Udon noedels met kalfsvlees, shiitake en paksoi

Udon noedels met kalfsvlees, shiitake en paksoi

25m
15
96%
5.4K
Recepten

Udon noedels met kalfsvlees, shiitake en paksoi

Een heerlijk recept voor dikke tarwenoedels met malse, gebakken reepjes kalfsvlees, shiitake en paksoi, afgewerkt met krokante uitjes.
Udon noedels met kalfsvlees, shiitake en paksoi

Udon noedels met kalfsvlees, shiitake en paksoi

25m
15
96%
5.4K
Recepten

Udon noedels met kalfsvlees, shiitake en paksoi

Een heerlijk recept voor dikke tarwenoedels met malse, gebakken reepjes kalfsvlees, shiitake en paksoi, afgewerkt met krokante uitjes.

Ingrediënten

4 personen
Udon-noedels
400 g
Kalfsvlees
400 g
Krokante uitjes
4 el
Zoete chilisaus
4 el
Ketjap Manis
4 el
Sake
2 el
Sesamolie
2 el
Sjalotten
2
Lente-ui
1 bosje
Look
3 teentjes
Gember
40 g
Rode chilipeper
1
Shiitake
200 g
Paksoi
0,5
Olie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Het kalfsvlees en de noedels

400 g kalfsvlees, olie
1
Snijd het kalfsvlees in repen. Kruid met peper en zout. Bak het vlees goudbruin in een scheut hete olie in de wok.
2
Haal de gebakken reepjes uit de wok en zet ze even opzij.
400 g Udon-noedels
3
Kook de udonnoedels gaar in gezouten water.

De groenten aanstoven

2 Sjalotten, 1 bosje lente-ui
4
Snijd de sjalotten in fijne repen. Snijd de lente-ui in grote stukken.
1 rode chilipeper, 3 teentjes Look, 40 g gember
5
Snipper de rode chilipeper, look en gember fijn.
olie
6
Verhit een scheutje olie in de wok. Stoof hierin de sjalot, chili, look en gember aan.
200 g shiitake
7
Voeg de stukken lente-ui en de shiitake toe.
0,5 Paksoi
8
Snijd de paksoi grof en doe hem erbij.
9
Laat alles kort meebakken.

De saus mengen

4 el zoete chilisaus, 2 el sake, 4 el Ketjap Manis, 2 el sesamolie
10
Meng de sweetchilisaus met de sake, ketjap manis en sesamolie. Roer alles goed onder elkaar.

Alles samenbrengen

11
Doe het kalfsvlees en de noedels bij de gebakken groenten. Giet er de saus over.
12
Voeg een soeplepel kookwater van de noedels toe. Meng alles goed door elkaar op het vuur.
4 el krokante uitjes
13
Schep de udon noedels in kommen. Werk af met krokante uitjes.
1
Snijd het kalfsvlees in repen. Kruid met peper en zout. Bak het vlees goudbruin in een scheut hete olie in de wok.
2
Haal de gebakken reepjes uit de wok en zet ze even opzij.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

Het kalfsvlees en de noedels

400 g kalfsvlees, olie
1
Snijd het kalfsvlees in repen. Kruid met peper en zout. Bak het vlees goudbruin in een scheut hete olie in de wok.
2
Haal de gebakken reepjes uit de wok en zet ze even opzij.
400 g Udon-noedels
3
Kook de udonnoedels gaar in gezouten water.

De groenten aanstoven

2 Sjalotten, 1 bosje lente-ui
4
Snijd de sjalotten in fijne repen. Snijd de lente-ui in grote stukken.
1 rode chilipeper, 3 teentjes Look, 40 g gember
5
Snipper de rode chilipeper, look en gember fijn.
olie
6
Verhit een scheutje olie in de wok. Stoof hierin de sjalot, chili, look en gember aan.
200 g shiitake
7
Voeg de stukken lente-ui en de shiitake toe.
0,5 Paksoi
8
Snijd de paksoi grof en doe hem erbij.
9
Laat alles kort meebakken.

De saus mengen

4 el zoete chilisaus, 2 el sake, 4 el Ketjap Manis, 2 el sesamolie
10
Meng de sweetchilisaus met de sake, ketjap manis en sesamolie. Roer alles goed onder elkaar.

Alles samenbrengen

11
Doe het kalfsvlees en de noedels bij de gebakken groenten. Giet er de saus over.
12
Voeg een soeplepel kookwater van de noedels toe. Meng alles goed door elkaar op het vuur.
4 el krokante uitjes
13
Schep de udon noedels in kommen. Werk af met krokante uitjes.
1
Snijd het kalfsvlees in repen. Kruid met peper en zout. Bak het vlees goudbruin in een scheut hete olie in de wok.
2
Haal de gebakken reepjes uit de wok en zet ze even opzij.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden