Homemade 'G6'
Homemade 'G6'
Homemade 'G6'
Homemade 'G6'
Ingrediënten
4 personen
Tomaten
2.000 g
Wortels
3
Selder
4 stengel
Selder
Venkels
0,5
Rode paprika
1
Rode chilipeper
1
Worcestershire saus
Tabasco
Selderijzout
Zout
Munt
Benodigdheden
Blender, een blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Bereiding
2.000 g tomaten, 3 Wortels, 4 stengel selder, 0,5 venkels, 1 rode paprika, 1 rode chilipeper, Worcestershire saus, tabasco, selderijzout, zout
1
Was de tomaten, verwijder het kroontje en snijd ze in stukken.
2
Doe ze in een grote kookpot met een bodempje water en een snuif zout. Zet een deksel op de pot en laat de tomaten helemaal gaar koken op een laag vuur.
3
Schil de wortelen en snijd ze in blokjes.
4
Spoel de selder onder koud stromend water. Snijd de stengels met de blaadjes fijn.
5
Snijd de venkel in blokjes.
6
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
7
Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snijd hem in stukjes.
8
Mix de gekookte tomaten in de blender en giet het mengsel door een zeef in de kookpot.gi
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
TIPJe kunt de tomaten het gemakkelijkst zeven door ze met de bolle kant van een pollepel door de zeef te drukken.
9
Zet de passata weer op het vuur en doe er de in blokjes gesneden groenten bij. Laat de groenten alles garen in de passata.
10
Laat de passata met groenten een beetje afkoelen en mix het tot groentesap in de blender.
TIPAls het sap te dik is, kun je het aanlengen met wat water.
11
Breng het sap op smaak met een paar druppels Worcestershiresaus en Tabasco en een snuif selderijzout.
Voor de afwerking
selder, Munt
12
Giet het sap in glazen met ijsblokjes en werk af met een tak selder en enkele takjes munt.
Bereiding
2.000 g tomaten, 3 Wortels, 4 stengel selder, 0,5 venkels, 1 rode paprika, 1 rode chilipeper, Worcestershire saus, tabasco, selderijzout, zout
1
Was de tomaten, verwijder het kroontje en snijd ze in stukken.
2
Doe ze in een grote kookpot met een bodempje water en een snuif zout. Zet een deksel op de pot en laat de tomaten helemaal gaar koken op een laag vuur.
3
Schil de wortelen en snijd ze in blokjes.
4
Spoel de selder onder koud stromend water. Snijd de stengels met de blaadjes fijn.
5
Snijd de venkel in blokjes.
6
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
7
Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snijd hem in stukjes.
8
Mix de gekookte tomaten in de blender en giet het mengsel door een zeef in de kookpot.gi
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
TIPJe kunt de tomaten het gemakkelijkst zeven door ze met de bolle kant van een pollepel door de zeef te drukken.
9
Zet de passata weer op het vuur en doe er de in blokjes gesneden groenten bij. Laat de groenten alles garen in de passata.
10
Laat de passata met groenten een beetje afkoelen en mix het tot groentesap in de blender.
TIPAls het sap te dik is, kun je het aanlengen met wat water.
11
Breng het sap op smaak met een paar druppels Worcestershiresaus en Tabasco en een snuif selderijzout.
Voor de afwerking
selder, Munt
12
Giet het sap in glazen met ijsblokjes en werk af met een tak selder en enkele takjes munt.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1m
Ingrediënten
Tomaten
2.000 g
Wortels
3
Selder
4 stengel
Selder
Venkels
0,5
Rode paprika
1
Rode chilipeper
1
Worcestershire saus
Tabasco
Selderijzout
Zout
Munt
Homemade 'G6'
Dit groentesap heet ‘G6’ omdat er 6 groenten in zitten. Maak je eigen versie met de groenten die nog in het groentevak van je koelkast liggen. Om het vegetarisch te houden laat je de druppels Worcestershiresaus weg uit de bereiding.Instructies
Bereiding
2.000 g tomaten, 3 Wortels, 4 stengel selder, 0,5 venkels, 1 rode paprika, 1 rode chilipeper, Worcestershire saus, tabasco, selderijzout, zout
1
Was de tomaten, verwijder het kroontje en snijd ze in stukken.
2
Doe ze in een grote kookpot met een bodempje water en een snuif zout. Zet een deksel op de pot en laat de tomaten helemaal gaar koken op een laag vuur.
3
Schil de wortelen en snijd ze in blokjes.
4
Spoel de selder onder koud stromend water. Snijd de stengels met de blaadjes fijn.
5
Snijd de venkel in blokjes.
6
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
7
Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snijd hem in stukjes.
8
Mix de gekookte tomaten in de blender en giet het mengsel door een zeef in de kookpot.gi
TIPJe kunt de tomaten het gemakkelijkst zeven door ze met de bolle kant van een pollepel door de zeef te drukken.
9
Zet de passata weer op het vuur en doe er de in blokjes gesneden groenten bij. Laat de groenten alles garen in de passata.
10
Laat de passata met groenten een beetje afkoelen en mix het tot groentesap in de blender.
TIPAls het sap te dik is, kun je het aanlengen met wat water.
11
Breng het sap op smaak met een paar druppels Worcestershiresaus en Tabasco en een snuif selderijzout.
Voor de afwerking
selder, Munt
12
Giet het sap in glazen met ijsblokjes en werk af met een tak selder en enkele takjes munt.