dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pasta met bloemkool, gepocheerd ei en krokante uitjes (thumbnail)Pasta met bloemkool, gepocheerd ei en krokante uitjes

Pasta met bloemkool, gepocheerd ei en krokante uitjes

40m
15
91%
3.7K
Recepten

Pasta met bloemkool, gepocheerd ei en krokante uitjes

Een simpele maar overheerlijke vegetarische pasta met gebakken bloemkool, crème van bloemkool, gepocheerde eitjes en gremolata. De finishing touch komt in de vorm van krokante uitjes.
Pasta met bloemkool, gepocheerd ei en krokante uitjes (thumbnail)Pasta met bloemkool, gepocheerd ei en krokante uitjes

Pasta met bloemkool, gepocheerd ei en krokante uitjes

40m
15
91%
3.7K
Recepten

Pasta met bloemkool, gepocheerd ei en krokante uitjes

Een simpele maar overheerlijke vegetarische pasta met gebakken bloemkool, crème van bloemkool, gepocheerde eitjes en gremolata. De finishing touch komt in de vorm van krokante uitjes.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten15
Beoordeling91%
Aantal likes3.7K

Ingrediënten

4 personen
Bloemkool
1
Olijfolie
1 scheutje
Ajuin
1
Look
3 teentjes
Tijm
Rozemarijn
Citroen
1
Platte peterselie
Room
1 scheutje
Spaghetti
400 g
Nootmuskaat
1 snuifje
Parmezaanse kaas
50 g
Azijn
1 scheutje
Eieren
4
Krokante uitjes
100 g

Benodigdheden

Blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 bloemkool
1
Breng een grote pot water aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes en de kern in stukken. Houd ongeveer de helft van de roosjes apart en kook de andere helft gaar in water.
1 scheutje olijfolie
2
Laat een scheut olie heet worden in een wok en bak de overige roosjes bloemkool in de olie.
1 ajuin, 2 teentjes Look, tijm, rozemarijn
3
Snijd de ui in reepjes en de look fijn en voeg ze toe aan de bloemkool in de wok. Snijd de tijm en de rozemarijn fijn en voeg de kruiden toe.
1 teentje Look, 1 citroen, platte peterselie
4
Rasp de schil van de citroen en het teentje look in een kommetje. Snipper de peterselie fijn en meng hem onder de citroen en de look.
1 scheutje Room
5
Schep de gaar gekookte bloemkool in de pot van de blender en voeg er een scheutje room aan toe.
400 g spaghetti
6
Kook ondertussen de pasta gaar in het water.
1 snuifje nootmuskaat, 50 g Parmezaanse kaas
7
Kruid de bloemkool in de blender met peper, zout en nootmuskaat en mix het geheel tot een gladde crème. Rasp de parmezaan bij de crème en mix nog eens.
8
Schep de pasta bij de gebakken bloemkoolroosjes en hou een lepel of twee kookvocht van de pasta apart.
1 scheutje azijn
9
Voeg een flinke scheut azijn toe aan het water, maak een draaikolk in het water en hou het water tegen het kookpunt.
4 eieren
10
Breek de eieren in kommetjes. Laat de eitjes in het water glijden en pocheer de eitjes 2 tot 3 minuten.
11
Schep de crème van bloemkool bij de pasta en de gebakken bloemkool en meng alles goed onder elkaar. Voeg er eventueel nog wat extra kookvocht aan toe en kruid wat extra met peper en zout.
100 g krokante uitjes
12
Schep wat pasta in een bord en strooi er wat gremolata over. Leg er een gepocheerd eitje op met een snuif grof zout en werk het geheel af met wat krokante uitjes.
1
Breng een grote pot water aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes en de kern in stukken. Houd ongeveer de helft van de roosjes apart en kook de andere helft gaar in water.
2
Laat een scheut olie heet worden in een wok en bak de overige roosjes bloemkool in de olie.

Instructies

1 bloemkool
1
Breng een grote pot water aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes en de kern in stukken. Houd ongeveer de helft van de roosjes apart en kook de andere helft gaar in water.
1 scheutje olijfolie
2
Laat een scheut olie heet worden in een wok en bak de overige roosjes bloemkool in de olie.
1 ajuin, 2 teentjes Look, tijm, rozemarijn
3
Snijd de ui in reepjes en de look fijn en voeg ze toe aan de bloemkool in de wok. Snijd de tijm en de rozemarijn fijn en voeg de kruiden toe.
1 teentje Look, 1 citroen, platte peterselie
4
Rasp de schil van de citroen en het teentje look in een kommetje. Snipper de peterselie fijn en meng hem onder de citroen en de look.
1 scheutje Room
5
Schep de gaar gekookte bloemkool in de pot van de blender en voeg er een scheutje room aan toe.
400 g spaghetti
6
Kook ondertussen de pasta gaar in het water.
1 snuifje nootmuskaat, 50 g Parmezaanse kaas
7
Kruid de bloemkool in de blender met peper, zout en nootmuskaat en mix het geheel tot een gladde crème. Rasp de parmezaan bij de crème en mix nog eens.
8
Schep de pasta bij de gebakken bloemkoolroosjes en hou een lepel of twee kookvocht van de pasta apart.
1 scheutje azijn
9
Voeg een flinke scheut azijn toe aan het water, maak een draaikolk in het water en hou het water tegen het kookpunt.
4 eieren
10
Breek de eieren in kommetjes. Laat de eitjes in het water glijden en pocheer de eitjes 2 tot 3 minuten.
11
Schep de crème van bloemkool bij de pasta en de gebakken bloemkool en meng alles goed onder elkaar. Voeg er eventueel nog wat extra kookvocht aan toe en kruid wat extra met peper en zout.
100 g krokante uitjes
12
Schep wat pasta in een bord en strooi er wat gremolata over. Leg er een gepocheerd eitje op met een snuif grof zout en werk het geheel af met wat krokante uitjes.
1
Breng een grote pot water aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes en de kern in stukken. Houd ongeveer de helft van de roosjes apart en kook de andere helft gaar in water.
2
Laat een scheut olie heet worden in een wok en bak de overige roosjes bloemkool in de olie.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pasta met bloemkool, gepocheerd ei en krokante uitjes (thumbnail)Pasta met bloemkool, gepocheerd ei en krokante uitjes
4 personen
40m
Ingrediënten
Bloemkool
1
Olijfolie
1 scheutje
Ajuin
1
Look
3 teentjes
Tijm
Rozemarijn
Citroen
1
Platte peterselie
Room
1 scheutje
Spaghetti
400 g
Nootmuskaat
1 snuifje
Parmezaanse kaas
50 g
Azijn
1 scheutje
Eieren
4
Krokante uitjes
100 g

Pasta met bloemkool, gepocheerd ei en krokante uitjes

Een simpele maar overheerlijke vegetarische pasta met gebakken bloemkool, crème van bloemkool, gepocheerde eitjes en gremolata. De finishing touch komt in de vorm van krokante uitjes.
Instructies
1 bloemkool
1
Breng een grote pot water aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes en de kern in stukken. Houd ongeveer de helft van de roosjes apart en kook de andere helft gaar in water.
1 scheutje olijfolie
2
Laat een scheut olie heet worden in een wok en bak de overige roosjes bloemkool in de olie.
1 ajuin, 2 teentjes Look, tijm, rozemarijn
3
Snijd de ui in reepjes en de look fijn en voeg ze toe aan de bloemkool in de wok. Snijd de tijm en de rozemarijn fijn en voeg de kruiden toe.
1 teentje Look, 1 citroen, platte peterselie
4
Rasp de schil van de citroen en het teentje look in een kommetje. Snipper de peterselie fijn en meng hem onder de citroen en de look.
1 scheutje Room
5
Schep de gaar gekookte bloemkool in de pot van de blender en voeg er een scheutje room aan toe.
400 g spaghetti
6
Kook ondertussen de pasta gaar in het water.
1 snuifje nootmuskaat, 50 g Parmezaanse kaas
7
Kruid de bloemkool in de blender met peper, zout en nootmuskaat en mix het geheel tot een gladde crème. Rasp de parmezaan bij de crème en mix nog eens.
8
Schep de pasta bij de gebakken bloemkoolroosjes en hou een lepel of twee kookvocht van de pasta apart.
1 scheutje azijn
9
Voeg een flinke scheut azijn toe aan het water, maak een draaikolk in het water en hou het water tegen het kookpunt.
4 eieren
10
Breek de eieren in kommetjes. Laat de eitjes in het water glijden en pocheer de eitjes 2 tot 3 minuten.
11
Schep de crème van bloemkool bij de pasta en de gebakken bloemkool en meng alles goed onder elkaar. Voeg er eventueel nog wat extra kookvocht aan toe en kruid wat extra met peper en zout.
100 g krokante uitjes
12
Schep wat pasta in een bord en strooi er wat gremolata over. Leg er een gepocheerd eitje op met een snuif grof zout en werk het geheel af met wat krokante uitjes.