Key lime pie
Key lime pie
Key lime pie
Key lime pie
Ingrediënten
4 personen
Boter
150 g
Digestieve koekjes
200 g
Zout
1 snuifje
Bruine suiker
75 g
Limoenensap en zeste
3
Gecondenseerde melk
1 blik
Eierdooiers
4
Eiwitten
4
Bloemsuiker
2 el
Benodigdheden
Blender, blender, weegschaal, vlaaivorm, keukenmachine, gasbrandertje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
2
Vet een vlaaivorm in met wat boter en leg twee stroken bakpapier gekruist op de bodem. Bedek de bodem met een extra vel bakpapier.
TIPLeg twee stroken bakpapier gekruist en laat de randen een beetje overhangen zodat je de taart later makkelijk uit de vorm krijgt.
KOEKJESBODEM
150 g boter
3
Laat de boter smelten in een pannetje.
200 g Digestieve koekjes, 1 snuifje zout, 75 g bruine suiker
4
Breek de koekjes in de blender en voeg er een snuif zout aan toe. Mix de koekjes kort, doe er de bruine suiker bij en giet er de gesmolten boter bij. Laat de machine nog kort even draaien.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
5
Stort de mengeling uit in de vlaaivorm en duw de bodem en de randen mooi aan met de bolle kant van een lepel. Duw de kanten iets omhoog zodat je een mooie koekjesbodem en rand hebt
6
Schuif de vorm 15 minuten in de oven op 180 °C.
LIMOENVULLING
3 limoenen, 1 blik gecondenseerde melk
7
Rasp de schil van de limoenen en pers het sap. Doe dit samen in een kom en voeg de gecondenseerde melk toe. Roer alles goed onder elkaar.
4 eierdooiers
8
Meng de dooiers onder het beslag.
9
Haal de taartvorm uit de oven, vorm de bodem weer wat bij met de bolle kant van een lepel en zorgt ervoor dat er nog steeds een rand is voor de korst. Stort het beslag in de vorm.
10
Schuif de taart nog eens 15 minuten in de oven.
AFWERKING
4 eiwitten, 2 el bloemsuiker
11
Doe de eiwitten in de mengkom van de keukenmachine. Klop de eiwitten stijf en voeg er de bloemsuiker aan toe.
12
Haal de taart uit de oven en laat ze afkoelen in de koelkast.
13
Bedek de taart met de meringue. Geef de meringue een mooi kleurtje met een gasbrander en serveer.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
2
Vet een vlaaivorm in met wat boter en leg twee stroken bakpapier gekruist op de bodem. Bedek de bodem met een extra vel bakpapier.
TIPLeg twee stroken bakpapier gekruist en laat de randen een beetje overhangen zodat je de taart later makkelijk uit de vorm krijgt.
KOEKJESBODEM
150 g boter
3
Laat de boter smelten in een pannetje.
200 g Digestieve koekjes, 1 snuifje zout, 75 g bruine suiker
4
Breek de koekjes in de blender en voeg er een snuif zout aan toe. Mix de koekjes kort, doe er de bruine suiker bij en giet er de gesmolten boter bij. Laat de machine nog kort even draaien.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
5
Stort de mengeling uit in de vlaaivorm en duw de bodem en de randen mooi aan met de bolle kant van een lepel. Duw de kanten iets omhoog zodat je een mooie koekjesbodem en rand hebt
6
Schuif de vorm 15 minuten in de oven op 180 °C.
LIMOENVULLING
3 limoenen, 1 blik gecondenseerde melk
7
Rasp de schil van de limoenen en pers het sap. Doe dit samen in een kom en voeg de gecondenseerde melk toe. Roer alles goed onder elkaar.
4 eierdooiers
8
Meng de dooiers onder het beslag.
9
Haal de taartvorm uit de oven, vorm de bodem weer wat bij met de bolle kant van een lepel en zorgt ervoor dat er nog steeds een rand is voor de korst. Stort het beslag in de vorm.
10
Schuif de taart nog eens 15 minuten in de oven.
AFWERKING
4 eiwitten, 2 el bloemsuiker
11
Doe de eiwitten in de mengkom van de keukenmachine. Klop de eiwitten stijf en voeg er de bloemsuiker aan toe.
12
Haal de taart uit de oven en laat ze afkoelen in de koelkast.
13
Bedek de taart met de meringue. Geef de meringue een mooi kleurtje met een gasbrander en serveer.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Boter
150 g
Digestieve koekjes
200 g
Zout
1 snuifje
Bruine suiker
75 g
Limoenensap en zeste
3
Gecondenseerde melk
1 blik
Eierdooiers
4
Eiwitten
4
Bloemsuiker
2 el
Key lime pie
Best een eenvoudig taartje, maar daarom niet minder lekker! Deze taart op basis van limoenen krijgt een brosse koekjeskorst. Met nog een flinke laag meringue on top waan je je in geen tijd op een of andere strand. Cocktail in de hand... en smullen maar!Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
2
Vet een vlaaivorm in met wat boter en leg twee stroken bakpapier gekruist op de bodem. Bedek de bodem met een extra vel bakpapier.
TIPLeg twee stroken bakpapier gekruist en laat de randen een beetje overhangen zodat je de taart later makkelijk uit de vorm krijgt.
KOEKJESBODEM
150 g boter
3
Laat de boter smelten in een pannetje.
200 g Digestieve koekjes, 1 snuifje zout, 75 g bruine suiker
4
Breek de koekjes in de blender en voeg er een snuif zout aan toe. Mix de koekjes kort, doe er de bruine suiker bij en giet er de gesmolten boter bij. Laat de machine nog kort even draaien.
5
Stort de mengeling uit in de vlaaivorm en duw de bodem en de randen mooi aan met de bolle kant van een lepel. Duw de kanten iets omhoog zodat je een mooie koekjesbodem en rand hebt
6
Schuif de vorm 15 minuten in de oven op 180 °C.
LIMOENVULLING
3 limoenen, 1 blik gecondenseerde melk
7
Rasp de schil van de limoenen en pers het sap. Doe dit samen in een kom en voeg de gecondenseerde melk toe. Roer alles goed onder elkaar.
4 eierdooiers
8
Meng de dooiers onder het beslag.
9
Haal de taartvorm uit de oven, vorm de bodem weer wat bij met de bolle kant van een lepel en zorgt ervoor dat er nog steeds een rand is voor de korst. Stort het beslag in de vorm.
10
Schuif de taart nog eens 15 minuten in de oven.
AFWERKING
4 eiwitten, 2 el bloemsuiker
11
Doe de eiwitten in de mengkom van de keukenmachine. Klop de eiwitten stijf en voeg er de bloemsuiker aan toe.
12
Haal de taart uit de oven en laat ze afkoelen in de koelkast.
13
Bedek de taart met de meringue. Geef de meringue een mooi kleurtje met een gasbrander en serveer.