Kikkererwtensalade met hummusdressing
Kikkererwtensalade met hummusdressing
Kikkererwtensalade met hummusdressing
Kikkererwtensalade met hummusdressing
Ingrediënten
4 personen
Gedroogde kikkererwten
500 g
Look
2 teentjes
Laurier
Tijm
Zout
Cayennepeper
Komijnpoeder
Kurkumapoeder
Rode ui
1
Rode wijnazijn
Rode paprika
1
Komkommer
1
Avocado's
2
Kropslaharten
6
Olijfolie
Peper
Feta
400 g
Kervel
0,5 bosjes
Peterselie
0,5 bosjes
Koriander
0,5 bosjes
Zwarte olijven
200 g
Tahini
3 tl
Eierdooiers
2
Mosterd
2 tl
Arachideolie
0,2 l
Yoghurt
3 el
Citroenen
0,5
Hummus
3 el
Benodigdheden
Staafmixer, blender, een staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De kikkererwtensalade
500 g gedroogde kikkererwten
1
Laat de kikkererwten een nacht weken in water.
2 teentjes Look, laurier, tijm, zout, cayennepeper, komijnpoeder, kurkumapoeder
2
Giet de kikkererwten af. Doe ze in een kookpot met water. Leg er de gekneusde en gepelde knoflook, enkele blaadjes laurier en enkele takjes tijm bij. Kruid met zout, cayennepeper, komijnpoeder en kurkumapoeder. Breng aan de kook.
1 rode ui
3
Maak intussen de salade. Pel en halveer de rode ui. Snijd hem in halve ringen. Maak de ringen los en doe ze in een grote kom.
Rode wijnazijn
4
Besprenkel de ui met rode wijnazijn. Laat marineren terwijl je de rest van de groenten snijdt.
1 rode paprika
5
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes.
1 komkommer
6
Snijd de komkommer in blokjes.
2 avocado's
7
Pel de avocado’s en snijd het vruchtvlees in blokjes.
8
Doe de paprika, komkommer en avocado bij de rode ui.
9
Verhit een grillpan op een hoog vuur.
6 kropslaharten, olijfolie, peper
10
Maak de kropslaharten schoon en halveer ze. Bestrijk met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Grill ze in de hete grillpan. De slaharten moeten niet gaar zijn. Doe ze bij de rest van de groenten.
11
Schep ¾ van de beetgaar gekookte kikkererwten uit het water en spoel ze meteen onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet. Laat de resterende kikkererwten verder koken tot ze door en door gaar zijn.
400 g feta, 0,5 bosjes kervel, 0,5 bosjes peterselie, 0,5 bosjes koriander, 200 g Zwarte olijven
12
Doe de afgekoelde kikkererwten bij de rest van de groenten. Verkruimel er de feta bij. Trek de blaadjes van de koriander, kervel en peterselie. Doe de kruiden samen met de olijven bij de rest van de groenten.
13
Giet de rest van de kikkererwten af. Vang het kookvocht op. Vis de tijm en laurier tussen de kikkererwten uit.
3 tl tahini
14
Doe de kikkererwten met de knoflook in de blender. Voeg er een paar eetlepels kookvocht en tahin aan toe. Kruid met zout, cayennepeper, kurkumapoeder en komijnpoeder. Mix tot hummus en laat volledig afkoelen.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
De dressing
2 eierdooiers, 2 tl mosterd, 0,2 l arachideolie
15
Doe de eierdooiers in een maatbeker met de mosterd en een scheutje water. Giet er in een fijne straal de olie bij en mix met een staafmixer tot mayonaise.
3 el Yoghurt, 0,5 citroenen, 3 el Hummus
16
Mix er de yoghurt, wat citroensap en een deel van de zelfgemaakte hummus door. Kruid eventueel bij met tahin of extra komijnpoeder.
17
Serveer de salade met de hummusdressing.
TIPDit is een perfecte vegetarische maaltijdsalade, maar je kunt hem natuurlijk ook serveren bij de barbecue.
De kikkererwtensalade
500 g gedroogde kikkererwten
1
Laat de kikkererwten een nacht weken in water.
2 teentjes Look, laurier, tijm, zout, cayennepeper, komijnpoeder, kurkumapoeder
2
Giet de kikkererwten af. Doe ze in een kookpot met water. Leg er de gekneusde en gepelde knoflook, enkele blaadjes laurier en enkele takjes tijm bij. Kruid met zout, cayennepeper, komijnpoeder en kurkumapoeder. Breng aan de kook.
1 rode ui
3
Maak intussen de salade. Pel en halveer de rode ui. Snijd hem in halve ringen. Maak de ringen los en doe ze in een grote kom.
Rode wijnazijn
4
Besprenkel de ui met rode wijnazijn. Laat marineren terwijl je de rest van de groenten snijdt.
1 rode paprika
5
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes.
1 komkommer
6
Snijd de komkommer in blokjes.
2 avocado's
7
Pel de avocado’s en snijd het vruchtvlees in blokjes.
8
Doe de paprika, komkommer en avocado bij de rode ui.
9
Verhit een grillpan op een hoog vuur.
6 kropslaharten, olijfolie, peper
10
Maak de kropslaharten schoon en halveer ze. Bestrijk met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Grill ze in de hete grillpan. De slaharten moeten niet gaar zijn. Doe ze bij de rest van de groenten.
11
Schep ¾ van de beetgaar gekookte kikkererwten uit het water en spoel ze meteen onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet. Laat de resterende kikkererwten verder koken tot ze door en door gaar zijn.
400 g feta, 0,5 bosjes kervel, 0,5 bosjes peterselie, 0,5 bosjes koriander, 200 g Zwarte olijven
12
Doe de afgekoelde kikkererwten bij de rest van de groenten. Verkruimel er de feta bij. Trek de blaadjes van de koriander, kervel en peterselie. Doe de kruiden samen met de olijven bij de rest van de groenten.
13
Giet de rest van de kikkererwten af. Vang het kookvocht op. Vis de tijm en laurier tussen de kikkererwten uit.
3 tl tahini
14
Doe de kikkererwten met de knoflook in de blender. Voeg er een paar eetlepels kookvocht en tahin aan toe. Kruid met zout, cayennepeper, kurkumapoeder en komijnpoeder. Mix tot hummus en laat volledig afkoelen.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
De dressing
2 eierdooiers, 2 tl mosterd, 0,2 l arachideolie
15
Doe de eierdooiers in een maatbeker met de mosterd en een scheutje water. Giet er in een fijne straal de olie bij en mix met een staafmixer tot mayonaise.
3 el Yoghurt, 0,5 citroenen, 3 el Hummus
16
Mix er de yoghurt, wat citroensap en een deel van de zelfgemaakte hummus door. Kruid eventueel bij met tahin of extra komijnpoeder.
17
Serveer de salade met de hummusdressing.
TIPDit is een perfecte vegetarische maaltijdsalade, maar je kunt hem natuurlijk ook serveren bij de barbecue.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Gedroogde kikkererwten
500 g
Look
2 teentjes
Laurier
Tijm
Zout
Cayennepeper
Komijnpoeder
Kurkumapoeder
Rode ui
1
Rode wijnazijn
Rode paprika
1
Komkommer
1
Avocado's
2
Kropslaharten
6
Olijfolie
Peper
Feta
400 g
Kervel
0,5 bosjes
Peterselie
0,5 bosjes
Koriander
0,5 bosjes
Zwarte olijven
200 g
Tahini
3 tl
Eierdooiers
2
Mosterd
2 tl
Arachideolie
0,2 l
Yoghurt
3 el
Citroenen
0,5
Hummus
3 el
Kikkererwtensalade met hummusdressing
Kikkererwten kent iedereen tegenwoordig. Jeroen gebruikt gekookte kikkererwten voor de salade en werkt hem af met een lekkere hummusdressing. Hipper kan haast niet.Instructies
De kikkererwtensalade
500 g gedroogde kikkererwten
1
Laat de kikkererwten een nacht weken in water.
2 teentjes Look, laurier, tijm, zout, cayennepeper, komijnpoeder, kurkumapoeder
2
Giet de kikkererwten af. Doe ze in een kookpot met water. Leg er de gekneusde en gepelde knoflook, enkele blaadjes laurier en enkele takjes tijm bij. Kruid met zout, cayennepeper, komijnpoeder en kurkumapoeder. Breng aan de kook.
1 rode ui
3
Maak intussen de salade. Pel en halveer de rode ui. Snijd hem in halve ringen. Maak de ringen los en doe ze in een grote kom.
Rode wijnazijn
4
Besprenkel de ui met rode wijnazijn. Laat marineren terwijl je de rest van de groenten snijdt.
1 rode paprika
5
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes.
1 komkommer
6
Snijd de komkommer in blokjes.
2 avocado's
7
Pel de avocado’s en snijd het vruchtvlees in blokjes.
8
Doe de paprika, komkommer en avocado bij de rode ui.
9
Verhit een grillpan op een hoog vuur.
6 kropslaharten, olijfolie, peper
10
Maak de kropslaharten schoon en halveer ze. Bestrijk met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Grill ze in de hete grillpan. De slaharten moeten niet gaar zijn. Doe ze bij de rest van de groenten.
11
Schep ¾ van de beetgaar gekookte kikkererwten uit het water en spoel ze meteen onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet. Laat de resterende kikkererwten verder koken tot ze door en door gaar zijn.
400 g feta, 0,5 bosjes kervel, 0,5 bosjes peterselie, 0,5 bosjes koriander, 200 g Zwarte olijven
12
Doe de afgekoelde kikkererwten bij de rest van de groenten. Verkruimel er de feta bij. Trek de blaadjes van de koriander, kervel en peterselie. Doe de kruiden samen met de olijven bij de rest van de groenten.
13
Giet de rest van de kikkererwten af. Vang het kookvocht op. Vis de tijm en laurier tussen de kikkererwten uit.
3 tl tahini
14
Doe de kikkererwten met de knoflook in de blender. Voeg er een paar eetlepels kookvocht en tahin aan toe. Kruid met zout, cayennepeper, kurkumapoeder en komijnpoeder. Mix tot hummus en laat volledig afkoelen.
De dressing
2 eierdooiers, 2 tl mosterd, 0,2 l arachideolie
15
Doe de eierdooiers in een maatbeker met de mosterd en een scheutje water. Giet er in een fijne straal de olie bij en mix met een staafmixer tot mayonaise.
3 el Yoghurt, 0,5 citroenen, 3 el Hummus
16
Mix er de yoghurt, wat citroensap en een deel van de zelfgemaakte hummus door. Kruid eventueel bij met tahin of extra komijnpoeder.
17
Serveer de salade met de hummusdressing.
TIPDit is een perfecte vegetarische maaltijdsalade, maar je kunt hem natuurlijk ook serveren bij de barbecue.