pan op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde.
14
Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een heerlijke biscuitgeur ruikt.
0,4 l melk
15
Giet er de melk en het kookvocht van de witte kool bij. Blijf geduldig doorroeren met de garde tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde bechamelsaus.
nootmuskaat, peper, zout
16
Kruid met een snuif nootmuskaat, peper en zout.
0,5 citroenen
17
Roer er tot slot het citroensap door.
Afwerken en serveren
18
Laat de lasagnevellen uitlekken op een schone keukenhanddoek.
19
Giet een dun laagje bechamelsaus op de bodem van de ovenschaal. Leg daarop een eerste laag van de droge lasagnevellen. Schik ze als dakpannen, maar let erop dat de vellen elkaar niet te veel overlappen. Zo vermijd je te dikke lagen pastadeeg.
20
Schep er een eerste laag gehakt en witte kool bovenop. Schenk er weer wat bechamelsaus over.
21
Schik hierbovenop een tweede laag lasagnevellen. Vervolgens gehakt, spinazie, bechamelsaus en een laatste laag lasagnevellen.
200 g gemalen kaas
22
Strooi de gemalen kaas op de lasagnevellen.
23
Bak de lasagne gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
24 lasagnevellen
1
Lasagnevellen moet je niet op voorhand koken. Bij dit recept doet Jeroen het toch, zodat hij de vellen later makkelijk kan snijden. Kook de vellen gedurende 1 minuut. Giet af en laat weken in koud water.
2
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
boter
3
Smelt een klontje boter in een pan.
200 g gerookt spek, 1 Sjalotten
4
Snijd het gerookt spek fijn. Bak het spek in de boter met een versnipperd sjalotje erbij.
0,5 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en doe de look bij het spek.
600 g kippengehakt, peper, 1 snuifje gedroogde oregano
6
Bak ook het kippengehakt in de pan. Kruid met flink wat peper en een snuifje gedroogde oregano.
7
Gebruik een pureestamper om het gehakt een beetje te pletten en zo los te maken.
0,5 Witte kolen
8
Rasp de witte kool in dunne slierten met de mandoline. Of gebruik een klassieke groenterasp, je keukenmachine of een scherp koksmes.
boter
9
Smelt een klontje boter in een tweede pan op het vuur. Doe er een scheutje water bij.
peper, zout
10
Stoof de witte kool in de boter. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan.
boter
11
Doe het gebakken gehakt in een kom en zet even aan de kant. Smelt een klontje boter in dezelfde pan.
300 g spinazie, 1 teentje Look
12
Maak de spinazie schoon. Pel een teen knoflook en prik hem op een vork. Doe de spinazie in de pan en roer om met de vork. Kruid met peper en zout.
De bechamelsaus
30 g boter, 30 g bloem
13
Smelt de boter in een pan op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde.
14
Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een heerlijke biscuitgeur ruikt.
0,4 l melk
15
Giet er de melk en het kookvocht van de witte kool bij. Blijf geduldig doorroeren met de garde tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde bechamelsaus.
nootmuskaat, peper, zout
16
Kruid met een snuif nootmuskaat, peper en zout.
0,5 citroenen
17
Roer er tot slot het citroensap door.
Afwerken en serveren
18
Laat de lasagnevellen uitlekken op een schone keukenhanddoek.
19
Giet een dun laagje bechamelsaus op de bodem van de ovenschaal. Leg daarop een eerste laag van de droge lasagnevellen. Schik ze als dakpannen, maar let erop dat de vellen elkaar niet te veel overlappen. Zo vermijd je te dikke lagen pastadeeg.
20
Schep er een eerste laag gehakt en witte kool bovenop. Schenk er weer wat bechamelsaus over.
21
Schik hierbovenop een tweede laag lasagnevellen. Vervolgens gehakt, spinazie, bechamelsaus en een laatste laag lasagnevellen.
200 g gemalen kaas
22
Strooi de gemalen kaas op de lasagnevellen.
23
Bak de lasagne gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 30m
Ingrediënten
Lasagnevellen
24
Boter
Boter
30 g
Gerookt spek
200 g
Sjalotten
1
Look
1,5 teentjes
Kippengehakt
600 g
Peper
Gedroogde oregano
1 snuifje
Witte kolen
0,5
Zout
Spinazie
300 g
Bloem
30 g
Melk
0,4 l
Nootmuskaat
Citroenen
0,5
Gemalen kaas
200 g
Lasagne met kippengehakt, witte kool en spinazie
Een verse lasagne voor wie straks met een frisse neus en rode wangen thuiskomt van een herfstwandeling.Instructies
24 lasagnevellen
1
Lasagnevellen moet je niet op voorhand koken. Bij dit recept doet Jeroen het toch, zodat hij de vellen later makkelijk kan snijden. Kook de vellen gedurende 1 minuut. Giet af en laat weken in koud water.
2
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
boter
3
Smelt een klontje boter in een pan.
200 g gerookt spek, 1 Sjalotten
4
Snijd het gerookt spek fijn. Bak het spek in de boter met een versnipperd sjalotje erbij.
0,5 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en doe de look bij het spek.
600 g kippengehakt, peper, 1 snuifje gedroogde oregano
6
Bak ook het kippengehakt in de pan. Kruid met flink wat peper en een snuifje gedroogde oregano.
7
Gebruik een pureestamper om het gehakt een beetje te pletten en zo los te maken.
0,5 Witte kolen
8
Rasp de witte kool in dunne slierten met de mandoline. Of gebruik een klassieke groenterasp, je keukenmachine of een scherp koksmes.
boter
9
Smelt een klontje boter in een tweede pan op het vuur. Doe er een scheutje water bij.
peper, zout
10
Stoof de witte kool in de boter. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan.
boter
11
Doe het gebakken gehakt in een kom en zet even aan de kant. Smelt een klontje boter in dezelfde pan.
300 g spinazie, 1 teentje Look
12
Maak de spinazie schoon. Pel een teen knoflook en prik hem op een vork. Doe de spinazie in de pan en roer om met de vork. Kruid met peper en zout.
De bechamelsaus
30 g boter, 30 g bloem
13
Smelt de boter in een pan op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde.
14
Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een heerlijke biscuitgeur ruikt.
0,4 l melk
15
Giet er de melk en het kookvocht van de witte kool bij. Blijf geduldig doorroeren met de garde tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde bechamelsaus.
nootmuskaat, peper, zout
16
Kruid met een snuif nootmuskaat, peper en zout.
0,5 citroenen
17
Roer er tot slot het citroensap door.
Afwerken en serveren
18
Laat de lasagnevellen uitlekken op een schone keukenhanddoek.
19
Giet een dun laagje bechamelsaus op de bodem van de ovenschaal. Leg daarop een eerste laag van de droge lasagnevellen. Schik ze als dakpannen, maar let erop dat de vellen elkaar niet te veel overlappen. Zo vermijd je te dikke lagen pastadeeg.
20
Schep er een eerste laag gehakt en witte kool bovenop. Schenk er weer wat bechamelsaus over.
21
Schik hierbovenop een tweede laag lasagnevellen. Vervolgens gehakt, spinazie, bechamelsaus en een laatste laag lasagnevellen.
200 g gemalen kaas
22
Strooi de gemalen kaas op de lasagnevellen.
23
Bak de lasagne gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.