Savooipakketjes met puree, bospaddenstoelen en abdijkaas
Savooipakketjes met puree, bospaddenstoelen en abdijkaas
Savooipakketjes met puree, bospaddenstoelen en abdijkaas
Savooipakketjes met puree, bospaddenstoelen en abdijkaas
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
1.000 g
Savooiekool
1
Bospaddenstoelen
300 g
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Abdijkaas
250 g
Bicarbonaat
1 snuifje
Boter
1
Peper
Zout
Benodigdheden
Een borsteltje, een aardappelstamper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De savooipakketjes (voor 4 personen min. 12 koolpakketjes)
1.000 g aardappelen, 1 Savooiekool, 300 g bospaddenstoelen, 1 Sjalotten, 1 teentje Look, 250 g abdijkaas, 1 snuifje bicarbonaat, 1 boter, peper, zout
1
Spoel de aardappelen schoon, schil ze en kook ze gaar in water met een snuif zout.
2
Breng een tweede pot met water aan de kook. Voeg wat zout toe en een snuif bicarbonaat toe. (Bicarbonaat helpt om tijdens het koken de frisgroene kleur van groenten en kruiden te bewaren.)
3
Maak de bospaddenstoelen schoon met een borsteltje. Snij taaie steelstukjes weg.
4
Verwijder de buitenste bladeren van de savooi. Pluk vervolgens voldoende van de lichtgroene koolbladeren los. (Min. 12 bladeren per kilogram aardappelen.)
5
Leg de koolbladeren 5 tot 7 minuten in het kokende water, tot ze beetgaar zijn. (Controleer of de bladeren wat doorschijnend zijn.)
6
Spoel de koolbladeren in koud water en laat ze dan uitlekken op een schone keukendoek.
7
Smelt een klont boter in een ruime braadpan op een matig vuur.
8
Snij de bospaddenstoelen in grove stukken en doe ze in de bruisende boter.
9
Pel de look en de sjalot. Plet de teen tot pulp en snipper de sjalot fijn. Doe ze bij de bakkende paddenstoelen. Voeg ook wat peper en zout toe. Stoof alles gaar in enkele minuten en neem daarna de pan van het vuur.
10
Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree. Voeg er de gebakken paddenstoelen aan toe.
11
Snij de abdijkaas in kleine blokjes en roer ze door de hete puree, tot ze weggesmolten zijn.
12
Proef en voeg een beetje versgemalen peper en een snuifje zout toe.
TIPWie dat wenst kan ook krokant gebakken spekjes toevoegen en/of fijne snippers peterselie.
13
Schep op elk koolblad een portie puree met paddenstoelen en vouw het groen errond. (Snij eventueel het dikste, onderste stuk van de bladnerf weg, zodat het blad flexibeler wordt.)
14
Verhit een klont boter in een braadpan en leg de koolpakketjes in de bruisende boter. Leg elk pakketje ‘op de naad’ in het braadvet.
15
Draai de koolpakketjes na een minuut om, geef de ommezijde ook wat kleur en serveer. (Of laat ze afkoelen en warm ze op voor je aan tafel gaat. Schuif ze nog 10 tot 15 minuten in een oven van 180°C.)
De savooipakketjes (voor 4 personen min. 12 koolpakketjes)
1.000 g aardappelen, 1 Savooiekool, 300 g bospaddenstoelen, 1 Sjalotten, 1 teentje Look, 250 g abdijkaas, 1 snuifje bicarbonaat, 1 boter, peper, zout
1
Spoel de aardappelen schoon, schil ze en kook ze gaar in water met een snuif zout.
2
Breng een tweede pot met water aan de kook. Voeg wat zout toe en een snuif bicarbonaat toe. (Bicarbonaat helpt om tijdens het koken de frisgroene kleur van groenten en kruiden te bewaren.)
3
Maak de bospaddenstoelen schoon met een borsteltje. Snij taaie steelstukjes weg.
4
Verwijder de buitenste bladeren van de savooi. Pluk vervolgens voldoende van de lichtgroene koolbladeren los. (Min. 12 bladeren per kilogram aardappelen.)
5
Leg de koolbladeren 5 tot 7 minuten in het kokende water, tot ze beetgaar zijn. (Controleer of de bladeren wat doorschijnend zijn.)
6
Spoel de koolbladeren in koud water en laat ze dan uitlekken op een schone keukendoek.
7
Smelt een klont boter in een ruime braadpan op een matig vuur.
8
Snij de bospaddenstoelen in grove stukken en doe ze in de bruisende boter.
9
Pel de look en de sjalot. Plet de teen tot pulp en snipper de sjalot fijn. Doe ze bij de bakkende paddenstoelen. Voeg ook wat peper en zout toe. Stoof alles gaar in enkele minuten en neem daarna de pan van het vuur.
10
Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree. Voeg er de gebakken paddenstoelen aan toe.
11
Snij de abdijkaas in kleine blokjes en roer ze door de hete puree, tot ze weggesmolten zijn.
12
Proef en voeg een beetje versgemalen peper en een snuifje zout toe.
TIPWie dat wenst kan ook krokant gebakken spekjes toevoegen en/of fijne snippers peterselie.
13
Schep op elk koolblad een portie puree met paddenstoelen en vouw het groen errond. (Snij eventueel het dikste, onderste stuk van de bladnerf weg, zodat het blad flexibeler wordt.)
14
Verhit een klont boter in een braadpan en leg de koolpakketjes in de bruisende boter. Leg elk pakketje ‘op de naad’ in het braadvet.
15
Draai de koolpakketjes na een minuut om, geef de ommezijde ook wat kleur en serveer. (Of laat ze afkoelen en warm ze op voor je aan tafel gaat. Schuif ze nog 10 tot 15 minuten in een oven van 180°C.)
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Aardappelen
1.000 g
Savooiekool
1
Bospaddenstoelen
300 g
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Abdijkaas
250 g
Bicarbonaat
1 snuifje
Boter
1
Peper
Zout
Savooipakketjes met puree, bospaddenstoelen en abdijkaas
Tijdens de feestdagen grijpen we vaak naar klassieke aardappelgarnituren. Van een gekookte aardappel tot een kroket, we bakken frietjes of dennenappels…Wie op zoek is om z’n geliefde aardappel heel origineel en smaakvol te presenteren, krijgt van Jeroen inspiratie.U vraagt, wij draaien: Jeroen maakt een aardappelpuree met paddenstoelen en een Belgische kaas met karakter. En omdat het toch nog cadeautjestijd is, verpakt Jeroen al dat lekkers in groene savooibladeren.Instructies
De savooipakketjes (voor 4 personen min. 12 koolpakketjes)
1.000 g aardappelen, 1 Savooiekool, 300 g bospaddenstoelen, 1 Sjalotten, 1 teentje Look, 250 g abdijkaas, 1 snuifje bicarbonaat, 1 boter, peper, zout
1
Spoel de aardappelen schoon, schil ze en kook ze gaar in water met een snuif zout.
2
Breng een tweede pot met water aan de kook. Voeg wat zout toe en een snuif bicarbonaat toe. (Bicarbonaat helpt om tijdens het koken de frisgroene kleur van groenten en kruiden te bewaren.)
3
Maak de bospaddenstoelen schoon met een borsteltje. Snij taaie steelstukjes weg.
4
Verwijder de buitenste bladeren van de savooi. Pluk vervolgens voldoende van de lichtgroene koolbladeren los. (Min. 12 bladeren per kilogram aardappelen.)
5
Leg de koolbladeren 5 tot 7 minuten in het kokende water, tot ze beetgaar zijn. (Controleer of de bladeren wat doorschijnend zijn.)
6
Spoel de koolbladeren in koud water en laat ze dan uitlekken op een schone keukendoek.
7
Smelt een klont boter in een ruime braadpan op een matig vuur.
8
Snij de bospaddenstoelen in grove stukken en doe ze in de bruisende boter.
9
Pel de look en de sjalot. Plet de teen tot pulp en snipper de sjalot fijn. Doe ze bij de bakkende paddenstoelen. Voeg ook wat peper en zout toe. Stoof alles gaar in enkele minuten en neem daarna de pan van het vuur.
10
Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree. Voeg er de gebakken paddenstoelen aan toe.
11
Snij de abdijkaas in kleine blokjes en roer ze door de hete puree, tot ze weggesmolten zijn.
12
Proef en voeg een beetje versgemalen peper en een snuifje zout toe.
TIPWie dat wenst kan ook krokant gebakken spekjes toevoegen en/of fijne snippers peterselie.
13
Schep op elk koolblad een portie puree met paddenstoelen en vouw het groen errond. (Snij eventueel het dikste, onderste stuk van de bladnerf weg, zodat het blad flexibeler wordt.)
14
Verhit een klont boter in een braadpan en leg de koolpakketjes in de bruisende boter. Leg elk pakketje ‘op de naad’ in het braadvet.
15
Draai de koolpakketjes na een minuut om, geef de ommezijde ook wat kleur en serveer. (Of laat ze afkoelen en warm ze op voor je aan tafel gaat. Schuif ze nog 10 tot 15 minuten in een oven van 180°C.)