dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Po'boys sandwich (thumbnail)Po'boys sandwich

Po'boys sandwich

30m
21
-
2.1K
Recepten

Po'boys sandwich

Op het menu: een dressed sandwich zoals ze het in Amerika zouden zeggen. Dit broodje ontstond in de 19e eeuw tijdens een staking van de arme arbeiders in en rond New Orleans. Vandaar de naam ‘poor boys sandwich’, later afgekort tot ‘po’boys’. De ingrediënten? Gefrituurde zeedieren, in dit geval scampi’s met een heerlijk krokant korstje, een eenvoudige salade met tomaat en komkommer en een pittige cajunmayonaise. Kortom, een goedgevulde sandwich met geschiedenis waar je instant verliefd op wordt.
Po'boys sandwich (thumbnail)Po'boys sandwich

Po'boys sandwich

30m
21
-
2.1K
Recepten

Po'boys sandwich

Op het menu: een dressed sandwich zoals ze het in Amerika zouden zeggen. Dit broodje ontstond in de 19e eeuw tijdens een staking van de arme arbeiders in en rond New Orleans. Vandaar de naam ‘poor boys sandwich’, later afgekort tot ‘po’boys’. De ingrediënten? Gefrituurde zeedieren, in dit geval scampi’s met een heerlijk krokant korstje, een eenvoudige salade met tomaat en komkommer en een pittige cajunmayonaise. Kortom, een goedgevulde sandwich met geschiedenis waar je instant verliefd op wordt.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten21
Beoordeling-
Aantal likes2.1K

Ingrediënten

4 personen
Romeinse sla
0,5
Sjalotten
1
Tomaten
3
Komkommers
0,5
Peper
Zout
Olijfolie
Azijn
Eieren
3
Mierikswortel
1 tl
Curryketchup
1 el
Cajunkruiden
2 snuifjes
Look
0,5 teentjes
Mosterd
2 el
Water
1 scheutje
Griekse yoghurt
1 el
Arachideolie
Scampi
1.000 g
Panko
150 g
Stokbrood
1
Tabasco

Benodigdheden

Staafmixer, een staafmixer, keukenpapier, een grill pan, een friteuse

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

0,5 Romeinse sla
1
Was de sla en laat even uitlekken. Snijd de bladeren daarna in fijne reepjes. Verzamel ze in een grote mengkom.
1 Sjalotten, 3 tomaten
2
Pel en snijd de sjalot zeer fijn. Snijd de kroontjes uit de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe alles bij de salade.
0,5 komkommers
3
Snijd de komkommer in blokjes en doe ze ook in de mengkom.
peper, zout, olijfolie, azijn
4
Breng de salade op smaak met een lekje olijfolie, een scheutje azijn, peper en zout. Roer alles voorzichtig om.
3 eieren
5
Scheid de eieren: doe de eigelen in een maatbeker en de eiwitten in een mengkom.
1 tl mierikswortel, 1 el curryketchup, 1 snuifje cajunkruiden, 0,5 teentjes Look, 2 el mosterd, azijn, 1 scheutje Water
6
Voeg de mierikswortel, de curryketchup, de look, een scheutje azijn, een scheut water en de cajunkruiden bij de eigelen. Mix alles met een staafmixer. Giet de arachideolie er in een straaltje bij terwijl je blijft mixen tot je een gebonden mayonaise hebt.
1 el Griekse yoghurt, zout, 1 snuifje cajunkruiden
7
Voeg de yoghurt toe en kruid bij met nog wat cajunkruiden en zout. Zet er nog een laatste keer de mixer in en zet de pittige mayonaise even apart.
8
Verwarm het frietvet voor tot 180°C.
arachideolie, zout, peper
9
Neem de eiwitten erbij en voeg een lekje arachideolie, peper en zout toe. Klop alles los met een garde.
1.000 g scampi
10
Halveer de scampi’s en kruid ze met peper, zout en cajunkruiden. Meng ze met het eiwitmengsel.
150 g panko
11
Doe de panko in een kom. Haal de scampi’s uit het eiwitmengsel en bedek ze met een laagje panko.
12
Bak de gepaneerde scampi’s in het hete frietvet tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat ze daarna uitlekken op een vel keukenpapier.
13
Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden.
1 stokbrood, olijfolie
14
Snijd het stuk stokbrood open en besprenkel de binnenkanten met wat olijfolie. Grill de stukken stokbrood in de pan.
tabasco
15
Smeer een laag pittige mayonaise op het stokbrood en verdeel er wat salade over. Schik er een aantal krokante scampi’s op en werk af met nog wat extra cajunmayonaise. Voor de liefhebbers: een paar druppels tabasco passen perfect bij deze po’boys sandwich. Smakelijk!
1
Was de sla en laat even uitlekken. Snijd de bladeren daarna in fijne reepjes. Verzamel ze in een grote mengkom.
2
Pel en snijd de sjalot zeer fijn. Snijd de kroontjes uit de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe alles bij de salade.

Instructies

0,5 Romeinse sla
1
Was de sla en laat even uitlekken. Snijd de bladeren daarna in fijne reepjes. Verzamel ze in een grote mengkom.
1 Sjalotten, 3 tomaten
2
Pel en snijd de sjalot zeer fijn. Snijd de kroontjes uit de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe alles bij de salade.
0,5 komkommers
3
Snijd de komkommer in blokjes en doe ze ook in de mengkom.
peper, zout, olijfolie, azijn
4
Breng de salade op smaak met een lekje olijfolie, een scheutje azijn, peper en zout. Roer alles voorzichtig om.
3 eieren
5
Scheid de eieren: doe de eigelen in een maatbeker en de eiwitten in een mengkom.
1 tl mierikswortel, 1 el curryketchup, 1 snuifje cajunkruiden, 0,5 teentjes Look, 2 el mosterd, azijn, 1 scheutje Water
6
Voeg de mierikswortel, de curryketchup, de look, een scheutje azijn, een scheut water en de cajunkruiden bij de eigelen. Mix alles met een staafmixer. Giet de arachideolie er in een straaltje bij terwijl je blijft mixen tot je een gebonden mayonaise hebt.
1 el Griekse yoghurt, zout, 1 snuifje cajunkruiden
7
Voeg de yoghurt toe en kruid bij met nog wat cajunkruiden en zout. Zet er nog een laatste keer de mixer in en zet de pittige mayonaise even apart.
8
Verwarm het frietvet voor tot 180°C.
arachideolie, zout, peper
9
Neem de eiwitten erbij en voeg een lekje arachideolie, peper en zout toe. Klop alles los met een garde.
1.000 g scampi
10
Halveer de scampi’s en kruid ze met peper, zout en cajunkruiden. Meng ze met het eiwitmengsel.
150 g panko
11
Doe de panko in een kom. Haal de scampi’s uit het eiwitmengsel en bedek ze met een laagje panko.
12
Bak de gepaneerde scampi’s in het hete frietvet tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat ze daarna uitlekken op een vel keukenpapier.
13
Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden.
1 stokbrood, olijfolie
14
Snijd het stuk stokbrood open en besprenkel de binnenkanten met wat olijfolie. Grill de stukken stokbrood in de pan.
tabasco
15
Smeer een laag pittige mayonaise op het stokbrood en verdeel er wat salade over. Schik er een aantal krokante scampi’s op en werk af met nog wat extra cajunmayonaise. Voor de liefhebbers: een paar druppels tabasco passen perfect bij deze po’boys sandwich. Smakelijk!
1
Was de sla en laat even uitlekken. Snijd de bladeren daarna in fijne reepjes. Verzamel ze in een grote mengkom.
2
Pel en snijd de sjalot zeer fijn. Snijd de kroontjes uit de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe alles bij de salade.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Po'boys sandwich (thumbnail)Po'boys sandwich
4 personen
30m
Ingrediënten
Romeinse sla
0,5
Sjalotten
1
Tomaten
3
Komkommers
0,5
Peper
Zout
Olijfolie
Azijn
Eieren
3
Mierikswortel
1 tl
Curryketchup
1 el
Cajunkruiden
2 snuifjes
Look
0,5 teentjes
Mosterd
2 el
Water
1 scheutje
Griekse yoghurt
1 el
Arachideolie
Scampi
1.000 g
Panko
150 g
Stokbrood
1
Tabasco

Po'boys sandwich

Op het menu: een dressed sandwich zoals ze het in Amerika zouden zeggen. Dit broodje ontstond in de 19e eeuw tijdens een staking van de arme arbeiders in en rond New Orleans. Vandaar de naam ‘poor boys sandwich’, later afgekort tot ‘po’boys’. De ingrediënten? Gefrituurde zeedieren, in dit geval scampi’s met een heerlijk krokant korstje, een eenvoudige salade met tomaat en komkommer en een pittige cajunmayonaise. Kortom, een goedgevulde sandwich met geschiedenis waar je instant verliefd op wordt.
Instructies
0,5 Romeinse sla
1
Was de sla en laat even uitlekken. Snijd de bladeren daarna in fijne reepjes. Verzamel ze in een grote mengkom.
1 Sjalotten, 3 tomaten
2
Pel en snijd de sjalot zeer fijn. Snijd de kroontjes uit de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe alles bij de salade.
0,5 komkommers
3
Snijd de komkommer in blokjes en doe ze ook in de mengkom.
peper, zout, olijfolie, azijn
4
Breng de salade op smaak met een lekje olijfolie, een scheutje azijn, peper en zout. Roer alles voorzichtig om.
3 eieren
5
Scheid de eieren: doe de eigelen in een maatbeker en de eiwitten in een mengkom.
1 tl mierikswortel, 1 el curryketchup, 1 snuifje cajunkruiden, 0,5 teentjes Look, 2 el mosterd, azijn, 1 scheutje Water
6
Voeg de mierikswortel, de curryketchup, de look, een scheutje azijn, een scheut water en de cajunkruiden bij de eigelen. Mix alles met een staafmixer. Giet de arachideolie er in een straaltje bij terwijl je blijft mixen tot je een gebonden mayonaise hebt.
1 el Griekse yoghurt, zout, 1 snuifje cajunkruiden
7
Voeg de yoghurt toe en kruid bij met nog wat cajunkruiden en zout. Zet er nog een laatste keer de mixer in en zet de pittige mayonaise even apart.
8
Verwarm het frietvet voor tot 180°C.
arachideolie, zout, peper
9
Neem de eiwitten erbij en voeg een lekje arachideolie, peper en zout toe. Klop alles los met een garde.
1.000 g scampi
10
Halveer de scampi’s en kruid ze met peper, zout en cajunkruiden. Meng ze met het eiwitmengsel.
150 g panko
11
Doe de panko in een kom. Haal de scampi’s uit het eiwitmengsel en bedek ze met een laagje panko.
12
Bak de gepaneerde scampi’s in het hete frietvet tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat ze daarna uitlekken op een vel keukenpapier.
13
Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden.
1 stokbrood, olijfolie
14
Snijd het stuk stokbrood open en besprenkel de binnenkanten met wat olijfolie. Grill de stukken stokbrood in de pan.
tabasco
15
Smeer een laag pittige mayonaise op het stokbrood en verdeel er wat salade over. Schik er een aantal krokante scampi’s op en werk af met nog wat extra cajunmayonaise. Voor de liefhebbers: een paar druppels tabasco passen perfect bij deze po’boys sandwich. Smakelijk!