Keigemakkelijke spaghetti met tomaat en courgette
Keigemakkelijke spaghetti met tomaat en courgette
Keigemakkelijke spaghetti met tomaat en courgette
Keigemakkelijke spaghetti met tomaat en courgette
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
1 scheutje
Spaghetti
500 g
Pecorinoblokje
150 g
Trostomaten
4
Courgette
1
Rucola
50 g
Sjalotten
3
Look
1 teentje
Rode chilipeper
1
Zwarte olijvenkleine, ontpit
2 el
Basilicum
0,5
Pijnboompitten
100 g
Peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Keigemakkelijke spaghetti met tomaat en courgette
1
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg een snuif zout toe.
2
Verhit een pan op een matig vuur. Strooi er de pijnboompitten in en rooster ze goudbruin. Schud de pitjes regelmatig op want ze kunnen in geen tijd verbranden. Zodra ze gekleurd zijn, giet je de pijnboompitten uit de pan.
3
Pel de sjalotten en snij ze overlangs in twee. Snij de sjalotten vervolgens in grove stukken.
4
Snij het steeltje van de rode chilipeper en hak het pepertje in kleine stukjes. Wie minder van pikant houdt, kan de zaadjes vooraf verwijderen of minder chilipeper verwerken.
5
Pel de teen look en plet hem tot pulp.
6
Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot of een ruime pan met hoge rand (sauteuse). Gebruik een matig vuur.
7
Stoof de stukjes sjalot in de olie. Voeg ook de lookpulp toe en de stukjes chilipeper. Roer en laat alles enkele minuten stoven.
8
Spoel de tomaten en snij ze in grove stukjes. Je hoeft ze niet vooraf te ontvellen. Doe de stukken tomaat in de pan en roer.
9
Spoel de courgette en snij het steelstukje en de top weg. Snij de groente eerst in dikke plakken en vervolgens in grove stuken. Laat de blokjes courgette meestoven met de andere groenten. Zet kort nadien het deksel op de pot en laat de saus sudderen op een zacht vuur.
10
Zodra het water borrelt, kook je de spaghetti beetgaar. Mijn regel is: kook de pasta 1 minuut korter dan wat de verpakking aangeeft.
11
Werk de saus af met kleine ontpitte olijven.
12
Giet de pasta af maar hou een kleine pollepel van het zetmeelrijke kookwater bij. Roer de spaghetti door de saus en voeg een beetje kookvocht van de pasta toe. Kruid het gerecht met wat peper van de molen en een snuifje zout. (Overdrijf niet, want straks gebruik je nog zoute schapenkaas.)
13
Spoel de rucola en de basilicum schoon. Pluk de blaadjes basilicum los en roer ze samen met de rucola (notensla) doorheen de dampende pasta.
14
Stort de pastabereiding in een ruime serveerschaal en strooi er geroosterde pijnboompitjes over. Die zorgen voor wat smakelijke ‘crunch’.
15
Gebruik een dunschiller om schaafsels van de pecorino te snijden en strooi de pittige schapenkaas bovenop de dampende deegwaren.
Keigemakkelijke spaghetti met tomaat en courgette
1
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg een snuif zout toe.
2
Verhit een pan op een matig vuur. Strooi er de pijnboompitten in en rooster ze goudbruin. Schud de pitjes regelmatig op want ze kunnen in geen tijd verbranden. Zodra ze gekleurd zijn, giet je de pijnboompitten uit de pan.
3
Pel de sjalotten en snij ze overlangs in twee. Snij de sjalotten vervolgens in grove stukken.
4
Snij het steeltje van de rode chilipeper en hak het pepertje in kleine stukjes. Wie minder van pikant houdt, kan de zaadjes vooraf verwijderen of minder chilipeper verwerken.
5
Pel de teen look en plet hem tot pulp.
6
Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot of een ruime pan met hoge rand (sauteuse). Gebruik een matig vuur.
7
Stoof de stukjes sjalot in de olie. Voeg ook de lookpulp toe en de stukjes chilipeper. Roer en laat alles enkele minuten stoven.
8
Spoel de tomaten en snij ze in grove stukjes. Je hoeft ze niet vooraf te ontvellen. Doe de stukken tomaat in de pan en roer.
9
Spoel de courgette en snij het steelstukje en de top weg. Snij de groente eerst in dikke plakken en vervolgens in grove stuken. Laat de blokjes courgette meestoven met de andere groenten. Zet kort nadien het deksel op de pot en laat de saus sudderen op een zacht vuur.
10
Zodra het water borrelt, kook je de spaghetti beetgaar. Mijn regel is: kook de pasta 1 minuut korter dan wat de verpakking aangeeft.
11
Werk de saus af met kleine ontpitte olijven.
12
Giet de pasta af maar hou een kleine pollepel van het zetmeelrijke kookwater bij. Roer de spaghetti door de saus en voeg een beetje kookvocht van de pasta toe. Kruid het gerecht met wat peper van de molen en een snuifje zout. (Overdrijf niet, want straks gebruik je nog zoute schapenkaas.)
13
Spoel de rucola en de basilicum schoon. Pluk de blaadjes basilicum los en roer ze samen met de rucola (notensla) doorheen de dampende pasta.
14
Stort de pastabereiding in een ruime serveerschaal en strooi er geroosterde pijnboompitjes over. Die zorgen voor wat smakelijke ‘crunch’.
15
Gebruik een dunschiller om schaafsels van de pecorino te snijden en strooi de pittige schapenkaas bovenop de dampende deegwaren.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Olijfolie
1 scheutje
Spaghetti
500 g
Pecorinoblokje
150 g
Trostomaten
4
Courgette
1
Rucola
50 g
Sjalotten
3
Look
1 teentje
Rode chilipeper
1
Zwarte olijvenkleine, ontpit
2 el
Basilicum
0,5
Pijnboompitten
100 g
Peper
Zout
Keigemakkelijke spaghetti met tomaat en courgette
Je hoeft niet te kunnen koken om te kunnen koken. Zo eenvoudig is deze pasta! Volgens Jeroen worden de spaghettislierten vlotjes naar binnen geslurpt. Met een handvol ingrediënten kook je een saus met alleen maar zuivere smaken. Jeroen geeft de voorzet, want deze eenvoudige pastasaus kan je aanvullen met allerhande ingrediënten die je zelf lekker vindt. Hou het smaakvol vegetarisch of voeg wat vlees toe als je daar de behoefte aan hebt.Instructies
Keigemakkelijke spaghetti met tomaat en courgette
1
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg een snuif zout toe.
2
Verhit een pan op een matig vuur. Strooi er de pijnboompitten in en rooster ze goudbruin. Schud de pitjes regelmatig op want ze kunnen in geen tijd verbranden. Zodra ze gekleurd zijn, giet je de pijnboompitten uit de pan.
3
Pel de sjalotten en snij ze overlangs in twee. Snij de sjalotten vervolgens in grove stukken.
4
Snij het steeltje van de rode chilipeper en hak het pepertje in kleine stukjes. Wie minder van pikant houdt, kan de zaadjes vooraf verwijderen of minder chilipeper verwerken.
5
Pel de teen look en plet hem tot pulp.
6
Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot of een ruime pan met hoge rand (sauteuse). Gebruik een matig vuur.
7
Stoof de stukjes sjalot in de olie. Voeg ook de lookpulp toe en de stukjes chilipeper. Roer en laat alles enkele minuten stoven.
8
Spoel de tomaten en snij ze in grove stukjes. Je hoeft ze niet vooraf te ontvellen. Doe de stukken tomaat in de pan en roer.
9
Spoel de courgette en snij het steelstukje en de top weg. Snij de groente eerst in dikke plakken en vervolgens in grove stuken. Laat de blokjes courgette meestoven met de andere groenten. Zet kort nadien het deksel op de pot en laat de saus sudderen op een zacht vuur.
10
Zodra het water borrelt, kook je de spaghetti beetgaar. Mijn regel is: kook de pasta 1 minuut korter dan wat de verpakking aangeeft.
11
Werk de saus af met kleine ontpitte olijven.
12
Giet de pasta af maar hou een kleine pollepel van het zetmeelrijke kookwater bij. Roer de spaghetti door de saus en voeg een beetje kookvocht van de pasta toe. Kruid het gerecht met wat peper van de molen en een snuifje zout. (Overdrijf niet, want straks gebruik je nog zoute schapenkaas.)
13
Spoel de rucola en de basilicum schoon. Pluk de blaadjes basilicum los en roer ze samen met de rucola (notensla) doorheen de dampende pasta.
14
Stort de pastabereiding in een ruime serveerschaal en strooi er geroosterde pijnboompitjes over. Die zorgen voor wat smakelijke ‘crunch’.
15
Gebruik een dunschiller om schaafsels van de pecorino te snijden en strooi de pittige schapenkaas bovenop de dampende deegwaren.