Zeebaars met venkel, hollandaisesaus en aardappelen
Zeebaars met venkel, hollandaisesaus en aardappelen
Zeebaars met venkel, hollandaisesaus en aardappelen
Zeebaars met venkel, hollandaisesaus en aardappelen
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
800 g
Boter
Boter
150 g
Witte wijn
Venkels
2
Peper
Zout
Eigelen
4
Citroen
1
Zeebaarsfilets
600 g
Gedroogde chilipeper
Benodigdheden
Blender, een conische pot
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
boter, witte wijn
2
Smelt een klont boter in een grote pan en doe er een scheut witte wijn bij.
2 venkels, peper, zout
3
Snijd het loof van de venkels en halveer ze. Snijd de droge uiteinden eraf en haal de bittere kern eruit. Snijd de helften in partjes en schik ze naast elkaar in de pan met boter en wijn. Breng op smaak met peper en zout. Laat ze garen onder een deksel op een zacht vuur.
witte wijn, 4 eigelen
4
Neem een conische kookpot (nog niet op het vuur) en doe er de eigelen in. Meet twee eierdopjes wijn en twee eierdopjes kookvocht van de venkel af en doe ze bij de eigelen. Klop alles tot een schuimig mengsel.
150 g boter
5
Verdeel de boter in kleine klontjes.
peper, zout, 1 citroen
6
Zet de pot met eigelen op het vuur en klop met een garde tot het mengsel begint te binden. Voeg geleidelijk aan de klontjes boter toe en blijf goed doorkloppen. Breng de gebonden saus op smaak met citroensap, peper en zout.
600 g zeebaarsfilets, peper, zout
7
Verdeel de zeebaars in porties en maak enkele inkepingen in het vel. Kruid de vis met peper en zout en bak ze op de velkant in een pan met hete boter.
Gedroogde chilipeper
8
Maal de gedroogde chilipepers fijn in een blender tot chilipoeder of gebruik chiliflakes.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
9
Zet het vuur voor de vis af en draai de filets nog even om.
10
Giet de aardappelen af.
11
Schep enkele stukken venkel, een stuk gebakken vis en wat aardappelen op een bord. Lepel er de warme hollandaisesaus over en werk af met een snuifje chilipoeder. Smakelijk!
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
boter, witte wijn
2
Smelt een klont boter in een grote pan en doe er een scheut witte wijn bij.
2 venkels, peper, zout
3
Snijd het loof van de venkels en halveer ze. Snijd de droge uiteinden eraf en haal de bittere kern eruit. Snijd de helften in partjes en schik ze naast elkaar in de pan met boter en wijn. Breng op smaak met peper en zout. Laat ze garen onder een deksel op een zacht vuur.
witte wijn, 4 eigelen
4
Neem een conische kookpot (nog niet op het vuur) en doe er de eigelen in. Meet twee eierdopjes wijn en twee eierdopjes kookvocht van de venkel af en doe ze bij de eigelen. Klop alles tot een schuimig mengsel.
150 g boter
5
Verdeel de boter in kleine klontjes.
peper, zout, 1 citroen
6
Zet de pot met eigelen op het vuur en klop met een garde tot het mengsel begint te binden. Voeg geleidelijk aan de klontjes boter toe en blijf goed doorkloppen. Breng de gebonden saus op smaak met citroensap, peper en zout.
600 g zeebaarsfilets, peper, zout
7
Verdeel de zeebaars in porties en maak enkele inkepingen in het vel. Kruid de vis met peper en zout en bak ze op de velkant in een pan met hete boter.
Gedroogde chilipeper
8
Maal de gedroogde chilipepers fijn in een blender tot chilipoeder of gebruik chiliflakes.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
9
Zet het vuur voor de vis af en draai de filets nog even om.
10
Giet de aardappelen af.
11
Schep enkele stukken venkel, een stuk gebakken vis en wat aardappelen op een bord. Lepel er de warme hollandaisesaus over en werk af met een snuifje chilipoeder. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Boter
Boter
150 g
Witte wijn
Venkels
2
Peper
Zout
Eigelen
4
Citroen
1
Zeebaarsfilets
600 g
Gedroogde chilipeper
Zeebaars met venkel, hollandaisesaus en aardappelen
Ook tijdens de week mag het al eens ietsje meer zijn. Dit gerecht met zeebaars en verse hollandaisesaus is haalbaar qua tijd maar vooral ook superlekker. Aan de gekookte aardappelen heb je amper werk en de venkel laat je zachtjes garen onder een deksel terwijl je de heerlijke hollandaisesaus klopt. Jeroen gaat voor een pittige afwerking met een snuifje chilipoeder.Instructies
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
boter, witte wijn
2
Smelt een klont boter in een grote pan en doe er een scheut witte wijn bij.
2 venkels, peper, zout
3
Snijd het loof van de venkels en halveer ze. Snijd de droge uiteinden eraf en haal de bittere kern eruit. Snijd de helften in partjes en schik ze naast elkaar in de pan met boter en wijn. Breng op smaak met peper en zout. Laat ze garen onder een deksel op een zacht vuur.
witte wijn, 4 eigelen
4
Neem een conische kookpot (nog niet op het vuur) en doe er de eigelen in. Meet twee eierdopjes wijn en twee eierdopjes kookvocht van de venkel af en doe ze bij de eigelen. Klop alles tot een schuimig mengsel.
150 g boter
5
Verdeel de boter in kleine klontjes.
peper, zout, 1 citroen
6
Zet de pot met eigelen op het vuur en klop met een garde tot het mengsel begint te binden. Voeg geleidelijk aan de klontjes boter toe en blijf goed doorkloppen. Breng de gebonden saus op smaak met citroensap, peper en zout.
600 g zeebaarsfilets, peper, zout
7
Verdeel de zeebaars in porties en maak enkele inkepingen in het vel. Kruid de vis met peper en zout en bak ze op de velkant in een pan met hete boter.
Gedroogde chilipeper
8
Maal de gedroogde chilipepers fijn in een blender tot chilipoeder of gebruik chiliflakes.
9
Zet het vuur voor de vis af en draai de filets nog even om.
10
Giet de aardappelen af.
11
Schep enkele stukken venkel, een stuk gebakken vis en wat aardappelen op een bord. Lepel er de warme hollandaisesaus over en werk af met een snuifje chilipoeder. Smakelijk!