dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Bananentaart met Bretoens zanddeeg, slagroom en witte chocolade (thumbnail)Bananentaart met Bretoens zanddeeg, slagroom en witte chocolade

Bananentaart met Bretoens zanddeeg, slagroom en witte chocolade

30m
14
-
3K
Recepten

Bananentaart met Bretoens zanddeeg, slagroom en witte chocolade

Wat een toptaart! De heerlijk kruimelige bodem is gemaakt van Bretoens zanddeeg. Daarbovenop komt smeuïge pudding en een toplaag van slagroom met schijfjes banaan.
Bananentaart met Bretoens zanddeeg, slagroom en witte chocolade (thumbnail)Bananentaart met Bretoens zanddeeg, slagroom en witte chocolade

Bananentaart met Bretoens zanddeeg, slagroom en witte chocolade

30m
14
-
3K
Recepten

Bananentaart met Bretoens zanddeeg, slagroom en witte chocolade

Wat een toptaart! De heerlijk kruimelige bodem is gemaakt van Bretoens zanddeeg. Daarbovenop komt smeuïge pudding en een toplaag van slagroom met schijfjes banaan.
Type gerechtDessert
Totale tijd30m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes3K

Ingrediënten

4 personen
Melk
0,5 l
Vanillestok
1
Eierdooiers
4
Kristalsuiker
170 g
Puddingpoeder
50 g
Bloem
250 g
Boter
180 g
Bakpoeder
2 tl
Bruine suiker
90 g
Room
0,2 l
Bloemsuiker
40 g
Citroenen
0,5
Witte chocolade
50 g
Bananen
2

Benodigdheden

Taartring

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Pudding

0,5 l melk, 1 vanillestok
1
Breng de melk met de peul en de zaadjes van de vanillestok in een steelpannetje aan de kook.
4 eierdooiers, 80 g kristalsuiker, 50 g puddingpoeder
2
Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban. Voeg het puddingpoeder eraan toe en laat de machine nog even draaien.
3
Giet een deel van de melk bij de ruban en roer alles los. Haal de vanillepeul uit het mengsel.
4
Zet het geheel weer op het vuur en breng het al roerend aan de kook, tot je een gebonden pudding hebt.
5
Schep de pudding in een spuitzak en laat hem even afkoelen.

Bretoens zanddeeg

250 g bloem, 180 g boter, 2 tl bakpoeder, 90 g kristalsuiker, 90 g bruine suiker
6
Doe de zachte boter met de twee soorten suiker, de bloem, het bakpoeder en een snuif grof zout in de kom van de keukenmachine en laat de machine draaien met de vlinder, tot het deeg begint te vormen.
7
Vet een taartring in met wat neutrale olie. Rol het deeg op 1 cm dikte uit op een siliconenmatje of wat bakpapier en plaats de taartbodem op een ovenplaat. Plaats de taartring over het deeg, duw hem goed in het deeg en snijd het overtollige deeg weg.
8
Spuit de pudding in een grote cirkel op het deeg, zorg ervoor dat je een goede cm van de rand blijft. Schuif de ovenplaat 35 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C en laat de taart nadien afkoelen.

Afwerking

0,2 l Room, 40 g bloemsuiker, 0,5 citroenen
9
Voeg de bloemsuiker toe aan de room, rasp er de zestes van de citroen bij en klop de room stijf. Bedek de bovenkant van de taart met een laag slagroom maar laat de randen vrij.
50 g witte chocolade, 2 bananen
10
Pel de bananen en snijd ze in plakjes en verdeel de plakjes over de slagroom. Strooi de geraspte witte chocolade erover en serveer.
1
Breng de melk met de peul en de zaadjes van de vanillestok in een steelpannetje aan de kook.
2
Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban. Voeg het puddingpoeder eraan toe en laat de machine nog even draaien.

Instructies

Pudding

0,5 l melk, 1 vanillestok
1
Breng de melk met de peul en de zaadjes van de vanillestok in een steelpannetje aan de kook.
4 eierdooiers, 80 g kristalsuiker, 50 g puddingpoeder
2
Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban. Voeg het puddingpoeder eraan toe en laat de machine nog even draaien.
3
Giet een deel van de melk bij de ruban en roer alles los. Haal de vanillepeul uit het mengsel.
4
Zet het geheel weer op het vuur en breng het al roerend aan de kook, tot je een gebonden pudding hebt.
5
Schep de pudding in een spuitzak en laat hem even afkoelen.

Bretoens zanddeeg

250 g bloem, 180 g boter, 2 tl bakpoeder, 90 g kristalsuiker, 90 g bruine suiker
6
Doe de zachte boter met de twee soorten suiker, de bloem, het bakpoeder en een snuif grof zout in de kom van de keukenmachine en laat de machine draaien met de vlinder, tot het deeg begint te vormen.
7
Vet een taartring in met wat neutrale olie. Rol het deeg op 1 cm dikte uit op een siliconenmatje of wat bakpapier en plaats de taartbodem op een ovenplaat. Plaats de taartring over het deeg, duw hem goed in het deeg en snijd het overtollige deeg weg.
8
Spuit de pudding in een grote cirkel op het deeg, zorg ervoor dat je een goede cm van de rand blijft. Schuif de ovenplaat 35 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C en laat de taart nadien afkoelen.

Afwerking

0,2 l Room, 40 g bloemsuiker, 0,5 citroenen
9
Voeg de bloemsuiker toe aan de room, rasp er de zestes van de citroen bij en klop de room stijf. Bedek de bovenkant van de taart met een laag slagroom maar laat de randen vrij.
50 g witte chocolade, 2 bananen
10
Pel de bananen en snijd ze in plakjes en verdeel de plakjes over de slagroom. Strooi de geraspte witte chocolade erover en serveer.
1
Breng de melk met de peul en de zaadjes van de vanillestok in een steelpannetje aan de kook.
2
Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban. Voeg het puddingpoeder eraan toe en laat de machine nog even draaien.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Bananentaart met Bretoens zanddeeg, slagroom en witte chocolade (thumbnail)Bananentaart met Bretoens zanddeeg, slagroom en witte chocolade
4 personen
30m
Ingrediënten
Melk
0,5 l
Vanillestok
1
Eierdooiers
4
Kristalsuiker
170 g
Puddingpoeder
50 g
Bloem
250 g
Boter
180 g
Bakpoeder
2 tl
Bruine suiker
90 g
Room
0,2 l
Bloemsuiker
40 g
Citroenen
0,5
Witte chocolade
50 g
Bananen
2

Bananentaart met Bretoens zanddeeg, slagroom en witte chocolade

Wat een toptaart! De heerlijk kruimelige bodem is gemaakt van Bretoens zanddeeg. Daarbovenop komt smeuïge pudding en een toplaag van slagroom met schijfjes banaan.
Instructies

Pudding

0,5 l melk, 1 vanillestok
1
Breng de melk met de peul en de zaadjes van de vanillestok in een steelpannetje aan de kook.
4 eierdooiers, 80 g kristalsuiker, 50 g puddingpoeder
2
Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban. Voeg het puddingpoeder eraan toe en laat de machine nog even draaien.
3
Giet een deel van de melk bij de ruban en roer alles los. Haal de vanillepeul uit het mengsel.
4
Zet het geheel weer op het vuur en breng het al roerend aan de kook, tot je een gebonden pudding hebt.
5
Schep de pudding in een spuitzak en laat hem even afkoelen.

Bretoens zanddeeg

250 g bloem, 180 g boter, 2 tl bakpoeder, 90 g kristalsuiker, 90 g bruine suiker
6
Doe de zachte boter met de twee soorten suiker, de bloem, het bakpoeder en een snuif grof zout in de kom van de keukenmachine en laat de machine draaien met de vlinder, tot het deeg begint te vormen.
7
Vet een taartring in met wat neutrale olie. Rol het deeg op 1 cm dikte uit op een siliconenmatje of wat bakpapier en plaats de taartbodem op een ovenplaat. Plaats de taartring over het deeg, duw hem goed in het deeg en snijd het overtollige deeg weg.
8
Spuit de pudding in een grote cirkel op het deeg, zorg ervoor dat je een goede cm van de rand blijft. Schuif de ovenplaat 35 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C en laat de taart nadien afkoelen.

Afwerking

0,2 l Room, 40 g bloemsuiker, 0,5 citroenen
9
Voeg de bloemsuiker toe aan de room, rasp er de zestes van de citroen bij en klop de room stijf. Bedek de bovenkant van de taart met een laag slagroom maar laat de randen vrij.
50 g witte chocolade, 2 bananen
10
Pel de bananen en snijd ze in plakjes en verdeel de plakjes over de slagroom. Strooi de geraspte witte chocolade erover en serveer.