Pintxos
Pintxos
Pintxos
Pintxos
Ingrediënten
4 personen
Aardappelengekookte
2
Frans brood
1
Olijfolie
Ajuinen
0,5
Look
1 teentje
Eieren
4
Peper
Zout
Zwarte olijvenzonder pit
100 g
Rucola
1 bosje
Ham
50 g
Mayonaise
1 el
Lente-uien
2
Platte peterselie
0,5 bosjes
Limoen
1
Avocado
1
Ansjovisop olie
1 blikje
Tomaten
0,5
Sobrasada
200 g
Geitenkaas
100 g
Honing
1 el
Basilicum
Groene pepersof jalapeño
1
Eierenhardgekookt
2
Benodigdheden
Prikkers
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven op 180 °C.
1 Frans brood
2
Snijd (schuine) sneetjes van zo’n centimeter breed van het Frans brood en schik ze in een ovenschaal.
olijfolie
3
Besprenkel de broodjes met olijfolie en toast ze in de oven.
De toast tortilla
olijfolie
4
Verhit een scheut olijfolie in een pan.
0,5 ajuinen, 1 teentje Look
5
Snipper de ui fijn. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes.
2 aardappelen
6
Stoof de ui en de look in de olie. Snijd de aardappelen in kleine stukken en bak mee in de pan.
4 eieren
7
Kluts de eieren in een mengschaal en giet bovenop de aardappelen.
peper, zout
8
Kruid met peper en zout. Laat garen op een zacht vuur.
100 g Zwarte olijven
9
Snijd de olijven fijn en strooi ze op het eimengsel.
10
Laat de tortilla zo’n 10 minuten verder garen in de oven.
11
Haal de tortilla uit de oven. Draai ze om met behulp van een bord en schuif ze vervolgens met de andere kant terug in de pan. Laat ook die kant even kleuren op het vuur.
12
Snijd de tortilla in kleinere stukken en beleg 1/4 van de broodjes.
1 bosje Rucola
13
Werk af met een blaadje rucola.
De toast mimosa met ham
2 eieren, 50 g ham
14
Pel de hardgekookte eieren en hak ze fijn. Snijd de ham in dunne reepjes.
1 el mayonaise
15
Meng de stukjes ei en ham in een kom met de mayonaise.
2 lente-uien, 0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 limoenen
16
Snipper de lente-uien en de peterselie. Roer onder het mengsel van ham en ei. Voeg het sap van de limoen toe.
17
Smeer de mimosa van ei en ham op 1/4 van de broodjes.
De toast guacamole
1 avocado
18
Snijd de avocado overlangs in tweeën. Snijd tot tegen de dikke pit en breek de vrucht in helften. Trek de avocado los en verwijder de pit. Snijd de avocado nog eens in tweeën en trek de schil eraf.
19
Plet het vruchtvlees met een vork, maar maak er geen puree van.
peper, zout, 0,5 limoenen
20
Voeg een snuif zout, peper en het sap van de limoen toe. Roer goed.
21
Smeer de guacamole op 1/4 van de broodjes.
1 blikje Ansjovis, 1 Groene pepers, 0,5 tomaten
22
Werk af met ansjovis, fijngesnipperde groene peper en een dun reepje gepelde tomaat.
De toast sobrasada met geitenkaas
200 g sobrasada
23
Doe de sobrasada in een kom en plet.
24
Smeer de sobrasada op 1/4 van de broodjes.
100 g geitenkaas, 1 el honing
25
Brokkel er wat geitenkaas over en werk af met een lik honing.
26
Rooster de broodjes kort in de oven.
basilicum
27
Werk af met fijngesnipperde basilicum.
1
Verwarm de oven op 180 °C.
1 Frans brood
2
Snijd (schuine) sneetjes van zo’n centimeter breed van het Frans brood en schik ze in een ovenschaal.
olijfolie
3
Besprenkel de broodjes met olijfolie en toast ze in de oven.
De toast tortilla
olijfolie
4
Verhit een scheut olijfolie in een pan.
0,5 ajuinen, 1 teentje Look
5
Snipper de ui fijn. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes.
2 aardappelen
6
Stoof de ui en de look in de olie. Snijd de aardappelen in kleine stukken en bak mee in de pan.
4 eieren
7
Kluts de eieren in een mengschaal en giet bovenop de aardappelen.
peper, zout
8
Kruid met peper en zout. Laat garen op een zacht vuur.
100 g Zwarte olijven
9
Snijd de olijven fijn en strooi ze op het eimengsel.
10
Laat de tortilla zo’n 10 minuten verder garen in de oven.
11
Haal de tortilla uit de oven. Draai ze om met behulp van een bord en schuif ze vervolgens met de andere kant terug in de pan. Laat ook die kant even kleuren op het vuur.
12
Snijd de tortilla in kleinere stukken en beleg 1/4 van de broodjes.
1 bosje Rucola
13
Werk af met een blaadje rucola.
De toast mimosa met ham
2 eieren, 50 g ham
14
Pel de hardgekookte eieren en hak ze fijn. Snijd de ham in dunne reepjes.
1 el mayonaise
15
Meng de stukjes ei en ham in een kom met de mayonaise.
2 lente-uien, 0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 limoenen
16
Snipper de lente-uien en de peterselie. Roer onder het mengsel van ham en ei. Voeg het sap van de limoen toe.
17
Smeer de mimosa van ei en ham op 1/4 van de broodjes.
De toast guacamole
1 avocado
18
Snijd de avocado overlangs in tweeën. Snijd tot tegen de dikke pit en breek de vrucht in helften. Trek de avocado los en verwijder de pit. Snijd de avocado nog eens in tweeën en trek de schil eraf.
19
Plet het vruchtvlees met een vork, maar maak er geen puree van.
peper, zout, 0,5 limoenen
20
Voeg een snuif zout, peper en het sap van de limoen toe. Roer goed.
21
Smeer de guacamole op 1/4 van de broodjes.
1 blikje Ansjovis, 1 Groene pepers, 0,5 tomaten
22
Werk af met ansjovis, fijngesnipperde groene peper en een dun reepje gepelde tomaat.
De toast sobrasada met geitenkaas
200 g sobrasada
23
Doe de sobrasada in een kom en plet.
24
Smeer de sobrasada op 1/4 van de broodjes.
100 g geitenkaas, 1 el honing
25
Brokkel er wat geitenkaas over en werk af met een lik honing.
26
Rooster de broodjes kort in de oven.
basilicum
27
Werk af met fijngesnipperde basilicum.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Aardappelengekookte
2
Frans brood
1
Olijfolie
Ajuinen
0,5
Look
1 teentje
Eieren
4
Peper
Zout
Zwarte olijvenzonder pit
100 g
Rucola
1 bosje
Ham
50 g
Mayonaise
1 el
Lente-uien
2
Platte peterselie
0,5 bosjes
Limoen
1
Avocado
1
Ansjovisop olie
1 blikje
Tomaten
0,5
Sobrasada
200 g
Geitenkaas
100 g
Honing
1 el
Basilicum
Groene pepersof jalapeño
1
Eierenhardgekookt
2
Pintxos
Eén of twee happen en ze zijn op. Deze kleine versie van de Spaanse tapa eet je aan het zwembad met een lekker glas cava erbij.Instructies
1
Verwarm de oven op 180 °C.
1 Frans brood
2
Snijd (schuine) sneetjes van zo’n centimeter breed van het Frans brood en schik ze in een ovenschaal.
olijfolie
3
Besprenkel de broodjes met olijfolie en toast ze in de oven.
De toast tortilla
olijfolie
4
Verhit een scheut olijfolie in een pan.
0,5 ajuinen, 1 teentje Look
5
Snipper de ui fijn. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes.
2 aardappelen
6
Stoof de ui en de look in de olie. Snijd de aardappelen in kleine stukken en bak mee in de pan.
4 eieren
7
Kluts de eieren in een mengschaal en giet bovenop de aardappelen.
peper, zout
8
Kruid met peper en zout. Laat garen op een zacht vuur.
100 g Zwarte olijven
9
Snijd de olijven fijn en strooi ze op het eimengsel.
10
Laat de tortilla zo’n 10 minuten verder garen in de oven.
11
Haal de tortilla uit de oven. Draai ze om met behulp van een bord en schuif ze vervolgens met de andere kant terug in de pan. Laat ook die kant even kleuren op het vuur.
12
Snijd de tortilla in kleinere stukken en beleg 1/4 van de broodjes.
1 bosje Rucola
13
Werk af met een blaadje rucola.
De toast mimosa met ham
2 eieren, 50 g ham
14
Pel de hardgekookte eieren en hak ze fijn. Snijd de ham in dunne reepjes.
1 el mayonaise
15
Meng de stukjes ei en ham in een kom met de mayonaise.
2 lente-uien, 0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 limoenen
16
Snipper de lente-uien en de peterselie. Roer onder het mengsel van ham en ei. Voeg het sap van de limoen toe.
17
Smeer de mimosa van ei en ham op 1/4 van de broodjes.
De toast guacamole
1 avocado
18
Snijd de avocado overlangs in tweeën. Snijd tot tegen de dikke pit en breek de vrucht in helften. Trek de avocado los en verwijder de pit. Snijd de avocado nog eens in tweeën en trek de schil eraf.
19
Plet het vruchtvlees met een vork, maar maak er geen puree van.
peper, zout, 0,5 limoenen
20
Voeg een snuif zout, peper en het sap van de limoen toe. Roer goed.
21
Smeer de guacamole op 1/4 van de broodjes.
1 blikje Ansjovis, 1 Groene pepers, 0,5 tomaten
22
Werk af met ansjovis, fijngesnipperde groene peper en een dun reepje gepelde tomaat.
De toast sobrasada met geitenkaas
200 g sobrasada
23
Doe de sobrasada in een kom en plet.
24
Smeer de sobrasada op 1/4 van de broodjes.
100 g geitenkaas, 1 el honing
25
Brokkel er wat geitenkaas over en werk af met een lik honing.
26
Rooster de broodjes kort in de oven.
basilicum
27
Werk af met fijngesnipperde basilicum.