dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Champignonsoep en gegrilde wrap met duxelle, hazelnoot en feta (thumbnail)Champignonsoep en gegrilde wrap met duxelle, hazelnoot en feta

Champignonsoep en gegrilde wrap met duxelle, hazelnoot en feta

30m
20
-
8K
Recepten

Champignonsoep en gegrilde wrap met duxelle, hazelnoot en feta

Om de start van de lente vieren, maakt Jeroen een stevige pot champignonsoep. Hij maakt er ineens een volwaardige maaltijd van door er ook een gegrilde wrap met duxelle van champignons, geroosterde hazelnoot en stukjes feta bij te serveren.
Champignonsoep en gegrilde wrap met duxelle, hazelnoot en feta (thumbnail)Champignonsoep en gegrilde wrap met duxelle, hazelnoot en feta

Champignonsoep en gegrilde wrap met duxelle, hazelnoot en feta

30m
20
-
8K
Recepten

Champignonsoep en gegrilde wrap met duxelle, hazelnoot en feta

Om de start van de lente vieren, maakt Jeroen een stevige pot champignonsoep. Hij maakt er ineens een volwaardige maaltijd van door er ook een gegrilde wrap met duxelle van champignons, geroosterde hazelnoot en stukjes feta bij te serveren.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes8K

Ingrediënten

4 personen
Loskokende aardappelen
3
Water
1,1 l
Gedroogde champignons
75 g
Boter
Ajuinen
2
Look
4 teentjes
PreiWit van de prei
2 stengel
Selder
3 stengel
Champignons
4 bakje
Peterseliestengels
Tijm
Tijm
1 takje
Rozemarijn
Laurier
3 blaadjes
Venkelpoeder
1 snuifje
Sjalotten
1
Hazelnoten
100 g
Balsamico
1 scheutje
Tortilla's
2
Feta
200 g
Krulpeterselie

Benodigdheden

Blender, blender, staafmixer

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De champignonsoep

1 l Water, 75 g gedroogde champignons
1
Breng een liter water aan de kook en giet het kokende water op de gedroogde paddenstoelen. Laat de paddenstoelen even weken.
boter, 2 ajuinen
2
Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot en stoof er de uien in aan.
3 teentjes Look, 2 stengel prei, 3 stengel selder, 3 bakje champignons, 3 Loskokende aardappelen
3
Pel en plet de teentjes look. Spoel de selder en de prei en snijd ze grof. Voeg nadien de look, selder en prei samen met de champignons toe. Schil vervolgens de aardappelen, snijd ze in stukken en voeg ze toe.
4
Voeg de geweekte champignons, de bouillon van de geweekte champignons en nog wat extra water toe en breng het geheel aan de kook.
peterseliestengels, tijm, rozemarijn, 3 blaadjes laurier
5
Maak een kruidentuil met de peterseliestengels, de tijm, de rozemarijn en de laurier en voeg hem toe. Voeg vervolgens ook nog een snuif zout en peper toe. Laat het geheel sudderen.
1 snuifje venkelpoeder
6
Haal tenslotte de kruidentuil uit de soep en mix de soep fijn. Breng de soep op smaak met peper en zout en een snuifje venkelpoeder.

De duxelle en de wraps

boter
7
Laat een grillpan opwarmen. Zet terwijl een pan op het vuur en laat een klontje boter smelten.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
8
Pel de sjalot, snipper ze fijn en stoof ze aan in de boter. Pel en plet daarna de look en voeg hem toe.
1 takje tijm, 1 bakje champignons
9
Voeg er verder nog een takje tijm aan toe. Snijd de champignons in plakjes en stoof ze mee aan en kruid tenslotte met peper en zout.
100 g hazelnoten
10
Snijd de noten fijn.
1 scheutje balsamico, 0,1 liter Water
11
Schep de gebakken champignons in de blender, voeg er een klein scheutje water en een scheutje balsamico aan toe en mix ze.
12
Zet de pan weer op het vuur en rooster de nootjes in de hete pan.
2 tortilla's, 200 g feta, krulpeterselie
13
Leg een tortillavel op je plank en bedek het vel met een laagje duxelle. Strooi er daarna wat geroosterde hazelnoot en wat fijngesneden peterselie over en brokkel er wat feta over.
14
Plooi de tortilla op zoals je met een burrito zou doen en gril ze aan beide kanten.
15
Serveer de gegrilde wraps met de champignonsoep.
1
Breng een liter water aan de kook en giet het kokende water op de gedroogde paddenstoelen. Laat de paddenstoelen even weken.
2
Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot en stoof er de uien in aan.

Instructies

De champignonsoep

1 l Water, 75 g gedroogde champignons
1
Breng een liter water aan de kook en giet het kokende water op de gedroogde paddenstoelen. Laat de paddenstoelen even weken.
boter, 2 ajuinen
2
Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot en stoof er de uien in aan.
3 teentjes Look, 2 stengel prei, 3 stengel selder, 3 bakje champignons, 3 Loskokende aardappelen
3
Pel en plet de teentjes look. Spoel de selder en de prei en snijd ze grof. Voeg nadien de look, selder en prei samen met de champignons toe. Schil vervolgens de aardappelen, snijd ze in stukken en voeg ze toe.
4
Voeg de geweekte champignons, de bouillon van de geweekte champignons en nog wat extra water toe en breng het geheel aan de kook.
peterseliestengels, tijm, rozemarijn, 3 blaadjes laurier
5
Maak een kruidentuil met de peterseliestengels, de tijm, de rozemarijn en de laurier en voeg hem toe. Voeg vervolgens ook nog een snuif zout en peper toe. Laat het geheel sudderen.
1 snuifje venkelpoeder
6
Haal tenslotte de kruidentuil uit de soep en mix de soep fijn. Breng de soep op smaak met peper en zout en een snuifje venkelpoeder.

De duxelle en de wraps

boter
7
Laat een grillpan opwarmen. Zet terwijl een pan op het vuur en laat een klontje boter smelten.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
8
Pel de sjalot, snipper ze fijn en stoof ze aan in de boter. Pel en plet daarna de look en voeg hem toe.
1 takje tijm, 1 bakje champignons
9
Voeg er verder nog een takje tijm aan toe. Snijd de champignons in plakjes en stoof ze mee aan en kruid tenslotte met peper en zout.
100 g hazelnoten
10
Snijd de noten fijn.
1 scheutje balsamico, 0,1 liter Water
11
Schep de gebakken champignons in de blender, voeg er een klein scheutje water en een scheutje balsamico aan toe en mix ze.
12
Zet de pan weer op het vuur en rooster de nootjes in de hete pan.
2 tortilla's, 200 g feta, krulpeterselie
13
Leg een tortillavel op je plank en bedek het vel met een laagje duxelle. Strooi er daarna wat geroosterde hazelnoot en wat fijngesneden peterselie over en brokkel er wat feta over.
14
Plooi de tortilla op zoals je met een burrito zou doen en gril ze aan beide kanten.
15
Serveer de gegrilde wraps met de champignonsoep.
1
Breng een liter water aan de kook en giet het kokende water op de gedroogde paddenstoelen. Laat de paddenstoelen even weken.
2
Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot en stoof er de uien in aan.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Champignonsoep en gegrilde wrap met duxelle, hazelnoot en feta (thumbnail)Champignonsoep en gegrilde wrap met duxelle, hazelnoot en feta
4 personen
30m
Ingrediënten
Loskokende aardappelen
3
Water
1,1 l
Gedroogde champignons
75 g
Boter
Ajuinen
2
Look
4 teentjes
PreiWit van de prei
2 stengel
Selder
3 stengel
Champignons
4 bakje
Peterseliestengels
Tijm
Tijm
1 takje
Rozemarijn
Laurier
3 blaadjes
Venkelpoeder
1 snuifje
Sjalotten
1
Hazelnoten
100 g
Balsamico
1 scheutje
Tortilla's
2
Feta
200 g
Krulpeterselie

Champignonsoep en gegrilde wrap met duxelle, hazelnoot en feta

Om de start van de lente vieren, maakt Jeroen een stevige pot champignonsoep. Hij maakt er ineens een volwaardige maaltijd van door er ook een gegrilde wrap met duxelle van champignons, geroosterde hazelnoot en stukjes feta bij te serveren.
Instructies

De champignonsoep

1 l Water, 75 g gedroogde champignons
1
Breng een liter water aan de kook en giet het kokende water op de gedroogde paddenstoelen. Laat de paddenstoelen even weken.
boter, 2 ajuinen
2
Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot en stoof er de uien in aan.
3 teentjes Look, 2 stengel prei, 3 stengel selder, 3 bakje champignons, 3 Loskokende aardappelen
3
Pel en plet de teentjes look. Spoel de selder en de prei en snijd ze grof. Voeg nadien de look, selder en prei samen met de champignons toe. Schil vervolgens de aardappelen, snijd ze in stukken en voeg ze toe.
4
Voeg de geweekte champignons, de bouillon van de geweekte champignons en nog wat extra water toe en breng het geheel aan de kook.
peterseliestengels, tijm, rozemarijn, 3 blaadjes laurier
5
Maak een kruidentuil met de peterseliestengels, de tijm, de rozemarijn en de laurier en voeg hem toe. Voeg vervolgens ook nog een snuif zout en peper toe. Laat het geheel sudderen.
1 snuifje venkelpoeder
6
Haal tenslotte de kruidentuil uit de soep en mix de soep fijn. Breng de soep op smaak met peper en zout en een snuifje venkelpoeder.

De duxelle en de wraps

boter
7
Laat een grillpan opwarmen. Zet terwijl een pan op het vuur en laat een klontje boter smelten.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
8
Pel de sjalot, snipper ze fijn en stoof ze aan in de boter. Pel en plet daarna de look en voeg hem toe.
1 takje tijm, 1 bakje champignons
9
Voeg er verder nog een takje tijm aan toe. Snijd de champignons in plakjes en stoof ze mee aan en kruid tenslotte met peper en zout.
100 g hazelnoten
10
Snijd de noten fijn.
1 scheutje balsamico, 0,1 liter Water
11
Schep de gebakken champignons in de blender, voeg er een klein scheutje water en een scheutje balsamico aan toe en mix ze.
12
Zet de pan weer op het vuur en rooster de nootjes in de hete pan.
2 tortilla's, 200 g feta, krulpeterselie
13
Leg een tortillavel op je plank en bedek het vel met een laagje duxelle. Strooi er daarna wat geroosterde hazelnoot en wat fijngesneden peterselie over en brokkel er wat feta over.
14
Plooi de tortilla op zoals je met een burrito zou doen en gril ze aan beide kanten.
15
Serveer de gegrilde wraps met de champignonsoep.