dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Tompoes met mascarponemousse, banaan en chocolade (thumbnail)Tompoes met mascarponemousse, banaan en chocolade

Tompoes met mascarponemousse, banaan en chocolade

20m
12
-
3K
Recepten

Tompoes met mascarponemousse, banaan en chocolade

Een krakend krokant bladerdeeggebakje met een romige mousse van mascarpone en koffielikeur, afgewerkt met schijfjes banaan, een chocoladedekseltje en chocoladekrullen. Klinkt dat niet fantastisch?
Tompoes met mascarponemousse, banaan en chocolade (thumbnail)Tompoes met mascarponemousse, banaan en chocolade

Tompoes met mascarponemousse, banaan en chocolade

20m
12
-
3K
Recepten

Tompoes met mascarponemousse, banaan en chocolade

Een krakend krokant bladerdeeggebakje met een romige mousse van mascarpone en koffielikeur, afgewerkt met schijfjes banaan, een chocoladedekseltje en chocoladekrullen. Klinkt dat niet fantastisch?
Type gerechtDessert
Totale tijd20m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes3K

Ingrediënten

4 personen
Bladerdeeg
1 vel
Gelatineblaadje
1
Eieren
2
Kristalsuiker
80 g
Mascarpone
250 g
Vanillestokje
1
Koffie likeur
0,1 l
Room
0,2 l
Chocolade
100 g
Boter
50 g
Bananen
2
Chocoladeschilfers
50 g

Benodigdheden

2 ovenplaten, een bakmat of bakpapier, een keukenmachine met klopper, een spuitzak, een bakpenseel

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Neem de vlakke ovenschaal uit de oven en zet ze opzij. Indien je twee zo’n schalen hebt, hou ze dan beide klaar. Verwarm de oven voor tot 180°C.
1 vel bladerdeeg
2
Snijd het bladerdeeg in gelijke, rechthoekige stukken van ongeveer 5 tot 8 centimeter. Per tompoes heb je twee bladerdeegkoekjes nodig. Leg het bladerdeeg op een ovenschaal, maar laat wat ruimte tussen zodat ze elkaar niet raken tijdens het bakken. Schuif de platen 25 minuten in de oven. Haal het bladerdeeg hierna uit de oven en laat even afkoelen.
TIPDek de ovenplaat af met een tweede, vlakke ovenplaat of leg er een een vuurvast gewicht op zoals een braadslee of een pot. Zo zullen de koekjes niet onregelmatig opkrullen.
1 gelatineblaadje
3
Week de gelatineblaadjes in koud water.
2 eieren, 80 g kristalsuiker, 250 g mascarpone, 1 vanillestokje
4
Splits de eieren en vang de dooiers op in een kom. Voeg de suiker toe en klop het geheel met de keukenmachine tot een ruban. Voeg vervolgens de mascarpone toe en meng alles goed onder elkaar met een spatel. Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg ook deze toe aan het mengsel. Roer het geheel tot een smeuïge mousse.
5
Klop de eiwitten stijf en houd ze even apart.
0,1 l koffie likeur
6
Knijp de gelatineblaadjes uit. Warm de koffielikeur op in een steelpannetje en los de gelatine erin op. Meng dit mengsel onder de mousse.
7
Spatel de eiwitten onder de mousse.
0,1 l Room
8
Klop de room half op en spatel hem onder de mousse. Stort de mousse in een spuitzak en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
100 g Chocolade
9
Snijd de chocolade fijn en doe hem in een kommetje.
0,1 l Room, 50 g boter
10
Breng de room met de boter aan de kook in een klein pannetje en giet dit mengsel op de chocolade. Smelt de chocolade al roerend in de warme room.
2 bananen
11
Snijd de banaan in dunne schijfjes.
12
Dip een keukenpenseel in de chocolade en strijk er tweemaal mee over een bord. Leg er een koekje gebakken bladerdeeg op. Spuit dotjes mascarponemousse op het koekje en schik er schijfjes banaan op.
50 g chocoladeschilfers
13
Strijk het dekseltje van het bladerdeeg in met chocolade en strooi er chocoladeschilfers op. Werk de tompoes af met het dekseltje.
1
Neem de vlakke ovenschaal uit de oven en zet ze opzij. Indien je twee zo’n schalen hebt, hou ze dan beide klaar. Verwarm de oven voor tot 180°C.
2
Snijd het bladerdeeg in gelijke, rechthoekige stukken van ongeveer 5 tot 8 centimeter. Per tompoes heb je twee bladerdeegkoekjes nodig. Leg het bladerdeeg op een ovenschaal, maar laat wat ruimte tussen zodat ze elkaar niet raken tijdens het bakken. Schuif de platen 25 minuten in de oven. Haal het bladerdeeg hierna uit de oven en laat even afkoelen.

Instructies

1
Neem de vlakke ovenschaal uit de oven en zet ze opzij. Indien je twee zo’n schalen hebt, hou ze dan beide klaar. Verwarm de oven voor tot 180°C.
1 vel bladerdeeg
2
Snijd het bladerdeeg in gelijke, rechthoekige stukken van ongeveer 5 tot 8 centimeter. Per tompoes heb je twee bladerdeegkoekjes nodig. Leg het bladerdeeg op een ovenschaal, maar laat wat ruimte tussen zodat ze elkaar niet raken tijdens het bakken. Schuif de platen 25 minuten in de oven. Haal het bladerdeeg hierna uit de oven en laat even afkoelen.
TIPDek de ovenplaat af met een tweede, vlakke ovenplaat of leg er een een vuurvast gewicht op zoals een braadslee of een pot. Zo zullen de koekjes niet onregelmatig opkrullen.
1 gelatineblaadje
3
Week de gelatineblaadjes in koud water.
2 eieren, 80 g kristalsuiker, 250 g mascarpone, 1 vanillestokje
4
Splits de eieren en vang de dooiers op in een kom. Voeg de suiker toe en klop het geheel met de keukenmachine tot een ruban. Voeg vervolgens de mascarpone toe en meng alles goed onder elkaar met een spatel. Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg ook deze toe aan het mengsel. Roer het geheel tot een smeuïge mousse.
5
Klop de eiwitten stijf en houd ze even apart.
0,1 l koffie likeur
6
Knijp de gelatineblaadjes uit. Warm de koffielikeur op in een steelpannetje en los de gelatine erin op. Meng dit mengsel onder de mousse.
7
Spatel de eiwitten onder de mousse.
0,1 l Room
8
Klop de room half op en spatel hem onder de mousse. Stort de mousse in een spuitzak en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
100 g Chocolade
9
Snijd de chocolade fijn en doe hem in een kommetje.
0,1 l Room, 50 g boter
10
Breng de room met de boter aan de kook in een klein pannetje en giet dit mengsel op de chocolade. Smelt de chocolade al roerend in de warme room.
2 bananen
11
Snijd de banaan in dunne schijfjes.
12
Dip een keukenpenseel in de chocolade en strijk er tweemaal mee over een bord. Leg er een koekje gebakken bladerdeeg op. Spuit dotjes mascarponemousse op het koekje en schik er schijfjes banaan op.
50 g chocoladeschilfers
13
Strijk het dekseltje van het bladerdeeg in met chocolade en strooi er chocoladeschilfers op. Werk de tompoes af met het dekseltje.
1
Neem de vlakke ovenschaal uit de oven en zet ze opzij. Indien je twee zo’n schalen hebt, hou ze dan beide klaar. Verwarm de oven voor tot 180°C.
2
Snijd het bladerdeeg in gelijke, rechthoekige stukken van ongeveer 5 tot 8 centimeter. Per tompoes heb je twee bladerdeegkoekjes nodig. Leg het bladerdeeg op een ovenschaal, maar laat wat ruimte tussen zodat ze elkaar niet raken tijdens het bakken. Schuif de platen 25 minuten in de oven. Haal het bladerdeeg hierna uit de oven en laat even afkoelen.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Tompoes met mascarponemousse, banaan en chocolade (thumbnail)Tompoes met mascarponemousse, banaan en chocolade
4 personen
20m
Ingrediënten
Bladerdeeg
1 vel
Gelatineblaadje
1
Eieren
2
Kristalsuiker
80 g
Mascarpone
250 g
Vanillestokje
1
Koffie likeur
0,1 l
Room
0,2 l
Chocolade
100 g
Boter
50 g
Bananen
2
Chocoladeschilfers
50 g

Tompoes met mascarponemousse, banaan en chocolade

Een krakend krokant bladerdeeggebakje met een romige mousse van mascarpone en koffielikeur, afgewerkt met schijfjes banaan, een chocoladedekseltje en chocoladekrullen. Klinkt dat niet fantastisch?
Instructies
1
Neem de vlakke ovenschaal uit de oven en zet ze opzij. Indien je twee zo’n schalen hebt, hou ze dan beide klaar. Verwarm de oven voor tot 180°C.
1 vel bladerdeeg
2
Snijd het bladerdeeg in gelijke, rechthoekige stukken van ongeveer 5 tot 8 centimeter. Per tompoes heb je twee bladerdeegkoekjes nodig. Leg het bladerdeeg op een ovenschaal, maar laat wat ruimte tussen zodat ze elkaar niet raken tijdens het bakken. Schuif de platen 25 minuten in de oven. Haal het bladerdeeg hierna uit de oven en laat even afkoelen.
TIPDek de ovenplaat af met een tweede, vlakke ovenplaat of leg er een een vuurvast gewicht op zoals een braadslee of een pot. Zo zullen de koekjes niet onregelmatig opkrullen.
1 gelatineblaadje
3
Week de gelatineblaadjes in koud water.
2 eieren, 80 g kristalsuiker, 250 g mascarpone, 1 vanillestokje
4
Splits de eieren en vang de dooiers op in een kom. Voeg de suiker toe en klop het geheel met de keukenmachine tot een ruban. Voeg vervolgens de mascarpone toe en meng alles goed onder elkaar met een spatel. Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg ook deze toe aan het mengsel. Roer het geheel tot een smeuïge mousse.
5
Klop de eiwitten stijf en houd ze even apart.
0,1 l koffie likeur
6
Knijp de gelatineblaadjes uit. Warm de koffielikeur op in een steelpannetje en los de gelatine erin op. Meng dit mengsel onder de mousse.
7
Spatel de eiwitten onder de mousse.
0,1 l Room
8
Klop de room half op en spatel hem onder de mousse. Stort de mousse in een spuitzak en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
100 g Chocolade
9
Snijd de chocolade fijn en doe hem in een kommetje.
0,1 l Room, 50 g boter
10
Breng de room met de boter aan de kook in een klein pannetje en giet dit mengsel op de chocolade. Smelt de chocolade al roerend in de warme room.
2 bananen
11
Snijd de banaan in dunne schijfjes.
12
Dip een keukenpenseel in de chocolade en strijk er tweemaal mee over een bord. Leg er een koekje gebakken bladerdeeg op. Spuit dotjes mascarponemousse op het koekje en schik er schijfjes banaan op.
50 g chocoladeschilfers
13
Strijk het dekseltje van het bladerdeeg in met chocolade en strooi er chocoladeschilfers op. Werk de tompoes af met het dekseltje.