Videe van konijn met kervelpuree
Videe van konijn met kervelpuree
Videe van konijn met kervelpuree
Videe van konijn met kervelpuree
Ingrediënten
4 personen
Loskokende aardappelen
800 g
Konijn
1
Wortels
2
Ajuin
1
Look
3 teentjes
Selder
2 stengels
Laurier
1 blaadje
Tijm
Water
2 l
Kalfsgehakt
400 g
Eierdooiers
4
Paneermeel
50 g
Peper
Zout
Sjalotten
1
Boter
Boter
60 g
Champignons
250 g
Melk
1 scheutje
Kervel
1 bosje
Nootmuskaat
Tarwebloem
80 g
Foelie
Room
1 scheutje
Citroenen
0,25
Benodigdheden
Een keukenmachine met k vormig hulpstuk
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De bouillon
1 konijn
1
Snijd het konijn in grote stukken.
2 Wortels, 1 ajuin, 2 teentjes Look, 2 stengels selder
2
Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Pel de ui en de knoflook. Snijd ze grof. Spoel de selder en snijd de stengels ook in stukken.
1 blaadje laurier, tijm, 2 l Water
3
Doe alle groenten in een grote kom. Leg er de stukken konijn bij. Voeg er ook de tijm en de laurier aan toe. Giet er het water bij en breng aan de kook.
4
Laat de bouillon ongeveer 1 uur trekken op een zacht vuur onder een deksel.
De vulling
400 g kalfsgehakt, 2 eierdooiers, 50 g paneermeel, peper, zout
5
Meng het gehakt met de eierdooiers en het paneermeel in de keukenmachine. Kruid met peper en zout. Rol er kleine balletjes van.
6
Doe wat van de bouillon in een steelpan. Laat de balletjes garen in de bouillon. Ze zijn klaar als ze bovendrijven. Giet af en laat uitlekken.
7
Haal het konijn uit de bouillon en laat het afkoelen. Pluk het vlees van het konijn.
1 teentje Look, 1 Sjalotten
8
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Pel en snipper de sjalot.
boter
9
Smelt een klont boter in een pan.
250 g champignons
10
Snijd de champignons in vier en bak ze in de boter. Doe er de sjalot en de knoflookpulp bij en laat even mee bakken.
boter
11
Smelt een klont boter in een tweede pan en bak de gehaktballetjes.
De kervelpuree
800 g Loskokende aardappelen
12
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
boter, 2 eierdooiers, 1 scheutje melk
13
Plet de aardappelen tot puree met een klontje boter, de eierdooiers en een scheut melk.
1 bosje kervel, zout, nootmuskaat
14
Snijd de kervel wat fijner en roer hem door de aardappelpuree. Breng op smaak met nootmuskaat en kruid eventueel wat bij met zout.
TIPDeze puree past ook uitstekend bij een lekker stuk vis.
De saus
60 g boter, 80 g tarwebloem
15
Smelt de boter en doe er de bloem bij. Laat even bakken.
peper, zout, foelie, 1 scheutje Room, 0,25 citroenen
16
Giet er de bouillon bij en laat binden. Kruid met peper, zout en foelie (of nootmuskaat). Werk de saus af met een scheutje room en het sap van de citroen. Ze moet niet te dik zijn.
Afwerken en serveren
17
Roer het konijnenvlees, de balletjes en de champignons door de videesaus.
18
Serveer de vol-au-vent van konijn met aardappelpuree. Geef er een partje citroen bij.
De bouillon
1 konijn
1
Snijd het konijn in grote stukken.
2 Wortels, 1 ajuin, 2 teentjes Look, 2 stengels selder
2
Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Pel de ui en de knoflook. Snijd ze grof. Spoel de selder en snijd de stengels ook in stukken.
1 blaadje laurier, tijm, 2 l Water
3
Doe alle groenten in een grote kom. Leg er de stukken konijn bij. Voeg er ook de tijm en de laurier aan toe. Giet er het water bij en breng aan de kook.
4
Laat de bouillon ongeveer 1 uur trekken op een zacht vuur onder een deksel.
De vulling
400 g kalfsgehakt, 2 eierdooiers, 50 g paneermeel, peper, zout
5
Meng het gehakt met de eierdooiers en het paneermeel in de keukenmachine. Kruid met peper en zout. Rol er kleine balletjes van.
6
Doe wat van de bouillon in een steelpan. Laat de balletjes garen in de bouillon. Ze zijn klaar als ze bovendrijven. Giet af en laat uitlekken.
7
Haal het konijn uit de bouillon en laat het afkoelen. Pluk het vlees van het konijn.
1 teentje Look, 1 Sjalotten
8
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Pel en snipper de sjalot.
boter
9
Smelt een klont boter in een pan.
250 g champignons
10
Snijd de champignons in vier en bak ze in de boter. Doe er de sjalot en de knoflookpulp bij en laat even mee bakken.
boter
11
Smelt een klont boter in een tweede pan en bak de gehaktballetjes.
De kervelpuree
800 g Loskokende aardappelen
12
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
boter, 2 eierdooiers, 1 scheutje melk
13
Plet de aardappelen tot puree met een klontje boter, de eierdooiers en een scheut melk.
1 bosje kervel, zout, nootmuskaat
14
Snijd de kervel wat fijner en roer hem door de aardappelpuree. Breng op smaak met nootmuskaat en kruid eventueel wat bij met zout.
TIPDeze puree past ook uitstekend bij een lekker stuk vis.
De saus
60 g boter, 80 g tarwebloem
15
Smelt de boter en doe er de bloem bij. Laat even bakken.
peper, zout, foelie, 1 scheutje Room, 0,25 citroenen
16
Giet er de bouillon bij en laat binden. Kruid met peper, zout en foelie (of nootmuskaat). Werk de saus af met een scheutje room en het sap van de citroen. Ze moet niet te dik zijn.
Afwerken en serveren
17
Roer het konijnenvlees, de balletjes en de champignons door de videesaus.
18
Serveer de vol-au-vent van konijn met aardappelpuree. Geef er een partje citroen bij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 20m
Ingrediënten
Loskokende aardappelen
800 g
Konijn
1
Wortels
2
Ajuin
1
Look
3 teentjes
Selder
2 stengels
Laurier
1 blaadje
Tijm
Water
2 l
Kalfsgehakt
400 g
Eierdooiers
4
Paneermeel
50 g
Peper
Zout
Sjalotten
1
Boter
Boter
60 g
Champignons
250 g
Melk
1 scheutje
Kervel
1 bosje
Nootmuskaat
Tarwebloem
80 g
Foelie
Room
1 scheutje
Citroenen
0,25
Videe van konijn met kervelpuree
Je kent videe met kip, maar voor deze variant gebruikt Jeroen heel mager vlees van konijn. Er komen natuurlijk balletjes bij en een lekkere kervelpuree om het af te maken. Zalig lekker eten!Instructies
De bouillon
1 konijn
1
Snijd het konijn in grote stukken.
2 Wortels, 1 ajuin, 2 teentjes Look, 2 stengels selder
2
Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Pel de ui en de knoflook. Snijd ze grof. Spoel de selder en snijd de stengels ook in stukken.
1 blaadje laurier, tijm, 2 l Water
3
Doe alle groenten in een grote kom. Leg er de stukken konijn bij. Voeg er ook de tijm en de laurier aan toe. Giet er het water bij en breng aan de kook.
4
Laat de bouillon ongeveer 1 uur trekken op een zacht vuur onder een deksel.
De vulling
400 g kalfsgehakt, 2 eierdooiers, 50 g paneermeel, peper, zout
5
Meng het gehakt met de eierdooiers en het paneermeel in de keukenmachine. Kruid met peper en zout. Rol er kleine balletjes van.
6
Doe wat van de bouillon in een steelpan. Laat de balletjes garen in de bouillon. Ze zijn klaar als ze bovendrijven. Giet af en laat uitlekken.
7
Haal het konijn uit de bouillon en laat het afkoelen. Pluk het vlees van het konijn.
1 teentje Look, 1 Sjalotten
8
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Pel en snipper de sjalot.
boter
9
Smelt een klont boter in een pan.
250 g champignons
10
Snijd de champignons in vier en bak ze in de boter. Doe er de sjalot en de knoflookpulp bij en laat even mee bakken.
boter
11
Smelt een klont boter in een tweede pan en bak de gehaktballetjes.
De kervelpuree
800 g Loskokende aardappelen
12
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
boter, 2 eierdooiers, 1 scheutje melk
13
Plet de aardappelen tot puree met een klontje boter, de eierdooiers en een scheut melk.
1 bosje kervel, zout, nootmuskaat
14
Snijd de kervel wat fijner en roer hem door de aardappelpuree. Breng op smaak met nootmuskaat en kruid eventueel wat bij met zout.
TIPDeze puree past ook uitstekend bij een lekker stuk vis.
De saus
60 g boter, 80 g tarwebloem
15
Smelt de boter en doe er de bloem bij. Laat even bakken.
peper, zout, foelie, 1 scheutje Room, 0,25 citroenen
16
Giet er de bouillon bij en laat binden. Kruid met peper, zout en foelie (of nootmuskaat). Werk de saus af met een scheutje room en het sap van de citroen. Ze moet niet te dik zijn.
Afwerken en serveren
17
Roer het konijnenvlees, de balletjes en de champignons door de videesaus.
18
Serveer de vol-au-vent van konijn met aardappelpuree. Geef er een partje citroen bij.