Gevulde witloofblaadjes
Gevulde witloofblaadjes
Gevulde witloofblaadjes
Gevulde witloofblaadjes
Ingrediënten
4 personen
Witloofstronken
4
Boterklontje
1
Suiker
2 tl
Zout
1 tl
Witte wijn
50 ml
Roomkaas
250 g
Mayonaise
2 el
Walnoten
50 g
Peterselie
Peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 witloof
1
Kuis het witloof en verwijder de harde onderkant.Houd de 4 buitenste blaadjes van elke stronk apart om te serveren. Snijd de rest van het witloof in zo fijn mogelijke reepjes eventueel met behulp van een mandoline.
1 boter, 2 tl suiker, 1 tl zout, 50 ml witte wijn
2
Smelt een klontje boter in een grote pan. Voeg het witloof toe samen met de suiker en het zout. Stoof het witloof 15 minuten en roer regelmatig.Blus het witloof met de witte wijn en laat uitkoken tot het witloof mooi gekarameliseerd is. Laat afkoelen.
250 g roomkaas, 2 el mayonaise, peper, zout
3
Roer de roomkaas en de mayonaise samen los in een grote kom. Voeg het witloof toe. Kruid af met peper en zout.
50 g Walnoten, peterselie
4
Hak de walnoten en de peterselie grof. Houd een beetje van de peterselie apart voor de afwerking. Meng de overige met de gehakte walnoten en voeg toe aan het gekarameliseerde witloof.Vul de witloofblaadjes royaal met de vulling van roomkaas en witloof. Werk af met wat peterselie.
1
Kuis het witloof en verwijder de harde onderkant.Houd de 4 buitenste blaadjes van elke stronk apart om te serveren. Snijd de rest van het witloof in zo fijn mogelijke reepjes eventueel met behulp van een mandoline.
2
Smelt een klontje boter in een grote pan. Voeg het witloof toe samen met de suiker en het zout. Stoof het witloof 15 minuten en roer regelmatig.Blus het witloof met de witte wijn en laat uitkoken tot het witloof mooi gekarameliseerd is. Laat afkoelen.
4 witloof
1
Kuis het witloof en verwijder de harde onderkant.Houd de 4 buitenste blaadjes van elke stronk apart om te serveren. Snijd de rest van het witloof in zo fijn mogelijke reepjes eventueel met behulp van een mandoline.
1 boter, 2 tl suiker, 1 tl zout, 50 ml witte wijn
2
Smelt een klontje boter in een grote pan. Voeg het witloof toe samen met de suiker en het zout. Stoof het witloof 15 minuten en roer regelmatig.Blus het witloof met de witte wijn en laat uitkoken tot het witloof mooi gekarameliseerd is. Laat afkoelen.
250 g roomkaas, 2 el mayonaise, peper, zout
3
Roer de roomkaas en de mayonaise samen los in een grote kom. Voeg het witloof toe. Kruid af met peper en zout.
50 g Walnoten, peterselie
4
Hak de walnoten en de peterselie grof. Houd een beetje van de peterselie apart voor de afwerking. Meng de overige met de gehakte walnoten en voeg toe aan het gekarameliseerde witloof.Vul de witloofblaadjes royaal met de vulling van roomkaas en witloof. Werk af met wat peterselie.
1
Kuis het witloof en verwijder de harde onderkant.Houd de 4 buitenste blaadjes van elke stronk apart om te serveren. Snijd de rest van het witloof in zo fijn mogelijke reepjes eventueel met behulp van een mandoline.
2
Smelt een klontje boter in een grote pan. Voeg het witloof toe samen met de suiker en het zout. Stoof het witloof 15 minuten en roer regelmatig.Blus het witloof met de witte wijn en laat uitkoken tot het witloof mooi gekarameliseerd is. Laat afkoelen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Witloofstronken
4
Boterklontje
1
Suiker
2 tl
Zout
1 tl
Witte wijn
50 ml
Roomkaas
250 g
Mayonaise
2 el
Walnoten
50 g
Peterselie
Peper
Zout
Gevulde witloofblaadjes
Een aperitiefhapje met een knipoog naar de jaren stillekes. Een mix van hartig en zoet in een witloofblaadje.Instructies
4 witloof
1
Kuis het witloof en verwijder de harde onderkant.Houd de 4 buitenste blaadjes van elke stronk apart om te serveren. Snijd de rest van het witloof in zo fijn mogelijke reepjes eventueel met behulp van een mandoline.
1 boter, 2 tl suiker, 1 tl zout, 50 ml witte wijn
2
Smelt een klontje boter in een grote pan. Voeg het witloof toe samen met de suiker en het zout. Stoof het witloof 15 minuten en roer regelmatig.Blus het witloof met de witte wijn en laat uitkoken tot het witloof mooi gekarameliseerd is. Laat afkoelen.
250 g roomkaas, 2 el mayonaise, peper, zout
3
Roer de roomkaas en de mayonaise samen los in een grote kom. Voeg het witloof toe. Kruid af met peper en zout.
50 g Walnoten, peterselie
4
Hak de walnoten en de peterselie grof. Houd een beetje van de peterselie apart voor de afwerking. Meng de overige met de gehakte walnoten en voeg toe aan het gekarameliseerde witloof.Vul de witloofblaadjes royaal met de vulling van roomkaas en witloof. Werk af met wat peterselie.